Ölmek istiyorum :'( dismorfofobi

Turkish Delight Turkish Delight Valla geçmiş olsun..Bu olayın derin mevzuları varmış öncesi varmış..Çok uzak olduğum bir konu.
Arkadaşım Allah başka dert vermesin.
İç sıkıntım olduğunda offf bıktım sıkıldım herşeyden dedğimde Allah beni daha kötüsü (sevdiklerimin sağlığı ile) sınamasından korkar tekrar şükür tövbe ederim..
Bunlar şeytan işi doktorun da çözemeyeceği şeyler var.İnancını bilemiyorum ama yer gök dua
..
inancım yaradana sonsuzzz canım inşallah onun desteği ile hayatta tutunurum.

Hastalığınız bana göre şımarıklık hastalığı sürekli birilerinin sizi pohpohlaması gerekmiyor . hepimiz bir şekilde yaşıyoruz sizde yaşarsınız :işsiz:
bunu neye istinaden diyebiliyorsunuz pskolojik sıkıntı yaşadınız mı ki siz hiç?İnsanın içinde yenemediği "çaresiz bir derde düşmüş gibi kıvrandıgınız oldu hiç.vijdanıbız sızlamıyor mu hiç.

Bununla ilgili bir arastirma okumustum ve kisinin bu algisinin o dogum aninda ebenin yaptigi cirkin yorumlar oldugu anlsiliyordu, kardeslerinizden ailenizden kucuklugunuzden beri kardesi uzun da bu kisa , bu hep tombul cirkin yanlarimi almis ya da babanesine benziyo deyip ardindan babaneye edilen hakaretler hepsi bilinc altimizda benlik algimizda izler birakiyor bence iyi bir psikologa gidip size bunu hissettirmis olan her seyi utanmadan sikilmadan anlatip kendinizle ilgili alginizi degistirmeniz lazim insallah atlatirsiniz , birde sosyal medyadan moda dergilerinden uzak durmanizi tavsiye edebilirim

Bununla ilgili bir arastirma okumustum ve kisinin bu algisinin o dogum aninda ebenin yaptigi cirkin yorumlar oldugu anlsiliyordu, kardeslerinizden ailenizden kucuklugunuzden beri kardesi uzun da bu kisa , bu hep tombul cirkin yanlarimi almis ya da babanesine benziyo deyip ardindan babaneye edilen hakaretler hepsi bilinc altimizda benlik algimizda izler birakiyor bence iyi bir psikologa gidip size bunu hissettirmis olan her seyi utanmadan sikilmadan anlatip kendinizle ilgili alginizi degistirmeniz lazim insallah atlatirsiniz , birde sosyal medyadan moda dergilerinden uzak durmanizi tavsiye edebilirim
onu bende okudum gerekise o doktoru bulup yanına gdeceğiim Allah dert verip derman aratmasın.

Mecnun’u aşkından deli divane eden kızı, devrin padişahı merak etti. Adamlarına, onu görmek istediğini, bulup huzuruna getirmelerini emretti.
Adamları Leyla’yı bulup huzuruna getirdiler. Padişah, Leyla’yı dünyanı en güzel ve çekici kızlarından biridir diye tahayyül ediyordu. Karşısında esmer tenli ve zayıf çöl kızını gören padişah şaşırdı, hayretler içinde, “Mecnun’u deli eden, perişan olup çöllere düşmesine sebep olan Leyla sen misin? Çok güzelde değilsin. Halbuki senden daha güzel olan, nice kızlar var” dedi.

Leyla hemen padişaha cevap verdi:

Padişahım, susunuz! Çünkü Mecnun değilsin. Güzelliğimi görebilmen için Mecnun’un gözüyle bakmalısın. Ben Mecnun’un bakışlarında güzelim.

Güzellik görecelidir. Lütfen kendini bu kadar üzme. Bak işin var çalışıyosun, elin kolun tutuyor çok şükür sakat değilsin. Senin yerinde olmak isteyen senelerdir yatağa bağlı hasta insanlar var.
Telkinde bulun kendini sürekli.

anlatmak istediğim bunlar obsesyon ben düşünmek istemesem de düşündüğüm şeyler.
b vitamini b12 özellikle ve d vitaminlerinizi maksimum seviyeye çıkarmayı denediniz mi bağırsak temizliği yaptınız mı bunlar beyinle çok ilgili durumlar fiziki olarak kendinizi olmanız gereken yere getirirseniz bu obsesyonlarınız azalabilir.serotonin hormonu amigdala vs. vs. çok ilintili bir mesele olsa da vücutta bulunan vitamin ve hormon dengesi de bu düşünce dengesizliği ile ilişkili malum.

Siz hastalık demişsiniz ama bana göre bu bi hastalık değil
Neye göre çirkinsiniz bi söyler misiniz??
Mesela gözünüz kafanızda mı?
Ya da burnunuz alnınızda mı??
Sizi teselli için değil ama asıl çirkinlik hırsızlık yapmak insanlara köyü davranmak vb.
Bunu ben haplarla aşabileceğinizi düşünmüyorum
Anca Allah’ın size verdiği nimetlere şükrederek farkına varırsınız

Allah korusun herhangibir uzvunuza zarar gelirse anlarsınız bu hayatta en değerli ve güzel şeyin sağlık olduğunu

Bi gidin hastahanelere bakın bakalım oradaki insanların haline

Yapmayın lütfen !!
Tamam bende ergenlik zamanında takardım ama geçici birşey ama bunu hastalık diye adlandırmak yaradanın verdiği onca güzel şeye şükürsüzlük başka birşey değil

Umarım bu takıntıyı aşarsınız
Çağımızın en büyük sorunu mükemmel olmak ve güzelleşme çabaları

var değil mi Laale Laale canımdan bıktım yemin ederim bir dönemde agorafobi yaşadım bu şekilde
bu teşhisleri doktorların koyduguna emin misiniz ? Bu fobiler öyle aaa tavuktan korkarım ben de tavuk fobisi var şeklinde konulacak teşhisler değil.Bana aşırı üst düzeyde okb'niz varmış gibi geliyor.Yani tüm fobileri üstünüzde toplamanız çok ta inandırıcı değil.Yanlış anlamayın teşhislerde sorun olabilir ya da doktorunuzu bende bu fobi mi var şeklinde sorularınızla ortaya cıkmıs olabılır dıye düşünüyorum.

inşallah rabbim beni hayatta bağlar yoksa insanların elinde oyuncak olacagım .
İnsanların elinde oyuncak olmazsın da umursanmaz olursun.
Benzer bir hastalık mıdır nedir bilemem uzman değilim de bir tanıdığım sürekli dış görünüşü ile uğraşır,aşırı övgü bekler,güzel kadındır aslında da o kadar abarttı ki insanlar onunla ilgilenmez oldu. İş gereği ya da mecburiyet icabı konuşuluyor kendisine.
Kendi ailesi bile doğru düzgün sohbet etmiyor artık onunla.

Bunun mutlaka bit alt yapısı vardır. Bu tedaviye birlikte o alt nedenlere inin , bakalım ne çıkacak ?

Psikolojik hastalık çok zor bir süreç. Allah yardımcın olsun. Özel dua edeceğim size.

Tedavinizi hiç asksatmayin ve lütfen umudunuzu yitirmeyin.

Beden hastalığı gibi ruhta iyilesebilir , önce buna inanın lütfen.

21 gün ilaç etkisini göstermesi in çok erken, biraz daha sabredin.

Bi de mesela böyle onkoloji Hastanesine falan gitseniz bunların fani şeyler olduğunu acının çaresizliğin ne olduğunu anlamaya çalışsanız işe yarar mı ki?

bu teşhisleri doktorların koyduguna emin misiniz ? Bu fobiler öyle aaa tavuktan korkarım ben de tavuk fobisi var şeklinde konulacak teşhisler değil.Bana aşırı üst düzeyde okb'niz varmış gibi geliyor.Yani tüm fobileri üstünüzde toplamanız çok ta inandırıcı değil.Yanlış anlamayın teşhislerde sorun olabilir ya da doktorunuzu bende bu fobi mi var şeklinde sorularınızla ortaya cıkmıs olabılır dıye düşünüyorum.
okb agora fobi ve dismorfofobi aynı şeyler canım okb nin alt dalları bu tehşisleri uzman koydu agora fobiyi eskiden yaşamıştım
Somatoform Bozukluklar bunlar.

21 gün ilaç etkisini göstermesi in çok erken, biraz daha sabredin.

Bi de mesela böyle onkoloji Hastanesine falan gitseniz bunların fani şeyler olduğunu acının çaresizliğin ne olduğunu anlamaya çalışsanız işe yarar mı ki?
gerekirse orayada gidecegğim.ben kendim yapmıyorum ki bunu.

İnsanların elinde oyuncak olmazsın da umursanmaz olursun.
Benzer bir hastalık mıdır nedir bilemem uzman değilim de bir tanıdığım sürekli dış görünüşü ile uğraşır,aşırı övgü bekler,güzel kadındır aslında da o kadar abarttı ki insanlar onunla ilgilenmez oldu. İş gereği ya da mecburiyet icabı konuşuluyor kendisine.
Kendi ailesi bile doğru düzgün sohbet etmiyor artık onunla.
hasta olabilir benimki hastalık onu bilemem.

Bunun mutlaka bit alt yapısı vardır. Bu tedaviye birlikte o alt nedenlere inin , bakalım ne çıkacak ?

Psikolojik hastalık çok zor bir süreç. Allah yardımcın olsun. Özel dua edeceğim size.

Tedavinizi hiç asksatmayin ve lütfen umudunuzu yitirmeyin.

Beden hastalığı gibi ruhta iyilesebilir , önce buna inanın lütfen.
1Sen 1Sen buradaki birçok arkadaş gibi kimse inanmıyor bana şımarıklık yaptıgımı düşünenler bile var baksana oysa ki ben hayattan koptum.inşallah iyleşşirim tek isteğim inan budur.ben anladıgın için sağol cnm

Back
X