Ölmek istiyorum :'( dismorfofobi

Konunun uzmanı değilim. Ama sizin de farkında olduğunuz gibi evet, bu bir hastalık, bunu anlayabiliyorum. Ve biliyorum ki derdi veren Allah size dermanını da verecek, iyileşeceksiniz.:KK200: Belki şu an için kendinizle ilgili olumlama yapamıyorsunuz; ama en azından hasta olduğunuzu kabul ettiğiniz gibi iyileşeceğinizi de kabul edin. İnançlı olduğunuzu vurgulamışsınız. Allah : " Ben kullarımı en güzel hâl üzre yarattım " demiyor mu?:KK200: Siz güzelsiniz, çok güzelsiniz, inşallah en kısa sürede bu hastalıktan kurtulur ve gerçekleri fark edersiniz. :KK200: Allah şifanızı tez elden versin...:KK200:
Allah razı olsun canım geçerde görmemiş dönerim inşallah Allah düşmanımın başına vermesin

anlatmak istediğim bunlar obsesyon ben düşünmek istemesem de düşündüğüm şeyler.
Evet okb yaşıyorsun belli ki. Düşüncelerin hiç geçmeyecek gibi değil mi..Beynimin içini mi söküp, değiştirecekler sanki diyorsun. İnan değişiyor. İlaçların etkisi ile düşünmeye üşeniyor, bir süre sonra ilgin farklı yerlere kaymaya başlıyor, aaa bunun tadı ne güzelmiş, aa köpeklere bakk..diye dolanıyorsun etrafta. Yeter ki tedaviyi ciddiye al. Adamlar işi biliyor, inan buna! Sana güzelsin, ya da çirkin olsan ne olcak demeyeceğim, çünkü beyninin nasıl çalıştığını bunu yaşayan biri olarak çok iyi anlıyorum. Ama unutma kaybettiğimiz zamana çok acıyacağız :( Allah şifa versin canım, hepimize.

Diğer konularınızı da okudum da, bence aslında siz çok yorgunsunuz. Ben iki gün çok iyi uyuduğumda bile aydaki görüntümden memnun oluyorum. Sizin çocuklar eş iş evde anne zaman zaman kv, ev işleri falan derken daralmışsınız da sanki. Öncelikli olarak keşke bir süre izin, tatil vs gibi bir durumunuz olsa.

Güzel de olsa çirkin de hepimiz öleceğiz ne farkı var ki. Eğer gerçekten bu düşünceden kurtulmak istiyorsan. Kur'an'ı Kerim'i altını çizerek söylüyorum Türkçe oku okuduğunu anlaman lazım. Kendine 1 ay müddet ver. Kur'an-ı bitirdiğinde sana söz o düşüncelerden kurtulacaksın.

Merhaba, enerjinizi neye verirseniz hayat orada yoğunlaşır. Siz enerjinizi dış görünüşünüz üzerine düşünmeye , kendinizi eleştirmeye vermişsiniz. Çok yakışıklı manken bi çocuk var Barış Murat Yağcı. Geçen gün 2.sayfa programına çıkmjştı. Gerçekten konuşmasıyla, sesiyle , düşünceleriyle herkesi hayran bırakan bir tip maşallah diyeyim. Ona sordular dediler ki " nasıl tipleri beğeniyorsun" adamın ilk cümlesi "kendiyle barışık , kendini seven , eğitimli, ayakları yere basan, kendinden emin kızları beğeniyorum" dedi. Yani bu özelliklerin , bir insanı ne kadar çekici gösterdiğine inanabiliyor musun ? Ve bunları bu kadar yakışıklı bir adam söylüyor. Youtube a yaz izle lütfen. Demekki bazı vasıflar görünüşten öteye taşıyabiliyor insanları. Mesela aşırı çirkin biri vardır ama onla konuşunca , beyninin ne kadar dolu olduğunu , kendinden ne kadar emin olduğunu görünce onun çirkinliğini unuttuğun hatta hiç görmemeye başladığın olmuştur mutlaka.
Son olarak, gerçekten beğenmediğin mesela burnun diyelim. Devlet hastanelerinde çok başarılı plastik cerrahlar var. Ben daha yeni ameliyat 2 bin tl küsür . Şu an hala alçılarım duruyor. Yani zor değil değişmek dönüşmek.
Don Miguel Quiz 'in Ustaca Sevmek isimli kitabını mutlaka okumanı isterim. İnternetten ücretsiz de indirebilirsin. Bi sitede de vvardı 8tl . İnanılamz mucize bi kitap. Okumaya başla sonra bana yaz arkadaşım

Aynı şekilde millet sen yapıyorsun sanıyor oysaki bir hastalik amann
Yaşanmadan anlaşılacak bir şey değil onlar da haklı. Terapiye gittim o bile çok üzerinde durmadı güzelsin dedi beni iş hayatıma yönelik değerlendirdi hep. Üniversitede tanıdık diyelim bir psikolog vardı eğer orda kalsam bu işte ilerlerdim onunla diye düşünüyorum ama malesef ayrıldı yollarımız farklı şehirlere

Bence senin hastaliginin temeli kkda atildi. Sarisin paylastigin resimler o kadar elestiriliyordu ki etkilenmissin demek ki.
Ben de nasil bu kadar elestidildigi halde resmini kaldirmiyor diyordum. Ozguveninin cok yuksek oldugunu dusunuyordum.
Demek ki bu kadar yuksek ozguven bile yikilabiliyormus.
Insanlarim gorunusune umarsizca yorum yapanlar umarim biraz olsun ders alir.

Şaka gibi ya. Bazı kullanıcıların cevaplarını okurken gözlerim kanadı. Teselli verirken bile kötüyü örnek vere vere teselli vermişsiniz.

Azıcık empati arkadaşlar. Gerçekten empati. Kadın, beni güzel olduğuma inandırın demiyor. Hastalığım var diyor. Gündüz kuşağı programına katılan kadınlar gibi davranmayın.

Umarım konu sahibi bu hastalığı yener. Psikolojik bir şey ama bunu hipnoz vs. yöntemiyle de çözebilirler. Psikolojide böyle bi şey olduğunu biliyorum.

Maalesef, insanların suçu bu. Herkes, bir şeyler hakkında fikir sahibi olsa da bunu dile getirmek zorunda olmadığını öğrenebilse keşke.

Çok kilo almışsın, çok zayıflamışsın, yok çökmüşsün, yok bakımsızsın... Sana ne yahu. İstediğini yapar. Ama milletimizde, insanımızda karışmama huyu yok ki. Karışmazsa çatlar. İlla, fikir verecek, çenesini tutamaz...

bir uzmandan yardim alin ya da aliyorsaniz devam edin cunku en onemlisi bu. bu icinizdeki size surekli cirkin oldugunuzu soyleyen ses var ya aslinda o sizin sesiniz degil, o size boyle diyenlerin, boyle bakanlarin belki sizi boyle dusundurenlerin sesi. belki arkadaslariniz belki babaniz.
ve siz sesinizi o kadar kismissiniz ki sadece karsinizdakinin sesini duyuyorsunuz. sadece onlarin sesleriyle dusunuyorsunuz. bence biraz kendi sesinizi dinlemeye calisin ama gercekten kendi sesinizi. o dusuncelere sadece dusunce gozuyle bakin bir bulut gibi gelsin ve gitsin siz sadece o dusunceleri izleyin ve kendi sesinizi bulmaya calisin. ben de lisede asla fotograf cekilmez aynaya bakmazdim sonra anladim ki asil kendi dusmanim benim. umarim senin icin hersey cok guzel olur ve ne kadar guzel oldugunun farkina varirsin. kendinin en guzel versiyonu olduktan sonra kimseyle karsilastirilamazsin cunku senden bir tane var ve onun da en guzelini bulmak senin elinde.
sevgiler <3

Maalesef dogru doydunz sizdeki hayat enerjisinin yüzde biri bende yok.Halimde yok.Güne başladıgım gibi içime oturuyor öküz aklımdan gitmek nedir bilmiyor yaşadıgım acı.Hatalığım dismorfofobi(kendini çirkin görme hastalıgı
Kendini çirkin bulup 3 kez intihara kalkışan kızın sırrı çözüldü - Son ...bu attıgım linkte bu hastalıgı yaşayan bir kızın intihar etmek istemesi.
)Maalesef daha öncede depresyon geçirmiştim.şimdi ne yaşadıgımı bilmiyorum.Gösğssümde acı ile kıvranıyorum.Sizlere yazma sebebim hayır duanızı istemek.21 gündür ilaç kullanıyorum daha hiç etkisini görmedim.Terapi ilede düzelemiyecekmişim gibi sanki.Mevcut düşüncelerimi nasıl değiştirebilirler ki.:KK43:(Biri bana güzel oldugumu söyleyince kaile bile almıyorum ya acıdıgı için söylüyordur ya da herkese öyle diyordur.Ama geçen yüzüme çökmüş (çirkinleşmişssin)diyenler oldu bu defada onları taktım kafaya.Eşim ya da bir başkasına hiç inanmıyor bir olumla ma yapamıyorum.Resimlerde güzel çıkmışssam eger nasılsa sadece resimdir herkes güzel çıkar diyorum.Çirkinlik kamerada veya resimde belli olmaz ki.Hayatım kabusa dödü arkadaşlar kimse ile sohbet edemiyorum işi bırakmayı düşünüp maalülen emekliliği bile düşünüyorm hatta ölmek istiyorum ne olur yardım edin hiç olumlu düşünemiyorum ne yapacagım ben.

Öncelikle profesyonel destek almışsınız, ilaç kullandığınızdan bahsediyorsunuz, bu önemli bir adım. Ben de benzer bir durum yaşadım, banyoda elimi yıkarken kafamı kaldırıp aynada kendimle gözgöze gelmek istemediğim zamanlar oldu. Evden günlerce çıkmadım, nasılsa çok çirkinim deyip bakım yapmadım kendime. Biraz daha yaşım ilerleyince ne kadar çirkin olacağımı düşünüp inşallah o yaşa gelmeden ölürüm diye dualar bile ettim.

Uzman yardımı almadım, sizinki kadar ciddi değildi durumum, hala bazı şeylerden keyif alabiliyordum. Kitap okumak gibi mesela.

Kitap okumaya odaklandım, kendimi dışarıda kitap okumaya yönlendirdim, sonra havalar güzelleşince açık havada sahilde okumalar yaptım, yeni insanlarla tanıştım, yeni ortamlara reddedilme korkum olmasına rağmen girdim. O ortamlarda kabul gördükçe daha da mutlu oldum. Şimdi güzelim ya da çirkinim gibi konulara takılmıyorum. İnsanların ne düşündüğü umurumda değil. Kiloluyum, kilo vermeyi yalnızca genetik nedenlerden dolayı korktuğum şeker hastalığına bulaşmamak için istiyorum. Bir de beğendiğim bir kaç kıyafet var, onları giymeyi çok istediğim için :)

Lütfen öncelikle tedavi olduğunuz uzmana güvenin, eğer başarısız olduğunu düşünüyorsanız şansınızı başka bir uzmanla da deneyin. Ama sizin çabanız da çok önemli. Hayatta keyif aldığınız tek birşey bile olsa onu bulup ona tutunun. Spor olabilir, bahçe ekmek olabilir, yemek yapmayı öğrenebilirsiniz, kurslara gidebilirsiniz; her ne olursa olsun, tutunmaya bakın. Zorlayın kendinizi, denemekten zarar gelmez değil mi :) Eminim size hayatı sevdirecek birşey bulacaksınızdır. Bol şans dilerim.

Bu konuyu senin açtığına inanamıyorum Turkish Delight Turkish Delight , açtığın konuları biliyorum, fotolarını görmüştüm gerçekten çok çok güzel bir kadınsın, karakteristik yüz hatların var. Rabbim tez zamanda şifa versin ve toparlanırsın inşallah

Çok sıkıldıysan hayattan, bir mezarlığa git.
Ölüler bilir, yaşamak güzeldir...

Demiş şair..

Yeşil elma var profilinizde, sigarayı bırakmışsınız. Demek ki sağlık herşeyin başıymıs. O zaman niye intihar etmek istiyorsunuz?

Yaratılan her şey güzeldir. Allah'ın sanatına karşı kim çirkin diyebilir ki??
Ayaklarınızin olmadığını ve sürünerek gittiğinizi düşünün. Ya da ellerinizin olmadığını ve yemekleri ayaklarınızla yemek zorunda kaldığınızı. Ya da şunu düşünün; sevdiklerinizi göremeyip, duymadığınızı.. Bunlar ne kadar büyük nimetler farkında mısınız? Mutsuz olmak için hiç bir nedeniniz yok.

dismorfia yanlıs bilmiyorsam insanın kendisine karsı yasadıgı bir uzaklasma, bir fobi, kendisini cirkin bulmak aptal bulmak her turlu sekilde insanın kendisinden uzaklasması sanırım. benzer bir vaka bir arkadasımın basına geldi. kücük yasta cocuk guzellik yarısmasına sokuyor kızı annesi, ve kız hayatı boyunca kendisinin sadece güzel oldugu icin tercih edildigini, güzelligin bir must oldugunu, guzel olmazsa hayatının bitecegini ve hep bu sekilde one cıkacagını, baska hicbir vasfı olmadıgını vb. dusuncelerine kapılıyor ve bu sekilde kendi benliginden uzaklasıyor cunku guzelligi sadece bir etiket, bir sıfat olarak degil kendisinin varolus amacı olarak goruyor guzelsem varım yoksam ben baska hicbir sey degilim, gibi.
maalesef bu arkadasımız da universitede iki kere intihara tesebbus etti, 4-5 kere falan hamile kaldı cocuk aldırttı, senelerce uyusturucu kullandı tedavi gördü, simdi de bu dismorfiası bipolar kisilik bozuklugu olarak devam ediyor. gercekten tedavisi nedir bilmiyorum ama su an kız evlenecek ve eskiden surekli evde oturup düsünceler icinde boguluyordu evlenecegi cocuk onu sosyallestirdi yeni insanlarla tanıstırdı yemek kursuna gitmeye basladı, bir sekilde baska sıfatlar kazanınca ve baska sekilde varolmaya baslayınca belki hafifledi, ama ilaclar kesinlikle ise yarıyor ondan eminim cunku onceden asla kimseyle tanısıp konusmayan bu kız su an evlenme asamasında, dusunmesi imkansız ama gercekten oldu bu

Bu konuyu senin açtığına inanamıyorum Turkish Delight Turkish Delight , açtığın konuları biliyorum, fotolarını görmüştüm gerçekten çok çok güzel bir kadınsın, karakteristik yüz hatların var. Rabbim tez zamanda şifa versin ve toparlanırsın inşallah
maalesef bu bir takıntı, dunyanın en guzel kadını bile olsa beyindeki o dusunceler gitmiyor. böyle bir dismorfia yasayan bir arkadasım daha vardı. sebebi cok onceden yasadıgı bir olaymıs. ben de aynı sekilde surekli burnumu yaptırıcam dudagımı yaptırıcam su botoks su dolgu su estetik inanılmaz bir sekilde takmıstım. kaç doktora gittim hicbiri yapmadı cunku gercekten su an anlıyorum yuzum zaten estetikli gibi. hatırlıyorum milyarlr harcıyordum makyaj yaparken kendimi bambaska birine cevirmek icin aldıgım seyler malzemeler takma kirpikler o bu.. ama insan kendisi neye inanırsa o sekilde yasıyor ve konu sahibininki hastalık artık bu kendi kendine telkinlerle ya da cevrenin söyledikleri ile iltifatları ile estetik yaptırsa bile degisecek gececek bir sey degil. benimki sadece instagram deformasyonuydu belki de ama benim bile seneler surdu atlatmam sadece sosyal bir gorunmez baskıdan dolayı bunları yasamıs olsam bile. hepsi geciyor, birinin daha kolay birinin daha zor, birinin ilacla birinin terapiyle ama hafifliyor azalıyor ve geciyor.

İlaçlar etkisini ancak gösterecek, tedavinizi şakın olmuyor diye aksatmayın.
Güzellik göreceli bir kavram. Aklınıza çirkinim gibi düşünceler kendiliğinden düşse de bilinciniz her şeyi yenebilecek kadar güçlüdür.
Ne güzeller var iki bakar üçüncüde sıkar, önemli olan kültürlü, bilgili, kendini gerçekleştiren bir birey olmak. O zaman o kadar çekici olursunuz ki yanınızda dünya güzeli otursa sizin ışığınızdan sönük kalır. İlgi alanlarınızı genişletin. Okuyun, gezin, sosyalleşin. Yabancı diliniz yoksa dil öğrenin, hatta bir değil birkaç dil bilin. Ufkunuz genişlesin. Tedavi ile birlikte bu karanlıktan çıkarsınız o zaman.

Back
X