- 2 Şubat 2017
- 3.349
- 3.499
- 133
- Konu Sahibi Turkish Delight
Canım benim sağol güzel yürekli bitane çok güzeller güzeli bitanecik arkadasim şüphesiz sen daha güzelsin.Bence çok güzelsin bunuda herkese söylemem bilesinn gözlerin yeterr :))
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım benim sağol güzel yürekli bitane çok güzeller güzeli bitanecik arkadasim şüphesiz sen daha güzelsin.Bence çok güzelsin bunuda herkese söylemem bilesinn gözlerin yeterr :))
İbadetlerimi yaptıkça ve ilaca dvam ettikçe bişeyler düzeliyor inşallah. Ibadet seni anlayan ilahi bir güç gerçekten harika bir duygu.Bu dünyada herkesin bir derdi var.
Derler ya kiminin tek taşının taşı küçük,kiminin ekmeği kuru diye..O hesap işte.
Hepimiz bir şeylerle sınanıyoruz.Ama ağır ama değil.
Günümüzün bizlere dayattığı bazı şeyler var.Aslında biraz da bu dayatmalar bizi hasta ediyor.
Hasta olabiliyorsak demek ki iyileşebiliriz de.
Tamamen bizlerin elinde.Şahsen,ben de zaman zaman bunaltılar yaşıyorum.Ölsem kurtulurum gibi düşünceler dolaşıyor.
Fakat daha sonra yanlış fikirler olduğunu kendime kabul ettiriyorum.Derin nefes al,gökyüzüne bak.Gökyüzü her şey iyi gelir.
SevgiliTurkish Delight , böylesi bir tanı konulan rahatsızlığın çözümünü burada aramak benim fikrime göre çok verimli olmaz. Baksanıza daha şimdiden tanı üstüne tanı koyanlar ya da hastalığını bir başka hastalık ya da geçmiş tutumların üzerinden irdeleyen atanamamış psikiyatrlar birikmişler bile. Bu tarz yorumları okudukça kendinizi daha çok suçlamanızdan ve zaten başa çıkmada zorlandığınız noktaları daha da ağır yaşamanızdan çekiniyorum açıkçası.
Öyleyse size neden yazdım... Bir kaç sorum olacak naçizane size,
- Kitap okumayı sever misiniz? Dikkat eksikliğiniz nasıldır? Konsantrasyon açısından kendinizi nasıl tanımlarsınız?
- Gece kabus veya benzeri daralma, sıkışma, sıkılma yaşıyor musunuz?
- Çocukken 0-10 yaş arasına dair kendinizi tanımlasanız nasıl tanımlardınız ve sizin haricinizde kalacak şekilde çevrenizi değerlendirmeniz isteseniz o dönemi hangi sıfatla değerlendirirdiniz?
Eğer çok özel ise bunları cevaplamak cevaplamayadabilirsiniz, hiç kırılmam. Bütün bunların sonunda da öyle analizler, büyük çıkarımlar gelmeyecek :) inanın. Sadece bir kaç minik arkadaş önerisi diyelim :)
Uzman Klinik Pskolog ile basliyacagim insallah artık ertelemeyecegimGeçmiş olsun. Bu durumu anoreksiya hastalarının durumu gibi düşünebilirsiniz. Onlara da ne kadar zayıf oldukları söylenirse söylensin buna inanmazlar, hatta tartıda gördükleri sayı bile onları tatmin etmez artık. Sonuç olarak ortada bozulmuş bir beden algısı vardır. Sizin de kendinizle ilgili bilişlerinizde bir bozulma olduğu çok açık. Ben sizin terapi görmeden bu durumu çözebileceğinizi düşünmüyorum. Ayrıca internette okuduklarınız ve burda yazılanlarla bir sonuca ulaşamazsınız, çünkü her hasta kendi özelinde değerlendirilir. Burada eşlik eden eş tanılar var mı bunu da bilmek çok önemli. O yüzden iyi bir terapist bulun ve tedavinizi ilaç+terapi şeklinde düzenleyin.
Evet canım kitap okumayı severim konsantrasyon ,dikkat hayattan zevk alma sıfır arkadaş sohbetlerinden bile sıkılıyorum bütün gün bir odanın içinde çatlayana kadar uyumak istiyorum.Geceleri acılar içinde uyanıp birdaha uyuyamıyordum ilaçlar biraz düzene soktu çık şükür. 0_10 yaş arası çok mutlu bir çocuktum. Herşey hayal gibiydi sadece koşup zıplardım ve dünya umrumda değildi çevrem çok güzeldi. Ve ben çok mutluydumSevgiliTurkish Delight , böylesi bir tanı konulan rahatsızlığın çözümünü burada aramak benim fikrime göre çok verimli olmaz. Baksanıza daha şimdiden tanı üstüne tanı koyanlar ya da hastalığını bir başka hastalık ya da geçmiş tutumların üzerinden irdeleyen atanamamış psikiyatrlar birikmişler bile. Bu tarz yorumları okudukça kendinizi daha çok suçlamanızdan ve zaten başa çıkmada zorlandığınız noktaları daha da ağır yaşamanızdan çekiniyorum açıkçası.
Öyleyse size neden yazdım... Bir kaç sorum olacak naçizane size,
- Kitap okumayı sever misiniz? Dikkat eksikliğiniz nasıldır? Konsantrasyon açısından kendinizi nasıl tanımlarsınız?
- Gece kabus veya benzeri daralma, sıkışma, sıkılma yaşıyor musunuz?
- Çocukken 0-10 yaş arasına dair kendinizi tanımlasanız nasıl tanımlardınız ve sizin haricinizde kalacak şekilde çevrenizi değerlendirmeniz isteseniz o dönemi hangi sıfatla değerlendirirdiniz?
Eğer çok özel ise bunları cevaplamak cevaplamayadabilirsiniz, hiç kırılmam. Bütün bunların sonunda da öyle analizler, büyük çıkarımlar gelmeyecek :) inanın. Sadece bir kaç minik arkadaş önerisi diyelim :)
Amin cnm benimki kesinlikle problem çünkü bundan eminim buna eşlik eden bursuru sıkıntı var cunku bana kalsa bu kadar derin düşünmem kime göre,neye göre derimDış görünüşünü etkileyen hastalıklara, anomalilere ve engellere sahip insanlar var. Onları hiç düşündünüz mü? Dış görünüşümüz bizim karar verebileceğimiz bir şey değil. 2 kol 2 bacağınız da olmayabilirdi. Bu şekilde yaşayan insanlar var. Güzel görünmek değil hayatlarını başkasına muhtaç olmadan geçirebilmek için neler vermezlerdi ki... Sağlığınız ve sıhhatiniz için şükretmenizi tavsiye ediyorum. Ama şunu da anlıyorum ki bunları siz zaten biliyorsunuz, öz algınız ile ilgili sorunlarınız var. Doğru düşünce tarzını bilseniz de o şekilde düşünüp hissedemiyorsunuz. Yine depresyonda olabilirsiniz. Bence ilaçlarınızı ve doktor kontrollerinizi aksatmayın. Gerekirse doktor ya da ilaç değişikliği (doktor kontrolünde) yaparsınız. Muhtemelen takıntı ve zihinsel geviş getirme gibi sorunlarınız da olabilir. Allah şifa versin.
Yavaşça düzeleceği inşallah birden böyle olmadım. Canım sorun güzellik değil depresyon beyin salgısı muhtemelen bunun üzerinden vurdu beniBen öyle düşünmüyorum,hatta konunu okuyunca dedim ki"konularında hep esprili bir dille yazan bu tatlı kıza ne olmuş böyle"
Tatlım güzel olmak zorundamısın?
Geçmiş travmalarını önceki konularda yazmıştın.
Eşinle olan sorunlarını da biliyorum.
Ama çocuklarını gözünün önüne getirsene.
Onların kağıt bebek bir bibloya değil,sıcacık bir anneye ihtiyacı var.
Tamam kabul ediyorum önce sen kendini iyi hissetmelisin, ama onları senin gibi kimse sevemez,düşünemez,ısıtamaz,babaları bile...
Konu din değil bu evrenin bir sahibi var ona sığınmak bilimsel kanıtlar katiliyorumNe alakası var ???![]()
DÜNYA da bilimsel kanıtlanmış bir şeyden bahsediyoruz .
Amuda kalkmak psikolojiyi tamamen düzeltiyor diye bilimsel bir gerçek sunsalar , vayyy beeee bende deneyeyim dersiniz ...
Dini tartışmıyoruz.. Yaşadığımızın sonuçlarını ,bilme dayatarak gerçekliliğini söylüyoruz ..![]()
Depresyon terapi ile sesteklwnmediginde tekrar vuruyor maalesef cnmhayir ben sizi gordum gayette guzel bir kadinsiniz.
daha yeni karin germe ameliyati olup kendinizi iyi hissetmistiniz falan?
yeni mi cikti hastalik? surekli ben hastayim hastaligim şu, hastaligimda bunlar oluyormuş, derseniz olursunuz tabi.
Acilen bir pskiyatri ye git ve terapi al ilerledikçe depresyon eşlik ediyor hayatın karariyorcnm aman ihmal etmeBen de bu hastalıktan muzdarip olduğumu düşünüyorum bazı geceler çok ağlıyorum. Üniversitede bir ara evden çıkmak zulüm geliyordu. Kendimi çirkin şeylere benzetiyorum.
Çok merak ettim bi resim atma şansınız olsa. Siz sadece kendinizi o konuya yonlendirmissiniz. Neden çirkin olasiniz öyle olsa eşiniz neden sizinle evlensin herkesin güzellik görüşü farklıdırMaalesef dogru doydunz sizdeki hayat enerjisinin yüzde biri bende yok.Halimde yok.Güne başladıgım gibi içime oturuyor öküz aklımdan gitmek nedir bilmiyor yaşadıgım acı.Hatalığım dismorfofobi(kendini çirkin görme hastalıgı
Kendini çirkin bulup 3 kez intihara kalkışan kızın sırrı çözüldü - Son ...bu attıgım linkte bu hastalıgı yaşayan bir kızın intihar etmek istemesi.
)Maalesef daha öncede depresyon geçirmiştim.şimdi ne yaşadıgımı bilmiyorum.Gösğssümde acı ile kıvranıyorum.Sizlere yazma sebebim hayır duanızı istemek.21 gündür ilaç kullanıyorum daha hiç etkisini görmedim.Terapi ilede düzelemiyecekmişim gibi sanki.Mevcut düşüncelerimi nasıl değiştirebilirler ki.(Biri bana güzel oldugumu söyleyince kaile bile almıyorum ya acıdıgı için söylüyordur ya da herkese öyle diyordur.Ama geçen yüzüme çökmüş (çirkinleşmişssin)diyenler oldu bu defada onları taktım kafaya.Eşim ya da bir başkasına hiç inanmıyor bir olumla ma yapamıyorum.Resimlerde güzel çıkmışssam eger nasılsa sadece resimdir herkes güzel çıkar diyorum.Çirkinlik kamerada veya resimde belli olmaz ki.Hayatım kabusa dödü arkadaşlar kimse ile sohbet edemiyorum işi bırakmayı düşünüp maalülen emekliliği bile düşünüyorm hatta ölmek istiyorum ne olur yardım edin hiç olumlu düşünemiyorum ne yapacagım ben.
Canim geçecek biliyorum beyin bloke şu anda inşallah herşey güzel olacak inaniyorumGüzellik gelip geçici canım eminim çok güzelsindir fakat insanlar senin güzelliğine değil karakterini kafa yapını önemsesin. Zaten güzelliğini eleştiren insanların hayatından yer ve önemi olmamalı. Benim de dişlerim çok çirkin biraz da kiloluyum çok takardım eskiden ama kendimle barışmayı öğrendim. Hayata bir kere geliyoruz zehir etme kendine lürfen.
Görmedin ki tatlımAllah yardımcın olsun tatlım ama bence çooook güzelsin
En ağırıni hamile iken yaşadım sabrediyorum bende iylesecegim inşallah bu sıkıntıları farklı türde yaşayan milyonlarca insan var.Ben şanslıyım ki farkındayım.Daha önce atlattım sam tekrar atlatirim inşallah ölmek çok geçiyor aklımdan çünkü beynim bloke ve acıya çalışıyor sende atlamışsın bilirsin geçecek inşallah.Yorumları okumadım ancak ayeti size bildirmek isterim Taha Suresi 103. Ayette; Aralarında birbirlerine gizli gizli şöyle derler: «Dünyada sadece on gün kaldınız.» bir diger ayette " Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı "(ANKEBUT/64).Anlatmak istedigim dünya hayatı guzellik cirkinlik hersey gecici ahiretinizi yıkmayın derim.Ben de agir bir depresyon gecirdim ama gecti...
Bunun gerçekten çirkin olmakla hiç ilgisi yok ki. Dünya güzeli olur öz güveni olmaz, sana bana çirkin gelir biri ama kendiyle barışıktır öz güveni vardır. Yani bu kişinin kendini algılaması noktasında ortaya çıkan bir sorun. Benzer olarak, zayıf diyeceğimiz insanların kendini aynada kilolu görüp yemek yiyince kusup blumia olmaları gibi.Çok merak ettim bi resim atma şansınız olsa. Siz sadece kendinizi o konuya yonlendirmissiniz. Neden çirkin olasiniz öyle olsa eşiniz neden sizinle evlensin herkesin güzellik görüşü farklıdır
Benim 6. Hissim çok iyidir bide sana birden okadar kanım ısın ki genelde böyle hissetdiğim insanlar hep yüzüde en önemlisi halbi güzel olurGörmedin ki tatlım
işin seni çok sevdimBenim 6. Hissim çok iyidir bide sana birden okadar kanım ısın ki genelde böyle hissetdiğim insanlar hep yüzüde en önemlisi halbi güzel olur![]()