ölmek istiyorum tek isteğim mutlu olmaktı!

eşinizi seviyormusunuz yoksa katlanıyormusunuz???

İnsan ne yaparsa kendine yapar .. bu sozu unutmayın ..
İnsan kendı ayaklarının ustunde durmalı , sağlam olmalı hayata karşı ..

Yanlış üstüne yanlış yapıyorsunuz.
Aileniz kotuydu , kaçtınız bır erkeğe..
Kocanızda kotu, şimdi yıne acı cekıyorsunuz
En kotusude Umudunuz yok..
Kendınızı acılara ve hayata karşı bırakmışsınız..yani Kolay olanı yapmışsınız..
Hayat çok zor arkadaşım : herkez için farklı açılardan zor..
Önemli olan Allah'a tevekkul edip, zor olan hayatı yaşanabilir kılmak..
Eşinizle konuşun , konuşmayı başaramıyorsanız mektup yazın ..
İşe girmeye çalışın , doğuma kadar kendınıze para bırıktırırsınız..
Ve en önemlisi Açık öğretımden bıle olsa egıtımınızı tamamlayın ..
Hayat sonra zaten yavas yavas size gulmeye baslayacak ..
Kendınız için değil : Evladınız için yapın bıseyler ..

offf galıba ben derdımı anlatamıyorum,ben hep mücadele verdım dıyorum ,konustum ağladım sızladım ayaklarına kapandım mektupta yazdım evıde terkettım heryolu herseyı denedım,eşim değişmiyor ben 9 aylık hamıleyım afedersınız ama içimdeki iç çamaşırım canımı acıtıyor tenime izi cıkıyor,bana bir iğne almadı 9 ay boyunca daracık gelıyor elbıselerım,kendımı acındırmak ıcın yazmıyorum ama bulundugum durumu azda olsa anlayın dıye bahsedıyorum,eşim izin vermıyor calısmama ve okumama,izin verse alın terımle her ısı yaparım ,oda ne kadar caresız oldugumu ailemın sahip cıkmadıgını bılıyor ona göre kurallar koyuyor kendınce köleden farkım yok

bana hayatımda olan herkes zarar verdi üzdü yıprattı,kurtulsam evı terketsem ne yapabılırım kı kime giderim ki,herkesın yasantısı derdı sıkıntısı farklı tabıkıde,ben derdımı yazdım belkı bırılerı ortak olur yol gösterır dıye,hıcbır yerde huzurum yok ne yapabılırım nereye gıdebılırım dıye paylastım,bebegımi düşünüyorum onun hayalıyle yaşıyorum oda olmasa bu sekılde boş yasayarak nereye kadar giderdi bilmiyorum

O yüzden dişini sık diyorum ya..
Çocuk ele avuca gelsin diye,biraz yükü hafiflesin diye.
O yüzden insanlar işe gir diye diretiyor.
Ailen sana hergün zulüm yapsa yine de evdeki şartlardan iyidir.
Ya da iki durum arasındaki değerlendirmeyi sen yap.
En az nerede zulüm var ?
Güçlen ruhen ve fiziken,nasıl yapayım deme
psikolaga git dersem gidemeyeceksin ki?
bir komşun var mı ablan teyzen dayın ne bileyim hayatında kimse yok mu güvenebileceğin
anlat hayatını yapmak istediklerini çocuğun yeter sana bundan sonra ona sarılman kafii.
tek sorunun para onu da sen çalışmadan çözemezsin.
ilk yorumlarda bir arkadaş sana mutlu olmak senin elinde derken sen dalga geçiyor sandın.
halbuki anlatmak istediği buydu,hayatını sen değiştireceksin.

Kılzar buraya yok sevgilimden ayrıldım geri döner mi yok bilmem ne diye 50 tane konu açılıyor ama siz gayet tahammül edip yorum yazıyorsunuz.
Amacım konu sahibini korumak veya haklı çıkarmak değil ama kk kadınları acımasız denince de parlıyorsunuz ondan sonra.
hayatın ne getirip ne götüreceğini bilemezsiniz.
Seçtiğimiz yolun sonunu kaçımız görebildi bu zamana kadar?
Yapmayın gözünüzü seveyim.
Doğacak olan yavruyu napsaydı gidip hastane çöplerine mi atsaydı.
Candır bu can!
Rabbim ne zaman uygun görürse o zaman gelir.
Yok niye yaptın yok neden yaptın.
Mantıktan çok uzak şahsen...

tesekkur ederım cvbınız ıcın, kendımı savunmaktan yoruldum,özellıkle sanalda keske karsılıklı konusabılsem derdımı anlatsam benı anlardı ınsanlar

offf galıba ben derdımı anlatamıyorum,ben hep mücadele verdım dıyorum ,konustum ağladım sızladım ayaklarına kapandım mektupta yazdım evıde terkettım heryolu herseyı denedım,eşim değişmiyor ben 9 aylık hamıleyım afedersınız ama içimdeki iç çamaşırım canımı acıtıyor tenime izi cıkıyor,bana bir iğne almadı 9 ay boyunca daracık gelıyor elbıselerım,kendımı acındırmak ıcın yazmıyorum ama bulundugum durumu azda olsa anlayın dıye bahsedıyorum,eşim izin vermıyor calısmama ve okumama,izin verse alın terımle her ısı yaparım ,oda ne kadar caresız oldugumu ailemın sahip cıkmadıgını bılıyor ona göre kurallar koyuyor kendınce köleden farkım yok

ohooo sene kendine bak diyoruz hala kocandan medet umuyorsun

bekle güzelim bebek doğsun kocana sihirli değnek değecek
herşey düzelecek
melek olacak
seni kimseye ezdirmeyecek
sana da çocuğa da bakacak,marketten istediğin herşeyi alacak
çocuğuna değer vermeyen ailen de torun oldu diye bağrına basar merak etme
bikaç arkadaş da sana şimdi canım cicim sabret ,dua et der rahatlarsın
kasacak bişey yok yani

kendi ayaklarının üzerinde dursaydın bayağı kolaylaşırdı işin
şimdi maddi olarakta kocana bağlısın
elin kolun bağlı kalmış

hele bi bebeğini doğur kucağına al
bu evrede kocanada sabret
bebek azıcık büyüdümü, kendine iş bak
eline işini aldın mı daha kolay karar verirsin gibime geliyor

ama ölmek falan bunları düşünmen yanlış
Allah yardım etsin

ya ben hamile bayanlara karşı çok ayrı bi şefkat besliyorummmmmm yaaa
umarım herşey düzelir canım
sırtını Allah'a daya......

kımseye muhtac olmazdım ah keşke işim maaşım olsaydı,bunun icin okulda derslere ıyı calısmak basarılı öğrenci olmak gerekırdı ama benı sürekli aşşağlayan bır babam olduğu ıcın yapamazsın edemezsın laflarıyla motıve ettı,evdekı huzursuzluktan derslerıme calısamadım,evet bebek büyüdüğünde işe girmek istiyorum buna eşim izin vermicek belkide boşanacak,bır kadın şu devırde bebeğiyle bırlıkte tek basına nasıl yaşar etraf rahat bırakır mı vs. bırsuru sey gelıyor aklıma

ben şuanda sağlık ocağında çalışıyorum evet aile planlaması var korunma yöntemleri var ve biz ücretsiz dağıtıyoruz ama bazen gerçekten çaresiz kadınlar oluyor bakkala çıkamayan bir insan sağlık ocağına gelemiyor mesela o korunmak istese bile eşi buna müsade etmiyor ve zoraki gebelikler oluyor başına gelmeyen kimse anlayamaz olan olmuş sonuçta sen üzülme arkadaşım dualarım sennle inşallah bebeğin hayatına mutluluk ve huzur getirir eşin baba olduğunda senin değerini daha iyi anlar...

inşallah dediğin gibi olur,ilk zamanlar kayınvalıdemler kısır diye evde arkamdan bağırıyordu:)

Konuyu okudum ve gerçekten çok üzüldüm.Zannediyorum genç bir yaşta evlilik yaptınız.Ne yazıkki eşlerini tam tanımadan körü körüne o anlık duygulara kapılarak bazı kararlar alınıyor.Bu konu bekar kızlara örnek olsun.Çok dikkat edilmesi lazım.Bebek olmasaydı burdan akıl verecek çok olurdu ama.Maalesef burası Türkiye bu kararlar kolay verilmiyor.Ama anlatıığına görede durum gerçekten vahim.Vallahi ne yalan söyleyeyim ne akıl fikir vereceğimi bilemedim.İnşallah her şey dilediğin gibi olur. :(

inşallah dediğin gibi olur,ilk zamanlar kayınvalıdemler kısır diye evde arkamdan bağırıyordu:)

ay pes doğrusu....
başka bir şehre kayınvalidenden uzak bi yere taşınmanız mümkün mü cnm .hani eğer onlardan uzaklaşırsanız bebiş te doğarsa ben zannetmiyorum minik bi bebişe eşinde duyarsız kalsın.hayatınız biraz düzene girer ama sık dişini rabbim senden yardımını esirgemez emin ol.

Bizde sana atom mühendisi ol demiyoruz zaten.
Girersin bir işe koynunda evladın yaşar gidersin kimsenin güleryüzüne muhtaç kalmazsın.
Sen özünde mutlu olursun,kendi kendine yalnızkende ,zaten yalnızsın ..
Sızlanmazsın,kendi ekmeğini yersin.
Bakkaldan kocam ne getirecek diye hayıflanmazsın,evladın büyüdükçe daha hür bir hayatın olur.
Herşeyi geçtim hayatın olur,,,

evet bende söyledıklerını yapmayı cok ısterım,fırsat veren yok,kımsenın elıne bakmamak ,kendımıı ifade etmekten yoruldum

Üye konu açmış, sıkıntısını derdini anlamış, e evlenmeseydin, okusaydın, vah vah neden hamile kaldın vs mesajlarının alemi var mı? Olan olmuş zaten geri dönüşü yok. Bu durumla ilgili ileriye götürecek fikri olan var mı??

Allah razı olsun,ben insanlardan gelecekle ılgılı fıkır ıstedım yazımın sonunda da ama millet benımle laf yarışı yapıyor,suclayarak hatalarımı yüzüme vurarak kendını tatmın ediyor...

kımseye muhtac olmazdım ah keşke işim maaşım olsaydı,bunun icin okulda derslere ıyı calısmak basarılı öğrenci olmak gerekırdı ama benı sürekli aşşağlayan bır babam olduğu ıcın yapamazsın edemezsın laflarıyla motıve ettı,evdekı huzursuzluktan derslerıme calısamadım,evet bebek büyüdüğünde işe girmek istiyorum buna eşim izin vermicek belkide boşanacak,bır kadın şu devırde bebeğiyle bırlıkte tek basına nasıl yaşar etraf rahat bırakır mı vs. bırsuru sey gelıyor aklıma

bak ileriye yönelik bu kadar olumsuz düşünme
olumlu yazılan çözümleri ve herşeyi karamsar bakış açınla çürütüyosun...
böyle hiç bir şeyi olumluya çeviremezsin canım

O yüzden dişini sık diyorum ya..
Çocuk ele avuca gelsin diye,biraz yükü hafiflesin diye.
O yüzden insanlar işe gir diye diretiyor.
Ailen sana hergün zulüm yapsa yine de evdeki şartlardan iyidir.
Ya da iki durum arasındaki değerlendirmeyi sen yap.
En az nerede zulüm var ?
Güçlen ruhen ve fiziken,nasıl yapayım deme
psikolaga git dersem gidemeyeceksin ki?
bir komşun var mı ablan teyzen dayın ne bileyim hayatında kimse yok mu güvenebileceğin
anlat hayatını yapmak istediklerini çocuğun yeter sana bundan sonra ona sarılman kafii.
tek sorunun para onu da sen çalışmadan çözemezsin.
ilk yorumlarda bir arkadaş sana mutlu olmak senin elinde derken sen dalga geçiyor sandın.
halbuki anlatmak istediği buydu,hayatını sen değiştireceksin.

psıkoloğa gıtmek ısterım bırınden yardım almak ama ımkanım yok esım ızın vermıyor,benım kişisel ihtiyaclarımı karşılamıyor ki,yasadıgım sehırde kımsem yok,ben evlendım burada kaldım aılemınde tayini cıktı gittiler,5 saat uzaklıkta mesafesi,hayatımı değiştirmek istiyorum ama suan yapabılcegım bırsey yok,9aylık hamıleyım,günümü beklıyorum,durumumdan dolayıda cok yoruldum,bır kap yemeğe muhtacım,hem durumum agırlastı hemde psikolojıkmen yoruldum

psıkoloğa gıtmek ısterım bırınden yardım almak ama ımkanım yok esım ızın vermıyor,benım kişisel ihtiyaclarımı karşılamıyor ki,yasadıgım sehırde kımsem yok,ben evlendım burada kaldım aılemınde tayini cıktı gittiler,5 saat uzaklıkta mesafesi,hayatımı değiştirmek istiyorum ama suan yapabılcegım bırsey yok,9aylık hamıleyım,günümü beklıyorum,durumumdan dolayıda cok yoruldum,bır kap yemeğe muhtacım,hem durumum agırlastı hemde psikolojıkmen yoruldum

bak işte buraya yazmak yerine netten psikologla görüşebilirsin
online doktora sor sitelerinden
bak bu bile belki çözüm olur sana ama sen hep olumsuz yaklaşıp kestirip atıyorsun

Bak kardeşim : anlıyorum sıkıntılısın , tahammulun yok tamam da sen her çareyi, fikri red edıyorsun inatla..
Ne olucak yanı gökten bişey mi inecek senı kurtaracak ?
Madem eşin bukadar hayırsız biri : beklersin bebeğini dunyaya getırırsın gidersin bir kadın sığınma evine / kocam bana şiddet uyguluyor bakmıyor dıye ..
Açarsın boşanma davanı , Boşanırsın
Bebeğinle bir müddet devlet ve yardım kuruluşlarından yararlanır hayatını toparlamaya calısırsın..
Ağlamakla , Sızlanmakla , Ama'larla yürümez hayat .
Herkez sana bunu anlatmaya çalısıyor..

Unut aileni , kocanı kaynananı gorumcenı falan ..
Tamam uzmuslerdır , yıpratmıslardır senı ama gerıye bakıp hayatını devam ettıremezsın ...
Biraz takatli ol , dırayetli olmayı denesene ..
Bu kadar insan yazıyor onlara laf yetıstırmeden önce ne dıyor acaba bunlar bana dıye dur bır dusun ..

ay pes doğrusu....
başka bir şehre kayınvalidenden uzak bi yere taşınmanız mümkün mü cnm .hani eğer onlardan uzaklaşırsanız bebiş te doğarsa ben zannetmiyorum minik bi bebişe eşinde duyarsız kalsın.hayatınız biraz düzene girer ama sık dişini rabbim senden yardımını esirgemez emin ol.

baska sehıre gıtsek kayınvalıdem peşimizden gelir,hem imkanıda yok eşim buralı hıc sehır dışında bırseyerde yaşamamış,cevresi burda gitmek istemez,bazen gelip karınımı sevıyor belkı bebeğini kucagına aldıgında kendı canı kanı parcası birşeyler hısseder evıyle ılgılenır...

baska sehıre gıtsek kayınvalıdem peşimizden gelir,hem imkanıda yok eşim buralı hıc sehır dışında bırseyerde yaşamamış,cevresi burda gitmek istemez,bazen gelip karınımı sevıyor belkı bebeğini kucagına aldıgında kendı canı kanı parcası birşeyler hısseder evıyle ılgılenır...

ya bak işte biraz umut var sende çok sıkma canını emin ol en gaddar erkek bile o dönemde bebişi görünce yumuşar.sen ona annesinden hiiiç bahsetme anlatma böyle oldu böyle dediler diye lohusaykende bol bol dua et.sen ailesini anlatırsan daha tatlı gelir ailesi dahada bağlanır.emin ol evinde mutlu olan erkek hiiiç de annesini aramıyor.biraz sabır minik kuş için dayan dua et sabret.inşllh yeni bir konu açarsın bebişle gelen mutluluk diye:16::16::16::16::16::16::16:

Back
X