ölmek istiyorum tek isteğim mutlu olmaktı!

eşimi cok sevıyordum ,yaptıklarıyla üzerinden soğuttu,şuan katlanıyorum ama bana yakınlık güleryüz gösterse evıne bağlansa ben onun ayaklarına kadar yıkarım

Sizin şu cümlenizi okuduktan sonra burda yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarımın boş bir çaba içinde olduğu kanaatine vardım................................:19:

başlığın dikkatimi çekti ölmek istiyosun peki ölmek herşeyi halledecek mi canım inançlı biriysen zaten canına kıydığın anda öteki dünyanıda yıkmış olacaksın. bak hamileymişsin inan hayatındaki en güzel şey milyarlarca para harcayıp çocuk sahibi olamayanlar var sen şimdi sarıl bebişine annen yanında birlikte aşacağız bu günleri de şöyle bi soğusun rahatlasın yüreğin rabbim çokkkkk güzellll mutluuuu hayırlı günler yaşatsın inş. sana bebişinle ama inan güneş hep karanlığın ardından doğar

bazen o kadar cok bunalıyorum ki Allaha yalvarıyorum şu cocuğu doğrurken öleyim diye hangi anne ister ki evladını kucağına almadan ölmek,psikolojım cok bozuldu hıc yuzum gülmedi sağlıklı düsünemıyorum burayada ınsanlardan fıkır almak ıcın konu actım coğu benı suclamıs yassadıgım aılemı degıl demek kı gene bende hata...ölmeyı hakedıyorum galıba hep hata üstüne hata keske yol gösterenım olsaydıda yapmasaydım

Sizin şu cümlenizi okuduktan sonra burda yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarımın boş bir çaba içinde olduğu kanaatine vardım................................:19:

neden yuvam bozulmasın benım tek ıstedıgım esımın benı sevmesı babalık abılık yapması en önemlısı,sevgıye acım hep yanımda oldugunu söylese dızınde uyusam bırkere saclarımı okşasa ben bu duyguları hıc yasamadım,görevlerını yerıne getırse baska bırsey istemıyorum

bazen o kadar cok bunalıyorum ki Allaha yalvarıyorum şu cocuğu doğrurken öleyim diye hangi anne ister ki evladını kucağına almadan ölmek,psikolojım cok bozuldu hıc yuzum gülmedi sağlıklı düsünemıyorum burayada ınsanlardan fıkır almak ıcın konu actım coğu benı suclamıs yassadıgım aılemı degıl demek kı gene bende hata...ölmeyı hakedıyorum galıba hep hata üstüne hata keske yol gösterenım olsaydıda yapmasaydım

lütfen böyle düşünme eşinle niye anlaşmıyorsun acaba sende hiç problem yok mu bunlarıda düşünmelisin cnm.eşinin aialesiyle ve eşinle problemin ne tam olarak azcık problemleri aşmaya çalış.bu kadar umutsuz olma.sen zaten problemli bi aileden geldin beişinde aynı şeyleri yaşasın istermisin minikkuşu düşün toparlan onun için yapmalısın dua et.rabbim kimseyi boş çevirmez.bu arada eğer inançlı biriysen eminim ki daha kolay atlatacaksın şu durumu lütfen azıcık cesaret ve çaba....

neden yuvam bozulmasın benım tek ıstedıgım esımın benı sevmesı babalık abılık yapması en önemlısı,sevgıye acım hep yanımda oldugunu söylese dızınde uyusam bırkere saclarımı okşasa ben bu duyguları hıc yasamadım,görevlerını yerıne getırse baska bırsey istemıyorum

yorumum için şimdiden kimse kusura bakmasın ama ben biraz bazı şeylerin arkasına sığındığınızı düşünüyorum... eşinizle aranızda geçen onca olay var yazmış olduğunuz... ve siz bir adım atsa ayaklarını yıkayabilecek şekilde yelkenleri suya indireceksiniz... madem öyle olacak o zaman siz bütün yazdıklarınızı karalamış olacaksınız.... tükürdüğünüzü yalayacaksınız.. o zaman şikayet de etmeyin bu durumdan... bir arkadaş kadın sığınma evine gidin demiş.. boşa demiş o halde.. çünkü siz ayaklarını yıkamayı tercih edebilecek bir insansınız çocuğunuzu adam gibi büyütmek imkanını devlet verebilecekken! sevgiye aç olmakla bazı kötü şeyleri yaşamak için tabir-i caizse el açıp koşmak farklı şeyler!! aynı durumu belki kat kat fazlasını yaşayıp da eşinin tek bir yanlışıyla boşananlar ne oluyor acaba?! yapmayın Allah aşkına.. ben tamamen acıtasyon olarak buluyorum dediklerinizi... düzelseydi düzelirdi..... kendiniz yazdınız düzelmedi diye.. size hapis hayatı yaşatıp da iç çamaşırınıza kadar sizi mahçup durumda bırakan insanın ayaklarını yıkamaya koyulun... belki o zaman değişir herşey............... :34:

Namaz kiliyor musun bilmiyorum canim veya kuran okumasini.Hepimiz bir takim sikintilar yasiyoruz.ben de yasiyorum.kimsenin hayati mükemmel degil...ailen iyi olur kocanda gülmezsin..Kocan iyi olur kardeslerin sorun olur,bunlar olmaz cocugun olur..Velhasil sorunlar hic bitmez..Bitmeyecekte..Önemli olan galibaa sorunlara bakis acin..az önce cok kötüydüm bende...Namazimi kildim ve basladim dua etmeye...agladim agladim ve birden rahatlamisim...Cünkü derdimi beni yaradana actim...Bugün duymza yarin olmadi basak bir gün duyuyor bizleri..Duayla aslinda bir sürü seyi basardim ben..Sunu biliyorum ki sirtini allaha dayayan asla yikilmaz...Bunu daha cok anliyorum ve daha cok yalvariyorum....

Aslinda cok sy anlatilabilir ama namazin önemini ben sana burada sayfalarca anlatsam bitiremem..Insan bazen kötü oluyor umutsuzluga kapiliyor ama yinede bizi allah yaratti..o yüzden o bizi bizden daha iyi bilmez mi??

Saglicakla kal..Ama en önemlisi duayla kaaall...

herkese tsekkur ederım olumlu yanıt veren vermeyen herkese,ben yatıyorum kızlar,oturmaktan göbegım batmaya basladı,dinlenmelıyım ağlamaktan bıtap dustum,yuzumu yıkayıp yatıcam herkese hayırlı geceler...

allah yar ve yardımcın olsun..sakin ol..sakin düşünmeye çalış..öfkeyle kalkan zararla oturur..iyi geceler..

yorumum için şimdiden kimse kusura bakmasın ama ben biraz bazı şeylerin arkasına sığındığınızı düşünüyorum... eşinizle aranızda geçen onca olay var yazmış olduğunuz... ve siz bir adım atsa ayaklarını yıkayabilecek şekilde yelkenleri suya indireceksiniz... madem öyle olacak o zaman siz bütün yazdıklarınızı karalamış olacaksınız.... tükürdüğünüzü yalayacaksınız.. o zaman şikayet de etmeyin bu durumdan... bir arkadaş kadın sığınma evine gidin demiş.. boşa demiş o halde.. çünkü siz ayaklarını yıkamayı tercih edebilecek bir insansınız çocuğunuzu adam gibi büyütmek imkanını devlet verebilecekken! sevgiye aç olmakla bazı kötü şeyleri yaşamak için tabir-i caizse el açıp koşmak farklı şeyler!! aynı durumu belki kat kat fazlasını yaşayıp da eşinin tek bir yanlışıyla boşananlar ne oluyor acaba?! yapmayın Allah aşkına.. ben tamamen acıtasyon olarak buluyorum dediklerinizi... düzelseydi düzelirdi..... kendiniz yazdınız düzelmedi diye.. size hapis hayatı yaşatıp da iç çamaşırınıza kadar sizi mahçup durumda bırakan insanın ayaklarını yıkamaya koyulun... belki o zaman değişir herşey............... :34:

Yorumunuzun altına ımzamı atıyorum .
Asıl sorun aslında arkadaşın yaşadığı sıkıntılar zorluklar değil..
Kabullenmış artık , direnme , baş koyma , savaşma gibi ısteklerı yok..
ya aslında kolay olanı ıstıyor bırcok insan gibi ..
Ya kendısıne hapis hayatı yaşatan , şiddet uygulayan bır erkekten hala beklentisi var ..
Yani demıyor kı : ya bu adam bana saygı duymuyor ben ınsanım herseyden once , kımse bana boyle davranamaz dıyıp masa yumrugunu vurmuyor..
Kendıne acıyor , ama ınsan kendıne acıdıgı zaman acınacak hale dusuyor..
Silkelenıp ben ne yapıyorum demesı lazım..
Ama herseyden önce İstemesi lazım .. konu sahıbı arkadas bu dedıklerımızı İstemiyor..
Sadece ağlayıp dovunmek ıstıyor ..

Ya kendısıne hapis hayatı yaşatan , şiddet uygulayan bır erkekten hala beklentisi var ..
Yani demıyor kı : ya bu adam bana saygı duymuyor ben ınsanım herseyden once , kımse bana boyle davranamaz dıyıp masa yumrugunu vurmuyor..
Ama herseyden önce İstemesi lazım .. konu sahıbı arkadas bu dedıklerımızı İstemiyor..

yorumuna kısmen katılmakla birlikte şurda bi ayrıma düşüyorum.hiç çabalamadığı konusunda bende sizinle hem fikirim ama o bir gebe sonuçta.düşünün normal gebelerin eşlerine yaptıkları nazları.bide onun yerine koyun kendinizi.ama dediğiniz gibi azcık azimli olmalı çok salmış kendini sanırım çok üstüste yaşamış olayları tükenmişlik sendromu gibi bişey onun ki ...

Teşekkür ederim... kesinlikle öyle.... o halde ne yardımı istiyor peki buradakilerden? hem sığınma evine okey veriyor, sonrasında da ayaklarını yıkarım diyor.. bir yoruma başka cevap öbürüne başka cevap.. dediğiniz gibi sürekli kolay olanı seçmek vs.. ben bu forumda geçen gün okudum babasını küçük yaşta kaybedip abisinin evden kovduğu kız başkasıyla evleniyor.. eşi bildiğiniz cehennem hayatı yaşatıyor.. yanında kimse yok ama boşanıp mükemmel bir hayata başlıyor vs(özetle).. bunlar ne o zaman.... mücadele verilmeyecekse problem denen şey de yoktur o zaman ortada... ne emmeye ne gömmeye der büyüklerimiz böyle durumlara...

çok zor ama inan bunları yaşayan tek kişi sen değilsin bu dünyada
senin şu anda yapabileceğin en mantıklı şey bir şekilde okulu açıktan yada normal bi şekilde bitirmen
hangi iş olursa olsun bi işe başlaman, gerekirse gizlice.. zaten eşin genelde evde olmuyomuş
tabii çocukla bunlar zor olur ama imkansız değil, ölmeyi düşünmek yerine bunları yapmanın yollarını düşün
yaparken de 5 yıl sonra bulunucağın hayatın güzelliklerini düşünerek heves ve güç al
şimdiden hayırlısı olsun

Hanımlar,
hepiniz yol göstermeye, konu sahibinin derdine ortak olmaya çalışıyorsunuz anlıyorum ama onun yerine koymaya çalışın kendinizi, evlat olarak hor görülmüş, eş, kadın olarak hor görülmüş, bunun yıllarca yaşanması özgüven eksikliğine sebep olur, yeri gelir neyin doğru neyin yanlış olduğunu karıştırır hale gelirsin, herkes olaylara aynı tepkiyi veremeyebilir, ağır şartlar altında olan birinin radikal kararlar alması kolay değildir, bu sebeple biraz daha ılımlı yaklaşın, yorumlarınızda biraz daha yumuşak olun.

Hanımlar,
hepiniz yol göstermeye, konu sahibinin derdine ortak olmaya çalışıyorsunuz anlıyorum ama onun yerine koymaya çalışın kendinizi, evlat olarak hor görülmüş, eş, kadın olarak hor görülmüş, bunun yıllarca yaşanması özgüven eksikliğine sebep olur, yeri gelir neyin doğru neyin yanlış olduğunu karıştırır hale gelirsin, herkes olaylara aynı tepkiyi veremeyebilir, ağır şartlar altında olan birinin radikal kararlar alması kolay değildir, bu sebeple biraz daha ılımlı yaklaşın, yorumlarınızda biraz daha yumuşak olun.

Kesinlikle katılıyorum, nerdeyse doğduğu günden beri sevgi görmemiş, aşağılanıp hor görülmüş, özgüveni hiç oluşmamış bir insanın kendi ayakları üzerinde durmasını vs. söylemek sadece boş konuşmaktır, uzaktan atıp tutmaktır :20: Biraz empati lütfen, daha makul cevaplar verilmeli. Şahsen ne diyeceğimi bilemiyorum, onca kara tablonun içine bir de çocuk dünyaya getirmek, Allah konu sahibinin yardımcısı olsun...

canım benim okudukça üzüldüm,öfkelendim.yaşadıklarının hiç birini yaşamadım şükür diyorum ama seni de çok iyi anlıyorum.manevi olarak buradan güç alabilirsin,keşke elimizi uzatıp seni mutsuzluktan kurtarma şansımız da olabilseydi:( canım benim şu okulu bi bitirebilsen bi yolunu bulup gerisi çok rahatlatır seni, sığınma evleri var gidebilir misin acaba nasıl yapılır tam da bilmiyorum:( canım ya kıyamam allah yardımcın olsun,allaha sığın bol bol namaz kılıp kuran oku canım benim,okulu bitirmenin bir yolunu bulabilsen keşke,ya da iyi bir iş bulabilsen.dualarım seninle olacak ama sakın ölmek istiyorum falan deme tatlım ne olursa olsun yaşamak çok güzel bak bebişin de olacak yakında onu düşün.bebeğini ve onunla beraber geçireceğin mutlu günleri düşün,ben inanıyorum kısa bir süre sonra buradan mutluluğunu yazacaksın bizlere inşallah kuzum.allahtan umudunu kesme,iste,dua et bol bol.şimdilik allaha emanet ol canım benim.

daha 24 yaşındasın ve bu kadar acı çekmişsin..Allah inşallah birgün, ağladığın kadar güldürür seni..maalesef kimse ailesini seçemiyor..senin en büyük şanssızlığın ailenden olmuş..kocan izin vermediği ve şiddet uyguladığı müddetçe zaten ne okuluna devam edebilir, ne de çalışabilirsin..yani ayaklarının üzerinde durman çok zor..babam beni sürekli aşağılıyor demişsin..peki ya annen? ben anneni merak ediyorum..ana yüreği yani, senin acı çektiğini bile bile nasıl sana sahip çıkamıyor bunu anlamıyorum..keşke annen sana destek olsa..yavrusunu seven bir insan dayanamaz bence..telefonla yada yanına giderek annene yana yakıla durumunu anlat..yardım et bana, destek ol de..gerekirse çocuğunu ona bırak, çalış, çocuğunun ve kendinin masrafını da çıkarır, ailene de yük olmazsın..baban galiba acımasız biri ama annenden bence yardım iste bu konuda..anneler faklıdır çünkü..
inşallah dertlerinin dermanını bulur, bu kaostan kurtulursun..Allah yardımcın olsun..

İnsanoğlu bazen ne kadar acımasız olabiliyor..
Şu an o ruh halini ben dahil kimsenin anlayabileceğini sanmıyorum..Çok ağır ve zor dönemler yaşamış..
Kimse kimseye acıyın demiyor..Fakat bu kadar acımasız ve anlayışsız olmak ta insanoğluna yakışmıyor..

Kızın başta kişiliği oturamamış, fırsat vermemişler..Hep dayak, hep sevgisizlik, hep hor görülme..Öz güvenin sadece kelime anlamını biliyor, nasıl bir hal olduğunu yaşayamamış..
Hal böyleyken nasıl olur da, yok efendim silkelen, kendi ayaklarının üstünde dur, efendim yelkenleri suya indirme gibi yorumlar yapılabiliyor hakikaten inanamıyorum..
Yahu siz bu yaşanılanları kolay mı sanıyorsunuz?
Sevgiye, şefkate öyle aç bırakılmış ki, eşim bana iyi davransa ayaklarını bile yıkarım diyor..O derece sevgiye muhtaç..
Ahkam keserken, biraz düşünmek için hiç mi zaman ayırmıyorsunuz kendinize?
Günah ya..Üstelik bir de hamile..

@ mutsuz24;
Rabbim yardımcın olsun..Ve yanlış anlamazsan, şuan defalarca şükretmek istiyorum kendi adıma..
Şu an kim ne derse desin bu psikolojiden kurtulman zor..
Ancak bu şekilde devam edemezsin, bunun farkına varmak yetmez..Uygulama aşamasına geçmek zorundasın, en azından çocuğun için..
Güzel güzel evladını doğur..Biraz zaman ver kendine..
Kadın sığınma evleri vb yerlerle ilgili hiç bir fikrim yok..
O nedenle şöyle yap böyle yap diye yönlendiremiyorum..
Ancak şu ana kadar yaşamış olduğun hayattan ve insanlardan kopman şart..Ama nasıl?
Şu sığınma evlerini araştırıcam..Ciddi manada üzüldüm çünkü..

Elinden geldiğince Dua etmeye ve namaz kılmaya çalış..Bu en azından ruhunu ferahlatacak ve sana güç verecektir..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olumsuzluklardan sonra bu adama güvenip çocuk nasıl yaptın?
Sorunlu ailelerde büyüyen kızlar genellikle kendinden yaşça büyük kişilerle evlenirler ve sonuç %90 böyle hüsran olur...
Olan olmuş artık...

Bu olumsuzluklardan sonra bu adama güvenip çocuk nasıl yaptın?
Sorunlu ailelerde büyüyen kızlar genellikle kendinden yaşça büyük kişilerle evlenirler ve sonuç %90 böyle hüsran olur...
Olan olmuş artık...

ya Allah aşkına şimdi siz bu yorumunuzla konu sahibi arkadaşa ilerisi için bir fikir mi vermiş oldunuz?kız zaten herşeyi kabul ediyor hatalarım oldu diyor..üzerine gitmenin,neden yaptın ettin deyip yargılamanın bi anlamı varmı ?? üstelik siz de diyorsunuz olan olmuş ..demekki kızın psikolojısı bu kadarını yapmabilmeye yetmiş..artık önemli olan bundan sonrası..ne yapılabilecekleri..

konu sahibi arkadaşım ; evet olan olmuş öyle yada böyle olmuş ve hamilesin..bence ilk öncelikle bebeğini kucağına almayı bekle..bütün duygu ve düşüncelerin bebeğinle değişecek gör bak..insan bekarken veya bebeği yokken sıkıntılı anlarında aman ölsemde kurtulsam dediği anlar oluyor ama inan bana bebeğin olduktan sonra aksine ölmekten korkuyorsun..bana bişi olmasın ölmim bebeğim için yaşayayım diyorsun..hayırlısıyla kucağına al inş..ondan sonra eşinin hal ve hareketlerine bak bi süre..düzelme varsa ne alaa..hala aynı ise artık sende bi seçim yapmalısın..hangi tarafta ( eşin veya ailen) daha az acı çekeceksen daha az mutsuz olacaksan o tarafta olmalısın..bunun kararını ver..ailenlede yapamazsan sığınma evine git bence..bizde araştıralım netten falan ne bilim..en azından devletin tanıdığı imkanları kullan..imkansız diye bişey yoktur herşeyin bi çıkışı mutlaka vardır unutma..sığınma evinde bebeğini biraz büyütt..sonrada okuldan hocalarından ve kaldığın sığınma evinin yetkililerinden yardım iste iş konusunda..ama bak bunları okuyup kalmakla yetinme..lütfen..burdaki arkadaşlar sana bunu anlatmaya çalışıyor kendine gel derken ..artık kendin için bişeyler yap yani..yapmak zorundasın çünkü artık bebeğin var..onu düşün..dün geceden beri düşünüyorum aklıma gelen bunlar..inş..bundan sonrası güzl olur..RABBİM YARDIMCIN OLSUN ..

Back
X