- 8 Ağustos 2017
- 159
- 267
- 18
- Konu Sahibi Babygirlll
-
Boşandım.Ama sadece buda değildiki bana saygısı sevgisi yoktu günden güne yıpranıyordum.Peki eşinizin bi saat fazla orda kalemiz diye hiç gelme orda kal demeside normal mi?Bak tatlım evliliğin başlarında böyle olur bence yanlış birşey ama bazı aileler gelin kızları göndermek istemezler işte nebilim kafasını yıkarlarda şöylede böylede diye ama daha çok gençsin benim gibi erken yaşta evlilik yapmışsın tahminimce evdeki baskıdan kurtulurum düşüncesi ile yanlış zamanda yanlış bir evlilik olmuş ki boşanmakta istiyorsun allah yardımcın olsun.
Bilmem oda öyle bi insan.Sosyal medya hesabıma açmamı istemiyor onu kontrol ediyor.Sevgilim falan vardır diye heraldeBabanız telefonunuzuda mı karıştırıyor gerçekten?
Peki bunu yapması için bir sebebi var mı?
Size hiç mi güvenmiyor?
Ne yapacağınızı düşünüyor mesela babanız ?
Babygirlll
Olmasın mı?Bilmem oda öyle bi insan.Sosyal medya hesabıma açmamı istemiyor onu kontrol ediyor.Sevgilim falan vardır diye heralde
Aynen.Aynen bekarkende böyleydiler.Çevremde çok fazla beğenilen biri oldum hep görücü gelirdi eve onlarda dışarı çıkarmazdı.Annem değil ama babam öyle yapınca onunda yapacak bişeyi yok.Şimdide tek kurtuluşum düzgün bir insanla evlenmek.Oda bilmiyorum nasıl olacak.Olmasın mı?
Turşunuzu mu kuracak ?
Heyy Allahım yarabbim ya, böyleleri yüzünden işte gidipte yanlış ewlilikler yapılıyor.
Bekarkende siz böylemiydi size ?
Annenizde babanız gibi mi?
Çalıştırmaz da şimdi sizi
Allah yardım etsin sana işin gerçekten çok...Aynen.Aynen bekarkende böyleydiler.Çevremde çok fazla beğenilen biri oldum hep görücü gelirdi eve onlarda dışarı çıkarmazdı.Annem değil ama babam öyle yapınca onunda yapacak bişeyi yok.Şimdide tek kurtuluşum düzgün bir insanla evlenmek.Oda bilmiyorum nasıl olacak.
Evet ailem çok baskıcı, fakat ben istemeden asla biriyle evlendirmezler.bunu biliyorlar ayrıca dayak falanda yoktur asla.Ve evlenmemi istemiyorlar.Okul yok, işte çalıştırmazlar..
Ne yapacaksınız?
Büyük ihtimalle dayakla baskıyla eşini kaybetmiş 40'lı 50'li yaşlardaki bir uzaktan akrabaya veya eşin dostun tanıdığına
verileceksiniz.
Amin.Dualarınızı esirgemeyin lütfen...Allah yardım etsin sana işin gerçekten çok...
Özgürlük gibisi war mı... Hayırlı bir kısmetin çıkar inşallah...
Ah aileler
Kızın başı örtülsün (güya yuvası olsun) diye erkenden evlendirmek bizim toplumda hastalık herhalde.
Eh boşanıp dönünce de katmerli baskıya maruz bırakıyorlar.
Dişinizi sıkın ve okuyun. Tek çıkış yolu bu. İnanın evlenmeden öncede aynı baskıyı yaşıyordum.Hiç bişey değişmedi.Rabbim yardım etsin.
esinle nasil evlendin belki baban tekrar hata yapmandan korkuyor guvenlerini sarsmis olabilirsinMeraba ben 7 ay önce boşandım.Annemlerle yaşıyoruz.Ailem çok baskıcı tutucu.Sürekli evdeyim.Ne arkadaşım var Ne kimsem.Evet evliyken mutlu değildim.Ama bu hayattansa keşke ayeılmasamydım,diyorum.Okadar baskıcı ki özellikle babam telefonumu dahil kontrol eder.Bi çıkış yol bulamıyorum.Benimle birlikte evlenen çok mutlu olan arladaşlarım var onları düşününce kafayı yiycek gibi oluyorum.4 ay evli kaldım.21 yaşındayım.Kapının önüne dahi zor çıkarım.Ömür boyu böyle yaşıcam galiba.Bazen ölmeyi çok istiyorum.Evlenincede baskının iki katını gördüm fakat en azından kendime ait bi evim vardı.Şimdi bi odam bile yok.Genede çok Şükür.Napıcam hiç bilmiyorum.
AminnnnDayak falan yoksa nasil bi baski altindasiniz bence artk onlarin fikirlerine karsi gelmeye baslayin ismege yazilin kurslara gidin 21 yasinda evlenmekten baska carem yok demeyin daha cok kucuksunuz. Ayni hatayi tekrarlamaktan baska bisey olmaz. Allah yardimicniz olsun ailenize de az akil fikir versin.
Yok alakası yok evlenmeden öncede böyleydi.Görücü üsuluesinle nasil evlendin belki baban tekrar hata yapmandan korkuyor guvenlerini sarsmis olabilirsin
hmm yazik olmus sizeYok alakası yok evlenmeden öncede böyleydi.Görücü üsulu
Rabbim geleceğimizi hayırlı eylesinnn..hmm yazik olmus size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?