bazı arkadaşlar sadece eleştirmek için yazmış yardıma ihtiyacım olmasaydı sizlere derdimi anlatmazdım bazıları herşeyi anlamak istediği gibi anlıyor nedensebizim burdaki devlet hastanelerinde psikolog bölümü yok antidepresan kullanan kapıda onca insan vardı ki hepsi şikayetçi bu yüzden kullanmak istemedim ayrıca eşim olacak insan çalışmama izin vermiyor kurslara izin vermiyor bizim ailede çalışmak yokmuş öyle diyorlar kendime meşguliyet arıyorum malesef bulamıyorum katolog falan işlerine girsem onlar için de komşularımız hep yaşlı mühit alacak kimse yok bunu da yapamam şu an düşünüyorum neler yapabilirim diye bu arada üniversite mezunuyum soranlar için yazdım ben hakaret anlamında ilginçliği de kullanmadım doktor konusunda ilginç olduğunu kastettim bir arkadaşa. google da biliyorum herşeyi de biliyorum psikolog psikiyatris ayrımını da biliyorum sanki bu konularla uğraşmamışım gibi yorum yapılması da beni çok üzdü burada bazılarınız bana yardımcı olcakken beni daha çok üzüyorlar ama hiç kendi sorunlarına bakmıyorlar evet eşimden dayak yedim ama bunun bi,r daha olmaması için sizlerden o an ölmek istediğim için akıl almak istedim amboşanamadığımı da belirttim rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın:26:
konu sahibi arkadaşım şuan ne durumdasıınıız merak ettim eşiniz yanlıışlarıınıı gördümü oturup konuştunuzmu yoksa iki yabancımısınız aynı evde...
özür dilerim ben atladım heralde neden boşanamıyorsun?ölmeyi düşünecek kadar bunaldıysan boşanmak en kolay çözüm bence.arkadaşları da yanlış anladığını düşünüyorum.herkes fikir veriyor ama sen bütün fikirlere kendini kapatmışsın zaten.eşin madem senin kıskançlıklarından bunalmış ,o da seni rahat bıraksın.çalışmaya izin vermemek ne demek?boşuna mı okudun sen onca yıl.bence kendine kpss kitapları al ve ders çalışmaya başla.napıyorsun derse kafayı yememek için kendimi meşgul ediyorum dersin.ders çalışırken kafan dağılır ve kendini iyi hissedersin inan bana.sınavı kazanırsan da inan bana o kadar kendine güvenin gelicekki bir şekilde ikna edersin eşini.
bazı arkadaşlar sadece eleştirmek için yazmış yardıma ihtiyacım olmasaydı sizlere derdimi anlatmazdım bazıları herşeyi anlamak istediği gibi anlıyor nedensebizim burdaki devlet hastanelerinde psikolog bölümü yok antidepresan kullanan kapıda onca insan vardı ki hepsi şikayetçi bu yüzden kullanmak istemedim ayrıca eşim olacak insan çalışmama izin vermiyor kurslara izin vermiyor bizim ailede çalışmak yokmuş öyle diyorlar kendime meşguliyet arıyorum malesef bulamıyorum katolog falan işlerine girsem onlar için de komşularımız hep yaşlı mühit alacak kimse yok bunu da yapamam şu an düşünüyorum neler yapabilirim diye bu arada üniversite mezunuyum soranlar için yazdım ben hakaret anlamında ilginçliği de kullanmadım doktor konusunda ilginç olduğunu kastettim bir arkadaşa. google da biliyorum herşeyi de biliyorum psikolog psikiyatris ayrımını da biliyorum sanki bu konularla uğraşmamışım gibi yorum yapılması da beni çok üzdü burada bazılarınız bana yardımcı olcakken beni daha çok üzüyorlar ama hiç kendi sorunlarına bakmıyorlar evet eşimden dayak yedim ama bunun bi,r daha olmaması için sizlerden o an ölmek istediğim için akıl almak istedim amboşanamadığımı da belirttim rabbim kimseyi çaresiz bırakmasın:26:
Ne gereksiz bi yorum, sizde düşünce saygı bitmiş...bence bu yorumun konu sahibine hiç bi katkısı olmayacağı gibi burda ki kimseninde umrunda olmayacak...bence yaşınız daha fazla ilerlemeden mantıklı yorumlar yapmayı öğrenin yada susun!..bu şekilde üzende siz olursunuz üzülende...bizde yorum yapıyoruz ama bu kadar densizce değil...saygılar!
kendini meşgul edecek birşeyler bul...
madem boşanmayacaksın ve madem psikiyatriste de gitmeyeceksin, o zaman kendi yaralarını kendin saracaksın.
evde birşeyler üret. ne bileyim, değişik yemek tarifleri dene mesela.
artık malzemelerden çok güzel eşyalar üretenler var, onları bul internetten... yapacak çok şeyin var. bu şekilde kısır döngüden çıkamazsın. kendine yeni bir sayfa aç ve yapabileceğin herşeyi yap. mutlaka gerçekten keyif alacağın birşey bulacaksın.
durumunuz uygunsa mesela bir enstrüman çalmaya başlayabilirsin, ahşap boyama yapabilirsin... takı yapabilirsin.
bir arkadaşım çok kötü bir boşanma yaşamıştı. psikiyatrist ona bu tarz şeyler tavsiye etmişti. aklına kötü düşüncelerin gelmesini engellemeye çalışmalısın..
mesela bana bahçe işleri çok iyi geliyor. bu işten keyif alacağım hiç aklıma gelmezdi, denemeyince bilemiyor insan neyi sevip neyi sevmeyeceğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?