Haklısınız yanlış bir terim kullandığım için özür dilerim. Insanlarin kendini tatmin etmesi değil konu. O çocuklarin yaşamış olduğu duygusal açlığa bir nebze olsun derman olabilmek. Lise dönemimde birçok arkadaşım vardı ailesi tarafından terk edilmiş, kurumda büyümek zorunda kalmış. Neler hissettiklerini bilemem tabiki. Fakat giderlerinin karşılanmasına rağmen maddi anlamda oldukça problem yaşıyorlar. Yaşca büyük olanlar digerlerinin parasi vb. esyalarini alabiliyor.bu konuyu sizi elestirmek degil, okuyanlara fikir vermek icin degerlendirmek isterim lutfen yanlis anlamayin.
Oncelikle cocuk esirgeme diye bir kurum yok, neredeyse 20 yildir böyle bir kurum yok ama iste filmlerden mi neden bilmem var sanılıyor. Devlet korumasindaki cocuklar gerçegi var evet ama bu cocuklarla bir cay icebilmek icin dahi bir suru onaydan gecmek zorundasiniz, kolaylikla gönüllü olunmuyor. Gönüllü basvurunuz kabul edilirse de bu onlara maddi hediyeler alip kendinizi bu yolla tatmin edebileceginiz anlamina gelmiyor. Ki o cocuklarin en son ihtiyaci kendi hayatina sukretmek icin oraya gelmis bir kac aglak insan! Devlet kendisi a dan z ye her ihtiyacini karşılıyor, velev ki bu yillar surebilen gönüllü olma surecini tamamladiniz, elinize bir kek bile alip gidemesiniz kuruma. Disaridan gelen seylere izin verilmiyor ki en dogrusu da bu. Korunmaya ihtiyaci olan çocuğa katki sağlayacak bir beceriniz, bir egitiminiz yoksa gidip orda kafaniza göre 'bos zaman' değerlendirme sansiniz, vicdaninizi ya da psikolojinizi rahatlatmak icin onlarin uzun sureli faydasına olmayacak bir hediyelesme aktivitesiyle daha fazla kendilerini kötü hissetmelerini saglamaya hakkiniz yok.
Bircok konuda bu mevzuya denk geliyorum, kimseye degil lafim genel anlamda bir kamu spotu olarak görün lutfen
Erkekte erkek olsa onun gıbı bınlerce bulursun.eve kapatıp,basını kapamasını ısteyen ,sureklı aılesını dınleyen bır adam.bırgun ıyıkı olmamıs dıyeceksınNe erkekmis beee? Vay anasini
ya sizin zamaninizda isler baskaymis ya da arkadaşlariniz size yanlis aktarmis. Bizzat isin icindeyim, maddi acidan devlet bir ailenin verebileceginden fazlasini veriyor inanin. Her yil belli araliklarla yeni kıyafet alınıyor, okul servisleri odeniyor, yemekler zaten kurumda, kurumlar sehirde bir etkinlik olursa sinema tiyatro gibi oralara da ucretsiz götürüyorlar. Ustune bi de cocugun yasina ve egitim durumuna göre harclik veriliyor. 2 maasli bir ailenin tek cocuguna verebileceği imkandan bile iyi kiyaslanacak olursa. Ama tabi ki manevi yönden hicbir kurum bakımı asla bir ailenin yerini tutmaz. Bu konuda cok buyuk eksiklikler var. O yuzden koruyucu ailelik ve evlatlik dusunmeye tesvik etmeliyiz insanlari. Amac çocuğu mutlu bir ailede büyütmek olmali. Geri kalanini zaten veriyorlar.Haklısınız yanlış bir terim kullandığım için özür dilerim. Insanlarin kendini tatmin etmesi değil konu. O çocuklarin yaşamış olduğu duygusal açlığa bir nebze olsun derman olabilmek. Lise dönemimde birçok arkadaşım vardı ailesi tarafından terk edilmiş, kurumda büyümek zorunda kalmış. Neler hissettiklerini bilemem tabiki. Fakat giderlerinin karşılanmasına rağmen maddi anlamda oldukça problem yaşıyorlar. Yaşca büyük olanlar digerlerinin parasi vb. esyalarini alabiliyor.
vallahi yumuşak yumuşak yazamadım artık. "30dan sonra kart gelin" miş te, "onkolojideki hastalara özeniyormuş" ta... laflara bak. siz bence biraz dikkat çekmeye çalışıyorsunuz. o hastaların 1 saatlik acılarına mı dayanabilirsiniz acaba. siz şımarıklık yapıyorsunuz, mutfakta birileri gelsin de neyin var desin diye ağlatmayın kendinizi. eğer bu lafları inanarak söylüyorsunuz da mutlaka klinikte bir tedavi görmelisiniz. Allah kimseyi nankör etmesin. bir herif ya, bir aşk, bir evlilik. bugün var yarın yok hepsi. bir adama bu kadar hayat bağlanır mı? ne boş bir hayatınız varmış. ailenize de çok üzüldüm. benim üstüne titreyip te büyüttüğüm kızım bir adamdan ayrıldı diye kanserli hastalara özenip, 29 yaşında hayatım bitti diye ağlasa kahrolurdum. ne anlamsızmışım onun hayatında derdim. bir el oğlu kadar hatrı yokmuş ailenizin.
Allah selamet versin size.
Evet evet dedikleriniz doğru.devletin daha cok koruyucu aile olarak yardim çağrıları oluyor.yani bir evlada siz bakın biz devlet olarak sizi maddi destekleriz diyor.o aileyi de maaşa bağlıyor bayram ve okul zamanlarinda kiyafet alınıyor ihtiyaçlarını yine karşılıyor devlet yani bir elinden devlet bir elinden koruyucu aile tutacak.ya sizin zamaninizda isler baskaymis ya da arkadaşlariniz size yanlis aktarmis. Bizzat isin icindeyim, maddi acidan devlet bir ailenin verebileceginden fazlasini veriyor inanin. Her yil belli araliklarla yeni kıyafet alınıyor, okul servisleri odeniyor, yemekler zaten kurumda, kurumlar sehirde bir etkinlik olursa sinema tiyatro gibi oralara da ucretsiz götürüyorlar. Ustune bi de cocugun yasina ve egitim durumuna göre harclik veriliyor. 2 maasli bir ailenin tek cocuguna verebileceği imkandan bile iyi kiyaslanacak olursa. Ama tabi ki manevi yönden hicbir kurum bakımı asla bir ailenin yerini tutmaz. Bu konuda cok buyuk eksiklikler var. O yuzden koruyucu ailelik ve evlatlik dusunmeye tesvik etmeliyiz insanlari. Amac çocuğu mutlu bir ailede büyütmek olmali. Geri kalanini zaten veriyorlar.
O ne demek cnm millet begenmiste ben anlamadimKizlar dagilin. Hatun hepimize kart dedi!
aynen canim, 30unda kart kart gelinlik giyemezmis. Buraya yazanlarin cogu 30 civari ve ustu halbukiO ne demek cnm millet begenmiste ben anlamadim
Edit:anladim :))) duduklu emoji kullanip kart yazinca kib falanmi dedim
Olgun mahiyetinde kartmis
şu dediğine o kadar sinirlendim ki.Ben bunlari yapiyorum zatenbi unversitenin onkoloji bölümününde beni tanimayan yok inanirmisin hastalara özeniyorum benden daha umutla sariliyolar hayata..
Lafa bak. Bir şey diycem olmayacak şimdi. Şuursuz musun sen ya? Ne biçim bir kafa yaşıyorsun?Ben bunlari yapiyorum zatenbi unversitenin onkoloji bölümününde beni tanimayan yok inanirmisin hastalara özeniyorum benden daha umutla sariliyolar hayata..
Hee oldu tabi neden olmasin hayirlisiaynen canim, 30unda kart kart gelinlik giyemezmis. Buraya yazanlarin cogu 30 civari ve ustu halbuki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?