Ölmekten çok korkuyorum

Yok canım Allah gecinden versin annem hayatta ama ben evlendim ve başka şehirdeyim ... Görüşemiyoruz o yüzden ... Eşimle aralarında da bazı problemler var yanıma gelemiyorlar ... Nasıl içime batıp özlediysem ölmüş gibi bahsetmişim farkında bile değilim :26:

Ay özür dilerim ömrü uzun olsun inş. Sıkma canını her şey düzelir ölümden başka her şeyin çaresi var şu hayatta.. :)

rabbim acil şifalar versin... haddim değil ama lütfen rabbime sığının dular kitaplarına bakın

elinizden geldiği kadar rabbime yakın olun inanın rahatlayacaksınız.....

rabbim günahtan uzak olan kulunu sever ama tövbe edeni dahada çok sever....

unutmayalım rabbim firevunun başını bile birkere ağırtmadıki yalvarmasın adını anmasın diye....

ve bence piskologluk olmadığınızı düşünüyorsanız, piskiyatriye gidin...bende piskologluk değilim dedim...ve öylede geti çok şükürrr

Çok teşekkür ederim. Dediklerinizi yapacağım lütfen sizler de dua edin...

bendede olmustu bu durum .bende o topragın altında napıcam ustumde bır dunya böcekler gezıcek toprakta böcek olur sonucta karanlık yer yagmurlar yagıcak kıpırdayamıyosun yapcak bıseyın yok dıye dusundukce korkuyodum.bu sayede daha cok dıne yöneldım arastırdım durdum hep hatta bazen tam mesela bı arkadasa bısey anlatcam dedıkoduya gırermı yaptıgım gunah olurmu sonra mezarı dusun gıbı gelıyo aklıma susuyorum.bu duygu ınsanı gunahlardan uzaklastırıyo.kuran okuyunca rahatlıyosun.zıkır cek namaza basla hatta.ınan bana bu korku sayesınde daha ıstekle yapıyosun ve hafifliyosun doktor psıkolog fılan ıstedıgı ılacı versın gıtmez bence o korku.ılacın etkısı gecıncede korkun baslıycak tek caresı allahla konusurmus gibi namaz esnasında dua etmen yalvarman ona.sen ona dua ettıkce o seni korur.böyle ıstedıgın kadar mezarı dusun allah ısterse sen ıyı bırı olursan o mezar kötu olmaz.bir hoca demişti tv de iyi insanlar mezarda kıyamet gününe kadar evdekı yatagında uyurmus gıbı uyucak guzel ruyalar görücek.kötülerde o mezarda işkence cekicek.iyi ol kalp kırma dine yönel korkma.tövbe et bol bol.ben elimden geldiğince böyle olmaya calısıyorum tabi insanız hatasız olmuyo ama dua etmekten baska bısey yok hele ramazan ayının bıtmesııne sayılı gunler kalmısken duaların kabul oldugu bu ayı iyi değerlendirmek lazım.

bendede olmustu bu durum .bende o topragın altında napıcam ustumde bır dunya böcekler gezıcek toprakta böcek olur sonucta karanlık yer yagmurlar yagıcak kıpırdayamıyosun yapcak bıseyın yok dıye dusundukce korkuyodum.bu sayede daha cok dıne yöneldım arastırdım durdum hep hatta bazen tam mesela bı arkadasa bısey anlatcam dedıkoduya gırermı yaptıgım gunah olurmu sonra mezarı dusun gıbı gelıyo aklıma susuyorum.bu duygu ınsanı gunahlardan uzaklastırıyo.kuran okuyunca rahatlıyosun.zıkır cek namaza basla hatta.ınan bana bu korku sayesınde daha ıstekle yapıyosun ve hafifliyosun doktor psıkolog fılan ıstedıgı ılacı versın gıtmez bence o korku.ılacın etkısı gecıncede korkun baslıycak tek caresı allahla konusurmus gibi namaz esnasında dua etmen yalvarman ona.sen ona dua ettıkce o seni korur.böyle ıstedıgın kadar mezarı dusun allah ısterse sen ıyı bırı olursan o mezar kötu olmaz.bir hoca demişti tv de iyi insanlar mezarda kıyamet gününe kadar evdekı yatagında uyurmus gıbı uyucak guzel ruyalar görücek.kötülerde o mezarda işkence cekicek.iyi ol kalp kırma dine yönel korkma.tövbe et bol bol.ben elimden geldiğince böyle olmaya calısıyorum tabi insanız hatasız olmuyo ama dua etmekten baska bısey yok hele ramazan ayının bıtmesııne sayılı gunler kalmısken duaların kabul oldugu bu ayı iyi değerlendirmek lazım.

Çok teşekkür ederim belki de gerçekten bana verilen bi mesaj, rabbim beni imanlı itikatlı bir kul yapmak için böyle bi kapı açıyo. Namaz kılmayı bilmiyorum öğrenmem gerek kısa zamanda ama onu bile öğrenemeyeceğimden korkuyorum ben. Ya yanlış yaparsam diye..

Çok teşekkür ederim belki de gerçekten bana verilen bi mesaj, rabbim beni imanlı itikatlı bir kul yapmak için böyle bi kapı açıyo. Namaz kılmayı bilmiyorum öğrenmem gerek kısa zamanda ama onu bile öğrenemeyeceğimden korkuyorum ben. Ya yanlış yaparsam diye..

sen yeterki iste cnm ben ilk etapta bütün farzları sünnetleri kağıtlara yazdım 5 vakitide...daha sonra seccademin kenarına koydum takıldımda baktım...kimi dediki kabul olmaz kimi olur dedi...

bende dedimki rabbim sen benim niyetimi biliyorsun..doğrusu ile yanlışı ile kabul et dedim...şimdi kılıyorum çok rahat

ve herzamanda şöle diyorum allahım, senin yolunda daha düzgün,daha doğru ilerlemi nasip et diyorum...

rabbim yar ve yardımcın olsun cnm

Namaz kabrimize ışık olucak inşallah öğrenirsin Allah bilenlerden ve uygulayanlardan eylesin herşeyde bir hayır vardır eğer ölümden korkuyorsan dinimize daha çok sarılmalısın çünkü dünyada yaptığımız zerre kadar iyilik ve zerre kadar kötülük karşımıza ahirettte çıkıcak:) umarım gönlün ferahlar eğer öğrenmek istediğin şeyler olursa dinimizislam.com :) güzel bir site tavsiye ederim

sen yeterki iste cnm ben ilk etapta bütün farzları sünnetleri kağıtlara yazdım 5 vakitide...daha sonra seccademin kenarına koydum takıldımda baktım...kimi dediki kabul olmaz kimi olur dedi...

bende dedimki rabbim sen benim niyetimi biliyorsun..doğrusu ile yanlışı ile kabul et dedim...şimdi kılıyorum çok rahat

ve herzamanda şöle diyorum allahım, senin yolunda daha düzgün,daha doğru ilerlemi nasip et diyorum...

rabbim yar ve yardımcın olsun cnm

Amin hepimizin.. Doğru yoldan ayırmasın sizleri de

Namaz kabrimize ışık olucak inşallah öğrenirsin Allah bilenlerden ve uygulayanlardan eylesin herşeyde bir hayır vardır eğer ölümden korkuyorsan dinimize daha çok sarılmalısın çünkü dünyada yaptığımız zerre kadar iyilik ve zerre kadar kötülük karşımıza ahirettte çıkıcak:) umarım gönlün ferahlar eğer öğrenmek istediğin şeyler olursa dinimizislam.com :) güzel bir site tavsiye ederim

Teşekkür ederim.. :)

Hayatımda hıc bırseyın ıyıye gıtmedıgı bır donemde yasamıstım olum korkusunu...O zamanlar olumu cok dusundum ve dusundukce delıye donuyordum...
Hersey nasıl bıtebılırdı bır anda ? Orada nelerle karsılasacagım ? Henuz hazır degılım ? ve daha bırcok sey hıssetmıstım...
Sonra bırgun bır yerde yazı gordum ''Kız Kur'an kursu kayıtları baslamıstır'' hemen gıttım yazıldım...1 hafta sonra Kur'an'a gectım ve aradan 1 yıl gectı ben camııde hocalık yapmaya basladım...O gecen 1 yıl ıcınde herseyı atlatmıstım...
Demem o kı bu vesvese canım...Allah'a sıgın,dua et ve hepımızın bırgun olecegıne kendını ınandır...
Zor bır donemdı sımdı hatırladım da Allah yasatmasın bır daha:18:

Hayatımda hıc bırseyın ıyıye gıtmedıgı bır donemde yasamıstım olum korkusunu...O zamanlar olumu cok dusundum ve dusundukce delıye donuyordum...
Hersey nasıl bıtebılırdı bır anda ? Orada nelerle karsılasacagım ? Henuz hazır degılım ? ve daha bırcok sey hıssetmıstım...
Sonra bırgun bır yerde yazı gordum ''Kız Kur'an kursu kayıtları baslamıstır'' hemen gıttım yazıldım...1 hafta sonra Kur'an'a gectım ve aradan 1 yıl gectı ben camııde hocalık yapmaya basladım...O gecen 1 yıl ıcınde herseyı atlatmıstım...
Demem o kı bu vesvese canım...Allah'a sıgın,dua et ve hepımızın bırgun olecegıne kendını ınandır...
Zor bır donemdı sımdı hatırladım da Allah yasatmasın bır daha:18:

Çok sağolun çok teşekkür ederim amin inşallah yaşatmaz..

öldüğünde ruhun bedenden ayrıldığı için o karanlık ortamı börtü böceği görmeyeceksin bile çünkü bir bedenden ibaret olacaksın.ölümden sonraki hayata ilşkin pek bilgi olmadığı için herkes bişeyler sallamış vakti zamanında, ama asıl iş şudur ki ölüm bir uykudur ve kıyamete kadar geçecek zaman ölenler için bir uyku süreci kadardır.çünkü kitapta 'kıyamat koptuğu zaman ölüler dirildiğinde şaşkınlıkla''bizi kim uyandırdı uykumuzdan''diyecekler'.der.hiç birşeyin farkında bile olmayacağımızı kuran söylüyor zaten.düşünki öldün ve bir uyku süresi geçirdin gözünü açtığında kıyamet kopmuş olacak zaten.o yüzden kabirde geçireceğin günleri değilde asıl yaşamımızı sürdüreceğimiz günleri düşünüp Allaha yakınlaşmanı tavsiye ederim.saygılar

öldüğünde ruhun bedenden ayrıldığı için o karanlık ortamı börtü böceği görmeyeceksin bile çünkü bir bedenden ibaret olacaksın.ölümden sonraki hayata ilşkin pek bilgi olmadığı için herkes bişeyler sallamış vakti zamanında, ama asıl iş şudur ki ölüm bir uykudur ve kıyamete kadar geçecek zaman ölenler için bir uyku süreci kadardır.çünkü kitapta 'kıyamat koptuğu zaman ölüler dirildiğinde şaşkınlıkla''bizi kim uyandırdı uykumuzdan''diyecekler'.der.hiç birşeyin farkında bile olmayacağımızı kuran söylüyor zaten.düşünki öldün ve bir uyku süresi geçirdin gözünü açtığında kıyamet kopmuş olacak zaten.o yüzden kabirde geçireceğin günleri değilde asıl yaşamımızı sürdüreceğimiz günleri düşünüp Allaha yakınlaşmanı tavsiye ederim.saygılar

İnan o kadar rahatlattın ki beni.. Çok teşekkür ederim..

Kızlar biraz önce nihat hatipoglunu izledm ama ınsan ıster ıstemez korkuyor ya :(( Sımdı dedıklerını soyleyıp konu sahıbı daha cok korkmasn :) Ama arkadaslarında dedgı gıbı ıbadetlerımızı yerıne getrmemız lazm

canım benim çocukken ben de yaşadım o günleri hiç gülmezdim geceleri ışık açık ve annem başımda olacak ölücem diye ağlardım annem kızım ölmezsin derdi ne biliyosun garantinmi var derdim insanların gülüp eğlenmeleri tuhafıma giderdi öleceklerini biliyorlar neden korkmuyorlar derdim.namazını bırakmazsan bir de gerçek Alimlerin Alah dostlarının sözlerini okursan korkmazsın üstelik inanmıycaksın daha sonra genç kızken gece yarısı y alvarmıştım beni mezara götürün diye benibir teyze yakındaki mezara götürdü çok inançlıydı ama içere giremedi ben tek başıma girdim karanlıkta gezdim mezarları okşadım çok huzur duydum ve inan rahatladım keşke uzun uzun yazabilsem ama şunu bil maneviyat yada inanç sorunu değil senin ki ya da ruh hastası değilsin ihtiyacın olan basit bir reçete (zikir)bir de dua

Kudsî hadiste şöyle bildiriliyor:

– Rabbimiz kulunun işlediği amelleri içinde en çok tevbesini sever

– Neden?

– Çünkü tevbe eden kul cehennemden kurtulur da ondan Rabbimiz de kulunu cehennemden kurtaran ameli çok sever

Hatta bir ana, yavrusunu ateşe atmayı nasıl istemezse Rabbimiz de kulunu cehenneme atmayı ondan çok daha fazla istemez

Nitekim bir defasında ashabdan biri bir çocukluk hatırasını anlatırken demişti ki:

– Çalılıkta dolaşırken bulduğum bir kuş yuvasından yavruları alıp koynuma koymuştum Tam bu sırada yavrunun anası başımda dolaşmaya başladı, acıdım, yavruları bırakmak için ihramımı açmaya çalıştığım sırada kuş hemen koynumdaki yavrusunun yanına daldı, kanatlarını yavruları üzerine gerip kollamaya başladı

Efendimiz (sav)in buna sorusu şöyle oldu:

– Bu annenin yavrusuna bu kadar acıması sizi hayrete mi düşürdü?

Efendimiz (sav) şunu ilave etti:

– Hiç şüpheniz olmasın Allah (cc)ın kullarına acıması bu annenin acımasından (kıyas kabul etmeyecek derecede) fazladır
Bir defasında kadının biri çocuğunu kaybetmiş, deli gibi bir oraya bir buraya koşuyor, yavrusunu arıyor, bulduğu yabancı çocukları da bağrına basıp hemen oracıkta emdiriyordu

Kadının bu heyecanını gören Efendimiz (sav) yanındakilere;

– Böylesine şefkatli şu kadın hiç yavrusunu ateşe atar mı, diye sordu

– Atmaz! dediler

Efendimiz (sav) de tasdik etti;

– Ben de öyle biliyorum, atmaz, dedikten sonra buyurdu ki:

– İşte Allah (cc) da bu kadından çok fazla merhametlidir Kullarını ateşe atmaz, onlar kendilerini ateşlik amelin içine atmadıkça!

Evet, evet Allah (cc) kullarını ateşe atmaz, kullar kendilerini ateşlik işin içine atmadıkça!

Bir yolculuktan dönülüyordu Mola verilmiş, bir kadın da ateş yakarak hazırlık yapmaya başlamıştı Ateşin alevleri yükselince kadın koşuşturan çocuğunun ateşe düşmesinden korktuğu için hemen onu bağrına bastı ve ateşe düşmesi halindeki dehşeti de tasavvur ederek buna gönlünün dayanamayacağını hayal edip orada bulunan Efendimiz (sav)e dönerek sordu:

– Sen Allah (cc)ın peygamberisin değil mi? Efendimiz (sav) de;

– Hiç şüphen olmasın, buyurdu

Bunun üzerine kadın şöyle dedi:

– Allah (cc)ın kullarına merhameti bir ananın yavrusuna olan merhametinden daha çok değil mi?

Efendimiz (sav):

– Hiç şüphen olmasın öyledir, buyurunca kadın:

– Öyle ise bir ana yavrusunu ateşe atmaz, diye sızlandı

Efendimiz (sav)in gözleri yaşardı da buyurdu ki:

– Yüce Allah (cc) ancak kendisine isyan edenleri ateşe atar Müstahak olmayanları asla!

Demek oluyor ki, Allah (cc) kullarını ateşe atmayı asla istemiyor, sonsuz merhamet ve şefkati ateşi gerektirmiyor Ancak kullar dürüst hareket etmiyor, ille de ateşlik işler yapıyor, birilerine zulmediyor, haksızlıkta bulunuyor, Yaradanına da isyandan geri kalmıyor, böylece kendi amelleriyle kendilerini ateşe attırıyorlarsa bu da kulların kendi tercihleri

Sözün özü bu olsa gerektir! ben bu hadisi hatırladığımda çok rahatlarım.Yeterki yolundan ayrılma .

Ölüm herkesi ürkütür. Ama inancını sorgulaman ölümden değil bazı şeyleri bilmemenden kaynaklanır.
İnsan şükrü, zikri, namazı bırakmaz Rabbine teşekkürde kusur etmezse hep huzurlu olur
Ona kavuşacağı günü bekler. Ölüm bir son değil. Bir kaçış hiç değil.
İyilikte, mutlulukta neden mutluyum diye sorgulamazken mutsuzlukta, korkuda hemen nedenler, niçinler birbirini kovalar
Bunu yapmayalım
Dünya cennetin milyonda biri kadar bize düşen asıl mekanı kazanmaya çalışmak...

Çok uzun süre ben de yaşamıştım bunu ... uyuyamıyordum çünkü uykumda öleceğimi düşünüyordum ... Banyoya giremiyordum çünkü nefessiz kalıp öleceğimi düşünüyordum ... boğazım ağrısa gırtlak kanseri , başım ağrısa beynimde tümör , öksürsem verem olduğumu sanıyordum daha neler neler ... kesinlikle yalnız kalamıyordum ... ama ne doktor tedavisi ne ilaç ... Annem sayesinde geçti ... Ah annem :14:

annen nasıl ikna etti seni aynı durumu ben de çekiyorum hala var azıcık bir yerim ağrısa deliye dönüyorum hasta olsam hastalıktan değil korkudan ölecem o derce ayruıca ben hiç geceleri uyuyamıyorum hem de hiç

Öyle deme ana gibi diyar olmaz :( İnşallah en kısa zamanda aranızdaki buzlar erir ...

Aklına ölüm korkusu geldiği zaman hemen bişeylerle uğraş dua et , yemek yap , temizlik yap .. Üstünde düşündükçe çıldırcak gibi oluyor insan ... Ben ortada kanser oldum ölüyorum , uyursam ölürüm uyumamam lazım, ya merdivenlerden inerken yuvarlanırsam , ya karşıdan karşıya geçerken ezilirsem ya yolda yürürken kafama bi şey düşerse vs diye dolaşırken annem hiç konuyu uzun uzun konuşmaz hemen hadi sana masal okuyayım ( buarada o dönemde 20 küsür yaşındayım yani ) hadi başını ovayım gel bio-enerji yapalım diye diye o düşüncelerden uzaklaştırırdı beni ... Lütfen korkuların seni esir almaya başladığında hemen uzaklaş ... Bende yeniden nüksetmek üzere aynı şeyler bu defa annem de yok bir girersem hiç çıkamam o psikolojiden o yüzden üstünde hiç durmuyorum hemen kafamı dağıtıyorum ... dua et namaz kıl çok iyi gelecek inşallah :54:

Böyle :) Üstünde durma yoksa işin içinden çıkılmıyor ...

annen nasıl ikna etti seni aynı durumu ben de çekiyorum hala var azıcık bir yerim ağrısa deliye dönüyorum hasta olsam hastalıktan değil korkudan ölecem o derce ayruıca ben hiç geceleri uyuyamıyorum hem de hiç

Ben de uyuyamıyorum o da yeni kronik hastalığım :1:

Ama şu an bulduğum yöntemle birlikte bugün hiç uyumıcam gece bu kadar uykusuzluktan sonra erkenden uyurum sanırım ... yok yarın gece de uyuyamazsam kendimi acil bir psikoloğa taşıcam :1:

tam2 haftadır bu korkuyla cebelleşiyorum,özellikle şu son bir hafta kabus gibi,aynen " bu insanlar nie bööle mutlu ölücez neden farkında değiller" die geziyordum,eşim psikologa git dedi bu iyi diil eski neşen kalmadı diyor hatta.ama ben biliyorum ki psikolog ya da psikiyatrist diil çarem çarem dua bol bol dua ediyorum . 5 vakit olmasa bile 2 rekat namaz kılmaya çalışıyorum allahın huzuruna çıktığım o an içim titriyor ,korkuyorum hata yapmaktan yanlış dua okumaktan ama sonra allahım sen niyetimi biliyorsun diyorum .ikidir namaz bitince ağladım ağlıyorum ama öyle ferahlıyorum ki anlatamam.bence bu bir işaret allah tarafından içimize konan iman iyi amel yapmamızı istiyor allahım bu yüzden bu korku bile diil bence uyanmak . içi titriyor benim sürekli çünkü. Hem allah çok affedicidir. kadir gecesi İbrahim Saraçoğlu Zümer suresi 53.ayetten bahsetti ,mujde ayetidir dedi hatta en günahklar kullarım bile benden ümidi kesmesin diyor dedi.

ZÜMER SURESİ (53,54,55,56,57,58. AYETLER )

53 - De ki: "Ey haddi aşarak nefislerine karşı israf etmiş olan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümid kesmeyin. Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir."

54 - Onun için ümidi kesmeyin de başınıza azab gelmeden önce tevbe ile Rabbinize yönelin ve O'na teslim olun. Sonra kurtulamazsınız.

55 - Haberiniz olmayarak ansızın başınıza azab gelmeden önce (halis müslüman olun da) Rabbinizden size indirilenin en güzelini takib ve tatbik edin.

56 - (O günden sakının ki günahkar) nefis şöyle diyecektir: "Allah'ın yanında yaptığım kusurlardan dolayı yazık bana! Doğrusu ben alay edenlerdendim."

57 - Yahut şöyle diyecektir: "Allah bana doğru yolu gösterseydi, her halde ben müttakilerden olurdum."

58 - Veya azabı gördüğü zaman şöyle diyecektir: "Bana bir geri dönüş olsaydı da ben de o iyilik yapanlardan olsaydım."

çok uzun oldu ama aynen birebir yaşadıklarım hepinizin anlattığı ve gene hepinizin dediği gibi bol dua namaz allah ferahlatır içimizi inşallah. Birde ben dürrü meknun duasını buldum onu okuyorum . İnşallah allahın işzniyle atlatacağım umarım sende kısa zamanda atlatırsın .Allah yardımcımız olsun .

Back
X