- 17 Temmuz 2011
- 174
- 125
- 303
- Konu Sahibi Hayirlisibegulum
-
Aminn insallah. Evet öneriler güzel sag olsun arkadaslar kadinlar kulübünü bu yüzden seviyorum:) atladigimiz birkac nokta var onlara yönelicez belki sifamiz oradadir siz de bulursunuz umarim en yakin zamanda çözümüo kadar hislerime tercüman olmuşsun ki.... yazılan yanıtları okuyacağım şimdi kendime göre bir öneri bulur muyum ki diye.. Allah hepimize sabır versin. Sağlıkla, ne zaman olması gerekiyorsa hepimiz için o zaman olsun inş.
Cok tesekkurler. Ah evet amh bakilmadi aslinda ben istedim de doktor dediğiniz gibi muayenede sorun gormeyince gerek yok dedi hem yumurta oluşuyor çatlıyor o yuzden sorun yok dedi. Bana da mantıkli geldi ona guvendim ama bi yandan da yine de bakilsaydi diyorum sonuctan her ne kadar korksam da..Merhaba, inşallah en kısa sürede olmasını temenni ediyorum.ayni sureclerden gecmisiz benimde 2 seneyi gecdi yaş 30 Haziran ayında doktora gidip hsg çektirdim vs vs hiç bir sorun yokdu sizin baktirdiginiz herşeye baktirmisdik.sonra ordaki doktor amh testi ve sperm testi bakalım dedi kadinda ve erkekdeki en önemli 2 konu dedi.sperm testi vardı zaten eşimin ama amh hiç bakılmamisti ne olduğunu da çok bilmiyordum yani.onceki gttigim hiçbir doktor alttan muayene de görünen yumurta sayısı normal olduğu için gerek gormemislerdi.sonucum bir cikdi 0.90rezerv düşüklüğü cikdi yani.daha hiç bir tedavi almadan tüp bebek yolunu tuttum.he inşallah sizin öyle değildir bakılıp bakilmadiginida bilmiyorum ama anlatmak istediğim şey alttan muayenede sorun yok deseler bile amh düşük çıkabiliyor yani.yaptirmadiysaniz muhakkak o testi yaptırın aklınızda soru kalmasın.keske önceki gttigim doktorlar baksaydi da zaman kaybetmemis olsaydım diyorum şimdi ama yapacak bişey yok artık.
Gercekten üreme makinesi muamelesi yapıyoruz sanirim bu cok doğru :) bir de bazen diyorum bu kadar şey bilmeseydim arastirmasaydim cehalet gercekten mutlulukmus o zaman bodoslama dalardik belki olurdu dogal sürecinde :) ama nasip bu da bir imtihan çok teşekkür ederim oluruna birakmaya çalışıcam insallah..1 yıldır aynı düşünncelerdeyim ya diyorum neden olmuyor 1 kere bile korunmadık tabi bende pco kist VS var ama olanın oluyor bence biz düşünmediğimiz zaman olacak stresi bırakınca o işi görev haline değil de aşkla istediğimizde Bi meyve alıcaz hergün ovülasyon testi her ay gebelik testi sürekli internetten arastırmalar daha neler neler kendi vucudu muza bence Bi üreme makinesi gibi bakmayalım hersey zamanı gelince olacak her zorlu yolun sonu güzelliğe çıkacak sadece buna inanmalıyıztakma kafana akışına bırak olur olur
Kuzum sakın atlama banada hep öyle dedi doktorlar hiç belli olmuyormuş işte bak kendim deneyimlerim FSH 5 6 arası lh 4 5 arası E2 50 civarı prolaktin 20 lerde alttan muayene de 10 yumurta görünüyor, yani herşey normaldi anlatabiliyor muyum.ben çok şaşırdım hatta doktorum bile ilk duydugunda şaşırdı.tekrat ettirdim inanamadim çünkü 1.30 cikdi.sonra baska doktora gttim oda yumurta sayısını görünce senin sayın iyi ben tekrar isticem test dedi bir daha bakıldı 1.09 cikdi.yani benzer sonuçlar cikdi hep.o yüzden atlama muhakak baktır aklında kalmasın umarım çok iyi çıkarCok tesekkurler. Ah evet amh bakilmadi aslinda ben istedim de doktor dediğiniz gibi muayenede sorun gormeyince gerek yok dedi hem yumurta oluşuyor çatlıyor o yuzden sorun yok dedi. Bana da mantıkli geldi ona guvendim ama bi yandan da yine de bakilsaydi diyorum sonuctan her ne kadar korksam da..
İnşallah Allah büyük buraya sevincimizi de paylaşıcaz inanıyorumGercekten üreme makinesi muamelesi yapıyoruz sanirim bu cok doğru :) bir de bazen diyorum bu kadar şey bilmeseydim arastirmasaydim cehalet gercekten mutlulukmus o zaman bodoslama dalardik belki olurdu dogal sürecinde :) ama nasip bu da bir imtihan çok teşekkür ederim oluruna birakmaya çalışıcam insallah..
Bu konuyla ilgilide ben tüp bebek doktoruna gttigimde doktora dedim ki ben şu ana kadar hiçbir tedavi almadım bu rapor süreçleriyle uğraşırken doktora gidip yumurta takibi yaptırsam olur mu dedim.bana dediki senin yumurtlamada sorun yok progesteron sonucum 17 kusurdu çünkü dosyada.ki ben zaten uzun zamandır ovulasyon takibi yapıyorum kendim. o takibi yumurtlama sorunu çatlama sorunu olanlarda uygun buluyoruz.yaptirsanda ondan dolayı değişen bir durum olmaz dedi.peki sorun ne hocam dedim.onu bilemeyiz şu an ama yumurtanın kalitesinde sorun vardır belki dedi.omuda tupde göreceğim artıkCok tesekkurler. Ah evet amh bakilmadi aslinda ben istedim de doktor dediğiniz gibi muayenede sorun gormeyince gerek yok dedi hem yumurta oluşuyor çatlıyor o yuzden sorun yok dedi. Bana da mantıkli geldi ona guvendim ama bi yandan da yine de bakilsaydi diyorum sonuctan her ne kadar korksam da..
Hadi inşallah güzel haberlerle gelAmin.. Cok teşekkür ederimm evet bu ay şu masaji deneyecegim bir zarari yok sonuçta belki faydasi olur.. Diger dediklerinizi de uygulayacagim sag olun
Stresi bu kadar arttırmaktansa beklemektense tüp çok daha mantıklı emin olun.Tüpe henüz sicak bakamıyoruz doğal olsun istiyoruz bir sorun görünmuyorsa olmali diyoruz ama evet olmadikca da stres artiyor. Ilerleyen süreçte dusunebiliriz bakalim teşekkür ederim..
Bu yoruma da çok çok katılıyorum bana da hep sorun yok dediler amh bi yerde 0.82 bi yerde 0.64 çıkmıştı.Merhaba, inşallah en kısa sürede olmasını temenni ediyorum.ayni sureclerden gecmisiz benimde 2 seneyi gecdi yaş 30 Haziran ayında doktora gidip hsg çektirdim vs vs hiç bir sorun yokdu sizin baktirdiginiz herşeye baktirmisdik.sonra ordaki doktor amh testi ve sperm testi bakalım dedi kadinda ve erkekdeki en önemli 2 konu dedi.sperm testi vardı zaten eşimin ama amh hiç bakılmamisti ne olduğunu da çok bilmiyordum yani.onceki gttigim hiçbir doktor alttan muayene de görünen yumurta sayısı normal olduğu için gerek gormemislerdi.sonucum bir cikdi 0.90rezerv düşüklüğü cikdi yani.daha hiç bir tedavi almadan tüp bebek yolunu tuttum.he inşallah sizin öyle değildir bakılıp bakilmadiginida bilmiyorum ama anlatmak istediğim şey alttan muayenede sorun yok deseler bile amh düşük çıkabiliyor yani.yaptirmadiysaniz muhakkak o testi yaptırın aklınızda soru kalmasın.keske önceki gttigim doktorlar baksaydi da zaman kaybetmemis olsaydım diyorum şimdi ama yapacak bişey yok artık.
Sanırım aynı durumdayız ,hiçbir sorun yok denildi ancak 12 aydır gebelik olmadı.Ayak dikme,hiç hareket etmeme ,ovulasyon testi ,amh,hormon,sperm testi her şeyIki yil olacak bir turlu gebelik olusmadi. Hic mi buluşturamadik su yumurtayla spermi aklim almiyor artik. Bu süreçte yaptiklarimizi soyleyeyim siz bana bir akil verin daha ne yapmaliyim. Bu arada 30 yasindayim, bir sene korunduktan sonra denemeye basladik.
Ilk normal bir muayene oldum ultrasonda bir sorun görülmedi. Smear testi yapıldı enfeksiyon vs yoktu temiz cikti. Daha sonra hormon testleri yapildi orada da her sey normalmiş. Yumurtlama takibi yapildi ultrasonda gayet normal boyutlara ulasiyor ve çatlıyor. Aynı zamanda ben ovulasyon testleriyle de takipteyim uzun zamandır. Esim spermogram verdi doktor dört dörtlük dedi. Sonra anestezili hsg cektirdim tüpler açık ve rahim sekli normal dendi.
Hsgnin uzerine 3. reglimi oldum bugün. Yogun duygular icerisindeyim artık icimi buraya dokmek istedim.
Kür filan hic denemedim hormonlarimi bozmaktan korktum her şey normal denildigi icin. Birkac ay folik asit kullandim sonra biraktim. D vitamini kullanmaya devam ediyorum. Bu ay inanın kafama takmadim hic düşünmedim hep baska seylerle uğraştim ama yok düşünmeyince oluyor efsanesi benim icin gecersiz oldu artik.
Iliskiyi her turlu denedik yani tersi düzü her şekilde. Ayaklarimi havalara diktim dakikalarca yataktan çıkmadim. Tam tersini yaptığım da oldu. Yumurtlama donemi her gun denediğimiz de oldu gün asiri da. Vs. Vs.
Surekli biri ariyor ruyamda seni gordum hamileydin, yok dogurdun bilmem ne. Bunaldim beni bunaltmayin diye bagirmak istiyorum artik
Önerilerinize ve dualariniza talibim..
Amh nizde normal ama. Yumurta sayısıyla uyumlu sayılır. Benim 1.31 amh 8 civarı yumurta görünüyordu. Normal değerler bunlar. Tabi yaşınız küçükse bilmiyorum. Ben 36 yaşındayım. Çocuk olmama nedeniniz amh değilKuzum sakın atlama banada hep öyle dedi doktorlar hiç belli olmuyormuş işte bak kendim deneyimlerim FSH 5 6 arası lh 4 5 arası E2 50 civarı prolaktin 20 lerde alttan muayene de 10 yumurta görünüyor, yani herşey normaldi anlatabiliyor muyum.ben çok şaşırdım hatta doktorum bile ilk duydugunda şaşırdı.tekrat ettirdim inanamadim çünkü 1.30 cikdi.sonra baska doktora gttim oda yumurta sayısını görünce senin sayın iyi ben tekrar isticem test dedi bir daha bakıldı 1.09 cikdi.yani benzer sonuçlar cikdi hep.o yüzden atlama muhakak baktır aklında kalmasın umarım çok iyi çıkar
Yaşım 30 doktorlar normal bulmuyorlar yaşa göre amh mi.sayida sorun yok ama kalitesinden supheleniyorlar şu an.baska hicbi sorun görünmedi ama Belkı egorenemeyen başka bişey vardır bilemiyorum.nizde normal ama. Yumurta sayısıyla uyumlu sayılır. Benim 1.31 amh 8 civarı yumurta görünüyordu. Normal değerler bunlar. Tabi yaşınız küçükse bilmiyorum. Ben 36 yaşındayım. Çocuk olmama nedeniniz amh değil
Evet.Yaşa göre biraz düşük sadece 1-3 amh normal değerler. Bununla ilgili görüşler bile çok değişken. 1 in altında olup hamile kalan çok insan var. 10 yumurtadan kalitesiz çıkmaz. Hani 2-3 tane olsa kalitesiz denebilir belkide. Bu sayılardan bu yaşta kalitesiz olma ihtimali düşük. Bilinmeyen çok şey var.Amh aslında ne kadar zaman var onu gösteriyor.( Hoş onu bile göstermiyor) Aylık yumurta kaybınız azsa yine geç menepoza girersiniz. Amh doğurganlığı göstermiyor malesef.Yaşım 30 doktorlar normal bulmuyorlar yaşa göre amh mi.sayida sorun yok ama kalitesinden supheleniyorlar şu an.baska hicbi sorun görünmedi ama Belkı egorenemeyen başka bişey vardır bilemiyorum.
Evet bende çok araştırdım dediğiniz gibi çoğunlukla ama işte 2 seneden fazla oldu kimyasalim bile yok eşimin değerleri gayet iyi benim hormonlar gayet iyi.rahim filminde bir sorun çıkmadı tikaniklik myom polip vs.hicbiei yok ama bilemiyorum yani hiç muhakkak var bir sebebi ama neYaşa göre biraz düşük sadece 1-3 amh normal değerler. Bununla ilgili görüşler bile çok değişken. 1 in altında olup hamile kalan çok insan var. 10 yumurtadan kalitesiz çıkmaz. Hani 2-3 tane olsa kalitesiz denebilir belkide. Bu sayılardan bu yaşta kalitesiz olma ihtimali düşük. Bilinmeyen çok şey var.Amh aslında ne kadar zaman var onu gösteriyor.( Hoş onu bile göstermiyor) Aylık yumurta kaybınız azsa yine geç menepoza girersiniz. Amh doğurganlığı göstermiyor malesef.
Yok canım malesef görünürde hiç bı neden yoktu. Aynı şekilde kimyasal bile olmadı. Bende tüp bebeğe başladım. 2. Denemede tuttu neyseki. Aminn hepimiz inşallahEvet bende çok araştırdım dediğiniz gibi çoğunlukla ama işte 2 seneden fazla oldu kimyasalim bile yok eşimin değerleri gayet iyi benim hormonlar gayet iyi.rahim filminde bir sorun çıkmadı tikaniklik myom polip vs.hicbiei yok ama bilemiyorum yani hiç muhakkak var bir sebebi ama nesizin doğal yollami oldu gebeliginiz inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
okurken yazdıklarında inan kendimi gördüm resmen. Benm gibi çok kişi vardır bu şekilde düşünen. 3 senedir de ben yapmadığım etmediğim kalmadı. HAyırlsı diyoruz sürekli.Iki yil olacak bir turlu gebelik olusmadi. Hic mi buluşturamadik su yumurtayla spermi aklim almiyor artik. Bu süreçte yaptiklarimizi soyleyeyim siz bana bir akil verin daha ne yapmaliyim. Bu arada 30 yasindayim, bir sene korunduktan sonra denemeye basladik.
Ilk normal bir muayene oldum ultrasonda bir sorun görülmedi. Smear testi yapıldı enfeksiyon vs yoktu temiz cikti. Daha sonra hormon testleri yapildi orada da her sey normalmiş. Yumurtlama takibi yapildi ultrasonda gayet normal boyutlara ulasiyor ve çatlıyor. Aynı zamanda ben ovulasyon testleriyle de takipteyim uzun zamandır. Esim spermogram verdi doktor dört dörtlük dedi. Sonra anestezili hsg cektirdim tüpler açık ve rahim sekli normal dendi.
Hsgnin uzerine 3. reglimi oldum bugün. Yogun duygular icerisindeyim artık icimi buraya dokmek istedim.
Kür filan hic denemedim hormonlarimi bozmaktan korktum her şey normal denildigi icin. Birkac ay folik asit kullandim sonra biraktim. D vitamini kullanmaya devam ediyorum. Bu ay inanın kafama takmadim hic düşünmedim hep baska seylerle uğraştim ama yok düşünmeyince oluyor efsanesi benim icin gecersiz oldu artik.
Iliskiyi her turlu denedik yani tersi düzü her şekilde. Ayaklarimi havalara diktim dakikalarca yataktan çıkmadim. Tam tersini yaptığım da oldu. Yumurtlama donemi her gun denediğimiz de oldu gün asiri da. Vs. Vs.
Surekli biri ariyor ruyamda seni gordum hamileydin, yok dogurdun bilmem ne. Bunaldim beni bunaltmayin diye bagirmak istiyorum artik
Canım benim umutsuz olma bizim de her şey normaldi ve olmadı 2 yıla yakın aşılamaya karar verdim şu an ikiz gebeyim eğer uzun süredir deniyorsanız aşılama deneyebilirsinizIki yil olacak bir turlu gebelik olusmadi. Hic mi buluşturamadik su yumurtayla spermi aklim almiyor artik. Bu süreçte yaptiklarimizi soyleyeyim siz bana bir akil verin daha ne yapmaliyim. Bu arada 30 yasindayim, bir sene korunduktan sonra denemeye basladik.
İlk ve ikinci denemeniz aynı yerdemi oldu.nerede yaptırdınız acaba tüp bebeği.onedebilceginiz şeyler varmı bu surecde acaba.ben şu an rapor çıkarma aşamasındayım.Yok canım malesef görünürde hiç bı neden yoktu. Aynı şekilde kimyasal bile olmadı. Bende tüp bebeğe başladım. 2. Denemede tuttu neyseki. Aminn hepimiz inşallah
Evet canim aynı yerde... Eskişehir Acıbademde tedavi gördüm. İlki kimyasal oldu ikincide ikiz tuttu birinin kalbi durdu. Onerebilecegim eşinizle bol bol yürüyüş yapın. Su çok içmeye özen gösterin ( ph i yüksek olsun) Sağlıklı beslenmeye çalışın.Paketli işlenmiş gıdalardan uzak durun. Uyurken telefonu yatak odanizda tutmayın. Birde ikinci denemede ekstra yaptığım şey prowomen diye takviye kullanmıştım. Tedaviden 2 ay önce takviyeye baslansa iyi olur. Alttaki gelişecek yumurtalara faydası oluyor. Prowomen kullanıp hamile kalan çok var çevremde denk mi geldi bilmem. Sigara, alkol kesinlikle olmamalı yoksa takviyelerin hicbir faydalı olmuyor. Bunların çoğu doktor tavsiyesiydi. Birde tüp bebek tedavisi için laboratuvari iyi olan merkezleri seçin. Bahçeci, Memorial, Acıbadem gibi... Peşpeşe başarısız denemelerde laboratuvar hatasıda çok oluyorİlk ve ikinci denemeniz aynı yerdemi oldu.nerede yaptırdınız acaba tüp bebeği.onedebilceginiz şeyler varmı bu surecde acaba.ben şu an rapor çıkarma aşamasındayım.
Umarim ya onu da yaptirmis olalim artik eksik bir sey kalmasin istiyorum ama ben birkac farklı doktora gittim yani birinin bile bunu önermemesi garip geldi ben yine de bu konuya da bir tik atayim aklimizda kalmasinKuzum sakın atlama banada hep öyle dedi doktorlar hiç belli olmuyormuş işte bak kendim deneyimlerim FSH 5 6 arası lh 4 5 arası E2 50 civarı prolaktin 20 lerde alttan muayene de 10 yumurta görünüyor, yani herşey normaldi anlatabiliyor muyum.ben çok şaşırdım hatta doktorum bile ilk duydugunda şaşırdı.tekrat ettirdim inanamadim çünkü 1.30 cikdi.sonra baska doktora gttim oda yumurta sayısını görünce senin sayın iyi ben tekrar isticem test dedi bir daha bakıldı 1.09 cikdi.yani benzer sonuçlar cikdi hep.o yüzden atlama muhakak baktır aklında kalmasın umarım çok iyi çıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?