- 22 Ocak 2017
- 5.659
- 7.052
- 198
- Konu Sahibi Hayirlisibegulum
-
Bilmiyorum bana doktor bir sene denemelisiniz dedi o yüzden hala bekliyorum yaşım da genç olduğu için çok fazla doktora gitmeyi düşünmedimEşiniz de bir sorun olmadığını düşündüren nedir size. Erkek infertitesi de çok yaygın bir durum . Bence hemen eşiniz de test versin. Belki ondaki sorun ilaçla falan çözülebilecek bir şeydir , siz aylarinizi boşa harciyorsunuzdur.
Ben de hep tüp tüp diyordum canım ama inşallah ona gerek kalmadan olur en yakın zamandaYa ne güzel sizin adiniza cok sevindim saglikla ilerlesin insallah. Evet artik birkac tahlilden sonra yine olumlu bir sonuc elde edemezsek asilama ve sonrasında tüpü deneriz sanirim
Yumurta buyutme icin klomen kullandim. Çatlatma icin igne oldum. Bende zaten yumurta catlama sorunuda vardi. Büyüyüp kiste dönüşüyorduKlomen kullanırken iğnr oldnzmu
Bende bu ay ilk defa femara kullandm 16 mm 20 mm olunca iğne oldum beklıyormYumurta buyutme icin klomen kullandim. Çatlatma icin igne oldum. Bende zaten yumurta catlama sorunuda vardi. Büyüyüp kiste dönüşüyordu
Hakkınizda hayirlisi olsun inşallahBende bu ay ilk defa femara kullandm 16 mm 20 mm olunca iğne oldum beklıyorm
İğne sonrası kacıncı gun pozitif gördünüz bugün 7.günüm testi 12.gün yapmayı düşünüyorumHakkınizda hayirlisi olsun inşallah
Genetikte kan pıhtılaşmasını sormak istedimTüp bebek sürecinde doktor doktor gezerken ve burda da çok şey öğrendim tüp bebek topiklerinde. Biz sperm dna testi yaptırmadık mesela ama yaptıran arkadaşlar oldu onda problem çıktı.
Bu çok normal birşey zaten canım. Herkes14 gün de yumurtlaamz. Adet döngümüze bağlı bu irazda kaç günde adet oluyoruz mesela ben 31/32 günde adet olurum çatlamam da 16-17-18 arası olur. Hiç 14. gün çatlama olmaz bendeNasıl anladınız bunu? Pik gördük silikleşme mi çatlama ayy çok kafamı karıştırdınız
Bende bu ovulasyon denemelerine girişmeden önce 30 günde regl oluyordum. İlk korumasız ilişkide mayısta 37. Gün oldum. Haziranda 30 temmuzda (ilk ovu denemesi 34 günde 18-19 yumurtlama 20 çatlama) agustos 31 gün ( 14-15 yumurtlama 16 çatlama) Eylül bu ay ( 14 yumurtlama 15 çatlama dediler) bilmiyorum.. Ama hormon testlerim hersey notmal çıktıBu çok normal birşey zaten canım. Herkes14 gün de yumurtlaamz. Adet döngümüze bağlı bu irazda kaç günde adet oluyoruz mesela ben 31/32 günde adet olurum çatlamam da 16-17-18 arası olur. Hiç 14. gün çatlama olmaz bende
Bende bu ovulasyon denemelerine girişmeden önce 30 günde regl oluyordum. İlk korumasız ilişkide mayısta 37. Gün oldum. Haziranda 30 temmuzda (ilk ovu denemesi 34 günde 18-19 yumurtlama 20 çatlama) agustos 31 gün ( 14-15 yumurtlama 16 çatlama) Eylül bu ay ( 14 yumurtlama 15 çatlama dediler) bilmiyorum.. Ama hormon testlerim hersey notmal çıktı
16. Gun ogrendimİğne sonrası kacıncı gun pozitif gördünüz bugün 7.günüm testi 12.gün yapmayı düşünüyorum
Sadece pıhtılaşma testi de vermiş olabilirsiniz bilemiyorum genetik testte eşler birlikte kan veriyor.Genetikte kan pıhtılaşmasını sormak istedimBen pıhtılaşma için kan verdim herhangi bir düşük bildiğim kimyasal olmadı ama ön tarama için testi yaptırdım bahsettiğiniz orda çıkıyor mu?
sperm DNA hasarı aklımda, henüz 4 aydır istiyoruz diye bir kaç ay bekleyip sonrasında daha detaylı bir araştırma sürecine girmek istiyorum.
Sorununuz yoksa aşılama deneseniz belki ilk denemede tutar . Her şey normalken olmaması enteresan. Ama bende ilk doktorlara gittiğimde bana da sorun yok deyip durdular . Sonra pcos yumurta tembelliği çıktı . Ama benim yumurtam çatlamıyordu ya da çatlağını gün belli olmuyordu. Adetleriniz normal mi ?Iki yil olacak bir turlu gebelik olusmadi. Hic mi buluşturamadik su yumurtayla spermi aklim almiyor artik. Bu süreçte yaptiklarimizi soyleyeyim siz bana bir akil verin daha ne yapmaliyim. Bu arada 30 yasindayim, bir sene korunduktan sonra denemeye basladik.
Ilk normal bir muayene oldum ultrasonda bir sorun görülmedi. Smear testi yapıldı enfeksiyon vs yoktu temiz cikti. Daha sonra hormon testleri yapildi orada da her sey normalmiş. Yumurtlama takibi yapildi ultrasonda gayet normal boyutlara ulasiyor ve çatlıyor. Aynı zamanda ben ovulasyon testleriyle de takipteyim uzun zamandır. Esim spermogram verdi doktor dört dörtlük dedi. Sonra anestezili hsg cektirdim tüpler açık ve rahim sekli normal dendi.
Hsgnin uzerine 3. reglimi oldum bugün. Yogun duygular icerisindeyim artık icimi buraya dokmek istedim.
Kür filan hic denemedim hormonlarimi bozmaktan korktum her şey normal denildigi icin. Birkac ay folik asit kullandim sonra biraktim. D vitamini kullanmaya devam ediyorum. Bu ay inanın kafama takmadim hic düşünmedim hep baska seylerle uğraştim ama yok düşünmeyince oluyor efsanesi benim icin gecersiz oldu artik.
Iliskiyi her turlu denedik yani tersi düzü her şekilde. Ayaklarimi havalara diktim dakikalarca yataktan çıkmadim. Tam tersini yaptığım da oldu. Yumurtlama donemi her gun denediğimiz de oldu gün asiri da. Vs. Vs.
Surekli biri ariyor ruyamda seni gordum hamileydin, yok dogurdun bilmem ne. Bunaldim beni bunaltmayin diye bagirmak istiyorum artik
Önerilerinize ve dualariniza talibim..
Evet ben ayrı pıhtılaşma baktırdım, genetik test düşük kimyasal vb tekrarlayan şeyler olmadığı sürece tarama yapmıyor genelde. Tüp bebek süreci dışında yaptırdınız mı? Yoksa bu testleri tüp bebek sürecinde mi yaptırdınız?Sadece pıhtılaşma testi de vermiş olabilirsiniz bilemiyorum genetik testte eşler birlikte kan veriyor.
Tüp bebek doktorum yönlendirmişti. Amh çok düşük olunca. Kayıplar yaşamadan sorun varsa bu durum bilinsin diye.Evet ben ayrı pıhtılaşma baktırdım, genetik test düşük kimyasal vb tekrarlayan şeyler olmadığı sürece tarama yapmıyor genelde. Tüp bebek süreci dışında yaptırdınız mı? Yoksa bu testleri tüp bebek sürecinde mi yaptırdınız?
TeşekkürlerTüp bebek doktorum yönlendirmişti. Amh çok düşük olunca. Kayıplar yaşamadan sorun varsa bu durum bilinsin diye.
Rica ederim.Teşekkürler
Bu söylediğinizi ben bilmiyorum , hangi gende sikinti var ise hamile kalmak zor söylerseniz sevinirim??Bir de bu işlerde tedaviler ilerledikçe testler detaylandıkça da sorun bulunabiliyor. Spermiyogram normal olsa da sperm dna hasar testinde sorun olabiliyor. Benim genetikte bi gende pıhtılaşma var mesela o mutasyanu olan kadınlar zor gebe kalabiliyormuş biraz daha. Tüm bunların tespiti için ilerlemek lazım.
Mthfr bu mutasyonluysa folik asit kullanımı çok daha önemli oluyor. Ben doğuma kadar kullanacam mesela. Şu sekilde acıklamıştı doktorum. Bu gendeki mutasyon embriyo rahme tutunurken etrafı parçalayarak ilerler etrafına zarar verdiği için tutunamayabilir.Bu söylediğinizi ben bilmiyorum , hangi gende sikinti var ise hamile kalmak zor söylerseniz sevinirim??
Aynen hayatta hersey nasip..Bu yollardan geçmemiz gerekiyormuş demekki kısmet napalim, sonu hayırlı olsun inşallah da geçeriz hiç sorun değil.dedigin bir çok şeye dikkat ediyorum amh yi ogrendigimden beri aşağı yukarı 2 ay falan oldu zaten ogrenelide.kuenzim q 10 ve OMEGA 3 kullanıyorum şu an.prowomen çok duydum ama hiç kullanmadım onuda deneyebilirim aslında. İlk denemeyi malesef bütçem olmaidgi için devlette yapmak zorundayım İstanbul şehir hastanesinde.olmazsa eğer bu arada para atıp kenara şişli Memorial yada aret kamar var aklımda. Hayırlısı inşallah bu yoldaki herkes için çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?