Olmuyor mu?

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kizlar...belki dert değil ama içimi dökmek istedim..lüks içinde yaşayanlar,hesap kitap yapmak zorunda olmayanlar,yaz,kış tatil yapanlar neye göre seçiliyorda bu güzel hayatı yaşıyorlar...her şey için hesap yapmak durumunda olmaktan yoruldum..istediklerimizi yapamadan ömür geçiyor...fuzuli harcamayalım da ev için biriktirelim ,bebek var araba şart kredi ödeyelim ha bire..ben kocamla beraber plajda el ele yürümek,kapodakya da balon turuna katılmak,ülke ülke gezmek istiyorum,evimi sevmek istiyorum,mutfağımı sevmek istiyorum,özenle yemek hazırlayabilmek,instagramdaki hayatlar da görmemek,yasamak istiyorum...evet çok şükür çalışıyorum ama çalıştığım andan beri aileme destek ol.. sonra evlendim geçinmek için hesap kitapla kapat ayı ben bıktım bunlardan..ben çalışıyorum ben yoruluyorum ama biz kocamla tatildeyiz yılın yorgunluğunu atıyoruz diye başkalarinın hayatlarinı okuyorum..Allah herkese daha çok versin ama herkese eşit versin..bu uçurum niye evet benden çok çok zor durumda olanlar var her halimize bin şükür ama bu uçurum niye..ekmek bulamayanlar var niye...herkes pastadan eşit dilim alsın olmuyo mu...

Allah istediğine istediği gibi verir bunu yargılamak bize düşmez. Adı üstünde imtihan dünyası herkes bi şeyle sınanıyo. Çok şükür ki sağlıklarımız yerinde. Bi sürü varlığın içinde dermansız hastalık çekip o varlığın tadını alamayan da var. Önemli olan Allah sağlık huzur afiyet versin kimseye muhtaç etmesin..

Slm kizlar...belki dert değil ama içimi dökmek istedim..lüks içinde yaşayanlar,hesap kitap yapmak zorunda olmayanlar,yaz,kış tatil yapanlar neye göre seçiliyorda bu güzel hayatı yaşıyorlar...her şey için hesap yapmak durumunda olmaktan yoruldum..istediklerimizi yapamadan ömür geçiyor...fuzuli harcamayalım da ev için biriktirelim ,bebek var araba şart kredi ödeyelim ha bire..ben kocamla beraber plajda el ele yürümek,kapodakya da balon turuna katılmak,ülke ülke gezmek istiyorum,evimi sevmek istiyorum,mutfağımı sevmek istiyorum,özenle yemek hazırlayabilmek,instagramdaki hayatlar da görmemek,yasamak istiyorum...evet çok şükür çalışıyorum ama çalıştığım andan beri aileme destek ol.. sonra evlendim geçinmek için hesap kitapla kapat ayı ben bıktım bunlardan..ben çalışıyorum ben yoruluyorum ama biz kocamla tatildeyiz yılın yorgunluğunu atıyoruz diye başkalarinın hayatlarinı okuyorum..Allah herkese daha çok versin ama herkese eşit versin..bu uçurum niye evet benden çok çok zor durumda olanlar var her halimize bin şükür ama bu uçurum niye..ekmek bulamayanlar var niye...herkes pastadan eşit dilim alsın olmuyo mu...
Borcunuz mu var??

Eviniz,eşiniz,çocuğunuz akşam yediğiniz yemek için şükredin.. allahtan isteyin,isyan etmeyin. Allah isteyene verir.. malesef eşit değiliz,dünyanın düzeni böyle..
Kesinlikle isyan etmek değil amacım sadece adaletsiz düzene bi iç çekiş...

Ya aslında hayatta herşey imtahanımız. Emin olun zengin insanların mutlu kareleri göründüğü kadar gerçek değil çoğunlukla belkide bir çoğunun yaşadıklarını görseydiniz şimdiki halinize şükredip otururdunuz çok aldanmayın renkli hayatlara

Zaman zaman hepimiz bişeylerden şikayet ediyoruz. Hepimiz bi sınavın içindeyiz unutmayın. İsyana kapılmayın. Dua edin, sabredin. Dua edicem sizin için. İnşallah daha rahat bi hayat bekliyodur sizi.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun sizden...

Kesinlikle isyan etmek değil amacım sadece adaletsiz düzene bi iç çekiş...
Malesef böyle.. dünya herkese göre adaletsiz.. herkesin bi üstü var çünkü:) lüksünde sonu yok..
bu adalet mevzusu en çokta çocuklar konu olunca canımı sıkıyor.. keşke hepsi için aynı imkanlar olsa,of of..

Borcunuz mu var??
Borcumuz yok aslinda maddi anlamda bi şeyimiz yok..evimiz yok..krediyle alınmiş bi arabamiz var kredi ödemesi yapiyoruz çalistiğimiz ödemelere gidiyor..biraz çalıştığımı yemek istiyorum derdim bu aslinda..

Kapitalizm böyle bir sistem, her şeyi yapabilirsiniz ama teoride, zengin ailede doğanlar genellikle daha iyi yerlerde bulunurlar, çünkü eğitimlerini ona göre alırlar, özgüvenleri zaten tamdır vs vs. Birkaç tane yoksulluktan çıkmış insanı sık sık size gösterirler bakın adaletsizlik yok, siz sadece yeterince iyi değilsiniz, belki de çaba sarf etmiyorsunuz mesajı verirler, ama gerçek bu değildir tabi. Bu işte determenizm çok önemlidir, neden sonuç ilişkileriyle ilerler hayat ve zaten varsılsanız neden sonuç ilişkileriniz de ona göre belirlenir.Mesela bir trilyonluk kremler alanlar ne gibi bir başarı göstermiştir de o denli paraları vardır, dünya bir avuç zenginin elinde, onlar kremlenirken, milyonlarca çocuk akşam yatağa aç yatıyor, gene milyonlarcası açlıktan ölüyor, bizlerde ölmüyor sürünüyoruz.

Allah istediğine istediği gibi verir bunu yargılamak bize düşmez. Adı üstünde imtihan dünyası herkes bi şeyle sınanıyo. Çok şükür ki sağlıklarımız yerinde. Bi sürü varlığın içinde dermansız hastalık çekip o varlığın tadını alamayan da var. Önemli olan Allah sağlık huzur afiyet versin kimseye muhtaç etmesin..
Sağlikla sınandığım da oldu yavrum tek böbrekli doğdu çok şükür yine Allaha tevvekkül ettik..Rabbim bu günlerimizi aratmasin....

Bu niyeler isyana giriyor yalniz.. Hepimiz zaman zaman biseylerden sikayet ediyoruzdur baskalarina imreniyoruzdur ama niye cunku kader.. Kimisi sansli doguyor niye deme gibi luksumuz yok asıl.

Para,ev,araba ..hersey geçici.imtihan dünyasındayız.Allah kimseye muhtaç etmesin,evimde huzur sağlık olsun yeter dedim her zaman.o gördüğünüz hayatların insanları ne yaşıyor bilemezsiniz belki de mutlu değiller.başka sıkıntılar var.biz kendimizi başkası ile kıyaslamamalıyız o yüzden.İleride belki sizin de öyle hayatınız olacak.yasayıp göreceksiniz.

Borcumuz yok aslinda maddi anlamda bi şeyimiz yok..evimiz yok..krediyle alınmiş bi arabamiz var kredi ödemesi yapiyoruz çalistiğimiz ödemelere gidiyor..biraz çalıştığımı yemek istiyorum derdim bu aslinda..
Aylık maaşlarınız ne kadar peki ?

Back
X