Olmuyor mu?

Hayır sanki anlaşma varmış gibi bir şey çıkıyor ortaya. Sanki sağlık ve huzur isteyenler bir tarafa, para isteyenler bir tarafa denilmişte, biz sağlık ve huzuru, zenginler de parayı seçmiş gibi konuşuyoruz. Zenginlerin onca derdi olabilir evet ama yoksullar da bu dertlerden muaf değil, hiç değilse onların bu dertleri olursa hayatlarını kolaylaştırıcı paraları var, aynı dertleri yoksul çektiğinde sürüm sürüm sürünüyor.

kesinlikle katılıyorum size. konuyu baştan sona okudum. sanki her zenginin hasta çocuğu, bozuk sağlığı, evinde mutsuzluğu var gibi yazılmış. bunları fakirlerde yaşıyor.her fakir çok mu mutlu? bana bu laflar züğürt tesellesi gibi geliyor. hasta olunca bile devletet yüzüne zor bakıyorlar ama özelde krallar gibi muamele. bizzat yaşadım yani.

konu çok saptırıldı aslında.

Maalesef her şey tercihlerden ibaret değil, insanları bazen hayat bazı şeylere zorlar. Kiminin Allah vergisi zenginliği olur doğuştan, kiminin zekası kiminin de hiç bir şeyi olmaz yada daha farklı eksi özellikleri olur sakat doğmak sakat kalmak kalıcı veya ölümcül hastalıklara yakalanmak gibi.

Kısaca hiç bir şey sizin elimizde değil... elimizden gelen fakir ve orta kesim insanlar olarak sağlığımıza mukayyet olup bir yandan da çalışmak. Bir hobi edinmek iyi gelir çoğu zaman. Ülkemizde ancak bu kadar şartlar.

Sizi niye rahatsız etti ?
İnanmayanlar inanlara saygı duysa,
İnananlarda inanmayanlara saygı duysa mesele kalmayacak aslında...

Hahay pardon?
Rahatsız olup alıntılama gereği duyan sizsiniz pardon da.Ben fikrimi söyledim sizden izin mi alıcaktım?

adalet olduguna inanmasalar ne yapsinlar ... bankalari mi yagmalasinlar ,hirsizlik mi yapsinlar ... hani dolandirici demisti ya zenginden alip fakire veriyorum ayni o hesaba doner ...

Zaten bazı şeyler bu yazdıklarınız olmasın, fakirler de bişeylerle teselli bulabilsin diye var.Tabi anlayana.

S Serenad5 ah ahhh yıllardır haftada iki kere eve ağlayarak giderdim 5 sene çalıştığım işten. artık hastalığım nüksedipte ölsem umurlarında olmayacağını anlayınca istifa ettim baya tazminatımı falan bırakarak lanet olsun dedim ya . sağlık huzur kalmadı. mutsuzluğumu çevremdekilere de yansıttım en sonunda yeter dedim. o kadar çalışıp didindim tek başıma 10a kadar ofiste çalıştım, 3lere kavga evde çalıştım, iş için kılını kıpırdatmayan adamlar kıymete bindi ben çalıştım üstüne yatıldı göz göregöre ama dedim Allah görüyor hepsi geçecek bir kaç sene didin tecrübe edin önünde ne kapılar açılacak. yada beni kandırdılar büyüklerim. çünkü 6,5 sene olacak çalışma hayatına başlayalı ama hiç kapı açılmadı be. kapı dediğim artık çalışmamın karşılığını alıp saygı ve teşekkür göreceğim saygı göreceğim bir yer olmadı ve sanırım hiç olmayacak. şükür tatile de gidiyorum sene de bir ama aile desteği ile oldu hep ben onları götüremedim bi kere. Özel sektörün gözü körolsun şirketler kendi tutunamıyor ki işim garanti buradan kovulmam diyebileyim.

tabi ki bizden çok kötü durumda olanlarda var ama benim de meslek sahibi olabilmek için verdiğim emekler ailemin brnim için yaptığı masraflar var .Karşılığını vermek ve göstermek istiyorum ama aynı anlattığınız gibi kıt kanaat.

Malesef adaletsiz bu dünya .
Size tek önerim instagram 'ı kapatmanız süslü hayatları görmek bu insanlar ne yapıyor da bu kadar kazanıyor diye düşününce işin içinden çıkamazsınız.

Canim hayat tabiki herkese ayni sartlarI sunmuyor ama biraz da bizim elimizde.
mesela coban olup tip kazanip hayatini tamamen degistirenler var.
kendimi dusunuyorum herkes gezip tozarken cok calistim iyi bir meslegim var esim de öyle. Cok sukur kendimize ait luks bir evimiz (kredisi yeni bitti) Arabamiz var sakin yanlis anlama her seyi kendimiz yaptik 8 yilda. Tatilime de gittim gezmeye de ama nasil okuyup emek vermesek bunlarin hicbiri olmazdi. Diyecegim o ki hayat biraz da bizim elimizde
Tabiki her seyin adil oldugu bir dunyada degiliz ama o zenginlerin de bir cogu ne emeklerle geliyor bir yerlere. Hiç bir sey gorundugu gibi degil
Yine de bazi seyleri degistirebilirsin teyzem 40 inda dis ticaret okudu geliri iyi ulke ulke geziyor hani Yuzde yuz olmamakla beraber hayat sartlarini dyzenleyebilirsin.
sadece sikayet etmekle olmuyor umarim yanlis anlamazsin

Slm kizlar...belki dert değil ama içimi dökmek istedim..lüks içinde yaşayanlar,hesap kitap yapmak zorunda olmayanlar,yaz,kış tatil yapanlar neye göre seçiliyorda bu güzel hayatı yaşıyorlar...her şey için hesap yapmak durumunda olmaktan yoruldum..istediklerimizi yapamadan ömür geçiyor...fuzuli harcamayalım da ev için biriktirelim ,bebek var araba şart kredi ödeyelim ha bire..ben kocamla beraber plajda el ele yürümek,kapodakya da balon turuna katılmak,ülke ülke gezmek istiyorum,evimi sevmek istiyorum,mutfağımı sevmek istiyorum,özenle yemek hazırlayabilmek,instagramdaki hayatlar da görmemek,yasamak istiyorum...evet çok şükür çalışıyorum ama çalıştığım andan beri aileme destek ol.. sonra evlendim geçinmek için hesap kitapla kapat ayı ben bıktım bunlardan..ben çalışıyorum ben yoruluyorum ama biz kocamla tatildeyiz yılın yorgunluğunu atıyoruz diye başkalarinın hayatlarinı okuyorum..Allah herkese daha çok versin ama herkese eşit versin..bu uçurum niye evet benden çok çok zor durumda olanlar var her halimize bin şükür ama bu uçurum niye..ekmek bulamayanlar var niye...herkes pastadan eşit dilim alsın olmuyo mu...
Bence kredin bitince ev için acele etme biraz paranın keyfini sür insan bunalıyo gerçekten bütün gün çalış çabala ama aldığın paradan eline bişey kalmasın. Bide naçizane önerim kumbara ben hergün bozuk paralarımı kumbaraya atıyorum acayip para birikiyo yaza kadar birinizin tatil parası çıkar en azından.

Hayatta tek bir kural yok aslinda nacizane fikrim olarak ben bazi zenginlerin diger dunyadan nasipleri olmadigi icin,bazilarinin imtihani oldugu icin,bazilarinin da iyi niyetli olup yardim ettikleri icin sahip olduguna inaniyorum.Zeka,guzellik gibi hediyelere sahip olanlarin da manevi olarak bedel odediklerini cok aci cektiklerini gordum.Hediyen ayni zamanda cezan olabilir.Istisnalar var onlari ben de cozemedim.

3.5 alıyorum....500 yol parama,1500 kredi ödememe,1000 lira kiraya 500 lira faturalara gidiyor...gülünecek halim varsa bende güleyim..
Herkesin öncelikleri farklıdır. Benim de çok gitmek istediğim ülkeler var mesela. Evlenince çocuk, araba, ev almadan önce oraları gezmek görmek için para biriktirip atlayıp gitmeyi planlıyoruz. Hatta önemli olmayan eşyaları ikinci el vs bile almayı düşünüyoruz. Babanız zengin değilse bu hayatta her şey bir anda olmuyor malesef. Sizin öncelikleriniz farklıymış onlara göre seçimler yapmışsınız ve bunların sonucunu yaşıyorsunuz. Sahip olmadıklarınızdan önce sahip olduklarınıza bakın.

Siz borç işine biraz erken girdiğiniz için bunalmışsınız. Daha gençsiniz.
Ben 35 yaşındayım, mezun olduktan 4 yıl sonra evlendim. 4 yıl da çocuk yapmadık. O arada hem biraz birikim yaptık hem gezdik eğlendik, işleri oturttuk. Ev borcuna daha bu sene girdik. Her yıl mutlaka tatil yapıyoruz, erken rezervasyon döneminde taksitle alıyoruz.
Siz de araba borcu bitince tatilinizi yapın önce. Ev de alırsınız, kendinizi hemen her şeyi yapmak için mecbur hissetmeyin. Biraz birikim yapıp peşinat yaparsınız, taksitleri daha rahat ödersiniz. Biraz da kendiniz için birikim yapın.
İnsanların yansıttığı yaşamlara çok inanmıyorum ben. Herkesin derdi tasası oluyor mutlaka. Para biraz daha kolaylaştırıyor tabi başa çıkmayı.

Dünyanın çok adaletli olduğunu kim söyledi ? Kime,neye isyan edilecekki? Bize kimse böyle birşey vadetmemiş...
Dünya böyle bir yer işte , annemiz bunu bilerek bizi doğurdu,biz de bunu bilerek kendi çocuklarimizi doğurmaya devam ediyoruz.Adaletsiz duzeni oluşturan da yine insanlığın kendisi zaten...İnsan eli değen her yer bozuluyor. Sonra "ama neden böyle ?"
İnsan denen varlık dört dörtlük muhteşem mi ki , dünya da cennet gibi olsun.

Back
X