- 21 Temmuz 2019
- 321
- 341
- 33
- Konu Sahibi Milamila9494
-
Gıda mühendisliği.Ne bölüm okudunuz
Bölümünüz gayet iyi matematik çözdünüz zaten yıllardır önyargılı olmamalısınız muhendissiniz umutsuzluğa kapılmayın er geç olucaktirGıda mühendisliği.
Aslinda şöyle bisey benim bölümüm kadro az acilan bi bölüm ondan dolayi 90 üzeri almak hedefim hatta 95 üzeri almak biraz mukemmelliyetciyim garanti olsun diye. 1 puanla acikta kalirsam üzülürüm.Bence skintili oldugun konuya degil yapabilecegine odaklan benim mesela sozelim iyiydi matematigi yapamiyacagimi biliyordum madem oyle edebiyata agirlik verip fulliyim dedim oyle de oldu
Ben lys icin demistim bende kpss ye bu sene giricem ama alandan degil B grubuna ona da cok calismaya gerek yok diye calismiyorumAslinda şöyle bisey benim bölümüm kadro az acilan bi bölüm ondan dolayi 90 üzeri almak hedefim hatta 95 üzeri almak biraz mukemmelliyetciyim garanti olsun diye. 1 puanla acikta kalirsam üzülürüm.
Ondan dolayi digerlerini fullesem bile yetmiyo matematikte de yuksek bi net yapmak zorundayım
Bolumunuz ne bu arada? Atandiniz mi
Sanırım biraz sundan önyargim biliyosunuzdur belki muhendislik fakultesinde sürekli hesap makinesi kullaniyoduk sayisal veriler cok karisik oldugu icin. O yuzden koreldim lise matematigini unuttm gibi geliyoBölümünüz gayet iyi matematik çözdünüz zaten yıllardır önyargılı olmamalısınız muhendissiniz umutsuzluğa kapılmayın er geç olucaktir
Gec kalmis degilsin herkes yeni basliyo zatenBen lys icin demistim bende kpss ye bu sene giricem ama alandan degil B grubuna ona da cok calismaya gerek yok diye calismiyorum
Tesekkurler canimGec kalmis degilsin herkes yeni basliyo zatensana da basarilar ♥
Evet zaten sinav farkli olsa da mantik hemen hemen ayni. Şoyle 80 85 le atanabilsem mat olmasa da olurdu ama 95 olunca olmuyo
6 aydır nasıl çalışıyorsun? Plan programın var mı ? Düzenli gidebiliyor musun? Ders çalışırken hayallere mi dalıyosun? Birden tüm derslerin üstüne çullanarak mı başladın? Sürekli başarılı olduğunu düşündüğün kişilere bakarak mı motivasyonunu düşürüyorsun? Şuan tüm konuların bitmiş vaziyette mi?6 aydır kpss ye calisiyorum ama netlerim yükselmiyo matematikte çok önyargılıyım bunun da farkındayım kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyo.
Az once denemeyi yarım bırakıp çıktım o kadar moralim bozuldukigerçekten artik süphelenmeye basladim galiba bende problem var normal bi insan isteyip calisip basarabiliyoken ben neden yapamiyorum böyle olunca azim falan da kalmıyo ama çalışmak kendi parami kazanmayi cok cok istiyorum. Hayatimi düzene sokmak istiyorum olmuyo is konusunda hic sansli degilim. Bazi arkadaslarim direkt mezun olur olmaz girdi ben 1 yil sonra buldum calistim. Simdi issizim yine millet 3. Işini degistiriyo. Mutsuzum yani olduramiyorum tükendim artik. Yillarca verdigim emek bosa gitcek diye cok korkuyorum çevrenin sinir bozucu laflarini söylemiyorum bile zaten.
Benim erkek arkadasim da mühendis elektirik.elektronik o o da çok özellikli hesap makineleri kullaniyodu ama matematiği çok iyidir. Bence kendinize güvenmelisiniz hesap makinesi de olsa gıda mühendisliğini bitiremezdiniz. Lise matematiğini unuttuysaniz kendinize 1 hafta ayırıp konulara çalışabilirsiniz internetten video izleyerek zaten alt yapınız olduğu için hızlı gecersinixlzSanırım biraz sundan önyargim biliyosunuzdur belki muhendislik fakultesinde sürekli hesap makinesi kullaniyoduk sayisal veriler cok karisik oldugu icin. O yuzden koreldim lise matematigini unuttm gibi geliyo
Canim başladığımdan beri disipline olmakla ilgili sorunum olmadi genel olarak hergun oturup calistm zaten videolardan calistigm icin dershane eve gelmis gibi. Biraz daha yanlis sorularimin ustune egilip öğrenmem lazim pratik kazanmam lazim sanirimTesekkurler canim
Keske dershaneye fln yazilsaydin daha verimli olurdu senin icin ya da sadece eksik konular icin ozel ders tarzi bisey
Evet ilk günden beri kendime bi kabataslak bide ayrıntılı program yaptim ona gore gittim ve konulari bitirdim hergun 7 8 saat calistim yaklasik. Su an da artik tekrara donuyorum basa döndüm konularda daha iyi otursun diye sinava kadar başa dön tekrar et soru coz deneme yap seklinde gitmeyi planlıyorum.6 aydır nasıl çalışıyorsun? Plan programın var mı ? Düzenli gidebiliyor musun? Ders çalışırken hayallere mi dalıyosun? Birden tüm derslerin üstüne çullanarak mı başladın? Sürekli başarılı olduğunu düşündüğün kişilere bakarak mı motivasyonunu düşürüyorsun? Şuan tüm konuların bitmiş vaziyette mi?
Gıda mühendisliği.
O zaman gençtim mi desemorayı kazanırken nasıl oldu?
Sakincasi yoksa kac puan aldiniz?sınava tam teşekküllü hazırlanmayı bıraktığımda kazandım. Çünkü çok hazırlanınva stres kaygı yakasını bırakmıyor insanın. Sınavda coğrafya bile çözmedim düşün anayasaya dokunmadım bile. Bir yıl boyunca mat ve tarih denemeleri çözdüm sadece oda okuyordum ders aralarında çözerdim. Evde de tarih konu anlatımı ramazan yetgini dinlerdim. Tek yaptığım bunlardı. Birde sınavda bilmediğim hiçbir soruyu işaretlemedim. Yanlışlar çok geriye atıyor insanı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?