Olmuyor olmuyor olmuyor :(

Milamila9494

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2019
321
341
33
6 aydır kpss ye calisiyorum ama netlerim yükselmiyo matematikte çok önyargılıyım bunun da farkındayım kendimi telkin etmeye çalışıyorum ama olmuyo.
Az once denemeyi yarım bırakıp çıktım o kadar moralim bozulduki gerçekten artik süphelenmeye basladim galiba bende problem var normal bi insan isteyip calisip basarabiliyoken ben neden yapamiyorum böyle olunca azim falan da kalmıyo ama çalışmak kendi parami kazanmayi cok cok istiyorum. Hayatimi düzene sokmak istiyorum olmuyo is konusunda hic sansli degilim. Bazi arkadaslarim direkt mezun olur olmaz girdi ben 1 yil sonra buldum calistim. Simdi issizim yine millet 3. Işini degistiriyo. Mutsuzum yani olduramiyorum tükendim artik. Yillarca verdigim emek bosa gitcek diye cok korkuyorum çevrenin sinir bozucu laflarini söylemiyorum bile zaten.

Bu sorun hemen hemen her bölümde var. Muhendislik fizyoterapist avukat vs. De bile.

Cevreyi de bosverin bi zahmet ki kazansaniz da yine bir seyler soyleyecekler.

Siz bence hemen pes etmeyin daha kpss ye 5 ay var sonucta bol bol soru cozun kalem surekli oynatin sayisal derste. Cozumlu sorulari once siz cozun sonra cozume bakin.

Fazla dusunmeden isinize odaklanin bence sagir kurbaga olun. Sonucta eger yapamiyorum diye birakirsaniz zaten kesin olmayacak. Ama olma gibi bir sansi da tepmis olacaksiniz

Bence skintili oldugun konuya degil yapabilecegine odaklan benim mesela sozelim iyiydi matematigi yapamiyacagimi biliyordum madem oyle edebiyata agirlik verip fulliyim dedim oyle de oldu
Aslinda şöyle bisey benim bölümüm kadro az acilan bi bölüm ondan dolayi 90 üzeri almak hedefim hatta 95 üzeri almak biraz mukemmelliyetciyim garanti olsun diye. 1 puanla acikta kalirsam üzülürüm.
Ondan dolayi digerlerini fullesem bile yetmiyo matematikte de yuksek bi net yapmak zorundayım
Bolumunuz ne bu arada? Atandiniz mi

Ben lys icin demistim bende kpss ye bu sene giricem ama alandan degil B grubuna ona da cok calismaya gerek yok diye calismiyorum

Bölümünüz gayet iyi matematik çözdünüz zaten yıllardır önyargılı olmamalısınız muhendissiniz umutsuzluğa kapılmayın er geç olucaktir
Sanırım biraz sundan önyargim biliyosunuzdur belki muhendislik fakultesinde sürekli hesap makinesi kullaniyoduk sayisal veriler cok karisik oldugu icin. O yuzden koreldim lise matematigini unuttm gibi geliyo

Ben lys icin demistim bende kpss ye bu sene giricem ama alandan degil B grubuna ona da cok calismaya gerek yok diye calismiyorum
Gec kalmis degilsin herkes yeni basliyo zaten sana da basarilar
Evet zaten sinav farkli olsa da mantik hemen hemen ayni. Şoyle 80 85 le atanabilsem mat olmasa da olurdu ama 95 olunca olmuyo

Gec kalmis degilsin herkes yeni basliyo zaten sana da basarilar ♥
Evet zaten sinav farkli olsa da mantik hemen hemen ayni. Şoyle 80 85 le atanabilsem mat olmasa da olurdu ama 95 olunca olmuyo
Tesekkurler canim
Keske dershaneye fln yazilsaydin daha verimli olurdu senin icin ya da sadece eksik konular icin ozel ders tarzi bisey

Kız kardeşimde üniversite bittikten sonra her girdiği kpss de hüsran yaşardı depresyona girdi bir dönem yıllar böyle geçti her yıl çabaladı artik pes etmeyi bile dusunmustu ama evlendikten sonra çok sıkı sarıldı derslere evden çıkmadı neredeyse geçen yıl ve 5 yılın üzerine atandı şükürler olsun hemde köy ve doğu bölgesi düşünürken evine 3 saat uzak biryere ...Umudunuzu kaybetmeyin onunda matematiği yeterli değildi ama eşinin kayınvalidenin desteği ile azim geldi birazda sanırım ona çevre destegide çok önemli yada mutlu hissetmek

6 aydır nasıl çalışıyorsun? Plan programın var mı ? Düzenli gidebiliyor musun? Ders çalışırken hayallere mi dalıyosun? Birden tüm derslerin üstüne çullanarak mı başladın? Sürekli başarılı olduğunu düşündüğün kişilere bakarak mı motivasyonunu düşürüyorsun? Şuan tüm konuların bitmiş vaziyette mi?

Sanırım biraz sundan önyargim biliyosunuzdur belki muhendislik fakultesinde sürekli hesap makinesi kullaniyoduk sayisal veriler cok karisik oldugu icin. O yuzden koreldim lise matematigini unuttm gibi geliyo
Benim erkek arkadasim da mühendis elektirik.elektronik o o da çok özellikli hesap makineleri kullaniyodu ama matematiği çok iyidir. Bence kendinize güvenmelisiniz hesap makinesi de olsa gıda mühendisliğini bitiremezdiniz. Lise matematiğini unuttuysaniz kendinize 1 hafta ayırıp konulara çalışabilirsiniz internetten video izleyerek zaten alt yapınız olduğu için hızlı gecersinixlz

Üniversitede en çok matematik canımı sıkardı. Ne zaman moralim bozulmaya başlasa ara verip en sevdiğim şarkıyı dinlerdim kulakliklarla. O beş dakika kendimi topluyordum ondan sonra devam ediyordum. Bazen öyle motivasyon kaymalar çok normal. Insallah başarıli olursunuz

Tesekkurler canim
Keske dershaneye fln yazilsaydin daha verimli olurdu senin icin ya da sadece eksik konular icin ozel ders tarzi bisey
Canim başladığımdan beri disipline olmakla ilgili sorunum olmadi genel olarak hergun oturup calistm zaten videolardan calistigm icin dershane eve gelmis gibi. Biraz daha yanlis sorularimin ustune egilip öğrenmem lazim pratik kazanmam lazim sanirim
Evet ilk günden beri kendime bi kabataslak bide ayrıntılı program yaptim ona gore gittim ve konulari bitirdim hergun 7 8 saat calistim yaklasik. Su an da artik tekrara donuyorum basa döndüm konularda daha iyi otursun diye sinava kadar başa dön tekrar et soru coz deneme yap seklinde gitmeyi planlıyorum.
Ama bilmiyorum sınavda yapamiyorum cok sinirimi bozuyo bu durum

sınava tam teşekküllü hazırlanmayı bıraktığımda kazandım. Çünkü çok hazırlanınva stres kaygı yakasını bırakmıyor insanın. Sınavda coğrafya bile çözmedim düşün anayasaya dokunmadım bile. Bir yıl boyunca mat ve tarih denemeleri çözdüm sadece oda okuyordum ders aralarında çözerdim. Evde de tarih konu anlatımı ramazan yetgini dinlerdim. Tek yaptığım bunlardı. Birde sınavda bilmediğim hiçbir soruyu işaretlemedim. Yanlışlar çok geriye atıyor insanı.

Sakincasi yoksa kac puan aldiniz?
Cografya ve anayasaya dokunmamam imkansiz benim 90 üstü almam lazim onlara dokunmazsam hayal olur
Keske oyle bi seçenegim olsa matematikten 10 net yapip gecerdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…