olmuyor

doux profilindeki yazi ne kadarda guzell
'Careyi disarda arama care senin icinde'
Çok haklisin çare benim içimde ama onu bulamiyorum ben.. Aciyi sonuna kadar yasamak konusunda bi kaç arkadaşa daha yazdim onlari okursan en dipten buraya kadar ciktigimi anlarsin.. Çare benim kendimi sevmemse seviyorum.. O olmazsa yaşayamam ölürüm modunda da değilim yaşaniyor gördüm çünkü.. Kendimi seviyorum, kendim istediğim şeyleri yapiyorum, hayallerimi ertelememeye basladim. Bunlar kolay şeyler değil 5 yildir hep ikili hayaller kuran bi insan tek basina hayal kurmayi çok zor öğreniyor.. Peki bu kadar şeyi yazip uygulayabiliyorsam hata nerde? Buicimdeki boşluk ne? Kafami onun omzuna koydugumda bulduğum huzuru hala özlüyorum.. Onu değil o huzuru o güveni özlüyorum..

Nisandan donuldugu ve kendince bi cok hayalin yarim kaldigi icin icinde ukte halini almistir..
Şöyle dusun; devam etseydi ve evlenseydin cok daha buyuk sorunlar olacakti ve daha cok üzülüp pisman olacaktin..
Seni uzen, hayalini kurduğun ama yarim kalan yasanmamisliklar.. Ama evlensek de hicbiri olmayacakti zaten diye dusunmek yararina olur..
'belki iyi olurdu, belki oyle olmazdi' vesvesesine kapilma..
Bir de, 5 yil kisa bi zaman degil; hem alışkanlıklar dokunur hem de onca seneden sonra guvenin kirilmistir insanlara karsi.. Ki bu guven kirikligi cok zor..

Kedicikk061 evet bi gün gecicek ve yillar sonra bunlar çok boş gelecek biliyorum ama bu donemi en az zararla atlatmanin yollarini ariyorum.. Onerebilecegin bisey var mi?

Cui Bono ister nikah yapalim ister düğün farketmeyecegini ve ayrilacagimizi anladigim için bitirdim zaten.. O yaninda durabilseydi başkakimse umrumda olmazdi.. Ama baskalarinin etkisinde kalan biriyle yapamazdim. BBugün annesi olur yarin kardeşi olur oburgun diskapinin diş mandali olur bi yorum yapar da etkisinde kalip bizim huzurumuzu kaciracaksa neden cabalayayim ki diye düşünüp o gün ipin ucunu biraktim. Ama dediğin gibi onca hayal onca yasanmisliklar kolay unutulmuyor. İçimdekalan çok ukte var.. Yapilan haksizliklarin acisi var.. Konu zaten seviyorum asigim napcam onsuz ddeğil.. Konu nasil unutucam bu anilari? Tüm insanlara karsi guvenim bitti nasil insanlara tekrar guvenicem? Yoksa artik kimseye guvenmeyip hep temkinli mi olmaliyim?

Acimi yaşamaktan bahsetmissiniz de ben zaten acimi yasadim.
Demek ki daha bitmemis. Bir ay cok kötüydün diye acin bitmis olmuyor ki. Kendini sartlama. 5 yilini gecirmissin o kisiyle..
Hala niye böyleyim diye yakinmana gerek yok. Icinde kirintilari kalmis demekki hala aklina gelebiliyor. Gayet normal bir durum bunu zoraki yok etmeye calisma akisina birak kabullen herseyi oldugu gibi. Zamanla bir bakmissin icinde ona dair hicbirsey kalmamis olacak. Evet care senin icinde ve o careyi bulacaksin zaten cok akilli bir kizsin okudugum kadariyla.
Ve unutma herseyin bir hayiri vardir. Bazen bize kötü gelen bir durum aslinda bizim iyiligimiz icin yasaniyor basimiza geliyor.. ileride bunun farkina varacaksin belki bu yasanmisliklar senin gelisimin icin gerekliydi ..ki 8 aya cok sey sigdirmissin bunlar güzel seyler ama kendini fazla yorma unutmak adina cunku zamanla olacak birsey bu..önemli olan kabul etmek herseyi oldugu gibi ve ani yasamak. Yasadiklarina objektiv bak realist degerlendir durumunu. Acilarini yasa ama onlara tutunarak kendine acima. Hakkinda hayirlisi olsun

Kedicikk061 evet bi gün gecicek ve yillar sonra bunlar çok boş gelecek biliyorum ama bu donemi en az zararla atlatmanin yollarini ariyorum.. Onerebilecegin bisey var mi?
Ona ait herşeyi yok etmen gerek küçük bi iğneyi dahi ve bunu isteyerek yapman lazım sosyal medyadan takibi bırakman lazım merak etmemen lazım seninle görüşmek isteyenler olacak reddetme tanı, kendini bu güzel duygulardan mahrum etme, ben de 4 yıllık ilişki sonunda nişana 10gün kala ayrıldım seni çok iyi anlıyorum, şimdi evliyim bitenden eser yok.

Umarim caniniz hiç acimaz..
Yillardir kurduğum hayaller biranda yıkılınca toparlanmak güç oluyor.. Belki de yıkıla yıkıla öğrenicem bende umursamamayı @berilceee
İnsanın zamanı , hayatı ve sağlığı kurduğu hayallerden daha değerli emin olabilirsin. Zihnini sürekli onunla meşgul edersen hasta olursun...

acı tecrübemi yazayım ben de

yaklaşık 4 sene önce ayrıldığım insanı 3 yıl sonra anca unutabildim. biz de evlilik yolunda gidiyorduk, bütün aile o gözle bakıyordu. çok sevdim bu adamı, kirpiğinin ucuna kadar sevdim. ama ayrılma kararını ben verdim çünkü hem beni çok yaralayacak bir sadakatsızlik girişiminde bulundu hem de sonrasında daha iyi olması gerekirken daha ilgisiz sevgisiz acı veren birine dönüştü. değer vermedi, gözümün içine bakmadı. kararımdan asla bir an bile pişman olmadım, tıpkı senin gibi. ama sonrasında yaşadığım acının tarifi yok. birlikte gittiğimiz yerlerden geçerken burnumun direği sızladı. oralara bir seneye yakın gidip oturamadım, aylarca sinemaya gidemedim, çünkü bizim en keyifli etkinliğimizdi. ona benzeyen bir ses yüz koku bir şarkı film bir eşya herşey mi çağrışım yapar? sürekli ağlamaya hazırdım. o dönem işim de yoktu, tamamen bir boşluğun içindeydim. o günleri hatırlamak bile istemiyorum. bir karanlığın en dibi. ben ne kadar mahvolduysam o adeta parladı. işinde terfi etti bir sürü tatillere gitti facebooktan bakıyordum arada. çok çok zordu herşey. hayatıma uzun zaman kimseler girmedi. kimseleri sevemedim..

sonra nasıl geçti diyeceksin. ne zaman ne şekilde geçtiğini bilmiyorum, tamamen geçti diyemem. mesela 1 senedir hiçbir şekilde haber almadım ve bakmadım. şimdi baksam dengelerim değişir ve bunu göze alamıyorum. ama şuanda gündelik hayatımı o aklıma gelmeden sürdüyorum, onunla ilgili çok spesifik bişey olursa aklıma geliyor. ne yaptığını evlenip evlenmediğini hayatında biri olup olmadığını merak etmiyorum ve asla bilmek istemiyorum. ondan sonra görüştüğüm birkaç kişi oldu ama 2 ayı geçmedi süresi. karşıma düzgün sevebileceğim biri çıkmadı. aslında sevebileceğim biri çıktı ama o da beni sevmedi sanırım. başlamadan bitti.

kimseyi o kadar çok sevemem bir daha. ama yeniden sevebilirim. sağlıklı, aklı başında huzurlu bir sevgiyle. senin de ihtiyacın bu. ama ısmarlama olmuyor işte. tamamen kader. benim şanssızlığım o uzun sancılı dönemi tek başıma atlatmak oldu. inşallah o kadar uzun sürmez senin. dilerim yakın zamanda karşına kalbinin ısınacağı biri çıkar..

Evet an ı yaşayamiyorum..
Bunun icin bi önerimiz var mi?
Bnm en mutlu olduğum zaman bile aklimin bi köşesinde duruyor olanlar Mutluluki

Canım benim ya o sorun ben dahil çoğu kişi de var.
Ben internetten odaklanma ve anda kalma diye yazılar ve makaleler okuyorum bir de farkındalıkla ilgili olan yazılar var bence mutlaka oku bunları. beğenirsen bu konularda oldukça fazla kitapta var piyasada. mantığını kullanmana yardımcı olacaktır. anda kalma egzersizleri var mesela sıkılmadan uygulamaya çalış

şimdi aklıma bişey geldi onu da yazayım. ayrıldığım dönemde o ses türkiye vardı yayında. hafta içi falan akşamları annem izliyodu. programda çokça da slov müzik çalıyordu, sezen aksu selami şahin vs. nasıl anlatsam, kendimi hemen odaya atıyodum ve gözlerimden yaşlar sicim gibi akıyodu. ölüyordum acıdan. 2 sene slov müzik dinleyemedim. şuanda yine aynı program var ve geçen mesela selami şahinin sen sevdalı ben belalı yı söyledi biri, insanın ciğerini söken bir ayrılık şarkısı, benim yorumum şu, hiç güzel söyleyemedi anne bu, selami şahin gibi söyleyemez kimse. yani aklıma bile gelmedi. zaten 4 sene sonra hala ağlıyor olsaydım patalojik bir durum olurdu.

aynı ben.. yani bir zamanlarki ben.

Naz571 evet geçmişe takilip kaldigimin farkindayim.. Boyle olmasin diye de bildiğim her yolu denedim.. Peki sizin on edebileceğiniz başka bisey var mi?
@mandaliina benim bir arkadaşım ayrıldığı sevgilisini tam 2 yılda unuttu şuanda acın çok yeni hayat zaten onu unutman için sürprizler çıkaracak karşına duygularını içine atma günlük tut Arkadaşlarınla dertleş ağlamak istiyorsan ağla rahatlat kendini Birgün öyle biri karşına çıkacak ki hiç hatırlamayacaksım onu aklına bile gelmeyecek zamanla kalbinde hissizlik oluşacak öyle bir zaman gelecek onun fotoğraflarına bakınca bir şey hissetmeyeceksin yapman gereken en önemli şey sana onu hatırlatan her şeyden uzak dur fotoğraflarına bakma mesaj kaldıysa sil

Demek ki daha zamanı var.
Fakat ağlayacaksan ağla. Bastırma.
Kaçma yani.
Acını doya doya yaşamamışsın ve bunun yankısı simdi boy göstermiş.
Bazı şeyleri aşman güzel olmuş biraz daha iradeyle bu anılarında acitmadigi bir zaman gelecektir.

Sari bebek olmaz da esmer bebek olur.
Hayaller değişir. Hayatlar değişir.
Gerçekler sürekli değişiyor çünkü.

@mandaliina
Sen dedigimi kesinlikle araştır.

Korkularinin olmasi cok normal, 8 ay cok uzun bi zaman da degil.. Sana demek istediğim, durumun normalligini kabullenirsen atlatmak daha kolay olur Allah'in izniyle.. Neden unutamiyorum diyerek kendine yuklenme.. Temkin,insanin hayatında kazik yese de yemese de olmali zaten.. Belki de bu yasadiklarin seni daha guzel bi gelecege hazirliyodur.. Bittim, unutamiycam vs seklinde dusunme lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…