Olsa Bitse

Surekli_Karisik

Kimselerin vakti yok,durup ince şeyleri anlamaya.
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
1.657
2.413
133
Güncel son sayfalar, 16-17-18 vs.

Güncel, 5. sayfa.

Her şey bir an önce olup bitsin istiyorum, artık kimse kimseyi aramasın, haklı-haksız muhasebesi bir son bulsun.

Siz haklı olun, bu saatten sonra ne önemi var? Benim evim yuvam dağıldıktan sonra benim haklılığım neye yarar?

Dün KV annemi aradı, kadın halen "bizimle oturmayı istemedi, döndüğünde yüzümüze nasıl bakacak, ben ona şunu aldım, bunu aldım" derdinde.

Annem de patladı "zaten geri dönmüyor ki yüzünüze baksın! Benim çocuğumun yuvası dağıldıktan sonra yüz tane evim olsa neye yarar, senin oğlunun evi dağıldı sen halen, evden eşyadan bahsesiyorsun, gidin hep beraber oturun" dedi.

Kadının telefonda bir bağırışı var, bu boşanılacak sebep mi, nasıl gider, nasıl oturmaz?

Oğlu ev geçindiremezmiş, alıştığı bir yaşam tarzı varmış, diğer türlü yapamazmış, "ne güzel, ben lüksümden vazgeçemem, en iyisi eşimden, çocuğumdan ayrılayım" diyor yani öyle mi, dedi annem de. Biz iki sene çok iyiymişiz, ben rol yapmışım, onlar samimiymiş.

Ardından görümcem mesaj atmış, sen bizim kızımız, kardeşimizdin, biz sana ev yüzünden kırılıp küstük ama abimi doldurduğumuzu nasıl düşünürsün diye. Aramızda konuştuğumuz özel mevzuları eşime anlatmışlardı, annem bunu da söylemiş.

Amaaaaannn velhasıl bir curcuna, karmaşa.. Anlaşmalı boşanacaktık, o da olmuyor. Davayı açacağımız şehir konusu sıkıntı oldu.

Ekimde sınavım var, memuriyet için. Oturup çalışmam, ne olursa olsun başarmam lazım. O da olmuyor. Kafayı toplayıp da çalışamıyorum.

Ah şu işim bi'olsa... Daha ne isterim?

Dua edin benim için de.

Son düzenleme:
Ekime bir şey kalmadı zaten.
Lütfen şu dediklerimi yapın;

1. Annenize bu konuyu sınav bitene kadar asla açmamasını söyleyin.
2. Yapabiliyorsanız numara değiştirin, mümkün değilse bir süre kapatın telefonu.
3. Kimse ile görüşmeyin ki böylece laf taşıma haber alma durumu olmasın.

Sadece sınava odaklanın, sonra saldım çayıra mevlam kayıra hesabı herkesin ağzının payını istiyorsanız verirsiniz.

Bi süre bi akrabanizin, arkadaşınızin yanına gitseniz. Herşeyden uzaklaşıp kafanızı boşaltmak için iyi olur. Yada evdeki herkesden rica edin konusu açılmasın. Girin bi odaya kilitleyin kapıyı, biraz motive edici şarkılar dinleyin, sonra derse koyulun. Kadının kendi ayakları üzerinde durmadı şart. Şimdi güçlü, iradeli olmaniz lazım. Sabredin....

Ailenizin yanında olması ve destek olması çok güzel. Şuan en önemlisi sizin sınavınız her şeyi kenara bırakıp bol bol sınava çalışın, inşallah Allah gönlünüze göre verir

Bizim söylenmesini istediğiniz her şeyi anneniz söylemiş. Eşinizin hayat standardı için boşanması, ailesinin onu doldurması, sırrınızı söylemesi. Şimdi onların uykuları kaçsın. Siz rahat rahat ders çalışın. Çalıştıkça kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

eşin evi geçindiremiyor mu? öyleyse nasıl ayrı oturacaktın? ailesinden yardım mı alacaktınıız

Hakkında hayırlısı olsun.Bunlarla durulmazmış.Yazık gerçekten konuştukça batıyorlar. Ne cahil insanlarmış.Kocaman oğlu evine bakamıyorsa neden evlendirmiş.Dizinin dibinde dursaymış.

Cahile laf anlatmak duvara laf anlatmakla aynı, boşa kendini tüketiyorsun.Annende söylemiş kadın hala anlamıyor.Alsın parasını da ana kuzusu oğlunuda başına çalsın.

Söylenecekler söylendi zaten .Kendileri kaybetti.

Bundan sonra kendin ve oğlun için gelecek hayatını düşün sınavına odaklan.Her şey gönlünce olsun.

ee noldu boşanmaya dünden razıydı küçük bey ?
kendisi gibi rahatına düşkün , bireysel olarak ayakta kalamaz zannetti herhalde sizi elbet dönecek diye düşündü..
çocuğu alırız palavralarıda sökmedi tabi tutuştular şimdi ailecek..

keşke bütün kadınlar sizin gibi güçlü , duruşu net , akıllı ve mantıklı olsa..
ben sizin sınavınızıda başarıyla atlatacağınıza inanıyorum..
sizin gibi ne istediğini istemediğini ayırtedebilen bir kadın elbet o sınava şartlar ne olursa olsun çalışması gerektiğinide bilir..

eşin evi geçindiremiyor mu? öyleyse nasıl ayrı oturacaktın? ailesinden yardım mı alacaktınıız

Kayınpederinin bir evinde aileden ayrı oturuyorlardı. Kayınpederi yaptırdığı trilyonluk başka evlerin banka taksitlerinin ödenmesi için oğluyla gelinin oturduğu evi kiraya verecekti. Onlar da mecbur daha ufak bir eve kiraya çıkacaklardı. Ama konu sahibinin eşi ben hayat standardımı düşüremem annemlerin villaya taşınalım dedi. Konu sahibi de haklı olarak istemedi. Evimiz eskisi gibi büyük olmasın, ufak olsun ama ayrı olsun dedi diye olay çıktı. Çünkü eşinin ailesi beraber oturacağız diye buyurmuş.

olayin adi evi geçindiremez olmuş

şöyle deriiiiiiinnnnn bir nefes alın. öncelikle tavsiyem kendinize yazılı bir ders çalışma programı yapın (çocuğunuz var anladığım kadarıyla, bunu da gözeterek ) ve sürekli gözünüzün çarpacağı bir yere asın. elinizden geldiğince bu programa uymaya çalışın. uyamadığınız zamanlarda da kendinizi sakın başarısız hissetmeyin. mevcut koşullarla elimden gelenin en iyisini yapıyorum ben diye motive etmeye çalışın kendinizi. sakın kendinizi koyvermeyin, emin olun üstesinden gelebilirsiniz. varsayalım memuriyet olmadı, aileniz ne güzel destekmiş size, mutlaka geçici bir iş bulursunuz bir sonraki sınava kadar. pozitif olan koşullarınıza odaklanmaya gayret edin. bedensel olarakta kendinize bu aralar çok iyi bakın, vitamini yüksek şeyler tüketin, sağlığınızı sakın ihmal etmeyin, hatta imkanınız varsa birkaç gün yürüyüş yapın. depresyon bedensel olarak direnciniz düştüğünde daha sert vurur.

yolunuz açık ve ışıklarla dolu olsun.

Hepinize, herkese çok teşekkür ederim. Söylediğiniz her şeyi ben de kendime tekrar tekrar söylüyorum. Çalışmaya, kendimi sınava vermeye çalışıyorum. Ailem sağ olsunlar destek oluyorlar ama bir yerden sonra, daha doğrusu zaman zaman insanın ruhuna pek bir şey fayda etmiyor. Düşünmeyeyim diyorum, düşünüyorum. Sıkılmayayım diyorum sıkılıyorum. Girecek olacağım sınav mülakat, bi'yaparım diyorum, bi'olmaz bu iş diyorum.

Her şey öyle aksi, olumsuz gelişti ki, öyle bir ümitsizlik var ki içimde, bu şansla bu da olmaz diyorum.

Yine de azmedeceğim, yine de çabalıyorum.

Sizler de iyi ki varsınız, çocuktan ve dersten fırsat bulup herkese ayrı ayrı yazamadım ama hepinizin yazdığı her kelime benim için çok kıymetli.

Sağ olun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…