- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
Çok kısa zaman önce döndüm eve o sırada eşimin amcası vefat etti.ne olduğunu çok anlamadim k.v ben babamlarda iken what s up tan ve telefondan ağzıma geleni söylediğim için benimle irtibatı koparmıştı işine gelmedi duydukları çünkü. Ben dönünce aramadı ama bi gün birşey bırakma bahanesi ile uğradı tabi ortam buz gibi kısa sürede gitti.Minnie senin eşin değişti mi, KV mesafeli durabildi mi? Her şey yolunda mı ?
Benim aileme gelince, ben aslında tüm şartları kabul etmiş olmasına rağmen dönmeyi istemiyordum, ailemin "bir kez dene" demesi üzerine kabul etmiştim, onlar da şimdi benim kabul etmeyişimi, güvensizliğimi anladılar. Çok da kızdılar tabi.
Olaylar böyle.
Aynı evde yasama durumu artık yok ama degıl mı?
Suanda esınız aılesının etkısınde kalıyor galıba bende sızı ne zaman almaya gelecek dıye bakıp duruyordum konunuza. Bırde sız cevabını vermıssınız ama ben aılenlemı evlendım neden gelecekmısım demıs,
pekı ne yapacaksınız suruncemede kaldı ısler.
Ve onların borc durumu ne oldu annesı sızde kalıyordu sanırım oylemı hala ?
aminnAynı ev durumu artık yoktu ama KV hep çok müdahildi, her gün ya çıkar gelir gelmediğinde de defalarca arayıp çağırırdı. Bütün günü kendisiyle geçirmemi isterdi, gitmesem küser, kızardı, ben bunlardan da şikayetçiydim, zaten aramızda soruna sebep oluyordu, ev mevzusuyla ben patladım artık.
Gitseydim de aynı sitede devam edecektik, muhtemelen kendisi çocuğu alıp her gün gidecekti, bir süre sonra "ailem evime gelemiyor" diye sorun da çıkaracaktı. Bu yüzden dönmeyi hiç istemiyordum ama tüm bunlara yakışmayacağını dair söz verince, gel al o zaman bizi dedim. İşim var sen çık gel deyince, tartışma sonrası, "sen gelmiyorsun, ben de gelmiyorum bu defa kesinlikle bitmiştir" dedim. Sen bahane arıyorsun, bu yüzden evlilik mi biter git aç davanı derken, kapattım numaramı da değiştirdim.
Bundan sonra huzura ermeyi umuyorum.
Çok kısa zaman önce döndüm eve o sırada eşimin amcası vefat etti.ne olduğunu çok anlamadim k.v ben babamlarda iken what s up tan ve telefondan ağzıma geleni söylediğim için benimle irtibatı koparmıştı işine gelmedi duydukları çünkü. Ben dönünce aramadı ama bi gün birşey bırakma bahanesi ile uğradı tabi ortam buz gibi kısa sürede gitti.
Şu an k.v hiç birşey yokmuş,olmamış gibi davraniyor ama ben eskisi gibi olamıyorum. Eskiden arada bir arardim aramıyorum eve de eskisi gibi girip çıkamıyor.
Eşim de şimdilik iyi eskiye göre .sinirlenince kendini frenliyor.
Bu ayrılık süreci eşime biraz ders olmuş gibi.her ne kadar annem annem diye ortada dolassallarda erkekler evliliğe düzene alışınca aileleri ile yapamıyorlar . Muhtemelen eşin seni evinizi duzeninizi özledi .en azindan yokluğunu etkili bi şekilde yaşadı bunun getirdiği artılar oluyor bi nevi kıymetin anlaşılıyor.
Beni asıl rahatsız eden nokta k.v nin eşimle kafa kafaya verip plan yapip bana emrivaki yapilmasiydi.açıkcası şu ana kadar olmadi böyle birşey ama açıkcası k.valideme bu konuda hiç güvenmiyorum. K.validem kendini buraya yani bize adapte etmiş sizinki nasıl bilemiyorum ama benim k.v nin durumu hastalıklı biraz bi kaç haftaya içindeki canavarı çıkarır gibi ama ben pabuç birakmiycam ha baktım olmuyor ben zaten denemek için döndüm olmadı der giderim ama dönüşü olmaz bu kez.
Kafan çok karışık seni çok iyi anlıyorum.eve dönerken bende çok acayip oldum sanki iki arada kaldım eve döndüm kaç gün misafir gibi oldum.Bana da babam son kez dene dedi yuva kolay kurulmuyor dedi ama şunu da ekledi ben buradayım ne zaman ıstersen gelirsin dedi.
Esinle tekrar gorustun mu aradı mi seni.
Bi de sana bi öneride bulunacağım ailenin esinle konuşmak istemesi doğal ama esinle yüz yüze konuşması gereken kişi sensin.Eşim geldi biz dışarı çıktık oturduk bi yerde konuştuk daha sonra annemlere geldi aslında istemedi gelmeyi sebebi ise utanç ve gerginlik eşin de bunu yaşıyor büyük ıhtimal.ama diyorum ya gelsin seni alsın yüzyüze bi konuşun telefonda olmuyor zaten.
Çok haklısın ailende haklı.Erkekler böyle sorun yaratırken kalp kırarken sonuna kadar varlar ama iş gönül almaya kırıkları tamir etmeye gelince yoklar.Seni tek tek herkesle muhatap edip annenle konusmamasi da ayrı kabalık.ınan anlattiklarinda eşimi ve ailesini görüyorum ve seni çok iyi anliyorum. Ararsa aynen söyle gel önce ikimiz konuşalım sonra eve çıkar bi çay icersin bende eşyalarımı toplarim dersin işine gelmiyorsa gelmesin sen zaten gemileri yaktın.Seninle her şeyimiz hemen hemen aynı. Olaylar bile çok benziyor.
Ailemin konuşma isteğine gelince, bunu telefonda eşime de söyledim, kimse bir şey demeyecek sadece "inşallah bundan sonra böyle şeyler yaşanmaz, iyi olursunuz vs.vs." temenniler. Annem geçen bu üç ay içerisinde eşimi telefonla defalarca aradı, açmadı, müsait değilim dedi ve hic konuşmadı. E ne güzel, ben onun annesi, teyzesi, kız kardeşi herkesle muhatap olayım, konuşayım, yüz yüze geleyim ama o hiç kimseyle konuşmasın.
Ben de onun ailesinin olduğu yere gideceğim için gerginim, isteksizim ama buna rağmen oradan taşınma konusunda diretmedim, üç ay idare etmeyi kabul ettim. Ben onun için ailesiyle yakın olmayı, yüz yüze gelmeyi kabul ettiysem, o da benim için ailemden iki kelime duymayı kabul etmeliydi.
Zaten o çıkıp geldikten sonra herkes yapıcı davranacaktı.
Benciller, düşüncesizler, anlayışsızlar, kabalar...
Böylesi adamlarla olmaz.
İnşallah sizin huzurunuz, mutluluğunuz daim olur.
Şu an onlar beni hiç sebepsiz evliliğimi bitirmekle suçluyorlar. Ayrı ev fikri ortaya atıldı, gelin evi terk edince vazgeçildi. Olay bitti. Artık çıkıp gidebilirmişim. Bu arada söylenen her şey de sinirle söylendi, unutulmalı. Konu kapanmalı. Bu sebeple boşanacağım diye diretecek ne var?
Adamların ailece kafa aynı.
Gitsem, hakkımda söylenen her şeyi unutacağım da, yaşananları bırakacağım, eskisi gibi, "biz geldik, siz gelin" devam edeceğim.
Öfkem her defasında artıyor. Hele evlendiğim o adama!
ev geçindiremeyen adamı neden evlendirmişler
Diyelim annenlere gelmedin orada kaldın neler olurdu? Kayınvalide de sizin oturduğunuz evi satacağım bir süre beraber oturacağız diyor eşinde onu destekliyor kendine güvenemiyor ben ayrı ev açamam diyor sende hayır gitmeyeceğim diyorsun sonuna kadar direndin ne olurdu?
Konularınızı hep takip ettim bütün sorunlarda haklısınız ama şunu da söylemek isterim eşinizin neden gelmek istemediğini az çok anlıyorum ailenizle yüz göz olmak istemiyor belki yaşanabilecek en ufak bir şey gerginliğe sebep olur diye düşünebilir bu konular inanın gerçekten çok hassas şeyler böyle durumların erkekler için çok zor olduğunu biliyorum yakın çevremde yaşadığım gördüğüm şeylerden ötürü bence sırf bu konudan dolayı eşinize sans vermekten vazgeçmeyin evliliğinize bir şans verin kocanız düzelmezse tekrar o zaman düşünün boşanmayı
Bakın bu konular çok hassas konular sürekli gel git yaşanan sürekli duygu yoğunluğuyla hareket edilen konuşmalara sebep olabilir o onu demiş bu bunu demişle hareket edilmez bana göre konu sahibi eğer eşini seviyorsa ve sevildiğini hissediyorsa yaşadığı sorunların tekrar yaşanmayacağına garanti ediliyorsa bence şans vermeli diye düşünüyorumTamam eşi hadi ailesiyle ilk etapta konuşmasın neden eşine seninle yüzyüze konuşmak istiyorum demiyor.2-3 ay olmuş bırak oraya kendiliğinden gitmeyi bunu teklif ettiğini bile hatırlamıyorum.
Bakın bu konular çok hassas konular sürekli gel git yaşanan sürekli duygu yoğunluğuyla hareket edilen konuşmalara sebep olabilir o onu demiş bu bunu demişle hareket edilmez bana göre konu sahibi eğer eşini seviyorsa ve sevildiğini hissediyorsa yaşadığı sorunların tekrar yaşanmayacağına garanti ediliyorsa bence şans vermeli diye düşünüyorum
Konularınızı hep takip ettim bütün sorunlarda haklısınız ama şunu da söylemek isterim eşinizin neden gelmek istemediğini az çok anlıyorum ailenizle yüz göz olmak istemiyor belki yaşanabilecek en ufak bir şey gerginliğe sebep olur diye düşünebilir bu konular inanın gerçekten çok hassas şeyler böyle durumların erkekler için çok zor olduğunu biliyorum yakın çevremde yaşadığım gördüğüm şeylerden ötürü bence sırf bu konudan dolayı eşinize sans vermekten vazgeçmeyin evliliğinize bir şans verin kocanız düzelmezse tekrar o zaman düşünün boşanmayı
O zaman eşinize açık olun ve bu hissettiklerinizi aynen ona iletin tmm belki ailemden çekiniyorsun gelme fakat beni uçağa bineceğim ilde sen karşıla ve birlikte evimize dönelim de tepkisine göre son kararınızı verin ve son olarak şunu eklemek isterim neye karar verecekseniz vermeden önce gerekirse binlerce kez düşünün ve öyle karar verin çünkü ortada bir çocuk var ve küçük oyun ve hesapların ileride çocuğunuza zarar vermesine engel olun. Unutmayın ki boşansanız da çocuğunuz için hep yüze yüze bakacaksınız.Aslında bu konuda arada kaldım, ilk önce ben de sizin gibi düşündüm fakat eşim için ilk önce gelmek sorun değildi, gelip alacaktı, daha sonra değişmesi halen daha kendi kararıyla hareket edemediğini gösteriyor. Gelip, uçağa bineceğim ilden almayı da teklif edebilirdi ama bir oda tut uçak saatine kadar odada kal, sonra çık gel demeyi tercih etti.
İnanın onların hepsinin düşüncelerini adım gibi biliyorum. KV zaten söyledi, neden biz gelelim, bir mağduriyetin yok, çık gel. Eşim de daha önce dile getirmişti, gittiğin gibi gelirsin diye. Tek dertleri, kendim çıkmış gitmiş olayım ki, laf olursa biz getirmedik sen kendin çıktın geldin, gelmeseydin, diyebilmek. Böyle basit hesapları olan insanlar.
Aynı anlayışı eşim bana gösterseydi, ben de ona gösterebilirdim ama birazcık da olsa beni anlamasının zamanı geldi bence.
Çocuğuna bile değer vermiyor.O kuzuyu yollarda sefil edecekti.
Eve gittiklerinde de o dedikleri ev 3 ay içinde bitermiydi taşınırlarmıydı artık ona bile inanmıyorum.
Sürekli Karışık geri geldi ya daha kıllarını kıpırdatmazlardı bence.Pişman olan adam bu şekilde cümle kurmaz.
Kendi kaybetti.O salak kafasını duvarlara vururda ne zaman bilmiyorum.Annesinin ağzıyla hareket ettikçe yalnız kalmaya mahkum.
Bir ihtimal evlensede evleneceği kişi sinik karakterde esaret altında yaşamaya razı biri olur.
Bakın bu konular çok hassas konular sürekli gel git yaşanan sürekli duygu yoğunluğuyla hareket edilen konuşmalara sebep olabilir o onu demiş bu bunu demişle hareket edilmez bana göre konu sahibi eğer eşini seviyorsa ve sevildiğini hissediyorsa yaşadığı sorunların tekrar yaşanmayacağına garanti ediliyorsa bence şans vermeli diye düşünüyorum
O zaman eşinize açık olun ve bu hissettiklerinizi aynen ona iletin tmm belki ailemden çekiniyorsun gelme fakat beni uçağa bineceğim ilde sen karşıla ve birlikte evimize dönelim de tepkisine göre son kararınızı verin ve son olarak şunu eklemek isterim neye karar verecekseniz vermeden önce gerekirse binlerce kez düşünün ve öyle karar verin çünkü ortada bir çocuk var ve küçük oyun ve hesapların ileride çocuğunuza zarar vermesine engel olun. Unutmayın ki boşansanız da çocuğunuz için hep yüze yüze bakacaksınız.
Hakkında hayırlısı olsun uzme kendini.halen annesinin lafıyla hareket ediyorsa kalsın zaten bırak. Büyük ihtimalle seni arayacak bu arada merak ettim iki şehir arasında mesafe çok mu fazla.onda mi gelmek istemiyorNe yazık ki dönmeyi istemiyordum, çünkü eşime asla güvenmiyorum. Oturup ne istediğimi sorması, benimle iletişim kurup, her şeyi kabul etmesi bile ben annesiyle konuştuktan sonra gerçekleşti. Bunu kendisine de söyledim. Annesi küsünce küstü, ben annesiyle bir kez konuşunca, yirmi dakika sonra melek gibi olmuş bir biçimde beni aradı ve gel barışalım dedi. Yani konuşmamız annesinin onayından geçince barıştı. Eee şimdi ne oldu, annesi gelip beni almasına izin vermedi. Bence bunlar geleceğimizin nasıl olacağı yönünde açık seçik belirtiler.
Bilmiyorum, bu süreçte aramızda geçen her konuşmayı ailesine olduğu gibi anlatmış, ben haklı olduğum halde, aramızdaki her tartışmayı onları iyice doldurmamak adına aileme anlatmamıştım. Eşim kendini suçsuz göstermek için, bakın bana böyle hakaret etti diye mesajlarımı hem de istisnasız her şeyi anlatmış, hatta üstüne yemek yapmazdı, ütü yapmazdı, sizi de evde istemezdi, ben neden barışayım diye şikayet etmiş.
Tüm bunlar onu benim gözümde yerle bir etti. Madem bu kadar şikayetçiydi neden döneyim?
Bilmiyorum, her şeyleri yalan dolan geliyor. Samimiyetsiz ve benciller. Eşimin de ailesinden bir farkı yok. Çocuğumun da onların yanında onlar gibi büyümesini asla istemem. Gitme kararımı, ailemin tavsiyeleri üzerine aldım ama eşim beni yine yanıltmadı.
Ne yazık ki dönmeyi istemiyordum, çünkü eşime asla güvenmiyorum. Oturup ne istediğimi sorması, benimle iletişim kurup, her şeyi kabul etmesi bile ben annesiyle konuştuktan sonra gerçekleşti. Bunu kendisine de söyledim. Annesi küsünce küstü, ben annesiyle bir kez konuşunca, yirmi dakika sonra melek gibi olmuş bir biçimde beni aradı ve gel barışalım dedi. Yani konuşmamız annesinin onayından geçince barıştı. Eee şimdi ne oldu, annesi gelip beni almasına izin vermedi. Bence bunlar geleceğimizin nasıl olacağı yönünde açık seçik belirtiler.
Bilmiyorum, bu süreçte aramızda geçen her konuşmayı ailesine olduğu gibi anlatmış, ben haklı olduğum halde, aramızdaki her tartışmayı onları iyice doldurmamak adına aileme anlatmamıştım. Eşim kendini suçsuz göstermek için, bakın bana böyle hakaret etti diye mesajlarımı hem de istisnasız her şeyi anlatmış, hatta üstüne yemek yapmazdı, ütü yapmazdı, sizi de evde istemezdi, ben neden barışayım diye şikayet etmiş.
Tüm bunlar onu benim gözümde yerle bir etti. Madem bu kadar şikayetçiydi neden döneyim?
Bilmiyorum, her şeyleri yalan dolan geliyor. Samimiyetsiz ve benciller. Eşimin de ailesinden bir farkı yok. Çocuğumun da onların yanında onlar gibi büyümesini asla istemem. Gitme kararımı, ailemin tavsiyeleri üzerine aldım ama eşim beni yine yanıltmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?