- 28 Ağustos 2015
- 1.657
- 2.413
- 133
- Konu Sahibi Surekli_Karisik
-
Hakkında hayırlısı olsun uzme kendini.halen annesinin lafıyla hareket ediyorsa kalsın zaten bırak. Büyük ihtimalle seni arayacak bu arada merak ettim iki şehir arasında mesafe çok mu fazla.onda mi gelmek istemiyor
Eşin işlerini de bahane ediyor sanırım. Uygun olduğu zaman gelsin madem aylardır baba evindesin biraz daha kalabilirsinÇok teşekkür ederim, inşallah öyle olur.
Çok uzak şehirlerdeyiz evet. Eşim İstanbul'da ben ise Doğuda bir ildeyim. Uçakla 1.45 dk sürüyor. Burası biraz karışık, bulunduğum ilde havaalanı yok, başka bir ile gideceğim, son otobüs saati vs. derken zor yani çocukla yolculuk.
Bugün dedemin ve annemin bir konuşmalarına şahit oldum, annem olanları dedeme yanı kendi babasına anlatıyordu, "artık gelse bile vermem ben kızımı, gitmek istese bile göndermem, içim rahat etmez" diyordu annem.
"Her gün kadın cinayetleri işleniyor, gelirse önce gideceğiz savcılığa, kızıma bir şey olursa sorumlusu sensin diye dilekçe yazdırıp vereceğim, o da imzalayacak" diyorlardı. Telefonu kapattı, yok artık o kadar da değil dedim, annem de sen geldiğinden beri eşin için neye yok artık o kadar değil dediysen hepsini yaptı. Tam da bu kadar. Seni önemsemiyor, çocuğu umursamıyor, geldiğinden beri tek söylemleri Nasıl bizimle oturmaz, biz elaleme ne diyeceğiz, biz saygın bir aileyiz bizi herkese rezil edecek vs.vs.
Şimdi annem gitti (ayrı ayrı evlerde kalıyoruz ) oturdum düşünüyorum, o kadar da olur mu? Daha önce aralarında husumet olan bir aileyle o dereceye gelmişlerdi ama eşim yapar mıydı ?
Üzülerek yapacağına inanıyorum. Üzüldüm bir an, kendi adıma ve çocuğum adına. Nasıl berbat, düşüncesiz bir babası var ve ben nasıl böyle bir adamı bu dereceye gelene kadar tanıyamamışım.
Durumum seninkiyle neredeyse birebir aynı , eski konularını da okudum , benim 2,5 yaşında bir kızım var bir de düşük yaptım, düşmeseydi bugünlerde doğacaktı. Bu anneci erkekler keşke hiç evlenmeseler. Anlayamıyorum insan ufacık çocuğunu da mı düşünmez? Ben avukat tuttum , vekaletimi verdim, davayı pazartesi açacak. Benimki hala zeytinyağı gibi üste çıkma derdinde , annem-babam diye diye yıktı yuvamızı ve hala benim içim rahat diyor. Bizde de sorun aynı , annesinin evine taşınmak istemesi , zaten yakın oturuyoruz ve hiç ayrı bir aile olamadık bir de ısrarla neden istemiyorsun demesi yok mu? Allah'a havale ettim hepsini , kalsınlar başbaşa, benim eşim de seninki gibi yemek yapmıyordu , meyva kesmiyordu bana diyormuş , başka şikayet bulamamış . Eşim de kv-kp de kızıma kv baksın o büyütsün istediler hep, hatta defalarca 2.bebek olunca bunu bana verirsin dedi yüzüme, daha neler neler ...
Yıllar önce bir arkadaşım boşanmıştı benzer sebeplerden ve şu sözü aklıma geldi : Sarhoş içkiyi bırakır koca olur, çapkın çapkınlığı bırakır koca olur da anneci adamdan koca olmaz demişti, o zamanlar hiç doğru gelmemişti bana ama şimdi haklıymış diyorum.
Bu günler de geçecek , kaderimiz böyleymiş, dimdik ayağa kalkacağız. Bu dünyaya rahat etmeye gelmedik ki , bu dünya imtihan dünyası diyorum , böyle teselli ediyorum kendimi ama kızım , ah kızım, onu düşününce kahroluyorum.
Anneler genelde aman yavrum yuvandır idare et, çocuğunu düşün ,babasız büyümesin.Seni dövmüyor ,sövmüyor, aldatmıyor daha iyisinimi bulacaksın der.
Annen bile böyle söylüyorsa vermem kızımı diyorsa vardır bi bildiği.
aaa ben bilmiyordum 2. evliliği olduğunu...siz evlenmeden biliyor muydun peki bunu,yani ailesi yüzünden bittiğini?Allah yardımcınız olsun ne denir ki başka.
Vallahi boşanmak ayrılmak acı vermiyor da, sebepleri çok zoruma gidiyor. Eş dediğimiz adamların kişiliksizlikleri çok zoruma gidiyor. Beni hiç düşünmesin, ben onun düşünmesine kalmadım zaten ama insan çocuğunu nasıl düşünmez, yani annenin babanın sana ihtiyacı var da, ailenin yanında olman gerekiyor da, çocuğunun sana ihtiyacı yok mu, onun yanında olman gerekmiyor mu?
Eşimin kurduğu iki cümle aklımdan hiiiiiiç çıkmıyor, hep aklıma gelir, hiç de unutamam.
"Ben ilk evliliğimi ailem için bitirdim, ikinciyi de bitiririm" ve "benim hayatımın merkezinde ailem var" sırf bu cümleler yüzünden bile ona olan nefretim bitmez.
Dedim ya bir insanın hayatında çocuğundan önemli ne olabilir ? Tabi ki anne-babadır candır, kıymetlidir ama asla evlat kadar değil. Hiçbir normal durumdaki anne-babanın da bir adama, bir bebek kadar, çocuk kadar ihtiyacı yoktur bence.
Herkes gönlündekini bulsun yaşasın, ben bu şekilde evliyken olduğumdan kat be kat daha iyiyim, tek isteğim çocuğumun da iyi olması, iyi yetişmesi.
Hakkımızda hayırlısı. Siz de sıkmayın canınızı.
bu kısmı da kaçırmışım,bir de oda tutup çocuğunla kalacaksın ordan da uçağa öyle mi??? yuh beeee....Aslında bu konuda arada kaldım, ilk önce ben de sizin gibi düşündüm fakat eşim için ilk önce gelmek sorun değildi, gelip alacaktı, daha sonra değişmesi halen daha kendi kararıyla hareket edemediğini gösteriyor. Gelip, uçağa bineceğim ilden almayı da teklif edebilirdi ama bir oda tut uçak saatine kadar odada kal, sonra çık gel demeyi tercih etti.
İnanın onların hepsinin düşüncelerini adım gibi biliyorum. KV zaten söyledi, neden biz gelelim, bir mağduriyetin yok, çık gel. Eşim de daha önce dile getirmişti, gittiğin gibi gelirsin diye. Tek dertleri, kendim çıkmış gitmiş olayım ki, laf olursa biz getirmedik sen kendin çıktın geldin, gelmeseydin, diyebilmek. Böyle basit hesapları olan insanlar.
Aynı anlayışı eşim bana gösterseydi, ben de ona gösterebilirdim ama birazcık da olsa beni anlamasının zamanı geldi bence.
aaa ben bilmiyordum 2. evliliği olduğunu...siz evlenmeden biliyor muydun peki bunu,yani ailesi yüzünden bittiğini?
gerçi ne fark eder ki,insan umutlarlal iyiliklerle aşkla sevgiyle evleniyor,zaman ne gösterir bilmiyor ki.üstelik de şimdiye kadar kv yüzünden yaşamış olduklarını düşünüp de boşanmaya gitmemiştin bak her iştebir hayır varmış.bu birlikte oturma olayı olmasan belki bu şekilde evliliğin devam edip gidecekti.gözün açılmış oldu belki de...
senin ve çocuğunun can güvenliği ile ilgili bir risk var ise hiç uğraşma da düşünme de zaten.Bugün dedemin ve annemin bir konuşmalarına şahit oldum, annem olanları dedeme yanı kendi babasına anlatıyordu, "artık gelse bile vermem ben kızımı, gitmek istese bile göndermem, içim rahat etmez" diyordu annem.
"Her gün kadın cinayetleri işleniyor, gelirse önce gideceğiz savcılığa, kızıma bir şey olursa sorumlusu sensin diye dilekçe yazdırıp vereceğim, o da imzalayacak" diyorlardı. Telefonu kapattı, yok artık o kadar da değil dedim, annem de sen geldiğinden beri eşin için neye yok artık o kadar değil dediysen hepsini yaptı. Tam da bu kadar. Seni önemsemiyor, çocuğu umursamıyor, geldiğinden beri tek söylemleri Nasıl bizimle oturmaz, biz elaleme ne diyeceğiz, biz saygın bir aileyiz bizi herkese rezil edecek vs.vs.
Şimdi annem gitti (ayrı ayrı evlerde kalıyoruz ) oturdum düşünüyorum, o kadar da olur mu? Daha önce aralarında husumet olan bir aileyle o dereceye gelmişlerdi ama eşim yapar mıydı ?
Üzülerek yapacağına inanıyorum. Üzüldüm bir an, kendi adıma ve çocuğum adına. Nasıl berbat, düşüncesiz bir babası var ve ben nasıl böyle bir adamı bu dereceye gelene kadar tanıyamamışım.
Beş para etmezmiş.bu kısmı da kaçırmışım,bir de oda tutup çocuğunla kalacaksın ordan da uçağa öyle mi??? yuh beeee....
hani ortada bir sorun olmasa dahi aile ziyaretinden dönsen bile teklif edilmeyecek bir konu bu..ne işin var otel odasında el kadar bebeyle..
yok canım yok normal insan değil bunlar gerçekten bak...işaret bunların hepsi...
Yok bitti inşallah. Ne zaman acaba düzelir mi dediysem, eşim olmayacağını, düzelmeyeceğini ve tanıdığımdan çok farklı bir adam olduğunu gözüme gözüme soktu.senin ve çocuğunun can güvenliği ile ilgili bir risk var ise hiç uğraşma da düşünme de zaten.
annen yerden göğe haklı.
zorlamanın alemi yok.
Size ulaşabildi mi ? Bir çabası var mı ? En son bitti deyip mi kaapattiniz ?
Bugün dedemin ve annemin bir konuşmalarına şahit oldum, annem olanları dedeme yanı kendi babasına anlatıyordu, "artık gelse bile vermem ben kızımı, gitmek istese bile göndermem, içim rahat etmez" diyordu annem.
yeriniz yurdunuz belli zaten görmek isteyen adam gelir görür çocuğunu..kimse gelme demedi.hatta gel dediniz tam tersi,o tercih etmedi..Numaramı değiştirdim, bunun dışında onun da bir çabası olmadı, görüşmedik hiç. İki günde bir kardeşim çocuğun fotoğraf ve videolarını atacak. Mahkemede çocuğu benden kaçırıyor, görüştürmüyor demesin diye yapıyorum bunu da. Yoksa öyle bir adama çocuğun saçının telini bile göstermem ama neyse.
Olmuşa çare yok. Kendinizi suçlamayın. Geleceğe bakın, gelecekle ilgili hayaller kurun. Geçmişle ilgili ise sadece pozitif şeylere odaklanın. Siz bu adamı tanıyabilseydiniz, bu adamla evlenmezdiniz, oğlunuz hiç doğmazdı. Bir gün belki bir oğlunuz olurdu ama bu oğlunuz olmazdı, başka genlere sahip başka bir çocuk olurdu. Canınızdan değerli oğlunuz siz bu adamla evlendiğiniz için oldu, yoksa onunla hiç tanışamayacaktınız. Ayrıca, şu an ve geçmişte çektikleriniz sizi gelecekteki mutluluğunuza hazırlıyor. Geçmişe yönelik pişmanlık yaşamayın. Lütfen geleceğe, güzel günlere odaklanın.
yeriniz yurdunuz belli zaten görmek isteyen adam gelir görür çocuğunu..kimse gelme demedi.hatta gel dediniz tam tersi,o tercih etmedi..
bence yazılı olarak belirtin kardeşinizin telefonunda bunu mahkemede işe yarar.
ablam sana gel dedi en azından çocuğu görmeye gelseydin.ben gelemem işim var dedin.ben yine de insanlık yapıp foto gödneriyorum. gibi bişeylre yazsın kardeşiniz.
aileniz size destek veriyorsa hiç geri adım atmayınız .... onlar burun sürtmeye çalşıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?