Ölsem oğlum hep eksik mi büyür?

Merhaba kk. Çok ama çok daraldım kabıma sığamıyorum nefes alamıyorum dışarıda güçlü ama içeride cehennem fokur fokur...

Boşanma davası için anlaşmıştık o gidecekri evden ama protokolü önüne koydum ve ertesi gün sordum, adam bana benim lehime madde yok git çekişmeli aç dedi şaka gibi. Bu arada evin 12 senelik ücretsiz kullanım hakkı benim olacaktı babasına imza attıracaktı bu konuda ev onun çünkü

Bir de nafaka ve tazminat yok ayrıca , ha bir de sınırsız çocukla görüşme koydum. Daha ne yapayım?

Avukatımla görüştüm ardından anneme gittim, yalvardım mesleğim var zaten geleyim dedim olmaz daha önce de hep son dedin her geldiğinde gittin toparlanmamız zaman aldı moral olarak dedi, kardeşim var bir tane erkek ona neden 500 milyar borç altına girip ev aldın bana bir oda vermiyorsun dedim o erkek çocuğu atayım mı dedi.

Sonra babama yalvardım o gözlerini belertişi hala aklımda boşanmadan gelme dedi. Çekişmeli açarak nasıl aynı evde kalayım dedim. Çeneni kapat kal dedi. Akıl mantık mı dedim isyan ettim her seferinde ağlıyordun yine döndün dedi.

Sonra da boşan sonra velayeti ver öyle gel haftasonunçocuğunu tekirdağa gider görürsün dedi. Nasıl dayanırım babane hala kimse yok iki sap adamla hemde manyak gibi aşağılayıp hakaret eden adamla oğluma ....

Sonra avukatla konuştum tekrar anlattım. O da bana yüksek maaşlı iş bulacağını( siyasi destekli birisi çevresi çok) sonra bir rezidanstan 1+1 tutarsın ev bulamk konusunda yardım ederim, tazminat zaten alıruz nafaka da öyle o süreçte toparlan , çocuk düzenini bozma hafta sonları gir gör borcun bitene kadar diyor ki ayda ödemem gereken 1 senesi olan 1300 de borcum var . Bir sene 1. Sınıf çocuğu ayrı kalmak .... oğlım affetmez asla asla düzeltemem bir daha onu. Güveni asla oluşmaz artok çok zor şeyler yaşadı...

Ölmek üzereym ölsem bu adam oğluma merhamet eder mi? Yada sakat kalırmıyım ölmeyip? Dayanamıyorum
Ne ölmesi bu kadar aciz değilsiniz gayet güçlüsünüz.Çocuğunuza böylr bir darbe yaşatmaya hakkınız yok hiç kusura bakmayın.Toparlanın her şey kötüyr gidiyor olabilir ama düzelecek. Siz annesiniz güçlü olmak zorundasınız.İnsanlar ne dertlerle uğraşıyor hasta olup bir kaç sene daha fazla yaşabilmek için ne ilaçlar ağrılar yaşıyorlar.Lütfen kendinize gelin.Ailenizin güvenini kazanmak için önce kendinize güvenin kararlı olun sürekli vazgeçmeyin dönecekseniz evi terketmeyin bekleyin borç bitsin. Bu defa kararlı olun bakın hayatınız nasıl yoluna girecek

Yarın eğer bu geceyi atlatabilirsem sağlim kafa ile önce avukatımla konuşacağım zaten bana acilmiş gibi baskı kurmasın diye ben oğlumı bir yere bırakıp gidemem , boşanmadan gerekirse dururum burda bir sene daha ama o zaman da avukat bana senle mi uğraşacam twrzı gelirse hiç böyle imkanlar gösterebilecek biri de olmayabilir ama bir çaresi bulunur mu ki acaba ? Mesrla ben gittim diyelim , tamam 2500 maş 1000 tamamı kira ve fatıralar diyelim 1500 kalıyor 500 ü aylık harcama desem kalan 1000 tl si ile de bir ay birini bir ay birini geç ödeyerek kapatsam olmaz mı bu borçların allahım 500 ile de ne yapılır ki dimi ayda bu pahalılıkla çocuğun illaki okul sonrası ve sırasında servisi yemeği var sonrasında ben gelene kadar bir etkinlik merkezi ücreti var of çıkamıyorum işte içinden olmuyor
Bugün 2 çocuk geldi yanıma kayıt olmak için babaları onları terketmiş 7 erkek bir kız çocuğu ,en büyüğü kızmış 17 yaşında çocuklar 9-10 yaşlarında anneleri konfeksiyonda çalışıp kızıyla hayat mücadelesi verirken sen böyle sözler edemezsin.Kadın 8 çocukla ve nice kadınlar mücadeleyi seçerken sen kuru ekmek yedirsen de ölmeyi seçemezsin.Öğretmen dediğin mücadele eder böyle boyun eğmez ki...Sen sen ol güçlü ol

Tüm dünya bir araya gelse bir anne şefkati etmez, hayatınızdaki hiçbir acıdan çocuğunuz da sorumlu değil, ona bunu yaşatmayın hem Allah imtihan eder, ihmal etmez, bu günler geçecek, geçince oğlunuz sizi güçlü anne olarak bilsin, onu eksik bırakan değil.Allah yardımcınız olsun.

Değil bir yıl, bir ay bile ayrı kalma çocuğundan. Bittik tükendik dediğimiz anda küllerimizinden doğuyoruz hem de yenilenerek ve daha güçlenerek. Sonra bakıp geçmişe geriye ne çok şey atlatmışım diyorsun. Allah veriyor o gücü. Silkelen kendine gel. Sen bir annesin insanoğlunun en güçlü bireyisin.

Ölmeyi ne kadar kolay dile getiriyorsunuz. Yakınımı kaybettim kısa süre önce. Üç yaşında oğlunu bıraktı geride. Evlerine gittiğiniz zaman havada asılı acıyı, o çocuğun gülse bile feri sönmüş gözlerini görebiliyorsunuz. Herkes üzerine titriyor ama o annesini arıyor. Yapmayın böyle her zorlukta ölümü aklınıza getirmeyin.durumunuz zor ama her zaman bir çıkış kapısı vardır. Şimdi görün ya da görmeyin. Öylesine söylüyorsunuz anlıyorum ama ölüm zor. Geride size muhtaç birileri varken hele daha da zor. Allah sizi evladınızdan ayırmasın. Onunla olan her günün kıymetini bilin eşinize rağmen.

Avukat da ilginc geldi
Is bulurum demis
Rezidans kiralariz falan demis
Anlamadim
Bu gün aradı avukat ve bi no verdi büyük bir firmanın müdürü akrabasıymoş adam vs aradım iş için konuştum adam da bana evlenip boşandığını va anlattı profil resmime baktı muhtemel önce whattsapp tan

Sonra akşam yeniden ne konuştın diye aradı avukat beni laflar arasında ben dedim ki beni yarıyolda bırakırsanız vs dedim o da saçma bir şekilde laf arasına tabi ki nefis ama engeleriz vs korktum vazcaydım

Çocuğum olmadan asla.
Net!
Bana avukatın niyeti iyi gelmedi.
Çocuğu sallayınca yapmaya çalışıyor hayret birler iş buluruz ev buluruz çocuğu salla demeler nedir

Bu gün aradı avukat ve bi no verdi büyük bir firmanın müdürü akrabasıymoş adam vs aradım iş için konuştum adam da bana evlenip boşandığını va anlattı profil resmime baktı muhtemel önce whattsapp tan

Sonra akşam yeniden ne konuştın diye aradı avukat beni laflar arasında ben dedim ki beni yarıyolda bırakırsanız vs dedim o da saçma bir şekilde laf arasına tabi ki nefis ama engeleriz vs korktum vazcaydım
Trol musun, saf misin anlamadım.

Çocuğum olmadan asla.
Net!
Bana avukatın niyeti iyi gelmedi.
Çocuğu sallayınca yapmaya çalışıyor hayret birler iş buluruz ev buluruz çocuğu salla demeler nedir

Gerekçe de sen ayağının üstünde dur alıesın çocuğu korkuyorum yok başka bir yol kendim bu kez ve mümkün olursa bayan avukatla yola çıkacağım bu defa düşününce bana da iyi gelmedi bunlar sün zaten büyük bir atak yaşadım

5 cocuguyla esinden ayrilip cocuklari icin yasayan bi komsu var.
hatta o cocuklar buyudu ise girdiler
3 cocugu calisiyor.
2si okuyor.
kirasi icin belediyeden yardim aliyor.
istersen yaparsin.

rezidansda 1+1 ne?
onlarin aidatindan haberin var mi?
Böyle dusunursen evet gecinemezsin sen.

5 cocuguyla esinden ayrilip cocuklari icin yasayan bi komsu var.
hatta o cocuklar buyudu ise girdiler
3 cocugu calisiyor.
2si okuyor.
kirasi icin belediyeden yardim aliyor.
istersen yaparsin.

rezidansda 1+1 ne?
onlarin aidatindan haberin var mi?
Böyle dusunursen evet gecinemezsin sen.

Ben istemedim res. Kendisi aynı fiyat diğer konutlarla 800 civarı dedi, güvenlikli olur vsdedi de dedi amA son cümleler ürküttü istemiyorum yarfım kendi işimi kendim görmem en iyisi

Anladıgım kadarıyla size şuan gereken en önemli şey kalacak bir yer. Kira vermeden oturmak istiyorsunuz ki maaşınız borçlar içinden çıkınca oglunuzun giderlerine de yetsin.

Böyle bir durumda sizi dışarıda bırakan ailenizi Allaha havale ettim öncelikle. Kardeşime yalvarıcam demişsiniz.
Yalvarmayın
Minnet etmeyin
Etkili bir konuşma yaparsınız ve 1 gün haber beklersiniz. Kardeşiniz evliyse tek basina karar veremez çünkü. Eşinin borusu öter bir yerde. Karısıyla kötü olmaktansa size hayır diyebilir. Ha ben olsam haberim olduktan sonra asla yalnız bırakmazdım sizi. Ya borcunuza yardım ederdim ya sizinle beraber bende koştururdum. Ne bileyim nötr olunmaz böyle bir durumda.
Ama siz her seye hazırlıklı olun.
Size kalacak yer lazım, bırakın rezidans falan. Hiç ödeme yapmak istemiyorsanız devlete sığının. Devlet çalışan annelere kreş yardımı da yapıyor. Okuldan sonra kreşe gider o şekilde. Devleti mutlaka düşünün

Kardeşinize ya da yalvarmayı düşündüğünüz her kimse ona şunu söyleseniz yeter
"Hem oğluma bakıp hem borcumu ödeyebilmek için kalacak bir yere ihtiyacım var. Sorabileceğim en yakin insanlardan birisin. Ama üstünde bu konuda baskı hissetmene gerek yok. Eşinle de kötü olmanı istemem. Ama bunu oğlum için denemem gerekiyordu. Kendi paramı kazanıyorum sonuçta. Tek istedigim kira ödememek. Eger olmazsa oğlumla beraber sıgınma evine gideceğim. Bu zoruma gitmez. Her şey evladım için. Başımızı soksak bir yatak yeter bize. Sonra güçlü durup toparlanıcaz inşallah. Sen kardeşimsin, hayır dediğinde sana kin gütmem. Ama bir an önce bana dönüş yaparsan bende nasıl bir yol izleyecegime karar veririm"

Avukat ne demek istedi ben anlamadım?

Oglunuz hayati boyunca annem benden vazgecti gibi kocaman bir yara alir. Hayatta hic kimsenin onu cok sevebilecegine inanamaz. Intihari sorunlara karsi kullanilan bir cozum gibi gormeye daha yatkin olur.

Borcunuzu gec odeseniz veya odeyemeseniz en kotu ne olabilir ki? Daralmissiniz siz galiba ama cozum olan seyler hepsi.

Yani;)
Bu devirde sana rezidans kiralariz falan ..demek

Tabii ki korkman lazim
Bence o avukattan da konustugun adamda da uzak dur

Ölmek mi? Ben çocukların için yaşıyorum sorun bu mu. Toparlan bak çocuğuna herşeyi anlatırsın yaşadığın zorluğu. Bir çocuk annesiz olmaz. Babasız olur da annesiz olmaz

Merhaba kk. Çok ama çok daraldım kabıma sığamıyorum nefes alamıyorum dışarıda güçlü ama içeride cehennem fokur fokur...

Boşanma davası için anlaşmıştık o gidecekri evden ama protokolü önüne koydum ve ertesi gün sordum, adam bana benim lehime madde yok git çekişmeli aç dedi şaka gibi. Bu arada evin 12 senelik ücretsiz kullanım hakkı benim olacaktı babasına imza attıracaktı bu konuda ev onun çünkü

Bir de nafaka ve tazminat yok ayrıca , ha bir de sınırsız çocukla görüşme koydum. Daha ne yapayım?

Avukatımla görüştüm ardından anneme gittim, yalvardım mesleğim var zaten geleyim dedim olmaz daha önce de hep son dedin her geldiğinde gittin toparlanmamız zaman aldı moral olarak dedi, kardeşim var bir tane erkek ona neden 500 milyar borç altına girip ev aldın bana bir oda vermiyorsun dedim o erkek çocuğu atayım mı dedi.

Sonra babama yalvardım o gözlerini belertişi hala aklımda boşanmadan gelme dedi. Çekişmeli açarak nasıl aynı evde kalayım dedim. Çeneni kapat kal dedi. Akıl mantık mı dedim isyan ettim her seferinde ağlıyordun yine döndün dedi.

Sonra da boşan sonra velayeti ver öyle gel haftasonunçocuğunu tekirdağa gider görürsün dedi. Nasıl dayanırım babane hala kimse yok iki sap adamla hemde manyak gibi aşağılayıp hakaret eden adamla oğluma ....

Sonra avukatla konuştum tekrar anlattım. O da bana yüksek maaşlı iş bulacağını( siyasi destekli birisi çevresi çok) sonra bir rezidanstan 1+1 tutarsın ev bulamk konusunda yardım ederim, tazminat zaten alıruz nafaka da öyle o süreçte toparlan , çocuk düzenini bozma hafta sonları gir gör borcun bitene kadar diyor ki ayda ödemem gereken 1 senesi olan 1300 de borcum var . Bir sene 1. Sınıf çocuğu ayrı kalmak .... oğlım affetmez asla asla düzeltemem bir daha onu. Güveni asla oluşmaz artok çok zor şeyler yaşadı...

Ölmek üzereym ölsem bu adam oğluma merhamet eder mi? Yada sakat kalırmıyım ölmeyip? Dayanamıyorum

Siz çocuğunuzu aileniz arkanızda olmasına rağmen sürekli o huzursuz eve sokmuşsunuz.Aile bile güvenmiyor artık size gidip geldiğin için.Çocuğa o kadar eziyet et kocana dönüp dönüp şimdi üzerine ölüp onu terk etmeyi düşün.O çocuğun psikolojisini düşünemiyorum.

Back
X