Ölü Doğum Yapan Anneler

çok geçmiş olsun, başınız sağolsun..hayırlısı siz sağlıklı olun da..
deprem bölgesinde misiniz, kaybınız yoktur umarım
Kendim baska yerde yasiyorum ama ailem hatayda. Cekirdek ailem sag sukur Kayiplarimiz cok malesef insan kime neye uzulecegini sasiriyor.
Herseyin hayirlisi. Sizinde hakkinizda hayirlisi olsun.Kendinizi harap etmeyin lutfen.Yeniden gebelik icin kendinize iyi bakmak zorundasiniz.
 
başınız sağ olsun.. kalanlara sabır versin..istanbulluyum ama hatay' a 2018 de gitmiştim. mükemmek bir şehirdi. dokusuyla, tarihiyle.. arsuzdan samandağ a kadar gezmiştik her yeri.. zaten depremin acısıyla kavruluyorduk.. işte böyle acılar da yaşayacağımız varmış.. elimden geleni yapacağım.. iyi ki böyle burada sizin gibi insanları bulabiliyorum..çünkü insanı kendi acısını çeken anlıyor..
 
İstedgnz zaman msj atin konusabilirz
 
Ben de 16 Mart’ta 37 haftalık bebeğimi gayet sakin geçen doğumun birden felakete dönüşmesiyle hiç kimsenin beklemediği bir şekilde kaybettim.

Dışarıda turp gibi gözüken, bütün hamileliği sorunsuz geçmiş dünya tatlısı kızımı mezarda ziyaret ediyorum şimdi. Çok nadir bir sıkıntısı varmış bebeğimin. Bizim için genetik araştırmalar devam ediyor.

Yalnız değiliz ne yazık ki böyle kayıpları yaşayanlar var. Ben daha yeni yeni insanlarla konuşabiliyorum. Sanki yer ayağımın altından kaydı, bütün dünyam allak bullak oldu.

Şimdi anneler günü geliyor, kalbim kırık. Ben de 33 yaşındayım, ilk gebeliğimdi. Doktorlar rahim için 3 ay beklemeyi tavsiye ettiler. Onu bekliyorum, henüz gebelik denemiyoruz ama çok sabırsızlanıyorum.
 
Allahım sabrınızı arttırsın inşallah evlatlarımızla cennette kavuşmak nasip olsun.En yakın en hayırlı zamanda sağlıklı sıhhatli evlatlar versin inşallah
 
Ahh.. başınız sağolsun.. canım benim o bebecik cennetin en güzel yerinde sizi bekliyor olacak.. çok çok üzüldüm.. dediginiz gibi bu acıyla nasıl başa çıkabilirim diye düşünüyorum.. bgn psikologuma gittim ben.. hiçbir sey seyredemiyorum, hicbir yapamıyorum.. ancak esim varken anlik evde bisi seyrederken arada kafam dağılıyor gibi geliyor, ama hep bir donukluk, hep bir mutsuzluk..
Sizin de normal doğum+kürtaj mı oldu?
 
Benim doğum kendiliğinden başladı ve bebek doğdu. Kürtaj yok, çünkü bebek ölü doğmadı, doğunca/doğumda öldü gibi. Biz son ana kadar kucağımıza sağlıklı bebeği alıp evimize gideceğiz sandık. Hem iyi hem kötü, çok pozitif ve mutlu bir doğum geçirdim ama sonu travmatik oldu, belki bilsem biraz daha hazır olurdum bu üzüntüye ama o zaman da doğumum çok daha zor geçerdi diye tahmin ediyorum.

Ben saçma sapan şeyler izleyebiliyorum sadece. Müge Anlı arşiv programlarını izledim youtubeda. Netflixteki reality tv programlarını izledim.

Bir de ben fiziki olarak da çok zorlandım doğumun son aşamasında yataktan kalkamıyordum. Battaniye ördüm tığ kullanıp. Kırlent kılıfı yaptım. Daha önce elime almışlığım yoktu, sabrım da yok. Ama elimle bir şey yapıp, üretmek iyi geldi biraz.

Artık sürekli ağlamıyorum. Şimdi dışarıdaydım mesela, çıkıp bir yere oturup yemek yedim. Yine konuşurken ağlıyorum arada tabii ama daha sakinim.
 
Allahım sabrınızı arttırsın inşallah evlatlarımızla cennette kavuşmak nasip olsun.En yakın en hayırlı zamanda sağlıklı sıhhatli evlatlar versin inşallah
Çok sağolun, çok ama çok sevindim güzel haberinize. Sağlıkla kucağınıza alır ve mutlu olursunuz umarım. Ne güzel bebeğin heyecanı, hem de korku vardır. Kritik 12 haftayı geçmiş ne güzel.

Bana 3 ay bekle dediler zaten ama hala adet olmadım, rahmim yumurta sayısı iyi gözüküyordu son kontrolde. Emzirenler bile adet olmaya başladı ben niye olmuyorum diye üzülüyorum. İlk bebeğime hemen hamile kalmıştım, tekrar olmayacak gibi geliyor. Yaşım da geçiyor diye üzülüyorum.
 
Umarım cok daha iyi olursunuz, olacaksınız.. hayat size büyük güzellikler getirsin dilerim..biz de psikologla günlük ne yapabilirim diye konuşurken neşeli bir diziye başlasan kendini vererek izlemen gerekmiyor arkada dönsün yeter dedi.. normalde yasak elma izlerdim çok matrak ve karakterler ne yaşarsa yaşasın yollarına neseyle devam ediyorlar diye, psikoloğun da hosuna gitti o da izlermiş hatta hamileyken, bilemiyorum benim de her saatim farklı geçiyor ama hiç kolay değil..bu sabah ilk kez evi süpürdüm ama aksam yine ağlama halindeydim.
 
Çok çok çok teşekkür ediyorum heyecan çok tabi ama inanın korkumda çok fazla ama hayırlısı diyorum sabrediyorum.Ben doğumdan sonra 2 ay hastalanmadım hatta 63 64 gün falan oldu artık gittim doktora çünkü sütüm falan da yoktu hiç olmam gerekiyordu,doktora gittiğimde kist oluşmuş dedi o engellemiş adet olmamı ilaç verdi ve hastalandım bence sizde tekrar bi gidin
 
Böyle durumlarda üretmek en iyisi oluyor. İnsana iyi geliyor. Ben oturup bir yığın dizi izledim film izledim. Aklım dağılmıyordu. Sonra bahçeyle uğrasmıştım oysa hiç anlamam ve sevmem. Toprakla uğraşmak bir şeyler ekmek iyi gelmişti. Hiçbir ektigim de tutmadı. Ama bana iyi geldi.
 
O ağlama hiç bitmeyecek. Ay da geçse yıl da. Cennet meleğimin ardından bir yavrum daha oldu. Bazen onu sevip oynarken bile ağlama tutuyor beni. O da hayatta olsaydı birlikte buyuselerdi diyorum. O yaşasa şimdi nasıl olurdu diyorum. Hiç bitmiyor bu düşünceler. Ama alışıyor zamanla insan kabulleniyor. İlk zamanki gibi yanmıyor için. Ben yavrumuz kaybettiğimde boğazımda bir şey dugumlenmisti uzun süre o düğüm hiç geçmedi yutkunurken hissederdim hep. Fotoğrafına baktığımda kalbimde acı yanma olur. Hani insanlar içim sızladı derler ya. Ben bu iç sızlamasini kızımı düşündükçe hissederdim. Gerçekten insanin içi sizlarmis. Hayatımda hiç içim sizlamamis benim , o zaman anladim nasıl bir şey olduğunu.
 
yalnız 33 yaşındayım yaşım geçiyor demişiniz.. yapmayın ben ne yapayım o zaman:) 2 yaş daha büyüğüm sizden..
ama şunu söyleyeyim maalesef böyle sonlansa da ben 34 yaşımın son ayında hamile kalmıştım, üstelik 3. denememde fln ki 1 önceki denememde de kimyasal gebelik geçirdiğimden neredeyse eminim. umarım yine böylelikle kolay hamile kalırım; kalırsınız ve sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız.
ben doğum katında doğum yaparken tabi herkes gibi diğer kadınların sağlıkla bebeklerini kucaklarına aldıklarını süslenen kapıları gördüm ama sevgiyle o bebek seslerini dinledim maşallah dedim. yalnız hastaneden ayrılırken eşime Allahım bize de bebeğimizi sağlıkla aldığımız şekilde burada olmayı nasip etsin dedim.

benim bildiğim çok kişi var çevremde kuzenimin eşi 37 sinde ilk ve tek çocuğunu doğurdu sağlıkla. aynı apartmandan bir ahpabımız kadın 38,39 yaşındayken daha evlendi sonrasında çok hızlı çocuk işine girdiler arka arkaya iki kızları oldu sağlıkla ama tüp müydüler bilmiyorum:) yani daha böyle nice örnek vardır..
 
yalnız 33 yaşındayım yaşım geçiyor demişiniz.. yapmayın ben ne yapayım o zaman:) 2 yaş daha büyüğüm sizden..
ama şunu söyleyeyim maalesef böyle sonlansa da ben 34 yaşımın son ayında hamile kalmıştım, üstelik 3. denememde fln ki 1 önceki denememde de kimyasal gebelik geçirdiğimden neredeyse eminim. umarım yine böylelikle kolay hamile kalırım; kalırsınız ve sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız.
ben doğum katında doğum yaparken tabi herkes gibi diğer kadınların sağlıkla bebeklerini kucaklarına aldıklarını süslenen kapıları gördüm ama sevgiyle o bebek seslerini dinledim maşallah dedim. yalnız hastaneden ayrılırken eşime Allahım bize de bebeğimizi sağlıkla aldığımız şekilde burada olmayı nasip etsin dedim.

benim bildiğim çok kişi var çevremde kuzenimin eşi 37 sinde ilk ve tek çocuğunu doğurdu sağlıkla. aynı apartmandan bir ahpabımız kadın 38,39 yaşındayken daha evlendi sonrasında çok hızlı çocuk işine girdiler arka arkaya iki kızları oldu sağlıkla ama tüp müydüler bilmiyorum:) yani daha böyle nice örnek vardır..
 
 
ne mutlu..Allah size de evladınıza da sağlık versin.. Umarım ben de bu acıyı yaşayan tüm anneler de evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alabiliriz, o günler de kısmet olur.. gerçekten çok zor daha önceden de dediğim gibi pek çok hayalim vardı, çok umutlu bir insandım şu an bir sebep bulamıyorum. hayat durmuş gibi tabi henüz bir hafta oldu bu durumu yaşayalı..
 
evet orada yanlış görmüştüm başta:) Allah bağışlasın bu arada
 
Çok var, benim çok yakın aile dostum 43 yaşında hamile kaldı. Hem de kendin kalamazsın demişlerdi, tüp bebek denediler düşükleri oldu. Sonra kendiliğinden hamile kaldı, bebeği de sapasağlam. Hiç üzmek değil niyetim.

Diğer yazınızda da yazmışsınız “umut doluydum” diye, ben de aynı şekildeydim. Kızımı kaybettikten sonra artık hiçbir şey yolunda gitmeyecek gibi geliyor. Tüp bebek hikayelerine bakıyorum, halbuki ilk denediğim ay hamile kalmıştım. Artık olmayacak gibi geliyor. Normalde hiç böyle karamsar değildim.
 
Evet ben de işte bir şeyler örmeye sardım. Şimdi bana o günlerimde destek olan arkadaşıma battaniye örüyorum hediye.

Bahçeyle de eşim uğraşıyor. O da kendine onu buldu. Ben evdeki bahçeyi önemsemiyorum da bebeğimin mezarlığına dikeceğim çiçekler. Mezarına gidince içimde hem büyük bir hüzün hem de garip bir huzur oluyor. Geri kalan herkes boş geliyor.

Öyle seviyordum ki kızımı karnımda da olsa. Eve alıp gelmeye çok hazırdık. O hastaneden bebeksiz dönmenin acısını, ağırlığını kaldıramıyorum. Bir daha bebeğim olsa da kızım kadar sevemem belki diye endişeleniyorum. Ama bunu sağlıklı çocuğu olup tekrar hamile kalan annelerin de yaşadığını görüyordum forumda. Onları okuyunca şaşırıyordum ama anlıyorum şimdi. Gerçekten kendi bebeğim bile olsa bir başkasını daha bu kadar sevebileceğime aklım ermiyor.
 
çok haklısınız; siz çok daha zaman geçirip çok daha bağlanıp yaşamışınız.. ama çok gençsiniz emin olun..
Allahtan size en güzelini diliyorum, en büyük mutlulukları.. kendime de .. bugünleri güzel bir gelecekten anmak o şekilde hatırlamak kısmet olsun hepimize..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…