• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüm bu yaşadığım hayattan daha güzel geliyor

Neden öyle diyorsunuz, ölüm bana gayet çekici geliyor herşeyin doğruya iyiye kavuştuğu o yer ayrıca zaten yaşamadığınız hayatın acısını çekmem
Sen ölmeyi bayilmak saniyosun galiba.bu konuda yazilacak cok sey varda dini olaylara girmiyim simdi malum yasak

İşte hep bu baskıcı aileler yüzünden genç kızların başına kötü şeyler geliyor bırak çalışsın ekmeğini kazansın. Allah akıl fikir versin. Sana da sabır ve yaşama sevinci..

Biliyorum ama beni bu hayata onlar sürükledi ve onlara hizmet etmek canımı acıtıyor, torunlarının hizmetini bile bana yaptırıyorlar, tepkimi koyuyorum ama en çok "anne" kişisi yaptırıyor zerre acımıyor bana
Ozaman kaç kurtar kendini o ne öyle ya. Kendi pislikleri yetmiyormuş gibi. Okuma sansin varsa oku. Yasin daha genc. Torunlarının anasi napio sen hizmet ederkene. Sana guveniptemi yapmışlar cocuklari

Biliyorum ama beni bu hayata onlar sürükledi ve onlara hizmet etmek canımı acıtıyor, torunlarının hizmetini bile bana yaptırıyorlar, tepkimi koyuyorum ama en çok "anne" kişisi yaptırıyor zerre acımıyor bana
Yeğenlerinizi küçük mü? O halde onlara bakıyorsanız ne mutlu size, ilerde kendi evlatlarınıza bakarken hiç zorlanmazsınız. Evlilikte de aynı işler devam ediyor, ev işi, çocuk bakımı, daha kötüsü tek sorumlu siz oluyorsunuz, yalnız kalıyorsunuz, insanın hayat arkadaşı olması çok güzel ama inanın sorumluluklar artıyor. O ev sizin sorumluluğunuzda mesela şimdi annenizle beraber bir iş yapıyorsanız, o zaman tek başınıza yapacaksınız. Ya da çalışan arkadaşlar da emin olun hergün sabahın köründe kalkıp otobüs servis beklemekten memnun değillerdir veya iş arkadaşlarının hepsi melek değildir, ama hayatın bize verdiklerine şükretmek daha güzel değil mi? Sağlığınız yerindeyse, karnınız toksa, üşümüyorsanız şükredin, hayat hep böyle gitmeyecek daha kötü günleriniz de olabilir, bugünleri aratabilir. Ailesi tarafından soğukta sokağa, çöpe atılan bebekler, dilendirilen çocuklar varken, bırakın annenize işlerde yardım edin, zaten evlenince uzak olacaksınız. Yapmak isteyip de yapamadıklarınıza değil neler yapabileceğinize odaklanın. En basiti benim bir oğlum var ve park ve komşu haricinde biryere gidemiyorum ki gezmeyi, alışverişi, sinemayı çok seven bir insandım anne olmadan önce, şimdi bir de ikinci geliyor uzun süre istediklerimi yapamayacağım. Ama hayatta her istediğimiz olacak diye bir kanun yok, o zaman yapabildiklerinize odaklanın. Sevdiğiniz müzikleri dinleyin, okumak istediğiniz kitaplar, izlemek istediğiniz filmler vardır, hem ufkunuzu açar, hayat sadece eş ve işle ilgili değil, mutluluk da salt bunlarda değil. Hayatı kendinizi daha iyi tanımaya çalışın.

Siliniyor canım rahat ol ,öyle şeyler siliniyor ki.
Şu anda hayatın hep ters yüz olduğu için karamsarsın . Ama güneş hep saklanmayacak,bir gün elbet doğacak.
İnsan dibi görmeden yukarıya çıkamaz,şuan yaşadıkların bir sınav farzet buda geçecek ve sen bu günlerini düşünüp gününe şükür edeceksin.

Zengin evinin balkonunda oturup dışarıyı seyrederken,çöp kutularından bir şey toplayan fakir birini gördü;
''Allah 'a şükürler olsun fakir değilim'' dedi.
O sırada fakir adam etrafa baktı,el arabasında yürütülen engelliyi birini gördü,
''Allah'a şükürler olsun ki engelli değilim'' dedi.
Derken engelli adam yolda ambulansın hızla bir hastayı hastaneye yetiştirmekte olduğunu gördü,
'' Allah'a şükürler olsun ki hasta değilim'' dedi.
Hasta'da hastaneye vardığında ölen birinin morga götürüldüğünü gördü,
'' Allah'a şükürler olsun ki yaşıyorum''dedi..

İşte Allah'dan umudunu yitiren kişi ,ölen kimseydi..
Öyleyse ne olursan ol,Tam da şu anda Allah'a şükret.
Çünkü her şeye rağmen sana yaşama fırsatı vermiş.
Bak ben bunları yazıyorum,ve sen okuyabiliyorsun ..
Görüyorsun ve idrak edebiliyorsun.

Benden sana tavsiye manevi reçete.
Bir kıyam,bir rükü,bir secde,bir kaç sayfa kuran senin tüm manevi hastalığını çözer.
Sana yapılan haksızlıkları düşüneceğine,kalk ayağa elini yüzünü yıka kendine gelecek planı çizmeye başla.
Henüz ruhun ve bedenin ölmedi,yapacak çokkkk şeyin var . Hadi başla..
Çok teşekkür ederim , çok iyi geldi yazdıkların

Çok teşekkür ederim , çok iyi geldi yazdıkların
oralarda halk eğitimi kursları felan illaki vardır
hadi diyelim çalışmanıza izin vermiyorlar kursa gitmenized birşey demezler sanrm
bence kurslara başlayın hem geliştirici olur belgelerinizi alırsınız hemde sosyal cevreniz olur bu sayese birileri ile tanısıp kısmetiniz acılabilir
bence sizi sürekli evde olmak aile baskısı ve asosyal olmak böyle yapmış
ama insan ne yaparsa kendine yaparmış..
biryerden başlayın gerisi gelir..
hayat böyle kalacak değil ya bende sizin gibiydim bir dönemler.. yaşamak çok anlamsızdır keşke ölsem diye söylenirken
ansızın babamı kaybettim.. dahasını anlatmama GEREK yok sanrım hayat devam etti öyle yada b öyle daha sonra size verdiğim tavsiye gibi bir arkadaşım da bana tavsiye verdi kurslara git dedi
kurslara gittim.. bilgisayar boyama aşcılı.. hem birsürü arkadaşm oldu hemde eşimle tanıştım sosyal cevrem hiç yoktu evde boş boş oturuyordum insanlardan kaçıyordum
şimdi evliyim birtane oglum var allahın izniyle işim var ve çalışıyorum siz güclü olmassanız ayakta durmassanız kimsenin yapabileceği birşey yok ne yazık ki.

oralarda halk eğitimi kursları felan illaki vardır
hadi diyelim çalışmanıza izin vermiyorlar kursa gitmenized birşey demezler sanrm
bence kurslara başlayın hem geliştirici olur belgelerinizi alırsınız hemde sosyal cevreniz olur bu sayese birileri ile tanısıp kısmetiniz acılabilir
bence sizi sürekli evde olmak aile baskısı ve asosyal olmak böyle yapmış
ama insan ne yaparsa kendine yaparmış..
biryerden başlayın gerisi gelir..
hayat böyle kalacak değil ya bende sizin gibiydim bir dönemler.. yaşamak çok anlamsızdır keşke ölsem diye söylenirken
ansızın babamı kaybettim.. dahasını anlatmama GEREK yok sanrım hayat devam etti öyle yada b öyle daha sonra size verdiğim tavsiye gibi bir arkadaşım da bana tavsiye verdi kurslara git dedi
kurslara gittim.. bilgisayar boyama aşcılı.. hem birsürü arkadaşm oldu hemde eşimle tanıştım sosyal cevrem hiç yoktu evde boş boş oturuyordum insanlardan kaçıyordum
şimdi evliyim birtane oglum var allahın izniyle işim var ve çalışıyorum siz güclü olmassanız ayakta durmassanız kimsenin yapabileceği birşey yok ne yazık ki.
Allah rahmet eylesin:( inşlh sizin gibi iyi şeyler olur Benim için de

size burda konu açmıştım Almanya'ya gitmek istiyorum diye vazgeçmeye niyetim ve çarem yoktu, ama tekrar başa döndüm abim döndü çünkü, hayattan beklentim 0 çok mutsuzum, yanlızım, sürekli yerimde sayıyorum bıktım, neden böyle herşey , adeta yaşayan bir ölüyüm ,umut ediyorum çabalıyorum ,olmuyor..... bütün arkadaşlarım ya evlendi yA meslek kurdu ben yıllar yıllı evden ayrılmadım hep salak gibi annemin ,babamın ,kardeşlerimin getir götür işlerini yaptım , yapıyorum., ölüm bana daha güzel geliyor zaten ,yaşamıyorum , beni bu hayata sürükleyen ailemi asla affetmeyecem :KK43:((

yaşamayı çok sevdiğim söylenmez. ama ölümü de beklemiyorum. ölünce beni neyin beklediğini biliyorum. ölüm bir son değil, aksine sonun başlangıcı. bil diye söyledim

Çalışmama izin yok

Çaresiz değilsiniz. İş bulup çalışın. Bir yandan da dışarıdan eğitiminizi tamamlarsınız. Ailenizin sizi dövecek veya eve kapatacak hali yok. Öyle bir şey yaparlarsa kendinize bir çanta hazırlayıp, polisten yardım isteyip, aileniz hakkında şikayette bulunup, polislerden sizi adresi gizli tutulan bir kadın sığınma evine yerleştirmelerini isteyebilirsiniz. Yeterince para kazanmaya başlayınca kendi evinize çıkarsınız. Evet başta zorlanırsınız ama durumunuz çözümsüz değil.

size burda konu açmıştım Almanya'ya gitmek istiyorum diye vazgeçmeye niyetim ve çarem yoktu, ama tekrar başa döndüm abim döndü çünkü, hayattan beklentim 0 çok mutsuzum, yanlızım, sürekli yerimde sayıyorum bıktım, neden böyle herşey , adeta yaşayan bir ölüyüm ,umut ediyorum çabalıyorum ,olmuyor..... bütün arkadaşlarım ya evlendi yA meslek kurdu ben yıllar yıllı evden ayrılmadım hep salak gibi annemin ,babamın ,kardeşlerimin getir götür işlerini yaptım , yapıyorum., ölüm bana daha güzel geliyor zaten ,yaşamıyorum , beni bu hayata sürükleyen ailemi asla affetmeyecem :KK43:((

bende sizin gibi karamsar bi şekilde hayatımı devam ettiriyordum. ..
ailem kız olduğum için hiç değer vermedi hep psikolojisi bozuk bi cocuk bir birey oldum. ..
sonra karşıma eşim çıktı tam mutlu olacağız derken şimdi de çocuğumuz olmuyor. . Bu evliligimizi ilişkimizi çok yipratti sürekli sinirlerimiz bozuk her ay aynı hüsran ve üzüntü. ..
bi ohhhh diyip yasayamadim. ..
herkesin sınavı ayrı sabırlı ol Yarınlar dünden güzel olacak. ..

Nereden biliyorsun ölümün senin için daha güzel olacağını ? Bu kadar karamsar olma.Şükür et. Şuanda belkide senin yerinde olmak isteyen nice insanlar vardır. Kısaca dert etme , dua et.

Sana evde yatmak kolay gelmiş. Git iskur a başvur kurslara katil birseyler yap. Ana babanın ne suçu var okulunu bitir git çalış. Buraya bu tarz konular açacağın yere uğraş hayat kimseye kolay degil

güzelim aileni yada birilerini suçlama, benim ailem de okulun burda olsun işin burda olsun dedi hep onların yüzünden okulumu bulunduğum ilde okudum ama işimi ben bilerek ve isteyerek bulunduğum ili tercih ettim çok güzel bir işim var (darısı senin başına) gayet memnunum ama oturduğun yerde onun yüzünden ailem yüzünden deyip sadece kendini avutursun ailen bir yerde duracaktır emin ol yeter ki sen hayallerinin peşini bırakma :KK39: hemen bugün bir adım at iş aramaya başla emin ol çorap söküğü gibi gelecektir

Belki x şehrinde okusaydın hayatının aşkıyla orada tanışacaktın yada y şehrinde çalışsaydın hayatının aşkıyla orada tanışacaktın..herşeye "kader,kısmet" diyoruzda ne diyor İsra suresi 13. ayet "Biz insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık"..yani birilerini suçlamayalım derken kaderi de suçlamayalım.

Back
X