Ölüm korkusu

Sarisinmelekk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mart 2017
3.227
5.556
158
Merhaba hanımlar ben 2 ay önce 2 çocuğumu doğurdum, doğum biraz zor geçti ve psikolojim çok bozuldu.
Hastaneden çıktıktan sonra eve geldiğim gece daha ağlamaya başladım yaşlanma,sevdiklerimi kaybetme korkusu işte çocuklarımın çok çabuk buyeceklerini ve ben onlara doyamayacağım falan diye çok korkuyorum annemin öleceği aklıma gelince nefesim kesiliyor kalbim sıkışıyor düşüncelerime hakim olamıyorum gittikçe daha kotu oluyordum ama şükür şimdi daha iyiyim ama yinede gece olunca her gece bu düşünceler geliyor ve ağlıyorum ne yapmam lazım ne onerir siniz

Ölüm bir gerçek ama sürekli ölümü düşünerek yaşamak da insan psikolojisine ağır gelen bir şey. Geçmişi ya da geleceği düşünmeyin anda kalın.

İlgini başka şeylere yöneltmeye çalış. Bunlar birer vesvese. Aslında çocuklardan başını kaşıyacak vaktinin kalmaması lazım

İlgini başka şeylere yöneltmeye çalış. Bunlar birer vesvese. Aslında çocuklardan başını kaşıyacak vaktinin kalmaması lazım
Herşeyi okadar hızlı yapiyorum ki sanki arkamdan biri kovaliyormus gibi her an ölecekmişim gibi o yüzden çok boş vaktim oluyor çok yoruluyorum ama dur durak bilmiyorum gece olunca bayilmam lazım ama yatağa yatınca düşünceler beni rahat brakmiyor

Hz.Muhammet (s.a.v)in hayatini okuyun. Doğumunu okuyun ölüm anını okuyun. İnanın çok etkisi oluyor. Ölümün zaten bir son olmadığını bir başlangıç olduğunu kendinize sürekli hatırlatın. Ayrıntıya girmek istemiyorum. Banlanabilirim ama siz anladiniz. Bu gibi durumlarda dini kitaplara yönelebilirsiniz. Yardımcı olacaktir

Doğum yaptığımda bende bu duyguları çok yaşıyordum.
Ben hissediyorum öleceğim diye gecelerce uyku girmiyodu gözüme ağlıyordum sürekli. Sanırım lohusalıktandı gerçekten çok zor zamanlar geçirdim.
Ama zamanla azaldı bu duygular. Ölüm gerçeğini kabul ettim ve kendi inancıma göre öldükten sonra sonsuz bi hayatta sevdiklerimle olacağım düşüncesi biraz daha rahatlattı.

bu süreçte size destek olan birileri var mı yanınızda?

hormonlardaki değişim dolayısıyla yaşanıyor bunlar maalesef ki.

bi süre sonra geçecektir ama destek lazım size. bence eşinizle annenizle paylaşın bu durumu.

Bende aynı durumlari yaşadım, psikiyatri gittim, panik atağa doğru gidiyorsun dedi, ilaçları kullanmadım iyi oldum gibi olunca. Sonuç 7 sene sonra hayatımda ilk defa panik atak yaşadım ve kelime-i şehadet getirdim ölüyorum sandım, ambulans geldi. Elektro, eko cekildi ,kan alındı hicbisey yok. Panik atak geçirmişim meger

Başa çıkabildiniz mi durumla? Aynı şeyleri düşünüyorum elimde olmadan kontrol altına nasıl alabilirim onu da bulamadım.
Hatta bazen keşke evlenmeseydim kimsesiz yalnız kalsaydım diye düşünüyorum böylece kaybetme korkusundan acısından kaçabilirdim diye.

Aynı durumdayız. Ben tam 16 aydır yaşıyorum, daha yeni yeni geçmeye başladı. Hele bir de depremle birlikte öyle zirve yaptı ki. Benim size en çok tavsiye edeceğim iki şeyden biri yürüyüş diğeri de korku sarsa da insanlarla çok görüşüp çene çalmak olacak. Ve bir de emziriyorum diye ilaç kullanmaktan kaçınmayın. Bunu ancak yaşayan anlar. Gidin yazdırın antidepresanınızı. Ben geçen günlere üzülüyorum. Çünkü azalmıyor asla. İki haftalık kullanım bile inanılmaz değişiklik yaptı kontrolümü arttırdı. Anne iyi olmayınca kimse iyi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…