oluma çok üzülüyommm yaaaa

ozgeazad

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2013
64
0
0
İzmir
mememi kesti demiştimya size şimdi mamaya döndü yarım kilo verdi 5 aylık kendisi ne verebilirim pirinç unu ver dediler toparlanır vereyimmi acaba

Ben bekarım evli değilim ve yaşım küçük ama abimlerle aynı binada oturuyoruz.Yiğenlerimi büyütürken çok şey öğrendim:)
Bence zengin vitaminli mineralli pirinç unlarından sütlaçlar,muhallebiler yapıp yedir.
6.aydan sonra ise eti cici bebe mamaları yapıp yedirebilirsin
Benim annem beni eti cici bebenin içine peynirler ezerek sütlerle karıştırarak bal katarak büyütmüş bildiğin tosun olmuşum çok sağlıklıymışım:52:
Tabi burdaki anneler daha iyi bilir:21:

5 aylıksa artık ek gıdalara geçebilirsin..çorbalar,püreler,meyve ve yoğurt,karışım kahvaltıları..hepsinden verebilirsin artık.

sütten mamaya geçişte kilo vermesi normaldir,alışma süreci olarak düşün.neden memeyi kesti ki,daha çok erkenmiş?

Son düzenleme:
bugun 5inci günoldu içmiyo ne yapçamı bilmiyom doktarada gittim bana dediler pirinç unu yap yapsammı yapmasammı şaşırdım çünkü çok zayıf

Pirinç unu sağlıksız.. Bizim doktorumuz pek tavsiye etmedi.. Tuzsuz sebze ya da un çorbası yapıp ufak ufak ek gıdalara geçmeni öneririm meyve olarak ta havuç püresi elma püresiyle başlayabilirsin, anne sütünü neden erken bıraktırdın bilmiyorum ama geceleri uykuda da olsa vermeye çalış bence çünkü daha çok küçük.

arkadaşlarrr yardım lütfennnn

üstteki yorumlarımızı okursan zaten yardımcı olmaya çalıştığımızı anlarsın.bak iki kişi yazdık oraya ama pek umursamadın sanırım :)

istiyorsan pirinç unu yap,zararı olmaz.ama pirinç unu fos kilo yapar sadece.daha besleyici şeyreden bahsettim sana oku istersen.

Son düzenleme:
Princ unu kg aldirmaz demisti bir doktor cocuk paf olur diyor kg almis gibi gozuksede kg almaz demisti

umursamadın deil arkadaşım aklım karışık yapsammı yapmasammı deye sordum ben aladınmıııı

Sut ver cicibebe ver ne bilim bir buyugun komsun etrafinda telefonda yok mu onlarda bilgi verebilirler panik yapma canim

umursamadın deil arkadaşım aklım karışık yapsammı yapmasammı deye sordum ben aladınmıııı

anladım da anatamadık galiba.pirinç unu sadece şişirir çocuğu.onun yerine püreler çorbalar yap.havuç ve elma suyu ver.bunlarla başla.arada da mesela iki haftada bir pirinç unu muhallebisi verirsin.

Anne sutune yakin sut ve mamalar var onlari ver arkadasim cicibebe ver corba ver ama corbanin icine patlican gibi sebzeleri koyma

sütün mü kesildi oğlun mu memeyi almıyor anlamadım ama sütün varsa sütünü sağ biberonla ver mama takviyesi de yapıyorsan kilo alımı normale döner zaten arkadaşlar yazmışlar ek gıdaya da başlayabilirsin ufak ufak. üzülme düzelir

Anne sutune yakin sut ve mamalar var onlari ver arkadasim cicibebe ver corba ver ama corbanin icine patlican gibi sebzeleri koyma

cicibebe yüksek ısıda fırınlanan ve şeker oranı çok fazla olan bir besin.pek tavsiye edilmez aslında.

Ek Gıda yelpazesi geniş.Meyveler,püreleri,sebzeler,baklagil yemeklerinin taneleriyle beraber suları,muhallebiler sütlaçlar,belli markaların kavanoz ek gıdaları.

Ama bence hepsini bir anda yüklemeyin bir program yapın.Birden kusabilir bebek:26:
Aslında bunu doktorla konuşmanızda fayda var.

diğer konunu okudum 4 gündür emmiyormuş sadece belki diş çıkarma dönemi geldiyse ondan iştahsızdır biberonu alıyor mu ? biberonu alıyorsa silikon göğüs koruyucularından al meme ucuna takıp öyle meme vermeye çalış eğer yine almazsa aç kalmasındansa sütünü sağıp ver dediğim gibi

Sütü 1 yaşına kadar tavsiye etmem cici bebeyide hiç bir zaman tavsiye etmem pek sağlıklı denmiyor. Ek gıdaya başlayınca ilk yoğurtla başla ama bir anda değil yavaş yavaş alıştır belki alerji olabilir elma suyunu içirebilirsin hazır elma suyunu kastetmiyorum. Kilo kaybetmesi iyi değil aslında çünkü bir yaşına kadar her ay en az 500 gr alması lazım bence başka doktora götürmekte fayda var

sütün mü kesildi oğlun mu memeyi almıyor anlamadım ama sütün varsa sütünü sağ biberonla ver mama takviyesi de yapıyorsan kilo alımı normale döner zaten arkadaşlar yazmışlar ek gıdaya da başlayabilirsin ufak ufak. üzülme düzelir

sütüm kesilmedi sütümü içmiyor sağdımda biborana istemiyo vebde bebelac 1 numara sütü verdim içti hani ek olarak pirinç unu yapsammı dedim

anladım da anatamadık galiba.pirinç unu sadece şişirir çocuğu.onun yerine püreler çorbalar yap.havuç ve elma suyu ver.bunlarla başla.arada da mesela iki haftada bir pirinç unu muhallebisi verirsin.

saol canım anladım herkeze ilgilerinden dolayı saolunnn

Back
X