Kendimi bildim bileli bunu düşünüyorum bu aralarda acayip depresyondayım ve ölüm hakkında daha çok araştırma yapıyorum. Buraya melankolik yazılar yazıp canınızı sıkmak istemiyorum sadece düşüncelerinizi merak ettim. Bana göre ölümden sonra hiçbir şey olmayacak. direk hiçlik. aslında hiçlik olacağı için bizde olmayacağız hiçbir şey düşünmeyeceğiz birşey hissetmeyeceğiz tamamen yokluk.
Ölümden sonra ahiretin olduğuna inanıyorum ama buna göre davrandığım söylenemez. Hep erkenden ölmeyi dilemişimdir. 50-60 yıl yaşamak bana göre değil. Ben de sizin gibi depresyon, anksiyete vs sorunlar yaşıyorum. Bir iniyorum bir çıkıyorum.
Ben ölümün boyut değiştirme olduğuna inananlardanım. Bu rüya görme durumu falan çok enteresan geliyor bana. Bir nevi rüyadan uyanma gibi. Ama şu var ölüm kavramı hakkındaki düşünceler bence insanlarda yaşadıklarıyla oratılı şekil değiştirmekte.
Mesela ben babamın kaybından sonra onunla farklı bir boyutta tekrar buluşmayı umuyorum.
Benimde bu konu babamın kaybindan cok araştırmama sebep oldu. Ama hic bir fikirde net bir ispat yok buna dinimizdeki ahiret inancı da dahil.
Önceden acaba mı derdim evet. Ama oğlumu kaybettikten sonra onun yok olduğuna inanmıyorum.
Ahirete inanıyordum evet ama artık daha net kafamda. Bir gün sevdiklerimizle buluşacağız