depremi tam merkezinde yaşadık. kuzenim askere gidecekti o sabah. teyzemlerdeydik kalabalıktık ve denize nazır balkonda oturuyorduk.o kadar gülüyordukki bizim gülmemize komşularda uyuyamamış çoğu ayaktaydı.cehenem gibide sıcak bir hava vardı.teyzemle ben mutfağa girmiştik dondurma koyalım dedik.mutfağın kapısında kaldık.ayakta duramıyoruz bişey bizi hem sağa sola çeviriyor hemde resmen zıplıyordu bina.dışarda kırmızı bir ışık demeti gelip geçiyor.korkunç bir ses.çığlıklar ,patlayan camlar,toz duman garip ışıklar..
sanki yer yarılıyor ve biz içine düşüyorduk.o an ölmeize saniyeler kaldığını hissetmiştik.böylemi ölecektik demiştik ..asla deprem aklımıza gelmemişti hiçbirimizin çünkü bu kadar korkunç deprem olamazdı inanılmaz bişeydi tarifi zor..
2 saniye duraksadı o arada annem ve ablama seslendim artık göz gözü görmüyordu.seslerini duyup tam rahatlamıştım ki bir daha başladı bu sefer daha şiddetli artık tamam dedim ölüyoruz.ve inanılmaz deprem durdu annem ablam ve ben elele tutuşmadan dışarı çıkmadık. titremekten zor yürüyoruz ağzımız burnumuz gözümüz toz dolu. yamulmuş binadan zorlukla çıktık ama kızıl bir hava bir metre önümüzü bile görmiyoruz. işte o zaman mahşer yeri burası dedik.ölüp ölmediğimizi anlamaya çalışıyorduk.çünkü hiçbirşey görünmüyor ama enkazlardan gelen tanıdık sesler çığlıklar..ve sürekli devam eden sarsıntı.yer beşik gibi göz gözü görmüyor.saatlerce ne olduğunu anlamadan sarsıntı..ölüp ölmediğimizi gün aydınlanmaya başlayınca anlayabilmiştik.
allahım kimselere yaşatmasın bambaşka bir sabah bambaşka bir manzara.tüm hayatın, sevdiklerin ,şehrin bir harabeye dönmüş..
senağlama
canım seldam yaaaaa........ınan cok etkılendım o anı yaşıyormuş gibi oldum....
allahım kımselere yasatmasın o anı........allaha acıyı yaşıyanlarada sabırlar versın..........:çok üzgünüm::çok üzgünüm
herkesede geçmiş olsun....:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?