olumsuz denemelerden sonra nasıl bir tedavi uyguladınız.

3oglanannesi

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
2.906
5.510
158
arkadaşlar belkide bıçok yazımı okumuşsunuzdur ben 2.olumsuz tüp bebek denememi geçirdim...merak ediyorum olumsuz denemelerden sonra nasıl bir yol izlediniz bizim problem erkek infertilitesi rahim olarak bende bir problem yok ancak genetik olarak faktor2 heterizehot çıkmıştı yani kanda pıhtılaşma transferden itibaren cleaxan iğne kullanmam yeterli görüldü..peki ben bikaç ay sonra tekrar tedaviye başlayacagıminş.ama neler yapacagımı bilmiyorum doktorumlada daha görüşmedim sizler bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

İnşallah bu denemende bebeğini kucağına alırsın. Benim ilk deneme olumsuz olunca, ilk işim merkezimi değiştirmek olmuştu. 4-5 merkez gezdim, daha sonra bizde de erkek kaynaklı olduğu için laboratuvarına ve doktoruna güven duyduğum başka bir yere geçtim. Hakikaten kullanılan ilaçların ve tedavinin değiştiğini gördüm, iyi ki de değiştirmişim, üstüne üstlük raporum vardı ve kullanmak yerine paralı bir yere gitmiştim. Çok şükür, önce Allah sonra merkezim sayesinde hamile kaldım.

bende ilk deneme olumsuz olunca merkezi değiştirdim.acıbadem maslaktı ilk merkezim...2.denememi bahçeci umut tüp bebek merkezinde yaptırdım labratuarı çok iyi diye duymuştum tekrar orda deneyecegım yıne raporlu olarak...sen hangi merkezi seçtin en son.

Canım benim ilk deneme raporlu eurofertilde oldu, hiç memnun kalmadım. 2.ye bahçeci fulya erbil beye gittim. Çok şükür hamileyim. Benim bi arkadaş bahçeci umuttan memnun kalmadı, ulun bey doktoruydu. Sonra bahçeci fulya erbil beyde denedi, olmadı, en son florans nigtingale de yaptırdı, orada Allah yüzünü güldürdü, hamile şimdi. Raporun varsa tekrar umutta dene ama sonra gerekirse merkez değiştir. Raporunu zeynep kamilden alıyorsan zaten orada her tahlil yapılıyor ama 2. denemeden önce genetikten randevu al ve pıhtılaşma testlerini vs. yaptır. İnşallah 2. denemende Allah kucağını çifter çifter doldurur.

canım dediğim gibi benim 3.denemem olacak 2.denememde yaptırdım hepsini faktor 2 heterizegot yani kanda pıhtılaşma çıktı ama onun için cleaxan iğne kullandım tüp bebek transferinden sonra ben tutmamasının sebebi olarak acizane şöyle düşünüyorum benim embriyolar 5.günden sonra devam etmiyor hiç dondurulmusum kalmıyo ve doğal olarak devam etmesi yavaş embriyo rahıme koyulunca tutmuyo sanırım.doktoruma bu konuyu soracagım ama embriyonun devam etmemesinin nedeni ne olabilir.yada boyle olan arkadaşlar hangi testleri veya uydulamaları yaptırdılar.bizde sorun sperm azlığı.

Canım, arkadaşımın yumurtaları hep 5. güne gitti, 3 denemesinde de tutmadı. Sonra doktora ben 3. gün istiyorum dedi. İlgisi olmayabilir ama 3. denemesinde ikizlerine hamile çok şükür :) Ama benim ilk deneme 3. gündü olumsuz, 2. deneme 5.gün tuttu. Ben de ilk deneme olumsuz olunca test yaptrdm. MTHFR C677T heterezigot çıktım. Hem coraspin hem cleaxsen iğne kullandım. Ve kan akışı olsun diye hemşire söylemişti. Her 2 saatte bir kalkıp 15. dk yürüyeceksin dedi, gece bile tuvalete kalkınca 5 dk yürüdüm ev içinde. Kabak çekirdeği, kivi yedim her gün. Ayrıca tedaviye başlamadan 2 ay önce solgar omega-3 950 kullandım. O da kan sulanmasını destekledi sanırım. Çünkü ilk denemede iğne olurken bi damla kan akmazken, 2. denemede hep baktım kanıyor, iğneleri sağlık ocağında ve hastanelerin acillerinde vuruldum. Benim de eşim azosperm, mikro tese oldu. İkizlerine hamile kalan arkadaşımın da eşinde sayı ve morfoloji bozukluğu vardı. Erkekler için 3 ay kullanılan ilaçlar varmış, ondan kullandı. Kaan Aydosla ilgili siteleri takip etti, ankara ya gidemedi, doktorla görüşmeden kullandı. Bildiğim kadarıyla sayı 100.000 den 1.000.000 a çıkmış. İstersen eşi ne kullanmış sorarım. belkide sen de biliyor ve kullanıyorsunuzdur. Ayrıca, internette okuduğum kadarıyla akşam yatmadan içilen havuç suyu sayı ve morfolojiyi düzeltiyormuş.
İnşallah bu denemende bebeğini kucağına alırsın. Allah tüm isteyenlere nasip etsin. Bol dua et. Allah tan gelen herşeye razı ol. Yalnız hayırlısını iste. Allah doğru zamanda hayırlısıyla, sağlıklısıyla bebeğini verecektir. Hakkımızda hayırlısını o biliyor.

haklısın rabbim hayırlı evlat nasip etsin inş.cümlemize eşim proex plas diye ve GNC ARGINMAX MEN'S kullandı 3 ay..ne kullandığını öğrenirsen sevinirim.

haklısın rabbim hayırlı evlat nasip etsin inş.cümlemize eşim proex plas diye ve GNC ARGINMAX MEN'S kullandı 3 ay..ne kullandığını öğrenirsen sevinirim.

Canım arkadaşıma sordum. Eşi 3 ay Proxed plus kullanmış. Sayıyı artırmış. E vitaminin faydasını gördü Q enzim proton dedi. İnternetten araştırmış. 4 ilaç kullandım , o da mutlaka biliyordur dedi. Başka bi arkadaşımda selenyum ve çinko kullanmıştı. İnşallah iyi laboratuvarı olan bir merkezde Allah size de bebeğinizi kucağınıza almayı nasip eder.

hangi merkeze gittiniz acaba

hangi merkeze gittiniz acaba

2. deneme için Bahçeci fulya da Erbil beye gittim. Ablamın arkadaşı onunla pozitifi görmüş ve bende görüştüm, iyikide gitmişim ama bi arkadaşımın ki tutmadı. En azından ilk gittiğim eurofertil ve 2. deneme bahçeci fulya arasında çok fark gördüğüm için öneriyorum. Allah tüm isteyenlere nasip etsin, sizinde kucağınızı tez zamanda çifter çifter doldursun inşallah.

amin inşallah Allah herkesin yardımcısı olsun

arkadaşlar sanırım tek olumsuz sonuçlanan benim.sevinsemmi üzülsemmi bilemedim..olumsuz sonuç alan hiç kimse yokmu gelim hem burda dertleşelim hemde neler yapabiliriz onları konuşalım.

üzülme ve pes etme sakın benimde olumsuz denemeler oldu..hiseteroskobi yapıldı eşime ve bana vitamin kullandık birde arı sütü bal kullandım canım 3 ay öncesinden başladık kullanmaya

eşine ve sana beslenme programı uygula derim bendede sorun yok tek problem eşimde sanıyorduk ama hiseteroskobide rahimde problem çıktı...bende iğne kullanıyorumm ve doğuma adar kullanacaz dedi doktor ayrıca progestronda ...bundan öncede 3 düşük var (

beslenmene gercekden diikat et kaliteli yumurta ve sperm üretimi çok önemli şimdi başlarsan 3 ayda zaten anca netice alırsın birde doktorun önerdimi bilmiyrum ama rahime detaylı mutlaka bakılsın bazen ufacık birseyde olsa engel olabiliyor

Merhabalar, benimde 2 tüp negatifiğim var.Hiç hamile kalmadım. Aslında en başta bir sorunumuz yok görünüyordu, tedaviye başlandığında eşimin ileri hareketli sayısının az olduğu söylendi, benimse hep 6 yumurtam oldu. Görünüşte rezev sorunum görünmesede.
Geçen ay kendim gidip bir hastaneye pıhtılaşma testi yaptırdım, sonucu haftaya alacağım. Genetik testleri ise eşim yanaşmadığı için yaptıramadım. Eşimle biraz sorun yaşıyoruz bu konuda, benim söylediğimle yapmıyor, illaha doktor önerecek o zaman yapar..

Bu arada ben fakültede raporlu yaptırdım, ilk denememde 1. kalite 2 tane konuldu. İkinci denememde ise 1 tane kalitesi yerlerde embriyo konuldu (benim isteğim üzerime, yoksa transferim olmayacaktı) Şimdi iki hakkımıda kullladım, üçüncü devlet hakkımda biraz daha fazla ücret ödeyerek yapılabiliyormuş. Eşim özel yerler istemediği için, mecburen oraya bağlıyız canım.
Mevcut doktor değişmiş, inşallah bu doktor bana farklı bir tedavi uygular. Mesela histereskopi yapılsa, rahimden bir emin olunsa değilmi. Ama bunların hepsine onlar karar verecek. Kendim söylesem nasıl bir tepki alırım bilmem..
Benim hikayemde böyle işte canım..

mrb canım bende ilk denememden sonra dondurulmuşlarım vr onlarla devam etcem ama bende aynı senin gibi histerekopi istiyorum ve gidince söylicem.aslında onların önemesi gerekmezmi.bakalım söyleyebilirsem .sen randevu aldınmı

Merhaba, nasılsın canım, toparlanabildin mi? söylediğin gibi, onların önermesi gerekir aslında ama bilemiyorum ki bu hocanın tedavi şekli nasıldır, biz söylesek kızarmı? kendisini bir defa gördüm, öğrencilerini hep azarlıyordu, hatta ne gıcık birisi demiştim. Sonra öğrendimki Gürkan hocaymış Hani doktorluğu iyiyse, tedaviden önce araştıralım felan derse çok iyi olur. İnşallah farklı bir tedavi şeklini seçer. Belki onun tedavisi bize yarar.Barış hoca bana uzun protokol yapacaktı, ama gidecek diye yapmadı. öğrendimki halen hastanede, istese yapabilirmişti. Artık geçti gitti...
Bu arada bana 18 Hazirana randevu verdiler, sende biran önce ara, randevular dolmadan canım Ne güzel donmuşların varmış, hem o zaman ikinci hakdan düşülmüyor, sadece 750TL gibi bir ücret ödüyorsun, daha kolay oluyor hem. İnşallah bu sefer çocuklarımıza kavuşuruz canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…