Olumsuzluk :(

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.970
298
Ben bu aralar öyle olumsuzum ki resmen kendimden sıkılıyorum.
Fiziksel olarak çok yorulduğumdan dolayı herşeye olumsuz bakıyorum. Sanki zor günler hiç geçmeyecekmiş gibi bir algı var üzerimde.
Kızım geceleri de gündüz de uykuya inanılmaz direniyor ve bu durum hep benim canımı sıkan birşey oldu çünkü hiç kendime ayıracak vaktim yok. Ailem uzakta ve burda kv dışında kimse yok,bilenler de vardır kendisi ile görüşmüyorum. Zaten hiç bir zaman bir desteği olmadı.
Neyse şu aralar markete gitmek bile zorlaştı. Kanguruya sığmıyor,bebek arabasını indirmek zaten ayrı bir olay asansör olmadığından ve hava şartlarından dolayı da dışarı çıkamıyoruz.
Baya bunalmış bir durumdayım.
Sinirlerime hakim olamayıp bazen bebeğime bile sesimi yükseltiyorum uykuya geçişlerde saatlerce direndiği zaman
Eşimin çok üstüne gidiyorum. Bu zamanlar geçici aslında farkındayım ama o anki bunalmamla dünyanın sonu gelmiş gibi sanki hiçbirşey düzelmeyecekmiş gibi geliyor.
Ağladığım da çok oluyor bu durum ne zaman düzelecek diye
Doktora gittim lustral diye bir ilaç verdi,süte geçeceğini ama bebeğe bir zararın olmadığını söyledi,çocuk doktorumuza da sordum. Gece içmeye başlicam daha az emdiği için ama yine de kafam karışık acaba aranızda emzirme döneminde kullanan var mı? Hamilelikte bile kullanılan bir ilaçmış.

Bebeğiniz kaç aylık emzirmeyi bırakmadan ilaç kullanmayın lütfen doktorlar yarar zarar ilişkisini göz önünde tutuyor anne saglıgı için fakat ilerde davranış problemleri olabılıyor çocukta

Bebeğiniz kaç aylık emzirmeyi bırakmadan ilaç kullanmayın lütfen doktorlar yarar zarar ilişkisini göz önünde tutuyor anne saglıgı için fakat ilerde davranış problemleri olabılıyor çocukta
Beneğim 10 aylık oldu eskisi gibi emmiyor zaten. Günde 3 kez gece de aynı şekilde.
Yani benim ruh sağlığım önemli ona iyi bakabilmek için psikolojik olarak iyi olmam lazım. Yemeyen bir çocuk sadece 2 çeşşit yemek yiyor o ayrı bir moral bozukluğu yaşatıyor.
Her yönden zorlayan bir bebek ve benim sakin kalmam için de tedavi olmam gerekiyor. Araştırmalar bebeğe zarar verilmediği yönünde ama bilemedim bende.

Evet hamilelikte de kullanan vardı.
Bence ilaç tedavisine başlayın çünkü psikolojimiz çok önemli.
Oğlum 3 yaşında ve yememiz uyumamiz hala problemli ve çok hareketli artık kendime sinirlerime engel olamiyorum diye bende doktora gittim ve 20 gündür ilaç kullanıyorum.
Anneyiz ve güçlü olmamız lazım oyuzden ilacını kullan canım.
Miniginde uykuları filan düzelir inş.

Evet bizim de yememiz inanılmaz problemli. Bazen 5 çeşit yemek hazırlıyorum hiçbirini yemeyip yine hero baby yada yoğurt yiyor. Bilirsiniz zaten bu direk bir bunalım sebebidir anneler için :)
Amin inşallah düzelir böyle yorum alınca içim rahaglıyor.

Lustral cok agir bir ilac bana gore ama doktor dediyse kullan jameya. Oncelik sensin. Gerekirse memeyi biraktirirsin,10 aylikmis, ne yiyebilir ki zaten cok dert etme.2 cesit yemesi yeter ona. Daha kucuk yemek duzeni icin.

Mevlana demiş ne olursan ol yine gel, kuran demiş Allahtan ümit kesilmez... yapma, melankoliye geçit verme
Normalde olumluyumdur ama gerçekten son zamanlarda yapamıyorum bunu.
Zaten bunu fark edip gitmeye karar verdim çünkü inanılmaz değişim var euh halimde. Başa çıkamıyorum malesef.

Lustral cok agir bir ilac bana gore ama doktor dediyse kullan jameya. Oncelik sensin. Gerekirse memeyi biraktirirsin,10 aylikmis, ne yiyebilir ki zaten cok dert etme.2 cesit yemesi yeter ona. Daha kucuk yemek duzeni icin.
Ben de çok araştırdım ama günde 50 mg o ilacın içindeki settalist mıdır nedir zarar vermiyormuş. Bilmiyorum ruh halim gerçekten önemli çocuk biyiyor ve beni gergin ve ağlak bir anne görsün istemiyorum. İki doktor da bebeğe zarar vermeyeceğine ve emzirmeyi bırakmak zorunda olmadığımı söyledi en fazla sersemleştirir diyor. Ama okuduğum yorumlardan kullananlar hiç öyle birşey gözlemlememiş.

Bebeğinizde alerji olabilir mi? Eğer hiç bir problem yoksa uykuyu sevmeyen bir birey olabilir. Kabullenmek belki işleri biraz daha kolaylaştırır. İlaçların emzirme ile uyumlu olup olmadığına bakılan bir site vardı ama adını hatırlayamadım.

Bebeğimin gıda alerjisi var sadece yumurta beyazına.
Kontrolleri normal çıkıyor. Bu ara atak döneminde normalde geçen ay çok güzel düzeni oturmuştu. Birden bire atak dönemi ve diş çıkarma yine üst üste gelince hiç gündüz uykusu uyumamaya başladı.
Aslında onu zorlayan dişler uzun sürüyor çünkü bunun da farkındayım ama malesef moralim bozuluyor çünkü uykusu hemen herşeyden etkilenebiliyor.

Çok iyi anlıyorum canım seni bak 3 yaşında herşeyi yiyebilir ama süt içiyor sadece deli oluyorum.
Yumurta peynir zeytin yoğurt diline vurmuyor verecegim zaman bakıyor kokluyor yemem diyor yemekte seçiyor.
Her çorbayı içmiyor.
Süt vermiyorum acıkırsa yer belki diye yine yemiyor ve vicdanen kötü hissediyorum.
Bazı çocuklar zor oluyor bizimkilerde öyle..
Ama inan bana geçecek InşAllah.
Fazla emmiyormus zaten ilacını kesinlikle kullan 10 gün alismada zorlanabilirsin ama sonra düzelir.
Psikolojimiz çok önemli biz iyi olalım ki miniklerde iyi olsun.

Kizim uc bucuk yasinda hala geceleyin uyumamak icin uykuya direnir ama sesimi yukseltmem bu arada calisiyorum su an 15 tatildeyim ev isi mutfak cocugun sorumluluklari hepsi bende bir de zor bir esim var Ama kizimdan sinirimi cikarmamak icin kendimi hep frenlerim daha 10 aylik yavrunuz yakinda hareketlenecek etrafi dagitacak cekmeceleri dolaplari karistiracak yapma dedigini yapacak kendinizi sabrinizi kuvvetli tutarak hazirlamaniz gerekir.kv buyuk probleminiz yoksa iletisim saglayin evinize gelip siz bir disari cikin isinizi yapan magazalari gezin vs.insanin bir yakinina ihtiyac duyuyor.

Benim de kızım 10 aylık oldu. İlk kangurusu küçüldü çoktan. Ben de daha büyük bir kanguru aldım. Markete gitmek gerçekten zor ama. Sanal marketlerden haftalık sipariş veriyorum bir süre böyle yapmamız en rahatı. Yemek ve uyku için zorlamayın bence, ben de kızım az yiyor sanıyordum. 2-3 öğün kahve fincanı kadar. Ama kilo alımı devam ettiği için demekki yetiyor diyorum. Biz yanyana uyuyoruz. Işıkları söndürüyorum. O uyumasa bile ben uyku moduna geçiyorum zaten o da uyuyor bir süre sonra. Sanki onu uyutup uyumaya kalkarsam hiç uyuyamayız ikimizde gibi geliyor.

Ben de 2. Çocukla aynı durumu yaşıyorum su anda. Bebeğim 3,5 aylık. Bi de sütüm azaldı sebepsiz bir şekilde. Hava soğuk bile olsa her türlü sıkıntıya katlanıp çıkıyorum dışarı sen de cik bi kafan dağılsın market gez çok iyi geliyor. Senin galiba ilk bebek. Bunun tadını çıkar hayatım. Benim büyük oglum 6 yaşında. Bir taraftan da onunla biseyler yapmaya uğraşıyorum. Ama olsun büyüyecekler ve bugünleri çok özleyeceğiz. Zaten zaman o kadar hızlı geçiyor ki anlayamıyoruz. Hiç boğma kendini. Bence ilaca falan gerek yok, seni de alt üst edecek. Onun yerine kendi kendine hayatındaki güzellikleri hatırlat. Ben biraz ince oyle yaptim :)) çok iyi geldi. Senin ruh halin çocuğa aynen geçiyor. Uyumuyor diye stres yaptıkça uyumuyorlar. Bak bu akşam sıcacık bir banyo yaptır. Uzun uzun yıka sonra bi de masaj. Güzelce de doyur karnini muzlu bir muhallebi yap. Yatır. Daha uzun uyur insallah sen de dinlenirsin.

Benimkide oyle peynirin zeytinin tadini bilmez kahvalti sofrasinda kaldirin sunlari diye bagirir bize de izin vermez yememize o gormeden tuketiyorum

Sanki ben yazmışım keşke hava güzel olsa da dışarı cikabilsrm o kadar soğuk ki hasta olacak bebeğim diye çıkamıyorum cikamadikca deliriyorum. Sürekli hava tahminlerine bakıyorum

Ay evet ya çok zor bir durum benimki de 2 aydır hergün aynı çorbayı yiyor :) önceden eline verdiğim herşeyden az da olsa yiyordu şimdi eline ne veriyosam ısırıp parmağıyla çıkarıyor. Meyve bile yemiyor.
Büyükmüş sizinki evet herşeyi yemesi gerek aslında ama inatlaşıuor demek ki. Üstüne gitmeyin kendi haline bırakın.
Kullanıcam çünkü yemek yemediği için çok ağlıyorum çok cdan yapıyorum kendimi suçluyorum.

Sanki ben yazmışım keşke hava güzel olsa da dışarı cikabilsrm o kadar soğuk ki hasta olacak bebeğim diye çıkamıyorum cikamadikca deliriyorum. Sürekli hava tahminlerine bakıyorum
Ya hasta olmaz aslında tam tersi de bizim şartlar zorluyor. Çıkarmam için kanguruya koyup bi yandan bebek arabasını indirmem lazım bebek arabasını açarken zorlanıyorum ay neler neler. Geçen gün sinirlendim arabayı açana kadar ve bidaha çıkmicam kesinlikle diye kendi kendime söyleniyorum düzelecek inşallah sizde eğer şartlar zorlamıyorsa çıkın kalın kalın giydirin inan hasta olmuyor. Ben küçükken taşıması daha kolayken mutlaka çıkıyordum.

Benim kızım 1 buçuk Ydır aynı kiloda işte o da moralimi ciddi bozuyor. Aslında 1 ay dişler yüzünden az yedi de şimdi dişler de çıktı ama hala aynı. Neyse düzelir inşallah. Evet market alışverişi kabus. Poşetleyemiyorum bile aldıklarımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…