Olumsuzluk :(

Ben herkese ahkam kesiyordum:)çocuk evde hasta olur falan diye mutlaka çıkarılmalı vs. Ankarada yaşıyorum kar hiç bitmiyor ve geçen hasta oldu belki normaldir ama eşimin dirdirindan bıktım neyse yarın biraz daha duzelise cikicam

Benimkide oyle peynirin zeytinin tadini bilmez kahvalti sofrasinda kaldirin sunlari diye bagirir bize de izin vermez yememize o gormeden tuketiyorum
Ben bazen yediğimden veyorum minik minik belki alışır diye. Umut işte bulamaç yapıyorum ama onu da hep aynı kahvaltıyı istiyor. Hiç haz etmem ama bebek bisküvisi karıştırıyorum yesin diye o derece çaresizim. Evde yaptığım bebek bisküvisini yemiyor. Dün galeta yedi diye mutluluktan uçtum yani

Ama olur hasta çocuk bu sonuçta. Benimki evde hasta oldu :) burnu akıyor iki gündür evden dışarı sadece markete gittiğim halde. Kaldı ki karlı hava ter temiz keşke bizim burda da yağsa da çıksam.

Dun burda hava bulutlu idi sogukta evin onunde park var kizi kalin giydirdim cikardim oynadilar biraz cocuklarla.sonra yagmur yagmaya baslayinca eve geldiler. benim zile bastilar benim uc bucuk yaşındaki kizim kapida bekliyor komsunun iki kizi sizde oynayabilirmiyiz musaitseniz dedi olur dedim annelerinden izin alip geldiler.sonra diger komsunun kizi da geldi.dort kiz cocuk odasinda oynadilar.ben mutfakta yemek yaptim sofra kurdum hep birlikte yedik normalde kafam goturmez gurultuyu ama kizim mutlu olunca arada arkadaslari geliyor evimize.

Ne güzel benim miniğim de büyüse de oynasa arkadaşlarıyla :) bence çok güzel böyle olması. Paylaşmayı da öğrenir böyşece.

Ayrıca uyumaz yemek az yer böyle yani kabul ettim:)
Ben uykusunu kabullenemiyorum çünkü uyuduğunda çok güzel uyuyor en az 2,5 saat uyurdu öğlen uykusunu. Uyku konusunda çok takıntılıyım çünkü uyumayınca huzursuz ve mutsuz oluyor. Gece uykusu da etkileniyor haliyle yorgun olduğundan dolayı.

Pamuk gibi bi çocuk olsa da sinir krizi geçirtir, çünkü; çocuk. Bununla baş etmenin yolu ilaç mı? Bence değil. Çok uzun bir zaman diliminde buna maruz kalacaksın. Bu ikili ilişki içinde de sabır gösteren, alttan alan hep sen olacaksın bu bi gerçek. Çok fazla yemeye içmeye uyumaya takılma. Belli bi düzen oturt sadece. Yemese de sofrada bulunsun, uyumasa da yatsın. Alışacaksınız hepiniz. İlk yıl çok sıkıntılı.

Oğlum 19 aylık. 2.5 aydır çalışıyorum, 3.5 aydır da bakıcımız var. Ne kayınvalidem ne de annem yakınlarımda. Halen daha seninle benzer hissediyorum. Kendime ayıracak vaktim yok, bebeğim 6-7 aylıkken benim de evimde asansör yoktu. Çok zor olurdu dışarı çıkmak, kan ter içinde kalırdım hem bebeği hem de arabasını indirmeye çabalarken. Yaşadıkların kısa sürede geçecek şeyler değil belki ama zamanla hafifleyecek şeyler. Benim öyle oldu en azından. Şu anda güzel güzel yürüdüğü için (yeni evimde asansörde var çok şükür) daha kolay. Bebek arabasını kapı girişinde falan bırakamıyorsun sanırım di mi? Öyle bir imkanın olsaydı çok rahat olurdu.

Eğer psikolojik olarak çok yıprandığını düşünüyorsan ilaç tedavisine başla tabii ki... ama dayanabilirsen de dayanabildiğin kadar dayan.

Ben de geçtiğimiz hafta hocalarımdan biriyle konuştum, bildiğim şeyleri söyledi :) ben de benzer şeyleri kendi danışanlarıma söylüyorum çünkü. Benzer şeyler olmasına rağmen uzman birinden duymak daha destekleyici oldu benim için. Senin de belki bu tarz bir şeye ihtiyacın vardır?

Kapı girişinde 2 inci katta bırakabiliyorum anca. Merdivenler döner döner minicik düşmemek için dua ediyorum inerken.
Geçici şeyler olduğunun farkındayım ama şu dönem inanılmaz zor.
Anca 10 aya kadar dayanabildim ta kendime hakim olamayıp yeter diye bağırdığım güne kadar dayanmaya çalıştım. Öyle olunca da koşa koşa gittim doktora. Mecbur başlicam olmuyor çünkü gerçekten çok zorlanıyorum

Anlamanı beklemiyorum,zaten eğer başa çıkılabilecek durumda olsa durumum ilaca başvurmazdım. Hiçbir anne bebeğine zarar vermeyi düşünmez.
Yemesin dert değil ama uykusuzluktan bayılacak durumdayken ağlama krizlerine giriyorken uyumasını bekliyorum. Mutsuz çünkü dinlenmediği zaman.
Herşeyden ağlayacak durumda oluyor. Çocuğumun huyu normalde pamuk ama uyumayınca bambaşka bir bebek oluyor.

E anlıyorum jameya, neden anlamayayım? Aynı tip bende de var. Dakikalar içinde yüzlerce kez esneyip uyumamak için kıyameti koparan bir çocuğa sahiptim. “Doğurdum da neden, bana ne faydası var onun mutlu, özgür, huzurlu bi birey olmasının? Kendi canımı ne diye törpülüyorum?” diye sorgulattı bana defalarca. Ama tekrar ediyorum bence, bunlarla yüzleşe yüzleşe sabır tükete tükete alışıyorsun. İlaç seni sakinleştirecekse bir nebze uyuşturacak demektir. Senin ihtiycın bununla başa çıkmak, zamanı bir şekilde geçirmeyi başarmak değil.

Uyku konusunda da hiç geri atmadım bu arada. Uyuyacağı saatte onlarca yöntem değişikliğiyle 2 saatte de olsa uyuttum. Belki o yüzden, şuan oturmuş bi düzeni var. “Ağladı neyse zaten uykusu var, birazdan kendisi uyur, amaaan bugünde uyumasın, oyun oynayalım da sakinleşince tekrar denerim” gibi bi şey yapmadım hiç.

10 aylik cocuk memeden kesilebilir- yani emzirmeniz güzel birsey ama sizin sagliginiz suanda daha önemli.
siz saglikli olursaniz bebeginizde mutlu olur- bu döngü size yansar vs.
uyku sorunu aksamlarimi oluyor?
belki rituelleri degistirseniz? mesela her aksam sicak bir banyo, belirli bir ninni vs.

Hayır psikolojimi anlayamıyorsun demek istedim,bebekli durumumu değil yani kendimi sakinleştiremiyorum kocamann bir öfke bir sinir var içimde. Gerçekten başa çıkamıyorum.
Bende o şekilde değişik yöntemlerle 2 saat de olsa uyutmaya uğraşıyorum yarım saat de olsa uyuması için uğraşıyorum. Çünkü diğer türlü düzeninin bozulacağının farkındayım doğduğundan beri zorlansam da 3 saat de sürse odadan çıkarmadım. Dün akşam mesela bütin gün hiç uyumadı,gece uykusuna normalde en geç 9 da geçmesi gerekirken daha 11 de uyudu.
Ağlama krizleri yorgunluktan dalamama. Keşke başa çıkabilsem ama direnmesini gördükçe sinirlerim bozulup ağlıyorum yada sesimi yükseltiyorum yat artık diye.
Çocuğun ruhunu bozucam diye korkuyorum.

Uyku sorunu şu aralar gündüz uyumadığından akşam uykusu da sorunlu. Atak geçiriyor yürüme çabasına girdi,10 aylık ayağını yaşıyor şuan. Gündüz hiç uyumadığından gece uykusu inanılmaz uzuyor ve ağlaya ağlaya helak oluyor. Yani bir yeri mı ağrıyo gazı mı var dişi mı çıkıyor diye düşüne düşüne beynim uyuşuyo.
İlacı kullanırken emzirebileceğimi söylediler. Denicem eğer bir değişiklik olmazsa bebeğimde kullanmaya devam ederim. Bu arada biberon denedim ama cins bebeğim onu da kabul etmiyor :) rutinler doğduğundan beri hep devam ediyorum banyo,masaj.
Masala henüz geçemiyorum çünkü yerinde durup beni dinlemiyor:)

Dışarı çıkamamanında çok etkisi var bu halinde. Ona bi çözüm arasan? Eşin geldiğinde hergün 1 saat yürüyüş yapsanız mesela. Çocuğu iyice sarar sarmalarsın ona bir şey olmaz.

Şuan gününün işleyişinin farkındayım. Uyan, bebeği emzir. Bebeği oynat. Bebeği uyut-uyutama. Bebeği yedir-yedireme. Bebekle ilgili şeyler oku. Bebekle ilgili şeyler al. Hep bebek, nereye baksan bebek. Dışarı çıkmak iste ama bebek varken çıkama. Biraz hava değişimi, ufak bi tatil, düzenli bi yürüyüş gerekiyor sana.

Onun hasta olmasından hiç korkmuyorum hava soğuk diye çıkmıyor değilim. Yağmurlu nerdeyse 2 haftadır çıkamadım bi dün 1 saat filan yürüyüş yaptık.
Hava şartları iyi olursa yine yarım saat de olsa çıkıyorum ama bebek arabasını indirmek sorun.
Oturduğum yerde asansör olmadığı için bir elde bebek bi elde arabayı açmak yada indirmek ayrı bi sinir bozucu ve zor.
Yemek yiyeceğini bilsem otobüse atliyim gezicem de bide gittiğim yerlerde ağlama krizine girerse daha da bunalırım.
Yemiyor kavanoz maması bile vermeye çalıştım o yediği çorba ve hero baby toz maması dışına çıkmıyor.
En fazla oturduğum yerde dolanıyorum sokakta.yada bi çay içmeye kahve içmeye bi kafede yarım saat 1 saat çıkıyorum.

Eşin çok mu geç geliyor? O geldikten sonra çıkman çok daha rahat olur. Atarsın bebeği ona, bi nefes alırsın. Yada arada tek çıkabilirsin eşine bırakıp. Özellikle izinli günlerinde. Gerekiyorsa sağ sütünü bırak, e yemekte içtiği çorbadan yapar bırakırsın. 1 saat bile olsa yalnız olmak, kafa dinlemek mükemmel bence.

Evet mükemmel birşey 1 saat yalnız geçirmek,uyumasını o yüzden istiyorum şuan hayretler içerisindeyim 1 buçuk saattir uyuyor.
Gece uykusunu alamamıştı sanırım onu tamamlamaya çalışıyor :)
Evet eşim geç geliyor 9 gibi. Bazen erken geliyor 7 gibi o zaman çıkıyoruz. Genelde 9 da kızımı uyutuyorum yada şanslıysam uyutmuş oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…