- 5 Aralık 2017
- 2.113
- 5.382
- 88
- 35
Nickinizden sizinle aynı milletten olduğumuz anlaşılıyor fakat şu yorumunuzdanda benim *midem bulandı*!!!Senin bedenin ! Sen özgür ve calisan bir kadinsin Bekaretinden teyzene ne ! Bu ilkel ve kalpleri kapkara insanlarla gorusmeyi birak.Sen sevdin, guvendin, birlikte oldun. Ona ne, kime ne...
Baban silerse silsin.
Sen yanlis birsey yapmadin. Dik dur.
Benim yetistirildigim kulturde kuzen, komsu oglu, 5.dereceden akrabam, ayni köyden biri kardeş kabul edilir.
Kuzen ile evlenmek ! Midemi bulandirdi.
Cikar hayatindan. Senin kimseye ihtiyacin yok. Hic kimseye ama hickimseye eyvallahin olmasin.
Demle çayını, aç guzel bir film. Bak keyfine. Onlar yesinler birbirlerini.
Konu sahibinin meselesinden bahsetmiyorum. İnsanları ayıplamamak, hürriyet, kendi kararı vb temalı bir yorum yazarken burada kuzeniyle evli onlarca kadını nasıl kırdığınızı ve ayıpladığınızı görmeyişinizden bahsediyorum.
"kuzen ile evlenmek! midemi bulandırdı."
Bu nasıl bir cümle?!
Bu forumda ve bu dünyada kuzeniyle evli sayısız insan var ve sizin bu insanların "kişisel ve hür iradeleriyle" verdikleri karar hakkında midem bulandı demeye hakkınız yok.
Sizin adetleriniz (ki aynı zamanda benim de adetlerim, bende çerkesim) kuzen vs ile evliliği ayıp sayabilir. Fakat dinen bu tür bir evlilik yasaklanmadığı halde kültür ve adetler tarafından yasaklanıyorsa o adetler ve kültürde ***bu konuda*** bir sorun var demektir.
Ki bunları Çerkes olmakla gurur ve onur duyan bir insan olarak yazıyorum.
Çerkeslik zarafettir. Ve zarif bir insan bir şey söylerken başkasını kırar incitirmiyim acaba diye düşünmelidir.