Ölümüne Geyik Topiği :-))

canım ben arayıp elinizde varmı diye soruyorum tahmin edebiliyorum böyle bir şay yapabileceklerini istersen kartına iade ettir..

ne ettın bacım kım yapmıs bu resmı pablo picassomu tovbe tovnbe cok vermıssın cokk elin resmını asacn duvarına:82:

nyse paniğe gerek yok. tablolar normalde çok pahalı . başka yerlerden de baktım. burada bazı dükkanlara falanda bakmıştım. gelsin bakalım.

aynen ya bı gun ben dıyecem lan kalk get yanıdam donunu değiştir bı yıka da gel ölduk burda dıye ama solenmıoy işte:50:

sanki kardeşiz haa aynnen ben ben şekşi bazen titizlikle yapıorum büyüsü gidio öylede yaa müstescenmi oldu şimdi yazdım zaten duş almayı hiç ihmal etmemde şeee ımmm:17: banada değiştirsede çamaşır kokyo gibi sanki..samırsak kokusuna zaten dayanamam yerse yılışamaz aşağı atarım bilir...:52:

bana herşey kokyo bu psikolojikmiş görümcem dr. git dedi iyi burcu birlikte gidelim..:4:

Bakkalda açık olarak çuvallarda satılan pirinç, mercimek, fasulyenin yanı sıra açık Arap sabunu da çok kullanılırdı.

Toz deterjan denince karton kutulu Fay ilk akla gelendi. Daha sonra Vim çıkmış toz deterjan piyasasına ortak olmuştu. Vim toz deterjanla çıkmayan kirler, paslar, oksite olan yüzeyler, banyo küvetleri içi temizlenirken yüzey çizilirdi ama yine de ovularak, vimlenirdi.
Fay ve Vim'in karton kutuları deterjan bittikten sonra kunduracılar ortadan keserler, içine çivi koyarlardı. Kundura tamircilerin tezgahlarında görürdünüz. Sabunlarda ilk akla gelen Puro, lüks, Komili, Hacı Şakir, Reksona’ydı. Temizlikte Arap sabunu, kokusuyla temizliğin tek hâkimiydi, merdivenler Arap sabunlu suyla silindi mi koku kalıcıydı. Çamaşırlara toz deterjan olmadığı yıllarda sabun rendelenir kaynatılırdı. Tursil, Omo, Persil, mavi boncuklu Alo, Aklan Parlan kutu kutu piyasaya çıkınca çamaşır yıkamada sabunun yerini aldı.
Köşe bucak temizliğinde, Fay Vim, krem deterjanlarda Mintax, Çiti, Hipo yerine Ozon markası kullanılırdı. Radyo reklamlarında Mintax’la Canım Mintax’la slogan haline gelmiş, çıkmayan lekeler dile getirildiğinde hep bu slogan söylenir olmuştu. Temizlik hastası pir pir hanımların elinden el süpürgesi düşmezdi.
ne hoş yazmışsın burcu:49:

Back
X