aşurenin tarifi tektir canım. basidi kolayı yoktur. ilk yapacaksan zorlanırsın biraz ama illada basit istiyom dersen hazır paket aşurelerden al derim. 3 -5 paket al üstünükendin süsüle. ben bi kere yapmıştım güzeldi
aşure tarifine gelince karşınızda bi aşure ustası duruyo

bi gece öncesinde yarma , nohut, fasulye ayrı ayrı ıslanır. yarmayı ıslamam sebebimiz kolay haşlanması için. önce yıka güzlece sonra ısla . ertesi gün ıslanmış olan yarmayı suyunu süzmeden haşla. vitaminler kaçmasın bi yere . clipso düdükülülerle kolayca haşlanıyo . fazla koyma düdüklüye dibine tutuar . haşlandıktan sonra kocaman bi kapa haşlanmış yaramayı. ayrı ayrı haşladığın fasulye ve nohutu kat. yarma suyu çok götürürü . bol bol katabilirsin. ay anlatmaklada omuyok i kız. illa yapan birni seyretmen lazım. onlar haşlanırken içine ıslanmış üzümünü, kat. sonra kayısı ve inciri . bi güzel pişsinler. öenmeli olan aşurelik buğdayın çok güzel pişmesi. pişerken mutlaka karıştırmalısın ara ara dibine tutatr. sonra içine allah ne verdiyse kat. portakal kabuğu. pirinç. ocaktan almaya yakın şekerini ve sütü ilave et. süt beyaz olmasını sağlar. kaplara böl. üzerini süsüle. ben kavrulmuş susam katarım. tarçın. fındık yada çeviz. bu arada çine ceviz atmayın sadece süsülemekte kullanının. yoksa karartır. nar. afiyet olsun
bu arada günaydın herkeze