Ölürse yüreğime dert olurmuş.....o benim annem değil ki

• Konu Sahibi Konu Sahibi REYYAN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Benim için basit arkadaşım!
Reyyan için bişiy demem,ister barışır ister küs kalır..
Ama ben beni yok yere üzen,ağlatan kişi ölecek diye umursamam..
Sağlıklı iken o beni ne kadar basit üzdüyse ben de o ölüm döşeğindeyken umursamam..
Ölecek diye barışınca başım göğe mi erecek sanki?
Eksik kalsın!

ay lalem aynen katılıyorum hazımsızlık ve kıskanma bu ikisi yeterli huysuz insanmı görme yüzünü canım düşman başına...........

ay lalem aynen katılıyorum hazımsızlık ve kıskanma bu ikisi yeterli huysuz insanmı görme yüzünü canım düşman başına...........

Sen yine de bana bakma canım..
Bu konuda çok katıyım ben!
Nasıl için rahat ediyorsa öyle yap e mi?:teselli:

Canım sağol sen çok iyisin yüreğin çok güzel yinede bana iyiliği tavsiye ediyorsun tşkler canım arkadaşım

katısın çok katı ha bazen bu huyun hoşuma gitmiyor mu gidiyor o ayrı
içimden geleni yazıyorum lalecim gücenmeyeceğini de biliyorum
sen ağır şeyler yaşamış olabilirsin ama reyyanın ki farklı güzelim onun eşi kendisine sorun çıkarmıyor en azından eşinin gül hatrı için eşi rahat edecekse bence affetmeli
tekrarlıyorum yağ bal olmanıza hiç gerek yok reyyancım sadece affet gitsin
ha gerisi reyyana kalmış affetmek gibi bi mecburiyeti yok o ayrı mesele

Canım sağol sen çok iyisin yüreğin çok güzel yinede bana iyiliği tavsiye ediyorsun tşkler canım arkadaşım

Rica ederim canım..
Eskiden iyidim ben,artık kötüyüm!hihoyyyt
İnşallah gönlüne göre olur herşey...:teselli:

ZEYNebim çOK TŞKLER insanı bunlar yani bu kadir kıymet bilmezler kötü ediyor ama eşim dünya iyisi bazen mesafeyi koruyamıyor onuda ben idare ediyorum ne yapacaksın elin iyisi olmuyor benimde hatalarım vardır ama bu güne kadar hep sineme çektim artık doldu almıyor gülüm

kimse affetmek zorunda değil ama affetmek insanın kendisini rahatlatan birşeydir.

affetmek unutmak değildir, yapılanları haklı görmek değildir, karşıdakine bir lütuf da değildir. affetmek fedakarlık değildir. dişlerimizi sıkarak, bizi inciten kişiye katlanmamız, güler yüz maskesi takınmamız gerçek bir affediş değildir. çünkü bu durumda gerçek duygularımızı yutmuş oluruz. bu tavır hem zordur, hem de hayatımızdan haz duygusunu çalar. affetmek olayı hatırlamak ama olayın yarattığı duygu deposunu boşaltmaktır.

Affetmenin önemi şu yaygınca bilinen hikayede ne güzel anlatılıyor:

Öğretmen bir gün derste öğrencilerine bir teklifte bulunur: "hayatı deneyimleyerek öğrenmek ister misiniz?" Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler. "O zaman" der öğretmen "şimdi yarınki ödevinize hazır olun. Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!" Öğrenciler, bu işten pek bir şey anlamazlar.

Ama ertesi sabah hepsinin sıralarının üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır. Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen: "Şimdi, bugüne dek affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun." Bazı öğrenciler torbalarına üçer beşer tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur. Öğretmen, kendisine "Peki şimdi ne olacak?" der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar: "Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız.

Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okuldayken sıranızın üstünde, hep yanınızda olacaklar."

Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez, denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar: "Hocam, bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor. Hocam, patatesler kokmaya başladı.

Vallahi, insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık. Hem sıkıldık, hem yorulduk!"

Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir:

"Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz.

Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkum ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir lütuf olarak düşünüyoruz, halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir."

Alıntı : Nil Gün'ün "ıçimizdeki Şaman- Duyguların Simyası"

rica ederim reyyanım seni anladığımı biliyosun zaten açıklamama gerek yok
sen kendine bak güzelim içine herşeyin doğrusu oradaŞeniz

Yok gücenmem canım..
Zaten ben de onu dedim Reyyan'a bana bakma dedim..
Ben kendimi biliyorum çünkü..
Zamanında sustuklarımın acısını çıkarıyorum şimdi..
Aileme karşı bile eyvallah etmiyorum kayınvalideyi ne eyleyim...
Reyyancım bir de affetmeyebilirsin ama zorunlu olduğun zamanlar evlerine gidersin.. Muhabbete karışmazsın,sadece eşinin hatrına orada bulunduğunu belli edebilirsin..

Arkadaşlar dışardan evet ''affet '' demek geliyor insanın içinden ama:

Arkadaşa diyeceğim şu:
Birincisi kayınvalidenle nasıl barışacaksın?

Yani o sana gelip ''kızım oldu birşeyler, ağza alınmayacak şeyler söyledik kırdık seni unutalım'' dedi mi???????? ya da diycek mi?

Normal şartlarda hatalı olan ve pişman olan kayınvalidenin bu şekilde davranması lazım..Değilse; Kendisi mi gidip ''anne unutalım '' mı diycek?

Yani durduk yere alttan alan taraf olmak pek de kolay değil öyle arkadaşlar..

ıkincisi;
Şimdi affet diyoruz da bu kadın ne dedi acaba bu kadar kıracak? Kelime var kelime var..

Hani bazı şeyler vardır ya o kadar ağırdır ki, kavgada bile söylenmez denir..

Kayınvalidesi ne söylediyse demek ki, geliniyle ipleri koparmayı göze aldı da söyledi o lafları..

Yani o yaştaki bir kadın da konuşurken biraz düşünmeyi öğrenmiş olmalı değil mi?
Bu da benim oğlumun karısı, bu kadar ağır şeyler söylememem lazım.. diye de düşünmeli değil mi? Buna gerek görmüyorsa eh kendisi bilir yaniii.....Dediğim gibi bazı laflar kavgada bile söylenmez, söyliyprsan da kendin bilirsin:)))))) Bu da bir bakış açısı..

Yani herkes istediğini konuşsun, ama alttan alan taraf, lafları yiyen taraf olsun...:)).mantığı da bana ters geliyor..

Haaaaaaa pişman olur, pişmanlığını dile getirir ya da belli eder orası ayrı..

Ama kayınvalidem diye , düşmana bile söylenmeyecek sözleri , oğlunun karısına hiç düşünmeden söyleyen kadına da, aman büyüklük ben de kalsın diye ayağına gidip alttan almam ben..

Ammaaaaaaaaaaaa :dediğim gibi pişmalığını belli eder, o alttan alır, o zaman Allah bildiği gibi yapsın diyerek, asla yakın olmadan, görüşmeye başlayabilirim..

Dediğim gibi, tüm bunlar kayınvalidenin tutumuna göre değişir..

Kayınvalidemle çok iyi anlaştığımı da ekleyim..Yorumum tamamen tarafsızdır..

canım çok güzel yazmışsında işte böyle değill bakk ben eşimin ailessine hiç bir saygısızlık yapmadım anneme gittiysem onada uğradım ikiside aynı sokakta çünkü eşim bir dönem işsiz kaldı hiç bir şekilde destek vermediler onlar kendi evlerinde biz kirada olduğumuz halde eşimle çok kötü kavga ettik bir keresinde ben ailemin yanına gittim aynı sokakta olduğumuz halde bir kere aramadılar torunlarıda yanımda olduğu halde ya bunlar sadece bir kaçıı oğullarına bile git ne halin varsa gör bizden para yardım bekleme vs vs bir sürü şey dediler bayramlarda eşim benim zorumla gider babası gile oğlumla beni sokakta görürler yüzümüze bakmazlar hadi beni bırak torunlarının bilee ve hiç bir şekilde gelip almazlar oğlumu yene ben diyorum arada eşime al tahayı götür sevsinler diyeehaa ben gitmiyorum ama ölüm döşeğinde olsalar giderim napim çok kırıldım ben onların yüzünden pskolojik tedavi görüyorum halaa boşanmanın eşiğinden döndük biz onlar yüzünden gelirlerse kapım açık haa surat yaparmıyım elimde olmazki artık yüzüm gülsün ama saygısızlık yapmam

Reyyancım,senin yazdıkların bana çok aşina canım.22 yıllık evliliğimde öğrendiğim şu et tırnaktan ayrılmıyor.Evliliğimiz boyunca hep birilerinle küslük yaşadık,3-5 sene görüşülmedi ama sonunda çeşitli sebeplerle(hastalık,ölüm vs) barıştık.Hiç biri sonsuza kadar hayatımızdan çıkmadı.Eninde sonunda yüzyüze bakılıyor.Canım ilk önce kendimi eğittim,affetmemenin kendimi cezalandırmak olduğunu okudum bir yerlerde ve affedip ruhumu özgür bıraktım.Şimdi yapılan kötülükleri ve sözleri hatırlamıyorum bile,eskiden sıkı sıkıya sarılırdım negatifliklere.Önce kendin için affeceksin bu çok önemli.Ben ilk yıllarda kayınvaldem için derdimki ' yanımda ölse bir ardak su vermem' .Oysa yeri geldi kadın olarak ona çok üzüldüm çünkü kayınpederim inanılmaz derecede huysuz ve çekilmez bir adam.Yeri geldi doktora götürdüm,aylarca altına kaçırdığı halde evimde baktım.Şimdi parkinson hastası ne konuşabiliyor,ne yürübiliyor.Bütün bunları yaparken asla eşimin hatırı için yapmadım.Önce insan olduğum ve allah korkusuyla yaptım.Her şeyi allaha havale et gerisini düşünme.Kayınvaldem yıllarca herkesi brbirine düşürdü,konuştu konuştu şimdi konuşamıyor,kaynım desen 'hasetinden fesatından öldü 'denir ya aynen o misal aniden vefat etti.Canım su akıp yolunu buluyor onun için en güzel yıllarını başkalarının densizlikleri için hırslanıp geçirme derim.Onları esas allah affetsin.Sen affet kendini mükafatlandır.

Bu arada Kardel45 teyzecim:

Siz 2 geliniyle de anlaşamayan bir kayınvalide olarak (eski konularınızı biliyoruz), kusurabakmayın ama yorumlarınızı pek de tarafsız bulamıycam sizin..
Ya da öyle geliyor bana..Gelinlere bir önyargı var gibi..

Bir erkeği doğurup büyütmeniz, o erkeğin karısına her tartışmada, ağzınıza geleni söyleme hakkını vermez..
Bu lafım size değil tabii, siz öyle değilisniz az çok biliyoruz ama ortaya söyledim..

Sizin oğlunuz nasıl sizin tabirinizle ağaç kovupundan çıkmadıysa, o kız da ağaç kovuğundan çıkmadı..:))))))))))))))))))))))))

Son düzenleme:
Bence de affedin, ama seviyeli olun, mümkünse zorunlu görüşmeler dışında görüşmeyin.Saygıda kusur etmeyin ama kendinizi de ezdirmeyin.

Deniz,sen ikinci defa hamile kalınca çok sardın ya bu kayınvalide konularına,hadi hayırlısı...naniknanik
Şaka bir yana; en kızdığım konulardan biridir,sevdiğin adamın annesi..
Eeeee kayınvalidem de dese ya biricik oğlumun karısı diye..
Alttan ala ala merdivene bile gerek kalmayacak tepemize yerleşmeleri için..buyrunnnnnnnnn

hatırlarsan ilk yazımda başkası yazsa cvp dahi vermem yazmıştım
çnkü biliyorum seni az çok o değildi anlatmak istediğin
işte bu cevabın sahibiydi benim bildiğim lale
sana müthiş saygı duyuyorum canım zor olanı yaptın sen:1hug:
reyyan'ında yapacağına inanıyorum

ınşallah çok ağır hakaretler etmemiştir, sizin zamanla unutabileceğiniz kelimelerdir de buzlar erir zamanla..

Ne diyim...

ha mesela bu söze diycek lafım yok öylemidir öyledir

keşke affetmek bu kadar kolay olsa bakın benim hiç suçum olmadığı halde ki bunu kaynanam söyler ben yene küçüklük yaptım kandildi sanırım gittim ellerini öptüm onlar naptı hiççç kapımı açmadılar bile çok iyi hatırlıyorum 2aylık kiramız birikmişti eşimde işten gelirken annesi gile uğramış napıyosunuz diye oturmuş falan annesi demiş ev sahibini gördüm 2aydır kira vermemişsin eşimde para alamıyorum işyerinden demiş anneside demiş baban kredi çeksin ver kirayı sen babana ödersin bakın şimdi kaynatamın verdiği cvp aynen şuu (ben kimseye kredi falan çekekmem o önce aç karnını doyursun) eşim şok olmuş vurmuş kapıyı çıkmış bu nasıl bir baba insan çocuna böyle bişey nasıl derr eşim eve geldi bana bişey demiyo bir saat sonra eniştemle eşimi hastaneye zor attık sinir krizi geçirdi 1hafta raporla evde yattı yürüyemedi bacağındaki damarlar iflas etmiş sinir damarları çok gidim ağzıma geleni söyliyeyim dedim eşim bırak adlarını anma bir dahada oraya git demiceksin bana dedi işte gel sen affet yokk ya bu kadar kolay ve basit değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…