ölüyorum hanımlar acil yardım....:((

mecmnc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
23
0
36
Ankara
sürekli siteyi takip ediyordum,üye olmayı erteliyordum ama sorunumla tek başıma başa çıkamıyorum..
3,5 aylık bebeğim var,hamileliğimin son aylarında başlayan kabızlık yakamı bırakmıyor..halbuki çok nadir sorun yaşardım önceleri..
ne yapacağımı bilemiyorum.Canım çok yanıyor,kanama oluyor,doktora gittim duphalac şurup ve bir hapla hemoroid kremi ve fitil verdi.Faydasını yalnızca birgün gördüm.Şimdi durum yine aynı.. tuvalete gitmek istemiyorum. Aile hekimi anlattığıma göre teşhis koydu,herkes görmesi gerekirdi diyor. benimle birlikte doğum yapan arkadaşım ameliyat olmuş, bana da git ol diyor ama korkuyorum.. doktoru erkek olduğu için çekiniyorum..ne olur akıl verin... :84:

geçmiş olsun canım.doğumdan sonra kabızlık çok sık görülüyormuş,hamileyken kasların aşırı gerilmesinden kaynaklanıyormuş.kanaman oluyorsa çatlak olmuş demektir.çatlak çok zorlandığın zamanlarda ilerler,tedavisi daha da zorlaşır.bunu istemiyorsan günde iki kez sıcak su dolu leğene 10dakika oturacak kalkınca bolca bepanten merhem süreceksin.yağlı ve koyu kıvamlı olandan yani.iç kısımlara da sıkman gerekir.büyük tuvaletini her yapışından sonra yeniden bepanten süreceksin.çok ağrı varsa anestol pomatla karıştırıp sürebilirsin.bunlar seni hem çok rahatlatır,hem de çatlağın iyileşmesini sağlar.bebeğe de zararı olmaz,yine de doktoruna sorabilirsin.sabahları aç karnına elma yemek ve sıcak su içmek çok işe yarıyor.bende yıllarca utandığım için doktora gitmedim,sonunda acil ameliyata alınacak duruma geldim,benim gibi yapma,git muayene ol.korkutmuş olmayayım ama inan ki sezeryan ameliyatı çok daha kolay,ikisini de oldum ben.ama iyi ki olmuş kurtulmuşum çok rahatım.bakacak kimsen varsa ol.ben tek başıma perişan olmuştum.

bende cok cektım aynen öluyorum sandım doktora gıttım emzırdıgım ıcın kuvvetlı ılacda veremıyordu verdıgı ılacda ıse yaramadı bende kayısı kompostosu ıctım o cok ıyı geldı bırde 3 gun lavman kullandım yalnız lavmanı 3 gunden fazla kullanma komposto dene kabızlık gecınce rahatlıyor ınsan agrı ıcınde doktordan krem ıste gecmıs olsun o acıyı bılıyorum oturamıyordum bebegımı bıle emzıremıyordum.

müthiş ağrım oluyor. Bebeği görmeye sürekli misafirlerim geliyor onların yanında bile zor sabrediyorum,sanki bıçak saplanıyormuş gibi ağrı oluyor. Anestol kremde emziren annelerin kullanımı uygun değildir diyor. Bir bayan genel cerrah buldum,ondan randevu alıp gitmeyi düşünüyorum.Ama geçen hergün acım artıyor..

benim kuzenimde normal doğum yapınca bu sorunla karşılaştı onada ameliyat demiş dr
çok zor katılıyorum ama dr erkeği kadını olmaz hastalığın ilerlerse daha zor olur senin için geçmiş olsun :71:

sürekli siteyi takip ediyordum,üye olmayı erteliyordum ama sorunumla tek başıma başa çıkamıyorum..
3,5 aylık bebeğim var,hamileliğimin son aylarında başlayan kabızlık yakamı bırakmıyor..halbuki çok nadir sorun yaşardım önceleri..
ne yapacağımı bilemiyorum.Canım çok yanıyor,kanama oluyor,doktora gittim duphalac şurup ve bir hapla hemoroid kremi ve fitil verdi.Faydasını yalnızca birgün gördüm.Şimdi durum yine aynı.. tuvalete gitmek istemiyorum. Aile hekimi anlattığıma göre teşhis koydu,herkes görmesi gerekirdi diyor. benimle birlikte doğum yapan arkadaşım ameliyat olmuş, bana da git ol diyor ama korkuyorum.. doktoru erkek olduğu için çekiniyorum..ne olur akıl verin... :84:

geçmiş olsun canım sana bi tavsiyede bulunayım benyaptım çok faydalı pamuğu saf zeytin yağına batır yatrken fitil gibi makata koy 7 gün geçiyor hemen ben bunla iyileştim ameliyat olmadan önce mutlaka dene

Allah yardımcın olsun acısını çok iyi bilirim doğum falan yapmadım ama kabızlık sorununu yaşıyorum çok kötü ya bu sebepten hemoroid ve anal fissür var çok sıkıntı çekiyorum hamileliğimde kim bilir neler yaşayacağım:18:

Birde çekinme bence sağlık ihmale gelmez birde bunun acısı çok ağır ya insanı ağlatıyor ben neler çekiyorum doktor ameliyat dedi ama yine nükseder kabızlığım geçmeden ameliyat olmam

zeytinyağı denedim faydasını da gördüm ama kabızlığı atlatamayınca tekrar ediyor..çok teşekkür ederim,yalnız olmadığımı hissetmek rahatlattı...:3:

Son düzenleme:
geçmiş olsun canım sana bi tavsiyede bulunayım benyaptım çok faydalı pamuğu saf zeytin yağına batır yatrken fitil gibi makata koy 7 gün geçiyor hemen ben bunla iyileştim ameliyat olmadan önce mutlaka dene

bunu denedim faydasını da gördüm ama kabızlığı atlatamayınca tekrar ediyor..çok teşekkür ederim,yalnız olmadığımı hissetmek rahatlattı...:3:

ben doğum felan yapmadım ama bende de var.

sabahları aç karnına 2 bardak ılık su iç.
hatta yapabiliyorsan gün boyu ılık su iç.
duphalac 2 da yatmadan önce iç.yine üzerine 2 bardak ılık su.

ya da bana doktorum sabahları aç karnına 2 tatlı kaşığı bal ve 2 tatlı kaşığı kepek ununu karıştır.ye.
yine üzerine ılık su.

ben çok faydasını gördüm.ancak bende hemoroid ve anal fissür olduğu için sürekli yapmam gerekiyor.

kayısı kurusu ye.günde 4 tane felan.

fitillerini ve kremini mutlaka kullan.

ben de aynı durumdayım. 3 ay önce doğum yaptığımdan beri kabızlık ve makatta çatlakla savaşıyorum.duphalac kullandım önce.sonra sabaha karşı emzirmeye kalktığım saatlerde hurma veya kuru incir yiyip üstüne su içmeye başladım.kabızlığıma çok iyi geldi. ama bir gün atlasam tekrar tuvaletten ağlayarak çıkıyorum. normale düzenime dönemedim.

hanımlar bu sorunu yaşayanları çok iyi anlıyorum, bende doğumdn sonra kabızlık ve hemoroid sıkıntısını yaşadım,
günlerce üzerine oturamadım, ilk başta dikişlerim acıyor zannediyordum, söylemesi ayıp ayna alıp kendimi kontrol ettikten sonra memeleri görünce makatta anladım sıkıntıyı, kabızlığıda ıkınmaktan korktuğum için yaşadım...
kendim aktarım (baharatçı)hemorid olduğumu öğrenince hemen eşime dükkandan sattığımız hemorid kremini getirmesini söyledim ve o kremi her tuvalete gittiğimde sürdüm ve 1 günde hemoriden kurtulduğum gibi kabızlık sorunuda ortadan kalktı, bu arada ben doğum yaptığım dan itibaren anason-rezene çayı içtim ve hala içiyorum, hem sütü arttırıyor hem bağırsakları yumuşatıyor hemde bebeğimde gaz sancısı oluşmasını önlüyor. kullandığım kremin adı ise "ışık baharatın-hemolin kremi" hatta benden 1 ay sonra doğum yapan komşumunda aynı sıkıntıyı yaşadığını öğrenince kremden götürdüm hemen ertesi gün bana duacı olduğunu söyledi.. acı çekmeyin ve başlarda olduğu için ameliyata falan gerek kalmadan bana dua edeceğinizden eminim...
geçmiş olsun hepinize...:3:

34 gün önce normal doğum yaptım bende aynı sıkıntıyı çekiyordum ta ki dün geceye kadar... yaş hurma yedim hem bağırsakları çalıştırıyor hemde süt yapıyor tavsiye ederim. uzun zamandan sonra ilk defa rahat tuvalete çıktım. çok kötü günler geçirdim ıkınmaya çalıştıkça çatlaktan dolayı kanlar damlıyordu popo üstüne oturamıyordum şimdi daha iyiyim yaş hurma yemeye devam edicem umarım geçer :59:

benim yengemin de hamileliğinde hemoroid oluşmuş iki ay önce ameliyat oldu toparladı kendini hemen korkmanıza gerek yok küçük bir operasyon Allah başka büyük dert vermesin.

müthiş ağrım oluyor. Bebeği görmeye sürekli misafirlerim geliyor onların yanında bile zor sabrediyorum,sanki bıçak saplanıyormuş gibi ağrı oluyor. Anestol kremde emziren annelerin kullanımı uygun değildir diyor. Bir bayan genel cerrah buldum,ondan randevu alıp gitmeyi düşünüyorum.Ama geçen hergün acım artıyor..

bana doğum yaptığım hafta doktorum yazmıştı anestolü.kullandım.aynı durumda olup doktor tavsiyesiyle kullanan bir arkadaşım daha var

Doğumdan sonra ben de aynı sıkıntıyı yaşadım. Hatta bir arkadaşın dediği gibi dikişlerim acıyor zannetmiştim.
Kabızlık olmaması için sürekli kayısı hoşafı içiyorum ben. işe yarıyor.

benim ablamda ablamın doğumunda ilk günden itibaren 1-2 hafta boyunca memleketlerinde lohusa kadınlara yapılan bi yemek varmış onu yapmıştı kabız olmaması için. sorunsuz atlattı kabız olmadı... palul diyorlar ama internette baktım palul diye çıkmadı. unu tereyağıyla kavurup şeker ve suyla macun kıvamıne getiriyor. daha sonra üzerine de tereyağ kızdırıp döküyordu (sos maksatlı) toz şeker serpip sıcak sıcak yiyiiyorsun. annem soğuk kış akşamlarında da yapardı çünkü çok sıcak oluyor ve yerken böyle için rezmen ısınıyor :) kabızlığıda önlüyormuş meğer onuda ablamla öğrendik

bilmiyorum faydası olurmu ama hamileyken bende kabızlık sorunu yaşadım devamlı 5 günde bir çıkıyordum wc ye.son 3 ayım da ılık limonlu su içtim aç karna.sıvı şeyler tükettim:)ve kabızlıgım geçti.istersen bir dene.Allah kolaylık versin.doktorun kadını erkegi olmaz çekinme bence.

Back
X