• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ölüyorum hanımlar acil yardım....:((

dün tekrar doktora gittim,ağır müshil ilaçları verdi.. şimdilik cerraha gitmeyi erteliyorum.inşaallah gerek de kalmaz.normalde doğumdan sonra kadın doğum doktorları yazıyormuş kabızlık önleyici ilaç ama ben bilmiyordum,doktorum da yazmadı..eğer hamileyseniz kesinlikle doktorunuza söyleyin..ilerisi çok fena oluyor..:25:

hanımlar bu sorunu yaşayanları çok iyi anlıyorum, bende doğumdn sonra kabızlık ve hemoroid sıkıntısını yaşadım,
günlerce üzerine oturamadım, ilk başta dikişlerim acıyor zannediyordum, söylemesi ayıp ayna alıp kendimi kontrol ettikten sonra memeleri görünce makatta anladım sıkıntıyı, kabızlığıda ıkınmaktan korktuğum için yaşadım...
kendim aktarım (baharatçı)hemorid olduğumu öğrenince hemen eşime dükkandan sattığımız hemorid kremini getirmesini söyledim ve o kremi her tuvalete gittiğimde sürdüm ve 1 günde hemoriden kurtulduğum gibi kabızlık sorunuda ortadan kalktı, bu arada ben doğum yaptığım dan itibaren anason-rezene çayı içtim ve hala içiyorum, hem sütü arttırıyor hem bağırsakları yumuşatıyor hemde bebeğimde gaz sancısı oluşmasını önlüyor. kullandığım kremin adı ise "ışık baharatın-hemolin kremi" hatta benden 1 ay sonra doğum yapan komşumunda aynı sıkıntıyı yaşadığını öğrenince kremden götürdüm hemen ertesi gün bana duacı olduğunu söyledi.. acı çekmeyin ve başlarda olduğu için ameliyata falan gerek kalmadan bana dua edeceğinizden eminim...
geçmiş olsun hepinize...:3:

merhaba;
son 1 haftadır basurdan kaynaklı ciddi sıkıntı yaşıyorum. ben sabah akşam fitil koyuyorum, neredeyse her tuvalete çıkışımda basur kremi sürüyorum. gün boyu kuru incir ve kayısı yiyorum, neredeyse hergün 2-3 litre arası su içiyorum ama basur olmaktan maalesef kurtulamadım. şu an sadece 1 meme var ama baya elime gelecek büyüklükte. sizin bu kullandığınız kremi her aktarda bulabilir miyiz?

merhaba;
son 1 haftadır basurdan kaynaklı ciddi sıkıntı yaşıyorum. ben sabah akşam fitil koyuyorum, neredeyse her tuvalete çıkışımda basur kremi sürüyorum. gün boyu kuru incir ve kayısı yiyorum, neredeyse hergün 2-3 litre arası su içiyorum ama basur olmaktan maalesef kurtulamadım. şu an sadece 1 meme var ama baya elime gelecek büyüklükte. sizin bu kullandığınız kremi her aktarda bulabilir miyiz?

istanbulda çoğu aktar vardır muhakkak, izmirde olsaydın kolaylıkla hangilerinde olduğunu söyleyebilirdim. ama çok faydalı olduğunu biliyorum, doğum sonrası bende oluşan meme smylemesi ayıp baş prmağın tırnaklığı büyüklüğündeydi ve 1 günde geçti..
benim yapabileceğim bişey olursa seve seve yardımcı olmak isterim...

zeytinyağı denedim faydasını da gördüm ama kabızlığı atlatamayınca tekrar ediyor..çok teşekkür ederim,yalnız olmadığımı hissetmek rahatlattı...:3:

Ben de bir beslenme önerisinde bulunayım. Çünkü öncelikle kabızlığı engellemeye çalışmak gerek.

Sabahları kahvaltıdan önce 5 kaşık tam tahıllı nestle nesfit, 2 kaşık yulaf ezmesi, 4-5 adet doğranmış kuru kayısı, 10-15 adet kan üzümü (kuru), 5er adet badem,fındık,fıstık dövüp hepsini bir kaba koyun. üzerini geçecek kadar da ılık süt. Bi güzel bitirin, ilk başlarda zor gelebilir ama alışınca barsaklarınız müthiş rahatlar. En az 1 hafta deneyin, faydasını görünce devam edersiniz zaten.
Her tuvaletten sonra da Hametan krem sürün.
Tecrübeyle sabittir :34:

Geçmiş olsun.

istanbulda çoğu aktar vardır muhakkak, izmirde olsaydın kolaylıkla hangilerinde olduğunu söyleyebilirdim. ama çok faydalı olduğunu biliyorum, doğum sonrası bende oluşan meme smylemesi ayıp baş prmağın tırnaklığı büyüklüğündeydi ve 1 günde geçti..
benim yapabileceğim bişey olursa seve seve yardımcı olmak isterim...

Buldum çok teşekkürler. şimdi daha yumuşadı sanki. ben doğumdan sonra ne kabızlık yaşadım, ne başka bi sıkıntı. kendime fazla güvendim. geçen hafta lohusalık falan dinlemedim bütün evi ayağa kaldırdım, temizledim. cam kapı ne varsa. ondan beridir böyleyim. sabah uyandığm andan itibaren tuvalete gidene kadar kara kara düşünüyorum, canım yanacak diye. inşallah bu krem çare olur. gece gündüz duacın olucam :)

hollandadan arkadasım yılbası tatılınde bana geldı eylulden berı kabızlık cekıyormus (tabı hamıle degıl) ama kesınlıkle ne ılaclar denesede caresı bulunmamıs aıle hekımlerıde taa ocak 27ye gununu atmıs dedım gel ben senı bır aktara goıtureyım aktar bıze bır kayısı ezmesı verdı kucuk bırkutu 2 kg kayısıya esdegermıs sabah aksam ac karna 1 tatlı kasıgı sonuc :D
arkadasım ılk defa gun asırı tuvalete gıttı :)

bende hayatımda çok az kabızlık yaşamıştım hatta hamileyken bile ama doğumdan sonra başıma çok geldi sezeryan olmama rağmen. ben aç karna kayısı kuru incir hurma yedim az az ve ardından bol su içtim 2 kez geçti ama geçene kadar ben benden geçtim bi daha gelmemesi için dua ediyorummm:26:

Normal doğumdan sonra bu tür şikayetler oluyormuş. Doktor konusunda sıkmayın kendinizi Doktor doktordur. erkek, bayan diye düşünmemek lazım aslında. Ben de kesinlikle erkek doktora gitmem diyordum. Doğumumu mecburiyetten erkek doktor yaptı. İyi doktor hangisi ise ona gidin derim. Cinsiyet ayrımı yapmadan. :61:Geçmiş olsun.

sürekli siteyi takip ediyordum,üye olmayı erteliyordum ama sorunumla tek başıma başa çıkamıyorum..
3,5 aylık bebeğim var,hamileliğimin son aylarında başlayan kabızlık yakamı bırakmıyor..halbuki çok nadir sorun yaşardım önceleri..
ne yapacağımı bilemiyorum.Canım çok yanıyor,kanama oluyor,doktora gittim duphalac şurup ve bir hapla hemoroid kremi ve fitil verdi.Faydasını yalnızca birgün gördüm.Şimdi durum yine aynı.. tuvalete gitmek istemiyorum. Aile hekimi anlattığıma göre teşhis koydu,herkes görmesi gerekirdi diyor. benimle birlikte doğum yapan arkadaşım ameliyat olmuş, bana da git ol diyor ama korkuyorum.. doktoru erkek olduğu için çekiniyorum..ne olur akıl verin... :84:

Ben de ilk doğumumu yaptıktan sonra buna yakalandım. Yani senin rahatsızlığına.
Öleceğim sandım.
Ölsem bundan daha iyi dedim.
Genel cerrahiye gittim, çektiğim sıkıntıları yaşamaktansa muayene olurum daha iyi dedim. Muayene ett, aynı ilaçları verdi. Düzenli kullandım bitti. İYİLEŞTİM. 2. doğumdan sonra yine oldum, yine doktora gittim, bu sefer muayene olmadım doktora anlattım o da anladı. Aynı ilaçları verdi, yine iyileştim. Hemoroit falan değil ama doktora gitmezsen olabilirsin. İlaçlarını düzenli kullan. Geçer.
İnsan ölmeyi tercih ediyor, anlıyorum seni ama çözümsüz değil.

bu nası bi acıdır:( bıktım artık yaklaşık bir aydır çekiyorum bu sıkıntıyı..anal fissür var dedi doktor..duphalac şurup, anestol verdi..geçer gibi olmuştu, ama tekrar başladı şimdi...offffff...dayanamıyorum ya..emziriyorum bir de yavruma geçer mi ilaçlar kızlar..bi bilginiz var mı ..içime sinmiyo hiç..ama bunları da kullanmazsam ben öliim daha iyi...

arkadaşlar anal fissür kronik hale gelmişse ilaç falan etki etmiyor ben 1 sene önce lazerle anal fissür ameliyatı oldum ve şu anda hiç bir sıkıntım yok çok şükür. çok korkuyordum ameliyattan ama inanın korkulacak hiç bir şey yok. tuvaleti görmek bile istemiyordum ben ama ameliyatla kurtuldum. ben 2011 de istanbul nisa hastanesinde ameliyat oldum. doktorum nevin hanımdı ve çok memnun kaldım. şuanda hiç bir sıkıntım yok. yaklasık 800- 900 tl masraf oldu ama kesinlkle değer.tuvalette ağlıyordum ben o derece. ameliyat da lazer oldum. 20 gün falan acım oldu ama sonrasında hç bir sıkıntım olmadı. kortuğum zamanlarda da arayıp doktorumla istediğim zaman konustum.dışkı kaçırma falan riski de yok. 1- 2 ay hafif bir sızlama oluyor ama kanama ve en önemlisi o korkunç acı bitiyor. bence kendinize daha fazla acı çektirmeyin.

arkadaşlar anal fissür kronik hale gelmişse ilaç falan etki etmiyor ben 1 sene önce lazerle anal fissür ameliyatı oldum ve şu anda hiç bir sıkıntım yok çok şükür. çok korkuyordum ameliyattan ama inanın korkulacak hiç bir şey yok. tuvaleti görmek bile istemiyordum ben ama ameliyatla kurtuldum. ben 2011 de istanbul nisa hastanesinde ameliyat oldum. doktorum nevin hanımdı ve çok memnun kaldım. şuanda hiç bir sıkıntım yok. yaklasık 800- 900 tl masraf oldu ama kesinlkle değer.tuvalette ağlıyordum ben o derece. ameliyat da lazer oldum. 20 gün falan acım oldu ama sonrasında hç bir sıkıntım olmadı. kortuğum zamanlarda da arayıp doktorumla istediğim zaman konustum.dışkı kaçırma falan riski de yok. 1- 2 ay hafif bir sızlama oluyor ama kanama ve en önemlisi o korkunç acı bitiyor. bence kendinize daha fazla acı çektirmeyin.

selam cm bendede aynı durum var nevin hanıma gidmeyi düşünüyorum bendede catlak var ve 2 3 gün rahatım krem sürmeyince siddetli agrı var inşş nevin hanımda bana yardımcı olur:50:

Merhaba hanımlar aynı sorun bende de var üç dört günde bir gidiyorum ve o günüm bana zehir oluyor eşim sıvı yağ iç dedi resmen yarım çay bardağı sıvı yağ içtim sırf rahatlatsin diye ardından yüzüstü yattım belimi iyice sardım daha öncesinden sıcak su oturması yapmıştım yine zorlandim ama yağ ise yaramıştı o kadar kötü olmadım acaba yağı birdahakinde tekrar icsem. Bı zararı olurmu diye düşünüyorum

Bendede ayni sorun vardi gebelikden değil ama...
Ben sorunu şöyle çözdüm:
İlaclar, kayisi filan yardim ediyor ama sorun bağırsağın en son ucunda olan taş gibi dışkı olduğu icin ilk o kitleyi çözmek gerek.

Kusura bakmayin türkçem fazla iyi değil inşallah igrenc bir yazi ortaya cikmaz.. :(

En büyük boy şiringaya (ignesi olmadan) sicak (kaynar degil) su ve tuz karışımı çekdim. Sonra popodan (anusdan) bağırsağa injekde etdim.
O an zaten basinc oluşuyor, direnmek gerek iyice taş gibi olan kitle yumuşasin diye...
Ben 10 dakika dayanabildim ve o kitle yumuşak olarak çıkdı.
Sonra ayni kayisi, zeytinyağı kürüme devam etdim. Bu şırınga olayını bir hafta boyunca hergün yapdim. Bağırsağı iyice temizledim.

Korkmaya gerek yok. Almanyada bunu doktorlar yapiyor, onlar 3 litreye yakin su basiyorlar bağırsağa... ben ilk evde kendim denemek istemişdim ve eger olamazsa doktora temizletcekdim ama gerek kalmadi

Arkadaşlar Internette ağrısız sizisiz nasıl tuvalete çıkarım diye araştırdım biraz iğrenç bir durum ama o ağrıyı çekmektense daha iyi sıcak su oturması yapın ve tuvaletinizi sudan çıkmadan yapın inanin hiç ağrı olmuyor

Back
X