- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.866
- 598
- 33
- Konu Sahibi esmergizmo
Astoria
ya ben sanırım sağlam depresyondayım. ilaca başladım ama içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor bir tavsiyen var mı?
klasik spor yap arkadaşlarla buluş kısmı da işe yaramıyor.
Terapistinle bu durumu konuşmanı ve onun tavsiyelerini dinlemeni öneririm ilk olarak, benim vereceğim tavsiyeler çok genel olacaktır. Spor yapmak açık havada bulunmak ve hareket halinde olarak iyi hissetmenin bir yolu. Ama dışarı çıkmaya hiç mecalin yoksa ev temizleyebilirsin, sevdiğin yemekleri, tatlıları yapabilirsin. Kocaman bir kremalı çikolatalı pasta yapıp hepsini yiyerek serotonin içinde boğulabilirsin ehehe :) Yemek olarak da makarna ve balık yemek daha iyi hissettiriyor. Pişen yemek kokusu sakinleştirir ve mutlu hissettirir.
Sosyalleşmek de kafanı dağıtmak açısından iyidir aslında, yani tek bir kişiye kafanı takmaktansa arkadaşlarınla olmak, kahve içip fal bakmak, dedikodu yapmak vesaire bunlar toparlanmaya yardımcı olabiliyor. Ama sende olmadıysa bir hobi edinebilirsin, hocamın bir danışanı ebru sanatına merak salmıştı mesela ve hala yapıyor. Dediğim gibi terapistin daha sağlıklı öneriler sunabilir, benimkiler daha klasik.