Yeğenimin saçına ombre balyaj yaptım bugün.Fotoğrafı var, umarım eklemeyi başarabilirim.
Saçın taç bölgesini tepeye bir mandalla tutturdum, alt kısmı iki parçaya ayırdım, bu parçalara krepe attım ve krepenin hemen altından birer lastik toka taktım.Sonra saçın taç kısmını 3 parçaya ayırarak aynı krepe işlemini yapıp tokalar taktım.5 parçaya ayrılmış oldu saç.bu tutamların herbirine röfle setinin içindeki açıcı karışımı (uçlara daha fazla yedirerek) sürüp, her bir tutamı ayrı ayrı folyoladım.
Kaç dakika beklediğimize gelince net bilmiyorum, 5 paketi yapmam toplam 10 dk sürmüş olsa, son paketi kapattıktan birkaç dk sonra ilk paketi kontrol ettiğimde rengin açıldığını gördük ve banyoya gidip o paketi açıp duruladık, kremleyip tepeye tutturduk.2 dk sonra 2. pakete aynı işlem, 2 dk sonra 3.yü açtık duruladık kremledik fln, 4-5 böyle devam etti.herbir paket ortalama 15 dk gibi durmuş oldu saçta.hepsini aynı anda açıp yıkamadık.açıcı saçı hızlı açtığından aynı anda yıkarsanız ilk kapattığınız paket daha açık, son kapattığınız daha koyu olabilir.Bir de ilk paketi kontrol için açıp baktığımda fazla açılıp aşırı sarı oldu sanıp panikledik ama yıkayınca sandığımız kadar açık sarı olmadığını gördük.yani açıcı durulanmadan önce daha açık renk görünüyor saç, bu sizi yanıltmasın.
Sonuçtan memnun kaldık, doğal bir sarı elde ettik, aşırı açık sarı veya belli belirsiz olmadı, kararında oldu.
Bu arada saçında hiç boya olmayanlar açıcı kullanmadan, en açık sarı boyayı kullanarak da açabilirler saçlarını.Ancak saçınızda boya varsa, 'boya boyayı açmaz' prensibi devreye giriyor ve illa ki açıcı gerekiyor.