Ömrümün en kıymetli anıydı dediğiniz an....

kanla yıkanmış ufacık bir adanın en uç noktası olan Dipkarpaz'da bir uçurumun ucunda fırtınaya dayanan minicik mor bir çiçeğe takılır genç adamın gözü...yavaşça eğilip onu koparır ve hiç bir söze gerek duymadan,ufak bir tebessümle yeni evli eşine uzatır onu.genç kadın derincene gözlerinin içine bakar ve aynı sessizlikle çiçeği alıp onu avucunun içinde sıkıp,yumruğunu kalbinin üstüne koyar.boralanmış koyu mavi-beyaz iri bulutların altında ,uçurumun ucunda genç çift birbirine sarılıp fısıldarcasına:ölesiye...diye tekrarlarlar...
14 yıl sonra bile o çiçek tıpkı diğer kıymetli anıların parçası gibi,ahşap bir kutuda saklı durur...

oğlişimin doğduktan sonra bana ilk göstermelerinde maviş maviş bakmasıydı çok etkilenmiştim rahmetli babama çok benziyordu o an hiç unutamam

onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış,eşsiz ve yorgun bir metropolde,güneş günün tüm yorgunluğunu sırtlayak ağır ağır batarken,iki ucu sonsuzluğa doğru uzanan tren raylarında,birbirlerine sarılarak yürümektedir genç çift.genç adam ansızın durur ve:'seni çok seviyorum' diyerek genç kızı kendisine doğru çekerek öper.gün batımının gök yüzünde bıraktığı o çılgınca renkler eşliğinde uzaktan bir trenin sesi duyulur.genç çift acele ederek bu anı bozmazlar,kaybedecek neleri vardır ki zaten birbirlerinden başka...?!

Dünyanın öte ucundan 12 saatlik bir uçak yolculuğundan sonra sabahın 6'sında havaalanına beni almaya gelen annemin beni görünce "Kızım, yavrum!" deyip boynuma sarıldığı andır... O an içim gitmişti ona, anne olmak böyle bir şey olsa gerek...

Nişanlıyken gün batmak üzere gökyüzünün rengi muhteşem yağmur çiselerken kartalda sahilde yürürken bir anda beni kendine çekti telefonda bizim şarkımız 1 saate kadar dans etmiştik muhteşemdi..etrafa aldırmadan asla unutmam en güzel anım buydu..

Ilk buluşmamızda dolaşırken çamlıcada silah atmak için gittik bana sarıldı ve ilk öpücüğünü kondurdu elimdeki çanta yere düştü ne yapacagımı şaşırmışken onun bana tatlı tatlı bakması...

Birkez daha buluştuk kadıköy moda sahili deniz muhteşem ayakkabılarımı çıkarıp bi öpücük kondurduktan sonra denize bırakması ayaklarımı.. Kardeşleride vardı ozaman onlarında bön bön bakması..

Kartaldan ümraniyeye bisekletle gelip kırmızı kalpli bir kutunun içine konulmuş bir gül bir yüzük ve metubu bana verip ömrümün sahibi olurmusun demesi.. ve ordan bisikletle utanarak cevabı almadan kaçması.. Şaşkın kocam benim..

Babamın gelin kuşağım baglanırken ağlaması ilk defa agladığını gördüm..kendini tutmaya çalışıyordu belliki ama göz yaşları istemsiz akıyordu yine..

Anneciğimin beni kursa bırakıp giderken arkasına dönüp bana sarılıp hıçkırarak aglaması ilk defa benim için ağlamıştı ve ilk defa bana sarılmıstı Anne sevgisin müthiş bişey oldugunu ogün anladım..

o testte çift çizgiyi gördüğüm andı. o kadar büyük mutluluktu ki, kalbime sıcacık bişey indi her yerim titremeye başladı. Allahım bi daha yaşatsın inşallah.

eşim askere gideceği gün o zamanlar sözlüyüz.öğlen bize gelen sözlüm ile sabahın ilk ışıklarına kadar balkonda oturup saatlerce birbirimizn gözlerinde kaybolmuştuk.biz konuşmadığımız zamanlarda onlar konuşuyordu.benim için çok zordu onu askere yollamak.birgünümüz bile ayrı geçmezdi çünkü.
vee yine eşim askerdeyken kaza geçirmiştim yine çok kötü bir halim vardı kalça kemiğim,kollar,bacaklar yaralı ve yüzümde dikiş dudağım patlamıştı ve 44 kiloya düşmüştüm ohalde onun beni o şekilde görmesini istemiyordum ama bir yandanda çok özlemiştim gözümde tütüyordu 1 haftalık izin alıp gelmişti ve o haldeyken beni 1 gün olsun yalnız bırakmadı ve benimle ilgilendi.ve bana o durumdayken bile güzel olduğumu söyleyip moral vermişti hep.

Çocukluk anılarım koşup oynadığım zamanlar benim için kıymetli anlar sanrım. yüzümü şu anda tek onlar gülümsetiyor...
benim pek anınsayacak güzel bir anım olmamış sanırım

Güzel bir söz yada bir teklif beni heyecanlandırmamış ne acı. kötü oldum şimdi.

tanrının herkese armağan edeceği bir güzelliği vardır.şimdiye kadar pek birşey yaşamadığını düşünüyorsan üzülme...demek ki senin için düşündüğü hediye çok özel olacak...

o testte çift çizgiyi gördüğüm andı. o kadar büyük mutluluktu ki, kalbime sıcacık bişey indi her yerim titremeye başladı. Allahım bi daha yaşatsın inşallah.
konunuza denk gelmiştim,ümittir insanı ayakta tutan.umarım tez vakitte bu heyecanı tekrar yaşarsınız ve bu sefer bu heyecan,onun yumuk yumuk gözlerine ilk kez bakana kadar sürer inşallah...

benim unutamayacağım an iki tane maalesef ayıramadım.birincisi kızımı karıncığımdan çıkarıp bana ıslak bulaşık bir şekilde (cennetten gelmiş gibiydi.....)öptürmeleriydi.gözlerini açıp ağlamayı bir anda kesti ve bana baktı.öpüştük koklaştık.Allahım o ana bi daha gittim.içim bi hoş oldu.ikincisi aşkım eşimle ilk birlikte olduğumuz an.ona sarılmak ve aşkı sevgiyi her duyguyu paylaşmak.10 yıl önceydi ama aklıma her geldiğinde dünmüş gibi geliyor.heyecanlanıyorum.

konunuza denk gelmiştim,ümittir insanı ayakta tutan.umarım tez vakitte bu heyecanı tekrar yaşarsınız ve bu sefer bu heyecan,onun yumuk yumuk gözlerine ilk kez bakana kadar sürer inşallah...

canım yaa yazdıklarınızı okurken gözlerim dolu dolu oldu. amin inşallah. Allah size de ne istiyorsanız nasip etsin. yine duygusala bağladım iyi mi :)

doğumgünümdü.... süslendim püslendim buluştuk... ikimiz de tesadüf mavi giyinmişiz... oturduk cafede pastam geldi mumlarla.. aşkım hediye kutusunu verdi bana... açtım bir çift yüzük.... baktım gözlerinin içine.. elimi tuttu... seni çok seviyorum nişanlım olur musun dedi.... ben başladım ağlamaya... bir de üstüne bana yazdığı upuzu şiiri bulunca kutuda sarıldım kaldımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…