• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ön koltuk meraklısı dişi kuşlar...

mlkctk

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2011
5.593
4.468
373
çok şükür benim kişisel bir derdim yok şimdilik:nazar:

bir yerden bir yere giderken otobüsten bakıyorum sağımdaki solumdaki arabalara ve gördüğüm şeylere inanılmaz sinirleniyorum.

bir kadın, kucağında küçücük çocuğu, ön koltuğa kurulmuş gidiyor umursamaz bir şekilde

e be kadın Allah sana akıl vermiş fikir vermiş demezler mi önce tedbir sonra tevekkül diye...

o çocuk senin kucağında neden oturuyor...bu kadar mı ön koltuk meraklısısın?

o çocuğun neden bir araba koltuğu yok sen neden önde otururken kemer takmıyorsun takmadığın gibi o sabiyi de kucağına oturtuyorsun...

hadi araba koltuğu yok o çocuğun, neden sende onunla birlikte arkada oturmuyorsun?

kocan arabadan mı kaçacak neden korkuyorsun? neyin egosu bu ?

işte benim derdim de bu...

çocuğunuza kirli çıkılarınızdan artırıp bir araba koltuğu alın 100 200 hadı en fazla 500 tl olsun...

görmemiş gibi çocukla ön koltuğa oturmak için yıpratmayın kendinizi demek istiyorum tabii onlar arabada, bense otobuste diyemiyorum

bir tanıdığımızın 1.5 yaşındaki bebeği bu şekilde seyahat ettikleri için kaza anında camdan fırlayıp öndeki traktöre çarptı ve öldü maalesef...

Son düzenleme:
Bbebek içn çok üzüldüm.
Haklısın.Ön koltuk uğruna çocuklarımızın hayatını tehlikeye atmamak lazımm.

Ben de ön koltuk meraklısıyım ama çocuklarım arkada oturur.

bir yerden bir yere giderken otobüsten bakıyorum sağımda ki solumda ki arabalara ve gördüğüm şeylere inanılmaz sinirleniyorum.

bir kadın, kucağında küçücük çocuğu, ön koltuğa kurulmuş gidiyor umursamaz bir şekilde

e be kadın Allah sana akıl vermiş fikir vermiş demezler mi önce tedbir sonra tevekkül diye...

o çocuğun neden bir araba koltuğu yok sen neden önde otururken kemer takmıyorsun takmadığın gibi o sabiyi de kucağına oturtuyorsun...

hadi araba koltuğu yok o çocuğun, neden sende onunla birlikte arkada oturmuyorsun?

çocuğunuza kirli çıkılarınızdan artırıp bir araba koltuğu alın 100 200 hadı en fazla 500 tl olsun...

görmemiş gibi çocukla ön koltuğa oturmak için yıpratmayın kendinizi demek istiyorum tabii onlar arabada, bense otobuste diyemiyorum

bir tanıdığımızın 1.5 yaşındaki bebeği bu şekilde seyahat ettikleri için kaza anında camdan fırlayıp öndeki traktöre çarptı ve öldü maalesef...

bende şahit oldum böyle bir kazaya,1 yaşında çocuk kucağında emniyet kemeri yok ön camdan çıkarmıştık Rabbim bağışladı canlarını.şoktaydılar bizim arabaya
geçirdim çocukla annesini.gerçekten verilmiş sadakaları varmış o kazadan kurtuldular.

Haftasonu şehir dışına çıktık ve otobanda gördüm bu sahneyi.
Kucağında 1,5 -2 yaşında çocuk ön koltukta oturuyor ve kendi emniyet kemerini bağlamış.
Çocuk elbette öylesine güvensiz insan emniyet kemerini takmayı akıl ediyorsa demek ki kaza olabilir buradan fırlayabilirim diye düşünüyordur.
O çocuk ne olacak o halde annesinin kucağından fırlayıp gidecek muhtemelen anne baba sağ çocuk ölmüş olacak.
Sorsan çocuğunu seviyormusun diye ölürüm yavrum için der ama sevmiyor işte ön koltukta oturacağım diye çocuğunu her yolculukta riske atıyor.
Paramız yok koltuk alamıyoruz diyene ise gülerim sadece araba almayı biliyorsan canından çok sevdiğin çocuğuna 24 ay taksitle bir koltukta alırsın.

bir yerden bir yere giderken otobüsten bakıyorum sağımda ki solumda ki arabalara ve gördüğüm şeylere inanılmaz sinirleniyorum.

ağzınıza sağlık.düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.
nasıl sinirleniyorum öyle insanlara.arabayı durdurup çocuğu kucağından almak istiyorum.
insan hayatı bu kadar ucuz mu?bir insanın kendi evladının canı bu kadar ucuz mu?

ön koltukta oturtanlara zaten söyleyecek söz bulamıyorum ama
arka koltukta oturmak da çare değil.
belli bir yaşa kadar çocuklar mutlaka araba koltuğunda oturmak zorunda
ondan sonra da çocuk büyük ön arka koltuk fark etmez herkes emniyet kemerini takmak zorunda.
ön koltukta emniyet kemeri bilinci biraz daha yerleşti ama arka koltuk için de aynı şey geçerli
bir çok kazada arka koltukta oturanlar kafalarını tavana çarpıp boyun kırılması sonucu hayatlarını kaybediyorlar.
çocuklar kadar kendimizi de korumak zorundayız.
kimse çocugunu annesiz - babasız bırakmak istemez.

ben daha kötüsüne şahit oldum ikizleri olan bir çift, baba araba kullanıyor aynı zamanda kucağında çocuk var annede ön koltukta diğer çocukta onun kucağında

Ama olur mu ya,eşinin yanında muhafızlık etmek varken niye boş bıraksın?
Mazallah bekar sanıp kapıverirler,ne psikopatlar var trafikte adama takar birisi,
takip eder sonra peşini bırakmaz falan.
Ayy dağlara taşlara:1:

Kıt akıllı insan çok. :37:
Arabanda kocanın başını bekleyeceğine araba koltuğu al o çocuğa, sonra yine önde otur.

bence cok kiziyorum böyle seye. kaza olunca da vay neden önde oturdu ah neden oldu diye agliyorlar.

kurallara uymaliyiz arkadaslar.

ön koltuk meraklisi demeyelimde
esimle arabayla gezmeyi cok severim
sigarami yakip muzigimi acip gitmeyi
amma velakin cocuk oldu ve ben cocugumla arkada oturuyorum
cocugum arabasinda guvende oldugu halde öne gecmek istemiyorum
sigara artik icilmiyor muzik yuksek acilmiyor

simdi dusunuyorumda cocugu kucagima alip one oturuyormusum:27:
hangi hakla hangi mantikla hangi sevgiyle? kimenin anneligini kolay kolay
sorgulamam ama bu sekil bir manzara gorsem otomatik sorgularim

yazdıklarına katılıyorum ,bu da yetmezmiş gibi araba kullanırken çocuğu kucağına alan babalara ne demeli?
bir de böyle tipler var özellikle erkek çocukları bir yaşını geçti mi erkek oldu ya!illa direksiyon tutturulacak.....
kadın da yan koltukta sırıtacak...kesinlikle cezelar daha ağır olmalı emniyet kemeri, araba koltuğu zorunluluğu ve tedbiri alınmalı.

Haftasonu şehir dışına çıktık ve otobanda gördüm bu sahneyi.
Kucağında 1,5 -2 yaşında çocuk ön koltukta oturuyor ve kendi emniyet kemerini bağlamış.
Çocuk elbette öylesine güvensiz insan emniyet kemerini takmayı akıl ediyorsa demek ki kaza olabilir buradan fırlayabilirim diye düşünüyordur.
O çocuk ne olacak o halde annesinin kucağından fırlayıp gidecek muhtemelen anne baba sağ çocuk ölmüş olacak.
Sorsan çocuğunu seviyormusun diye ölürüm yavrum için der ama sevmiyor işte ön koltukta oturacağım diye çocuğunu her yolculukta riske atıyor.
Paramız yok koltuk alamıyoruz diyene ise gülerim sadece araba almayı biliyorsan canından çok sevdiğin çocuğuna 24 ay taksitle bir koltukta alırsın.

öyle atıp tutmak ne güzel herkes hata yapabilir hiç kimse çocuğuna koltuk almıyor diye ve önde oturuyor diye çocuğuna olan sevgisiyle kıyaslayamazsınız...
ALLAH yazdıysa herşey olur..ne önlem alırsan al...bu konu sahibide düzgün bi üslüpla başına gelen olayı anlatıp uyarsaydı çook daha duyarlı hale gelirdi...
diye düşünüyorum....

öyle atıp tutmak ne güzel herkes hata yapabilir hiç kimse çocuğuna koltuk almıyor diye ve önde oturuyor diye çocuğuna olan sevgisiyle kıyaslayamazsınız...
ALLAH yazdıysa herşey olur..ne önlem alırsan al...bu konu sahibide düzgün bi üslüpla başına gelen olayı anlatıp uyarsaydı çook daha duyarlı hale gelirdi...
diye düşünüyorum....

Sizde ön koltukçusunuz anlaşılan.
Çocuğunu kucağına alan ön koltukta oturan hiçbir kadın çocuğunu sevmiyordur arkadaşım.
İsterse dünyayı yıksın seviyorum diye sert ve ani bir frende bile çocuğun kucaktan fırlayıp gideceğini herkes az çok tahmin eder.
Allah akıl fikir vermiş bizlere,kullanın demiş.
İyi o zaman yüzme bilmeyen okyanusa dalsın,yangın tüpü olmayan yangına,fay hattına ev yapalım,alkollü araba kullanalım.
Soran olursa da eee Allah öldürmezse öldürmez deriz.
İslam=Akıl

Sizde ön koltukçusunuz anlaşılan.
Çocuğunu kucağına alan ön koltukta oturan hiçbir kadın çocuğunu sevmiyordur arkadaşım.
İsterse dünyayı yıksın seviyorum diye sert ve ani bir frende bile çocuğun kucaktan fırlayıp gideceğini herkes az çok tahmin eder.
Allah akıl fikir vermiş bizlere,kullanın demiş.
İyi o zaman yüzme bilmeyen okyanusa dalsın,yangın tüpü olmayan yangına,fay hattına ev yapalım,alkollü araba kullanalım.
Soran olursa da eee Allah öldürmezse öldürmez deriz.
İslam=Akıl

yine aynı şeye devam ediyorsunuz....sizinde çocuğunuz yok anlasılan olsun ozaman konusun ....

bende çok rastlıyorum bu duruma.kimse kusura bakmasın ama cahillikten başka birşey değil bu.oto koltuğu alacak paran mı yok (ki araba alacak parası olanın 100 liraya koltuk alacak parasıda vardır),alırsın çocuğunu arkaya sende yanında oturursun en azından biraz daha güvenli olur..önde oturuyor diye kimseye madalya verilmiyor ki.üstelik tvlerde falanda bu konun üzerinde çok duruluyor hala ne akla hizmet çocukla birlikte ön koltukta oturuluyor ben anlayamıyorum.bu arada ufak bir bilgilendirme yapayım oto koltuğu almak isteyen olursa Kraft'ın 15-35 kg.kadar olan koltukları indirime girmiş,80 lira gayet hesaplı yeri gelmişken söyleyeyim dedim:34:

hepimize kazasız belasız günler diliyorum..

Son düzenleme:
yine aynı şeye devam ediyorsunuz....sizinde çocuğunuz yok anlasılan olsun ozaman konusun ....

Benim çocuğum var dolayısıyla konuşabilirim sanırım. Siz eğer çocuğunuzu ön koltukta kucağınıza alıyorsanız çok hata ediyorsunuz. Ani frende veya Allah korusun çarpışmada çocuğu tutamazsın fırlar camdan. Enerjini burada senin çocuğunun güvenliğini düşünenlerle didişmeye değil evladımı nasıl koruyabilirim diye düşünmeye harca.

diye düşünüyorum....

haklısınız Allah yazdıysa ne önlem alırsan al herşey olur ama "Tedbirsiz de Tevekkül Olmaz".neyi eleştiriyorsunuz ben anlayamadım,bu konunun tartışılacak bir tarafı yok ki.

Back
X