Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu hatanin sorumlusu once anne ve baba, sonra devlet!
avrupa'yi amerika'yi ovmeyi hic sevmem ama adamlar mantikli is yapiyor...
bizde yasa cikti bu cocuk koltugu ile ilgili, yani yasalara gore cocuk koltugu olmayan ailelerin trafikte ceza yemeleri gerekiyor...
amma velakin yasa uygulanmiyor, sorumlusu da devlet...
sen ceza yazmaya basla suruculere bir, ya da cezadan once kamuoyunu halki bir bilinclendir bu konu ile ilgili, bak bakalim insanlar yasaya nasil uyuyor cocuk olumleri nasil azaliyor...
bu arada bazi insanlar cocuk koltugunun sadece bebekler icin oldugunu dusunuyor ama belli bir yasa, boya, ve kiloya erismeden cocuklarin oto koltugu olmadan seyahat etitirilmesi yasaktir sadece bebek icin degil bu uygulama...
oto koltugunuza alistiramadik diyen aileler icinse oneriler cok basit, cocugunu dogdugu gunden itibaren arabaya her binisinde o koltuga oturtursan alismakta zorluk cekmez....
Bu benim de en hassas oldugum konulardan biri... Arabasi olan kucuk cocuklu ailelerin mutlaka oto koltugu olmasi gerekiyor. Ustelik daha evvel bir arkadasin belirttigi gibi ucuz cin mali olanlardan degil, her turlu carpisma testinden gecmis, kaza aninda guvenligi en ust duzeyde saglayacak olan bir koltuk olmasi lazim. Sadece yasak savmak icin degil, gercekten cocugumuzun emniyetini saglamak icin. Her seyimizden kisabiliriz ancak soz konusu can guvenligi olunca, paraya acimamak lazim. Trafik kazasinin telafisi olmuyor, geri donusu yok. Sadece bizim dikkatli olmamiz da yetmiyor, arkadan gelen surucunun dikkatsizligi sonucu kaza oldugunda bu koltuklar cocuklarimiz icin hayat kurtarici oluyor.
Bir de arabanin arkasina mutlaka "arabada bebek var" yazisi konmali. Sus icin degil, arkadan gelen surucunun daha dikkatli olmasini saglamak icin. "Kim dikkat ediyor ki" diyebiliriz ama trafikte bir kisiyi bile bu yaziyla uyarabilirsek karliyiz demektir.
Benim de 3.5 yasinda bir oglum var, dogdugundan beri yasina uygun araba koltugu kullaniyoruz. İlk zamanlar arkada, yaninda oturuyordum. Buyudukce ve etrafla ilgilenmeye basladikca on koltukta oturmaya basladim. Arabada hem cocuk kilidi var, hem de arabaya binince iceriden kilitliyoruz emniyet icin. O arkada halinden cok memnun, etrafi seyrederek yolculuk yapiyor...
ne kadar doğru bilmiyorum ama....
"Bir söylentiye göre bu yazının konmasının çok acıklı bir hikayesi varmış.. yılar önce kanada'da bir araba kazası olmuş ve neredeyse hurda olmuş arabadan bir kadın çıkarmışlar. kadın kendinde değilmiş ve hemen hastahaneye kaldırılmış. poliste önü fena ezilmiş arabayı hurdalığa götürmüş. daha sonraları hurdacılar arabada bir bebek ayağı görürler ve anlaşılır ki arabada birde bebek vardır.. bebekte tek bir çizik bile yoktur fakat bebek kanadanın soğuk gecelerine dayanamayıp donarak ölmüştür. bundan sonra kanada bir yasa çıkarır ve bebek olan her arabaya bir tane bu yazılardan koyulması kararlaştırılır.."
günaydın hanımlar...evet dün akşamdan beri düşündüm taşındım ve size hak verdim ve bu ilk bilinçli davranışımı gerçekleştirdim bu sabah kızımla arkada oturdum 5 dk kısa yolculuk bıze olsa bundan sonra cok daha dıkkat edıcem... inanmazsınız belki ama içimde yer etmiş bu ''önde çocuğuyla oturan anne çocuğunu sevmiyordur..'' diye ben çocuğumu ki herkez uğruna ölecek kadar çok seviyordur bizim koltuğumuz var ama kızım çok inatçı olduğundan bir gün bile oturmadı benımde arkada oturduğumda mıdem bulanıyor...onde oturuyordum kemerı takıp buolayın cıddıyetıne yenı vardım ....ALLAH korusun benım tepkım bılıncsız annenın cocugunu sevmemesın den yargılanmaktı ben ustume alındım..bırde onde oturan dışı kuş meraklısı...onde çocuğuyla oturan annelere tavsıye dıye bı baslık olsaydı cok daha ıyı olurdu...yoksa gayet duyarlı bır konu ben ve benım gıbı bı cok kısı emınım olayın farkına varmıstır...ben tesekkur ederım kendı adıma da ozur dılıyorum yanlıs anlasıldıgımdan dolayı ...ıyı yazısmalar...
ne kadar doğru bilmiyorum ama....
"Bir söylentiye göre bu yazının konmasının çok acıklı bir hikayesi varmış.. yılar önce kanada'da bir araba kazası olmuş ve neredeyse hurda olmuş arabadan bir kadın çıkarmışlar. kadın kendinde değilmiş ve hemen hastahaneye kaldırılmış. poliste önü fena ezilmiş arabayı hurdalığa götürmüş. daha sonraları hurdacılar arabada bir bebek ayağı görürler ve anlaşılır ki arabada birde bebek vardır.. bebekte tek bir çizik bile yoktur fakat bebek kanadanın soğuk gecelerine dayanamayıp donarak ölmüştür. bundan sonra kanada bir yasa çıkarır ve bebek olan her arabaya bir tane bu yazılardan koyulması kararlaştırılır.."
bende gelmeden senin gibi dusunuyordum.ozellikle amerikaya yonetimden dolayi uyuz oluyordum...ama geldigimiz ilk hafta sudan cikmis baliga dondum desem yeri.hersey kural!!!! ozellikle benim oturdugumm sehir toplu tasima araci yok herkesin altinda kendi arabasi var bi ailede 3 tane falan araba var...ama kaza,trafik gibi seyler yok..bi gecen gun oldu kaza oda yagmurdan kaydi araba kendim gordum..kirmizi isikta asla gecemezsin.hiz limitini asla asamazsin.bide su sari okul otobusleri varya hep filmlerde olur.onu gordugun an duracaksin..yanindan geceyim nolur cnm deme sansin yok...o ilerleyecek sen oyle gideceksin..belli bi mesafede yaklasamazsin..neden??? cunku cocuk tasiyor,kazaya sebep olacak hersey yasak...hele oto koltuksuz gordulermi cezayi catir catir odersin..bu yonlerini takdir ettim vallahi ne yalan soyleyeyim
Ben de cikisiyla ilgili bu hikayeyi okumustum. Ama gunumuzde yabanci ulkelerde de bizde de arkadaki surucunun takip mesafesini korumasi ve daha dikkatli olmasi icin konuluyor (daha dogrusu konulmasi lazim) Hatta bir yazi okumustum, cocuk koltugunu ne tarafa koyarsaniz yaziyi da o tarafa koyun diye. Cunku kaza aninda her ne kadar saniyelerle yarisiliyor olsa da arkadaki surucunun carpma anindan once direksiyonu diger tarafa kirip cocugun oldugu tarafa direkt vurmasini onlemeye de yarayabiliyormus. Simdi belki diyeceksiniz ki kac kisi bunun bilincindedir? Elbette dogru bir yaklasim olur ama kk gibi cok okunan platformlarda bu tip paylasimlara devam edersek daha cok insan bilinclenebilir diye dusunuyorum. Ne yazik ki bazi ebeveynler bunu sadece bebekleri oldugunu belirtmek icin süs amacli olarak kullaniyor. Keske her sey amacina hizmet edebilse...
ben de bebek var yazısı asmak istiyorum aslında , en azından yolda bayan şoför görünce sıkıştırmayı vazife edinen hayvanlar için caydırıcı olur diye düşünüyorum ama eşimle bi köşe yazısı okumuştuk gazetede, yazar bu yazının ''benim çocuğum var'' diye hava atmak için asıldığını iddia etmiş. ne havasıysa artık bilmiyorum onu okuduğundan beri eşim karşı.
Sizde ön koltukçusunuz anlaşılan.
Çocuğunu kucağına alan ön koltukta oturan hiçbir kadın çocuğunu sevmiyordur arkadaşım.
İsterse dünyayı yıksın seviyorum diye sert ve ani bir frende bile çocuğun kucaktan fırlayıp gideceğini herkes az çok tahmin eder.
Allah akıl fikir vermiş bizlere,kullanın demiş.
İyi o zaman yüzme bilmeyen okyanusa dalsın,yangın tüpü olmayan yangına,fay hattına ev yapalım,alkollü araba kullanalım.
Soran olursa da eee Allah öldürmezse öldürmez deriz.
İslam=Akıl
Bi dk bunun İslamla ne alakası var? Sen tedbirini almazsan bu zaten intihar sayılır İslamda da! Hemen yaftayı dine yapıştırın insanlar saçma bişey yapınca.. bir de uzun zamandır üyesiniz, dini karıştırmışsınız hemen![]()