ön muhasebe işi yapanlar bakar mısınız?

Bende ortalama 8 yıllık tecrubeye 1700 + agi + sgk + yemek ve yol alıyorum. Benim işlerim yoğun değil ayda 1 fatura kesiyorum, 3-4 müşteri var hesaplarda yoğunluk yok o yüzden bu maaşa bu iş normal diye düşünüyordum. 3000 i duyunca kullanılıyor muyum acaba diye düşündüm.
Piyasası bukadar yüksek mi bu işin yaa:KK64:

Piyasa o kadar yüksek değil.
SMMM belgesi olmayanların 3000 aldığını hiç duymadım. Tabii bu düz personel için. Müdürler vs hariç

Siz sorun kendinize 3 yaşında bir çocuk asgari ücret haftada birgün tatil ve ev işlerine destek yok geçiminiz çok zor değilse bence değmez bu arada ilerdeki 3000 tl pek inandırıcı gelmedi çalışan bulamayan işyerlerinin tipik lafıdır ve asla tutulmaz bu sözler söyleseniz üste çıkarlar birde sizin yetersiz olduğunuzdan dem vururlar iktisat mezunu ve muhasebe işini yapmış biri olarak söylüyorum...

Bende ortalama 8 yıllık tecrubeye 1700 + agi + sgk + yemek ve yol alıyorum. Benim işlerim yoğun değil ayda 1 fatura kesiyorum, 3-4 müşteri var hesaplarda yoğunluk yok o yüzden bu maaşa bu iş normal diye düşünüyordum. 3000 i duyunca kullanılıyor muyum acaba diye düşündüm.
Yok yüksek değil bence 300 yazılacağına 3000 yazdı arkadaş :confused:Ben iş aradım geçen gün başka bir firmada 1750 + agi veriyorlardı daha farklı bir sektör ne bileyim burada bir ekip olduk ayrılmakta zor geliyor:KK35:Yemeğimiz şirketten yol ücretimde var tabi ek olarak ve sıkıntısız bir yerde çalışıyorum anlayışlılar durmamın sebebi o:ukala:

ben ön muhasebeci değilim ama piyasayı yakından tanıyan biri olarak nacizane tavsiyelerim olacak. Piyasadaki çok az işte insanları asgari ücretin üzerinde bir ücret seviyesi ile işe başlatırlar. Asgari ücret için elbette birçok şeyden fedakarlık yapmaya değmez ama bu ülke gerçeği. Eğer gerçekten ihtiyacınız varsa, bir adım atın derim.
işveren asgari ücretle başlatırım fakat zamanla senin işteki durumuna göre artırabilirim dedi
çok ihtiyacım var diyemem fakat deneyim olsun sigortam yatsın istiyorum açıkcası
çocuğum olmasa belki çok daha kolay olurdu şuan hem ondan ayrı kalacağım hem ev işleri derken yetiştirebilir miyim diye düşünüyorum açıkcası
genelde dediğiniz gibi çoğu yerde öncelikle asgari ücretle başlatıyor
Bence Bu Paraya Akşam 19:00 Kadar Çalışılmaz...
:(
Her mesleğin zorluğu var. Genel muhasebeye nazaran daha kolay sayılabilir.
Ödemeler faturalar falan olacaktır. Para işi her zaman sıkıntıdır.
toptan satış yaptıkları için çok fazla faturamız falan olmaz dedi
dediğim gibi deneyim olsun sigortam yatsın istiyorum ama işte çocukla ev işleriyle uğraşıcam derken ne durumda olurum bilemiyorum
İş tecrübeniz azsa, deneyin bence.. Sonuçta patron vaadini gerçekleştirirse ve memnun kalırsanız devam edersiniz. Sanırım maaşı 3 bin toplam olarak sonradan yapacak, bi bakın derim..

Bilmiyorum artış dediği kadar yapar mı ama şimdilik sadece sigortam yatsa deneyim olsa da yeter bana
Ben de denemek istiyorum eşimi de ikna edebilirsem.

SMMM belgesi olmayanların 3000 aldığını hiç duymadım. Tabii bu düz personel için. Müdürler vs hariç

Dimi.
Ben çevremdekilerle pek maaş konuşmam, piyasayı bilmem.
o yüzden acaba çok mu düşük alıyorum dedim bir an.

Konu sahibi, kendini geliştirmek için asgari ücret + sgk iyidir yani

işveren asgari ücretle başlatırım fakat zamanla senin işteki durumuna göre artırabilirim dedi
çok ihtiyacım var diyemem fakat deneyim olsun sigortam yatsın istiyorum açıkcası
çocuğum olmasa belki çok daha kolay olurdu şuan hem ondan ayrı kalacağım hem ev işleri derken yetiştirebilir miyim diye düşünüyorum açıkcası
genelde dediğiniz gibi çoğu yerde öncelikle asgari ücretle başlatıyor

:KK43:

toptan satış yaptıkları için çok fazla faturamız falan olmaz dedi
dediğim gibi deneyim olsun sigortam yatsın istiyorum ama işte çocukla ev işleriyle uğraşıcam derken ne durumda olurum bilemiyorum

Bilmiyorum artış dediği kadar yapar mı ama şimdilik sadece sigortam yatsa deneyim olsa da yeter bana
Ben de denemek istiyorum eşimi de ikna edebilirsem.
3 bin banada vaad anlamında uçu geldi ama toplam 3 bin belki mezun olduğunuz okulla alakalı olabilir, çünkü ön muhasebeyi ticaret lisesi mezunuda tutar veya kursuna giden herhangi biride..
Siz deneyin yinede.. Sevmezseniz, uymazsa bırakırsınız..

3000 TL artış mı :işsiz:Ben 4 senedir ön muhasebeci ve ekstradan bir sürü iş yapıyorum şuanda 1450 + agi cumartesi 1e kadar akşam 6ya kadar çalışıyorum. Maalesef maaşlar bu aralıkta oluyor ben resmen salak yerine koyuluyorum o farklı gerçi ama yerimde rahatım diye uğraşmıyorum:KK70:Ön muhasebe çok yoğun değildir ama firmasına göre değişir bu durum içeriğinde ne yapacaksın mesela ben fatura kesimi +faturaların kayıtlanması + dosyalama+ telefon görüşmeleri mutabakat + sipariş alma + ekstreler + şirket içi defter tutma + aylık gelir gider tablosu yapıyorum genelde hareketliyim hep:rapci:
Bana da dediğiniz işleri saydı sadece :)
Estağfurullah işinizi yapıyorsunuz ne güzel demeyin öyle kendinize salak yerine koyuluyorum falan diye :)

ya deger mı kısmını bilmem ama 3000 tl dedigine inanma :) hep vaat hep vaat.
en kötü ihtimalle sigortan yatar...
İşte bunu da denemeden bilemem herhalde. 3000TL zaten düşünmüyorum hemen ama 2000TL olsa fena olmazdı :)
Deneyim olması açısından çalışabilirsiniz. Kendinizi ispat edip memnunsanız işinizden ücret artışına gidin yok yapmıyorlarsa 1-1,5 sene sonra yolunuza bakın derim. He bu arada lütfen temizlik çay servisi gibi işleri yapmayın. Ön muhasebede yan iş olarak bunları kitleme olayları olabiliyor dikkat edin.
Evet genelde çay servisi temizlik de isteniyor ama bana bunları demedi bir eleman daha var sanırım o bu işleri yapıyor.
Ön muhasebe için 3000 tl ye kadar artış, başlangıç için 1300 bana çok uç noktalar gibi geldi yarısınndan daha fazlasına bu iş yapılıyorsa ne demeye asgari ücret alıyor.Ön muhasebe alacaksa 3000 o zaman genel muhasebe alır 5000.Kafamda deli sorular :) Bir yerden başlamanız lazım.Sigortanız ödenecekmiş bu güzel bir şey.Ama en başta da belirttiğim sanki patron kişisi biraz artış yaparım kısmını abartmış gibi.o konuda çok bel bağlamadan girişin işe derim ben.

Yani bilemiyorum benden önce çıkan kişi çok iyi para oluyordu dedi fakat tabi ki daha tanımadığım için doğru mu dedi yalan mı bilemiyorum. Zaten işe girersem asgari ücretle giriyorum diye giricem önce ve bunu kafamda oturtmaya çalışıyorum. Eşime kalsa bu paraya çalışmaya değmez.

Yok yüksek değil bence 300 yazılacağına 3000 yazdı arkadaş :confused:Ben iş aradım geçen gün başka bir firmada 1750 + agi veriyorlardı daha farklı bir sektör ne bileyim burada bir ekip olduk ayrılmakta zor geliyor:KK35:Yemeğimiz şirketten yol ücretimde var tabi ek olarak ve sıkıntısız bir yerde çalışıyorum anlayışlılar durmamın sebebi o:ukala:

Önceki işimde iyi para alıyordum ama huzurum yoktu, En önemlisi bu bence. Çalıştığın ortam rahat, huzurluysa maaşı yetecek kadar olsun gerisi önemli değil

Estağfurullah işinizi yapıyorsunuz ne güzel demeyin öyle kendinize salak yerine koyuluyorum falan diye :)

İşte bunu da denemeden bilemem herhalde. 3000TL zaten düşünmüyorum hemen ama 2000TL olsa fena olmazdı :)

Evet genelde çay servisi temizlik de isteniyor ama bana bunları demedi bir eleman daha var sanırım o bu işleri yapıyor.

Yani bilemiyorum benden önce çıkan kişi çok iyi para oluyordu dedi fakat tabi ki daha tanımadığım için doğru mu dedi yalan mı bilemiyorum. Zaten işe girersem asgari ücretle giriyorum diye giricem önce ve bunu kafamda oturtmaya çalışıyorum. Eşime kalsa bu paraya çalışmaya değmez.
muhasebeciyim.Sektör ve şehir mutlaka bazı şeyleri değiştirir ama 3000 lira kazanan ön muhasebeci henüz görmedim.

Bende ön muhasebe işi yapıyorum maaşım 1,425 tl + sigortam yatıyor yemegı de anlasmalı lokantamız var ordan yıyoruz 3bin tl alman için bir kac sene çalışman herseyı bılmen ıdare etmen lazım genel muhasebeye göre basit fatura işle fatura kes mutabakat yap borcu olan firmaları ara telefonlara bak ilk zamanlar sabah 8 aksam 7 cumartesı de dahıl calısıyodum sımdı denetımler varmıs duzenleme yaptılar 8:30 -17:30 çalışıyoruz kendıne guvenıyosan yapabılırım dıyosan bır şansını dene zaten senı zorla tutan yok baktın gördün memnun degılsın bırakırsın işi karar senin

Daha önce çalışma geçmişin yok ise
yani tecrübesizsen mutlaka başla.
Çünkü kimse iş bilmeyen tecrübesiz birine direk
3000-4000 lerle gel başla demez.
Bir yerden başlaman lazım
orası da burası olsun :)

Gelişim gösterdikçe gelir anlamında tatmin olmaya başlarsın.
Sigortan yatacak,
Evine yakın.
Çocuğuna bakacak birileri var.
Hiç düşünme bence.

Kesinlikle benim de işe başlamak isteme sebebim tecrübe olacak zaten.
Evime yakın olması da benim için iyi yani o yüzden olumlu düşünmeye başladım ilk başta.
Eşimle de bi konuşabilsem bu konuyu inşallah.
Maddi durumunuz iyiyse esinizle aranizda guven problemi yoksa esiniz sizden para esirgeyen biri degilse bence asgari ucrete cocugunuz varken haftanin 6 gunu aksam 7 ye kadar calisilmaz bence.

Ama sigortaniz yatacak ve birkac seneye maas artisi olacaksa birde bu acidan bakarsak olabilir.

Olcun tartin siz karar verin.
Eşim Allaha şükür para konusunu sıkıntı yapmaz genelde para durumunu bana bırakır.
Ama dediğim gibi sigortam yatmıyor ve ilerde maaş da artabilir. Yaşım da ilerliyor. İleride iş bulmam zorlaşabilir.

Yani benim dediğime göre kıyaslamayın belki de işveren öylesine dedi ama ciddi konuşuyordu eğer bu işi iyi yaparsan sana güvenebilirsem ilerde maaşın iyi olur. Maddi sıkıntın olursa 5000 istiyorum abi desen hemen veririm. Burda çalışan benim kardeşimdir elimden geleni yaparım falan dedi.
Muhasebe programı ne kullanıyorsunuz?

bence çalışın...ne yapın edin eşinizi ikna edip başlayın bir yerden...şanslısınız çünkü okutulmuşsunuz...şanslısınız çünkü bebeğinize bakacak kişiler var....şanslısınız eşiniz geç geliyormuş...yazık değil mi o diplomayı alabilmek için uykusuz kaldığın gecelere....seni okutabilmek için çırpınan ailenizin emeklerine...

Aynı iş yerimde 8. senemdeyim.Agi dahil 2000 Tl alıyorum.+ yemek kartı.Yol yok işyerime yakın evim.
Ama rahatım çok şükür.İstediğimde erkende çıkabilirim.Paradan ziyade huzur daha önemli.
Kaşıkla verip kepçeyle çıkaran işverende çok var yani.
Denemekte yarar var.

Yani bilemiyorumm bana da fazla söyledi gibi geldi ama zaten asgari ücrete göre değerlendiricem zaten artış yapsa bile bi anda 3000 TL mümkün değil.
Siz sorun kendinize 3 yaşında bir çocuk asgari ücret haftada birgün tatil ve ev işlerine destek yok geçiminiz çok zor değilse bence değmez bu arada ilerdeki 3000 tl pek inandırıcı gelmedi çalışan bulamayan işyerlerinin tipik lafıdır ve asla tutulmaz bu sözler söyleseniz üste çıkarlar birde sizin yetersiz olduğunuzdan dem vururlar iktisat mezunu ve muhasebe işini yapmış biri olarak söylüyorum...
Yani sizce deneyim için iyi olmaz mı çalışmak?
Genelde çoğu firma en az 1 yıl deneyim şartı arıyor.

Yok canım valla 3000 TL dedi :) Ama sanmıyorum ikinci ayda 3000TL verecek değil.

Başlangıç için olabilir bence ben 4 senelik elemanım 4 sene önce 750 TL den başlamışsın deneyim olsun diye yüksele yüksele bu kadar oldu işte :KK53:Açıkcası çok fazla iş yapıyorum ön muhasebe dışında kasa defteri ek defterlere fatura işleme gelir gider tablosu yapıyorum ilk girişte yoktu bunlar yeni bu sene eklendi ama yine yapılan zam 150 TL:tokat:Eşim standartı 1700 en az olmalı diyor ama ben agir dahil 1600 anca alıyorum:KK51:
Önceki işimde iyi para alıyordum ama huzurum yoktu, En önemlisi bu bence. Çalıştığın ortam rahat, huzurluysa maaşı yetecek kadar olsun gerisi önemli değil

Evet bende inan o sebeple bekliyorum yoksa Haziran ayına kadar tazminatımı alıp çıkabilirim 1 senelik evliliğim dolmadan ama yapamadım maalesef ev kredisi ödüyoruz sağlam bir firma bulamam sonra ortada kalırım diye yetmese de idare etmeye çalışıyoruz işte:KK43:

Dimi.
Ben çevremdekilerle pek maaş konuşmam, piyasayı bilmem.
o yüzden acaba çok mu düşük alıyorum dedim bir an.

Konu sahibi, kendini geliştirmek için asgari ücret + sgk iyidir yani
Evet amacım zaten kendimi geliştirmek ve deneyim aslında bunun için normal herhalde.
3 bin banada vaad anlamında uçu geldi ama toplam 3 bin belki mezun olduğunuz okulla alakalı olabilir, çünkü ön muhasebeyi ticaret lisesi mezunuda tutar veya kursuna giden herhangi biride..
Siz deneyin yinede.. Sevmezseniz, uymazsa bırakırsınız..

Aslında çok iyi bir okuldan mezun değilim fakat 4 yıl okudum diye demiş olabilir mi bilmiyorum.
Benim de içimden denemek geçiyor açıkcası.

Yani bilemiyorumm bana da fazla söyledi gibi geldi ama zaten asgari ücrete göre değerlendiricem zaten artış yapsa bile bi anda 3000 TL mümkün değil.

Yani sizce deneyim için iyi olmaz mı çalışmak?
Genelde çoğu firma en az 1 yıl deneyim şartı arıyor.

Yok canım valla 3000 TL dedi :) Ama sanmıyorum ikinci ayda 3000TL verecek değil.
Pek güvenmedim açıkcası çok uçmuş çünkü genel muhasebedeki insanlar kaçıncı senelerinde olmasına rağmen alamıyor o rakamı eşim daha yeni 2250 oldu bu sene agi dahil :kahve:6 ayda 1 kere ikramiyesi var gerçi 2500 rakamına yaklaşmış oluyor ama onunda 6-7 sene oldu çalışalı:bicak:

Kesinlikle huzur olsun ben de açıkcası çok bir maaş beklemiyorum.
muhasebeciyim.Sektör ve şehir mutlaka bazı şeyleri değiştirir ama 3000 lira kazanan ön muhasebeci henüz görmedim.
İlk ben olayım o zaman :)
Hayaller ve hayatlar gibi oldum :D
Bende ön muhasebe işi yapıyorum maaşım 1,425 tl + sigortam yatıyor yemegı de anlasmalı lokantamız var ordan yıyoruz 3bin tl alman için bir kac sene çalışman herseyı bılmen ıdare etmen lazım genel muhasebeye göre basit fatura işle fatura kes mutabakat yap borcu olan firmaları ara telefonlara bak ilk zamanlar sabah 8 aksam 7 cumartesı de dahıl calısıyodum sımdı denetımler varmıs duzenleme yaptılar 8:30 -17:30 çalışıyoruz kendıne guvenıyosan yapabılırım dıyosan bır şansını dene zaten senı zorla tutan yok baktın gördün memnun degılsın bırakırsın işi karar senin
O zaman 1300+sigorta+yemek ilk başlangıç için çok da az değil siz de aynı işi yapıyorsanız.
İş çıkışı saatiniz de çok iyi.

Yani benim dediğime göre kıyaslamayın belki de işveren öylesine dedi ama ciddi konuşuyordu eğer bu işi iyi yaparsan sana güvenebilirsem ilerde maaşın iyi olur. Maddi sıkıntın olursa 5000 istiyorum abi desen hemen veririm. Burda çalışan benim kardeşimdir elimden geleni yaparım falan dedi.
Muhasebe programı ne kullanıyorsunuz?

Eta kullanıyordum aslında ama pc de sorun oldu sistem çöktü falan. Şuan excel de tutuyorum hesapları. Formül falan oluşturdum, muhtemelen bu düzeni devam ettiririm

Back
X