ön muhasebe işi yapanlar bakar mısınız?

bence çalışın...ne yapın edin eşinizi ikna edip başlayın bir yerden...şanslısınız çünkü okutulmuşsunuz...şanslısınız çünkü bebeğinize bakacak kişiler var....şanslısınız eşiniz geç geliyormuş...yazık değil mi o diplomayı alabilmek için uykusuz kaldığın gecelere....seni okutabilmek için çırpınan ailenizin emeklerine...
haklısınız o kadar yıl okuduğum zamanlar boşa gitsin de istemiyorum açıkcası

Aynı iş yerimde 8. senemdeyim.Agi dahil 2000 Tl alıyorum.+ yemek kartı.Yol yok işyerime yakın evim.
Ama rahatım çok şükür.İstediğimde erkende çıkabilirim.Paradan ziyade huzur daha önemli.
Kaşıkla verip kepçeyle çıkaran işverende çok var yani.
Denemekte yarar var.
Kesinlikle huzurlu olabileceğim bir işyeri olsun istiyorum ben de paradan çok daha önemli benim için.
Çok para sıkıntım yok şükür. Ama çalışmak istiyorum.

Pek güvenmedim açıkcası çok uçmuş çünkü genel muhasebedeki insanlar kaçıncı senelerinde olmasına rağmen alamıyor o rakamı eşim daha yeni 2250 oldu bu sene agi dahil :kahve:6 ayda 1 kere ikramiyesi var gerçi 2500 rakamına yaklaşmış oluyor ama onunda 6-7 sene oldu çalışalı:bicak:
Yani bilemiyorum yalan mı gerçek mi ama ben zaten paradan çok deneyim için çalışmak istiyorum.
Bunun yanında sigortam yatsa hiç fena olmaz.

valla denemeden görebilirsin. bana yalan söyleyen bir yerde calışmam.

Pek emin değilim açıkcası yalan mı dedi gerçek mi çalışmadan bilemem :(

Yani sizce deneyim için iyi olmaz mı çalışmak?
Genelde çoğu firma en az 1 yıl deneyim şartı arıyor. Demişsiniz eğer niyetiniz uzun soluklu çalışmak ise evet deneyim iyidir heleki sigortalı ama ne kadar uzun çalışırsanız çalışın aynı yerde ömrünüzüde verseniz 3000 TL sadece abartılı bir vaat olarak kalır... Ne kadar çok kazansalarda muhasebeci ve MM o kadar fazla vermiyorlar. Bir kişiye o kadar para vermektense 2 asgari ücretli onlara daha cazip gelir.... hem severler parayı :KK51:

Asgari ücretin 1300 lira olması çok etkiledi mi bilemiyorum ama ben çevremde net 2000 in üzerinde alan çok fazla kişi görmedim. Ayrıyetten erkeklerin maaşı daha yüksek oluyor o yüzden tam ortalama söyleyemem. Çünkü benim çevremdeki muhasebeciler hep kadın.
Hani ortalama 1700-1800 civarında ama bu rakamlarda yemek+ servis veya yol dahil değil.

Yani bilemiyorum yalan mı gerçek mi ama ben zaten paradan çok deneyim için çalışmak istiyorum.
Bunun yanında sigortam yatsa hiç fena olmaz.

Pek emin değilim açıkcası yalan mı dedi gerçek mi çalışmadan bilemem :KK43:
Sigorta yapmak zorunda zaten deneme süreci falan olaylarına girerlerse hiç başlama bile derim deneme süreci diye bir şey yok bence denenebilir evinize yakınmış en kötü bakarsınzı uygun değil paranızı alır çıkarsınız :KK16:

Eta kullanıyordum aslında ama pc de sorun oldu sistem çöktü falan. Şuan excel de tutuyorum hesapları. Formül falan oluşturdum, muhtemelen bu düzeni devam ettiririm
İşin garibi daha önce bir kaç yerde çalıştım fakat şuanda hiçbirşey bilmiyorum çok az çalıştım ve bunu açıkca söyledim ona rağmen yaparsın bişey yok günde 4-5 fatura olur en fazla zaten dedi.

İşin garibi daha önce bir kaç yerde çalıştım fakat şuanda hiçbirşey bilmiyorum çok az çalıştım ve bunu açıkca söyledim ona rağmen yaparsın bişey yok günde 4-5 fatura olur en fazla zaten dedi.

bu kadar az işe 3000 vaadi ne kadar mantıklı bilemedim. Yinelemek istiyorum. İşi öğrenmek için, tecrübe için 1- 1,5 sene çalışabilirsiniz.

eğer çok bi tecrübeniz yoksa değer yaş geçiyor sonra diyecekler bu yaşa gelmişsin ne yaptın o zaman bırak asgariyi hiç maaşın olmaz bi yerden başlamak lazım

Yani sizce deneyim için iyi olmaz mı çalışmak?
Genelde çoğu firma en az 1 yıl deneyim şartı arıyor. Demişsiniz eğer niyetiniz uzun soluklu çalışmak ise evet deneyim iyidir heleki sigortalı ama ne kadar uzun çalışırsanız çalışın aynı yerde ömrünüzüde verseniz 3000 TL sadece abartılı bir vaat olarak kalır... Ne kadar çok kazansalarda muhasebeci ve MM o kadar fazla vermiyorlar. Bir kişiye o kadar para vermektense 2 asgari ücretli onlara daha cazip gelir.... hem severler parayı :KK51:
Bence de deneyim için asgari ücret ve sigorta için çalışmak iyi aslında ama eşim doğru bulmuyor.
2000TLden az para verecek yerde neden çalışacaksın diyor.
Zamanında SMMM de iş görüşmesine gittim bana 200TL teklif etmişti hem de tek yaptığım iş yemek çay falandı muhasebe öğrenmek için girmiştim. Hiçbirşey göstermedi 2 ay sonra baktım saçma sapan işler yapıyorum kendim çıktım işten.
Ama burada direkt iş yapılacak.
Asgari ücretin 1300 lira olması çok etkiledi mi bilemiyorum ama ben çevremde net 2000 in üzerinde alan çok fazla kişi görmedim. Ayrıyetten erkeklerin maaşı daha yüksek oluyor o yüzden tam ortalama söyleyemem. Çünkü benim çevremdeki muhasebeciler hep bayan.
Hani ortalama 1700-1800 civarında ama bu rakamlarda yemek+ servis veya yol dahil değil.
Bence de özelde 2000TL üzeri alan çok yok gerçekten. Bir de eşim bunu kabul etse.:KK51:
Sigorta yapmak zorunda zaten deneme süreci falan olaylarına girerlerse hiç başlama bile derim deneme süreci diye bir şey yok bence denenebilir evinize yakınmış en kötü bakarsınzı uygun değil paranızı alır çıkarsınız :KK16:

Yok bana işe başladığın gün sigortan başlar tüm işlemler hallolmuş olur dedi. Paranı da bir gün bile aksatmadan alırsın sana net söylüyorum sıkıntı olmaz dedi.o_O

Bence de deneyim için asgari ücret ve sigorta için çalışmak iyi aslında ama eşim doğru bulmuyor.
2000TLden az para verecek yerde neden çalışacaksın diyor.
Zamanında SMMM de iş görüşmesine gittim bana 200TL teklif etmişti hem de tek yaptığım iş yemek çay falandı muhasebe öğrenmek için girmiştim. Hiçbirşey göstermedi 2 ay sonra baktım saçma sapan işler yapıyorum kendim çıktım işten.
Ama burada direkt iş yapılacak.

Bence de özelde 2000TL üzeri alan çok yok gerçekten. Bir de eşim bunu kabul etse.:KK51:

Yok bana işe başladığın gün sigortan başlar tüm işlemler hallolmuş olur dedi. Paranı da bir gün bile aksatmadan alırsın sana net söylüyorum sıkıntı olmaz dedi.o_O
İnşallah öyle olur canım bizde de çok şükür ayda 2 parçaya bölünürek verilir ve sıkıntısız gününde yatar böyle artıları da var izinlerimde sıkıntı çıkarmazlar inşallah sende de öyle olur :KK68:

bu kadar az işe 3000 vaadi ne kadar mantıklı bilemedim. Yinelemek istiyorum. İşi öğrenmek için, tecrübe için 1- 1,5 sene çalışabilirsiniz.
Evet bence de mantıklı değil fakat inanın dediğim gibi deneyim olsun istiyorum.
Çünkü hep genellikle tecrübe arıyorlar en az 1 yıl.
3000Tl alacağım diye kesinlikle düşünmüyorum.
eğer çok bi tecrübeniz yoksa değer yaş geçiyor sonra diyecekler bu yaşa gelmişsin ne yaptın o zaman bırak asgariyi hiç maaşın olmaz bi yerden başlamak lazım
Haklısınız yaşım otuza geliyor ben de artık başlamak deneyim edinmek istiyorum. Eşim de anlar inşallah.

İnşallah öyle olur canım bizde de çok şükür ayda 2 parçaya bölünürek verilir ve sıkıntısız gününde yatar böyle artıları da var izinlerimde sıkıntı çıkarmazlar inşallah sende de öyle olur :KK68:
inşallah benim de dediğiniz gibi olur.bir de eşimi ikna edebilsem keşke :KK51:

Gerçekten eşim biraz destek olsa aslında denemek istiyorum. İşveren ilk günden sigortan başlar maaş konusunda sıkıntın olmaz dedi. Evime de çok yakın işyeri. Eşimle oturup konusamadik daha. O bu işleri küçük görüyor sanki sekreterlik yapacaksın gözünde buyutme diyor. Keşke daha iyi iş olsa da calişsam ama önümde sadece bu var şuanda. Ön muhasebe işi çok mu yoğun olur acaba?

bende ön muhasebe yapıyorum, sektöre göre yoğunluk değişiyor, evinize yakınsa eğer bence denemeye değer, iş bulmak çok zor

bende ön muhasebe yapıyorum, sektöre göre yoğunluk değişiyor, evinize yakınsa eğer bence denemeye değer, iş bulmak çok zor
muhasebe programını kullanmayalı yıllar oldu açıkcası sizce yapabilir miyim?
sadece faturaları işleyeceğimi söylediler.
ne gibi işler yapıyorsunuz?

Bu işi bir basamak olarak düşünün ve tereddüt etmeden başlayın bence. Deneyim kazanarak ileride çok daha iyi şartlarda çalışabilirsiniz.

Bende iktisat mezunuyum bende ön muhasebe işi yapıyorum.

İşin evinize yakın olması büyük bir artı.

İş deneyiminiz yoksa maalesef asgari ücretten fazlasına başlatmıyorlar. Yani daha yüksek ücrete bulurmuyum diye kafanız karışmasın. yüksek ücretle başlamanız düşük ihtimal.

Benim cumartesi 12 ye kadar hafta içi 5 buçuk . hafta içi erken çıkmak iyi oluyor diğer türlü akşam yemeği saatiniz 9-10 olur.

Belki akşam çıkış saati 6 olsun ve hafta sonu yarım gün olsun şeklinde konuşabilirsiniz.. İşim olursa yarım bırakıp gitmem ama hafta sonlarına iş bırakmam bu yüzden hafta sonu yarım gün olsun en azından falan diyebilirsiniz.

şansınız bol olsun tabiki deneyin çalışmak güzel şey ...

inşallah benim de dediğiniz gibi olur.bir de eşimi ikna edebilsem keşke :KK51:

İnşallah ikna olur sonuçta yaşınızda var bir yerden başlamak gerek diye düşünüyorum sonrasında araştırmalar devam edip fırsatları değerlendirirsiniz asgari ücret az bir rakam olsa da hiç yoktan iyidir diyoruz kimse kimseye 1 TL vermiyor:KK51:

Bu işi bir basamak olarak düşünün ve tereddüt etmeden başlayın bence. Deneyim kazanarak ileride çok daha iyi şartlarda çalışabilirsiniz.
Cesaretlendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Bende iktisat mezunuyum bende ön muhasebe işi yapıyorum.

İşin evinize yakın olması büyük bir artı.

İş deneyiminiz yoksa maalesef asgari ücretten fazlasına başlatmıyorlar. Yani daha yüksek ücrete bulurmuyum diye kafanız karışmasın. yüksek ücretle başlamanız düşük ihtimal.

Benim cumartesi 12 ye kadar hafta içi 5 buçuk . hafta içi erken çıkmak iyi oluyor diğer türlü akşam yemeği saatiniz 9-10 olur.

Belki akşam çıkış saati 6 olsun ve hafta sonu yarım gün olsun şeklinde konuşabilirsiniz.. İşim olursa yarım bırakıp gitmem ama hafta sonlarına iş bırakmam bu yüzden hafta sonu yarım gün olsun en azından falan diyebilirsiniz.

şansınız bol olsun tabiki deneyin çalışmak güzel şey ...

Hafta içi çıkış saatiniz gerçekten iyiymiş.
Aynı bölümden mezunmuşuz demek ki :)
Ben de öyle düşünüyorum deneyimim olmadığı için asgari ücretten fazla kim ne verir ama eşim pek sıcak bakmıyor.
Eşim geç geldiği için zaten akşam yemeğimiz o saatleri buluyor diyebilirim.
Cumartesi yarım gün olursa da fena olmaz gerçekten.

İnşallah ikna olur sonuçta yaşınızda var bir yerden başlamak gerek diye düşünüyorum sonrasında araştırmalar devam edip fırsatları değerlendirirsiniz asgari ücret az bir rakam olsa da hiç yoktan iyidir diyoruz kimse kimseye 1 TL vermiyor:KK51:

Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum bir kaç yıl daha geçse deneyim sahibi de olamayacağım çünkü yaşım ilerliyor ve hep deneyim şartı var her işte.

Cesaretlendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Hafta içi çıkış saatiniz gerçekten iyiymiş.
Aynı bölümden mezunmuşuz demek ki :)
Ben de öyle düşünüyorum deneyimim olmadığı için asgari ücretten fazla kim ne verir ama eşim pek sıcak bakmıyor.
Eşim geç geldiği için zaten akşam yemeğimiz o saatleri buluyor diyebilirim.
Cumartesi yarım gün olursa da fena olmaz gerçekten.

İnşaallah eşiniz ikna olur ve memnun kalırsınız işten .... Çalışma saatleri ile ilgili de görüşmekten çekinmeyin derim isteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara :))

Hayırlısı olsun hakkınızda .. Kendinize güvenin benimde tecrübem yoktu ama öğrendim zaten iş işte öğrenilir dedikleri çok doğru deneye yanıla öğrenir çokta rahat yaparsınız . sadece dikkatli olmakta ve not alarak çalışmakta fayda var naçizane önerim :)

Back
X