- Konu Sahibi neyazsamkii
-
1.5 senenin alışkanlığı var canım seviyosun elbette ama sende çok bunalmışsın belli, şimdi biraz zaman geçince seni herşeyden kısıtlayan sürekli tedirgin olduğun bi insan olmadığını farkettiğinde mutlu olucaksın... Bende yaşadım bunu benimki 9 aylık bi ilişkiydi ama çok kıskançtı hiç bir yere çıkmama izin vermiyodu ailemle bile bi yere giderken sorun çıkarıyodu çok seviyodum ama bukadar sıkması yüzünden hergün ağlıyodum nerdeyse.. Asla ayrılamam diye düşünüyodum bigün oldu ayrıldık çok ağladım üzüldüm ama aradan zaman geçince oh bee istediğimi yapabiliyorum karışan yok eden yok meğer nekadar çok müdahale ediyomuş hayatıma dedim.. Sende öyle olucaksın canım emin ol. Sadece birazcık zaman...
aynen dediğin gibi çok büyük bir boşluktayım.Artık onu almam hayatıma hala seviyor olsamda.Çaresi zaman onuda biliyorum ama nasıl geçecek bu zaman?
belki daha iyi biri çıkar karşına bellimi olur,hayat bu gün doğmadan neler doğar..1.5 yıldır süren bir ilişkim vardı bu sabaha kadar..
Bitmek bilmeyen kıskançlıkları saçmalıkları artık beni yıpratmıştı.İkimizde çok yorulmuştuk ama birbirimizi çokda seviyoruz.Ayrılalım demeye cesaret edemiyordum.Ya pişman olursam,ya yine nefes bile alamazsam..
Dün gece bir erkek arkadaşımın beni aradığını söylediğimde tartıştık.Ona göre hepsinin gözü bende hiç biriyle konuşmamalıyım.Nete girmeme bile izin vermiyordu,evlendikten sonra çalışmamı istemiyordu.
Sahurda mesaj atmış ikimizde çok yıprandık,bu ilişkinin sonu yok,daha fazla üzmeyelim birbirimizi,uzatmayalım ben artık yokum falan filan..Yalvardım vazgeç nasıl diyorsan senin istediğin gibi olur her şey diye.Olmadı.Anladım ki bu defa gerçekten kararlı.Daha öncekiler kadar üzülmedim ya da daha çok taze farkına varamadım.Nasıl toparlanırım diyede çok düşünüyorum.Kızlar ben ne yapacağım onca mektubu,fotoğrafı,anılarımı nasıl unutacağım ve onu sürekli göreceğim.
O can acısıyla sana hakkımı helal etmiyorum, sen beni yıktın Allahda seni yıksın,benim yerime gelecek hatta evleneceğin kişi beni mumla aratsın dedim.Çünkü çok canımı yaktı ben her şeyi kabul etmeye razıyken bitirdi.Beni mağdur etti.Söylediklerim çok ağrına gitmiş.Hakkını helal et dedi.Hayır dedim.Karşılaştığımızda kaç benden falan dedi.O hakkı helal ettireceğim dedi.Önemli olduğunu bende biliyorum ama yapmayacağım.
Aslında böylesi daha iyi sonu yoktu biliyorum ama yıkıldım.Nasıl toparlanırım ben?Onun boşluğunu nasıl doldururum?Bugün benim doğum günüm bana böyle bir hediye verdi işte.1.5 yılın sonu kocaman bir hiç..
zaten sonu yoktu diosun?çok özel değilse anlatsana biraz..
ilk zamanlar her şey o kadar güzeldi ki.Tamam dedim evleneceğim erkek.Eğitimlerimiz,aile yapılarımız o kadar paralel ki hiç bir pürüz yok.
Zamanla psikopatlaştı.Aşırı bir kıskançlık.Face de paylaştığım şeyi beğenen kişiye bile laf ediyordu.En yakın erkek arkadaşlarımla konuşmamı yasakladı bende aptal gibi kabul ettim.Eğitimime yıllarımı verdim.Bana evlenince çalışma dedi ona da tamam dedim.Aslında çok bunalmıştım yasaklanmaktan nefes alamıyordum artık.Soğumuştum ona karşı ama birden bırakıp gidince değerlendi sanırım.Keşke her dediini yapsaymışım diyorum.
Onada hak veriyorum.İlk zamanlar sevgilim olduğunu bildikleri halde çevremden aşk mektubu teklifler falan aldım.Ona göre ben sınır çizmiyormuşum ondan oluyormuş.
Biz çok güzel günler geçirdik.Tam anlamıyla sevgililiği yaşadık.Birlikte yedik,içtik,gezdik.İkimizinde ilkiydi bir çok yaptığımız şey.İkimizde seviyorduk.Ben onun beni sevdiğine inanıyorum.O kadar çok tartıştık ki kıskançlık yüzünden.İttire kaktıra buraya kadar getirdik ilişkimizi.
Yaz olduğu için ikimizde memleketlerimize gittik.Ayrı kaldık.Ona çok söyledim bu yaz bunalımı ayrılMA.Dönünce tekrar düzeliriz diye.Hep aynısını diyorsun dedi(aslında doğru).İşte bugün bitti.Şimdi düşünüyorum hayatıma alabileceğim onun gibi biri var mı?Hayır yok.Ben ilk kez aşık oldum.Hiç kimse onun yerini tutamayacak gibi..[/U][/FONT][/FONT][/FONT][/B]
git bi dilenciye sadaka ver ayrıldıgın için, kıskanç insanla ömür geçmez seni senden alır hayatını zindan eder sana, kurtulduguna şükretmelisin.
1,5 sene çok uzun bir zaman değil, zamanla unutursun, insan neleri unutmuyorki ben 5 senelik birlikteliğimi bitirdim ve hiçte pişman değilim
allah daha iyisini nasip etti ve evlendim şimdi çok mutluyum.
ayrıca kesinlikle beddua etme allaha bırak çünkü ne kadar canın yansada beddua edene geri dönüyo.
kendini yeterince kararlı hissediyorsan birlikte alınmış ortak şeyleri ortadan kaldırmakla başlayabilirsin. bak eğer yapabiliyorsan rahat ol çünkü kolay geçecek zaman atlatacaksın. ama elin dahi gidemiyor hiç bir şeye kıyamıyorsan. giden o olduğundan dönmesi için dua etmekten başka çare yok.
bence de hakkını helal etmezsen bi şekilde iletişim kurma konusu olacak bütün haklarımı helal ettim de ve neyiniz varsa ortak kurtul... ne kadar çabuk sıfırlarsan kendini o kadar iyi ayrıca sende helal et hakkını ağlayıp onu beklediğini falan sanmasın egosu çok yüksek belli boşver o bilmesin sen dik dur...
zaman herşeyin ilacıdır
1 ay sonra daha az acır kalbin emin ol buna
yazında kendin demişsin huzursuzluk hep vardı diye
bence kendine yeni meşgaleler bul asıl sorunun bu olsa gerek
uzun zamandır görüşmediğin arkadaşlarını ara
hayattan zevk almaya bak
seninki aşktan ve sevgiden çok alışkanlığa dönmüş
herşeyi onunla yaptığın içinde şimdi kendini sudan çıkmış balık gibi görüyorsun
ve karşındaki seni aldatmamışsa,hakaret vs.etmemişse hak helal edilmicek bişey yok
çok iyi anlaşırkende iki taraftan biri bitirebilir karşı tarafın hakkını helal etmemesi biraz ağır kaçıyor
kolaylıklar dilerim bundan sonrası için
ama hayatının merkezine kimseyi koyma
çok üzülürsün
zaman herşeyin ilacıdır
1 ay sonra daha az acır kalbin emin ol buna
yazında kendin demişsin huzursuzluk hep vardı diye
bence kendine yeni meşgaleler bul asıl sorunun bu olsa gerek
uzun zamandır görüşmediğin arkadaşlarını ara
hayattan zevk almaya bak
seninki aşktan ve sevgiden çok alışkanlığa dönmüş
herşeyi onunla yaptığın içinde şimdi kendini sudan çıkmış balık gibi görüyorsun
ve karşındaki seni aldatmamışsa,hakaret vs.etmemişse hak helal edilmicek bişey yok
çok iyi anlaşırkende iki taraftan biri bitirebilir karşı tarafın hakkını helal etmemesi biraz ağır kaçıyor
kolaylıklar dilerim bundan sonrası için
ama hayatının merkezine kimseyi koyma
çok üzülürsün
hep böyle olmaz mı zaten? sen taviz verdikçe daha fazlasını isteyip her gün biraz daha eziyet edicekti işte bende yaşadım zamanın da ama geçti bak şöyle silkelen at üzerinden şu melankoliyi çalışıyo musun?
hayır şu an tatildeyim ama oraya gidince karşılaşacağız.Ben onu çok şımartmışım.Hayatımın merkezine koymuşum,her şeyim sanmışım.O gidince bomboş kaldım.Bide hala mesaj atıyor bak helal et çok kötü olur yapmadığımı bırakmam diye
öncelikle bittim mahvoldum demekten kurtul. Önce kendine güven. çınar olan o değil, kendinsin. Bu hayatta terk edilmekten çok daha büyük dertler var ve inan bu günlerini ilerde hatırlayıp gülümseyeceksin. Ayrıca, başımıza ne geliyorsa bu evlenme merakımız yüzünden geliyor. uzun süren düzgün (!) bir ilişkim var, aman da çok seviyorum ölüyorum bitiyorum deyip sırf evlenme umuduyla katlanıyoruz bir sürü saçmalığa. Seninki bağlılık değil bağımlılık. Bu bağımlılıktan kurtulmak için hayatında biri olmadan da hayattan keyif almayı öğrenmen gerek. Seni gerçekten sevdiğine inandığın dostların akrabalarınla zaman geçirmeye çalış. öyle hüzünlü şarkılar filan dinleme.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama, benden sana tavsiye, kimseye beddua etme. Allah yolunu açık etsin de. Ne hali varsa görsün. Kin, nefret insanı zehirleyen duygulardır. Beddua etmen, bu bedduayı düşünmen, onun belasını bulduğunu görmen bütün bunlar senin zihnini boşa meşgul edecek şeyler. dua etmeyi ve şükretmeyi ihmal etme..
"Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır." (Hadis)
"Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz." (Bakara suresinden)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?