ona destek olmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum

KahvemVeBen

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2025
195
73
13
Merhaba hanımlar, bu sefer kendimle ilgili değil ama yakın bir arkadaşımın sıkıntısı hakkında size danışmak istedim belki aramızda psikoloji bilgisi olanlar vardır ya da her şeyden önemlisi hayat tecrübesi. Neden şimdi sormak istedim çünkü çok fazla aynı şeyleri yaşıyor hayatına giren insanlarla. Onlara hemen her şeyini anlatıyor, yanında oluyor ama hiç beklenmedik zamanda karşıdaki insan ondan soğuyor, geri adım atıyor hatta bir daha konuşmak istemedijlerini de açık açık yüzüne söylüyorlar. Şimdi peki neden böyle oluyor diyeceksiniz onun cevabını arkadaşım bulmaya çalışıyor. Benim biraz tahminim var ama ona söylediğimde ben böyleyim yani değişemem ki diyor. O nasıl biri, şöyle çok sevgi dolu, herkesle hemen samimiyet kurar her şeyini anlatır paylaşır ama karşı taraftan aynı ölçüde ilgi göremeyince çok üzülür. Bir de benim tahminim çok fazla kırılıyor, duygusal tepki veriyor, üzücü ve negatif konulardan bolca konuşuyor(rahatlamak için sanırsam) sanırım bu da insanları sıkıyor. Ama arkadaşım değişmek istemiyor gibi yani onun normal insanların aslında yüzeysel olduklarını, onu anlamadıklarını söylüyor. Bu çok fazla kez oldu ve ben de ona destek olmak istiyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum

Bahsettiğin duruma benzer bir arkadaşım var. Her zaman negatif düşünür ve negatif konuları da çok çok fazla ilişkide olduğu kişiye yansıtır, ilişkilerin de çok fazla değer verir bir sorun olduğunda sürekli o sorunu konuşur benim çok çok uzun yıllardır arkadaşım ve gerçekten yapısı böyle bazı insanların değişmesi çok zor ama zamanla kırıla kırıla değişebilir belki de. Yani sizin yapabileceğiniz bir şey yok.

Benim de çok sevdiğim halde mesafe koyduğum bir arkadaşım var çünkü asla hicbiseyden memnun olmaz. Sürekli Bi şikayet sürekli o mağdur.. Bir süre bekledim yani insanın hayatında kötü dönemler olur arkadaşına anlatır filan. Bunlar normal şeyler. Ama hep de olmaz yani, yıllarca. Malesef bi yerde kendi psikolojimi düşünmem gerekti ve mesafe koydum. Arkadaşın bu durumun değişmesini istiyorsa kendini değiştirmeye çalışacak çok başka yolu yok gibi. Kendine de zarar sürekli negatiflik.

Ya aslında sorun o kendinde sorun olmadığını düşünüyor içten içe. Herkesten zeki olduğunu duygusal anlamda ve insanların içini okuyabildiğini ve insanların aynı derinlikte olmadığı için onu anlamadıklarını. Dolayısıyla onun için olan şeyleri görmezden gelmek veya pozitif düşünmek sahte geliyor her şey apaçık ortadayken. İnsanlar da garip ama o un karşısına çıkan sanırım çekiyor. Bir iki kıza iyi davranıyolar özelini anlatıyorlar o da aramız iyi zannediyor aonra bir şey oluyor- çok detayını bilmiyorum bana anlatmıyor- benle artık konuşmuyorlar diyor bana. Hatta biri baya çirkin bir şekilde onunla konuşmak artık istemediğini söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…