- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.525
- 798
- Konu Sahibi fahri konsolos
dün gece konuştuk eşimle
dün iki kez sigara içti, sorma gereği bile duymadan.
ben de ses etmedim.
gece bebek uyuduktan bütün işlerimiz bittikten sonra, uykun yoksa konuşalım artık dedim.
konuşalım dedi.
ilişkimizin iyiye gideceğine dair bir umudun var mı dedim.
senin var mı dedi hemen
ben sana sordum dedim.
bilmiyorum hiç bir şey düşünemiyorum dedi. dürüst ol, bana karşı sevgin var mı dedim. benim hiç bir duygum yok hiç birşeye karşı dedi.
aileni sevmiyor musun dedim. o başka onlar uzakta dedi. sen beni sevmiyorsun biliyorum ama ben hala seviyorum. ne kadar olduğunu sorma ama seviyorum dedi.
ben de seviyorum ama eskisi gibi değil bir sarılmayla herşeyi unutturan sevgim yok artık dedim.
sakin sakin biraz daha konuştuk geçmişteki kırgınlıklarımız, sorunların ne olabileceği, hatalarımız, kimin hatalı olduğu, benim ona güvenmediğimi düşündüğünden vs.
sonra oğlundan ayrı kalabilir misin? dedim
ne demek istiyorsun? dedi
ben türkiyeye dönsem, eşi yurtdışında çalışan bazı insanlar gibi uzaktan yürütsek evliliğimizi, çünkü ben herşeyi denemeden boşanmak istemiyorum dedim.
ben oğlumdan ayrı kalamam, onu severken değişiyorum mutlu oluyorum. ayrıca siz yanımda olmadıktan sonra benim burada yaşamamın ne manası var dedi.
o halde ikimizde birbirimizi olduğu gibi kabul etmeli, tamamen diğerini mutlu etmeye yönelik yaşamalıyız, başka yol yok dedim.
sustu, sigara içmeme müdahale etme, iyi değilim bu günlerde benim tek dayanağım o bu aralar dedi.
ben neyapayım dedim? sen de iç dedi, ben emziriyorum, dedim. senin bir sigaran var, benim hiç birşeyim yok, sen en azından bebeğimizi severken mutlu oluyormuşsun ben onu da olamıyorum. biraz beni de düşün dedim.
evliliğimizin başından beri yaşadığımız problemleri unutamadığını hepsinin kalbinde yer ettiğini en ufak bir problemde tekrar gözünün önüne gelip benden soğuttuğunu söyledi, ben de aynıyım şu anda, eskiden çabuk parlar çabuk sönerdim ama şimdi öyle değilim, içimde tutuyorum senin gibi, bu yüzden seni daha iyi anlıyorum dedim.
bazen boşansak başka biriyle evlensen mutlu olacağını hayal ediyorum senin adına üzülüyorum dedim. uzun bir süre içimdekileri döktüm, hiç konuşmadan dinledi.
evlilik terapistini önerdim, hayır dedi, üstelemedim. öyle şeylere inanmıyorum dedi. bana bir iki gün ver düşüneceğim geleceğimiz hakkında, cevabımı o zaman vereceğim dedi.
hiçbir şeyi çözemeden konuşmamızı bitirdik, ama uzun zaman sonra içimdekileri dökünce hafifledim, içimde ufak da olsa ona karşı sevgi mi diyeyim merhamet mi diyeyim, bir his oluştu, uyuduğunu sanıp sırtını dönükken elimi üzerine attım.
döndü sımsıkı sarıldı bana, uzun bir süre sarıldık. o kadar sıktıki kemiklerim çatırdadı
bir süre sonra öpmek istedi ama ben sırtımı döndüm, çünkü öpüşürsek sonu başka yere gidecekti. sarılarak uyuduk. sarılarak uyandık.
şimdi düşünmesi için ona zaman verdim bekliyorum kararını.
uzun oldu biraz ama o kadar çok şeyi atladım ki, bu kadar kısaltabildim.
Peki sarılarak uyumak sana nasıl hissettirdi?:26: