Evet ben de hayır diyemeyenlerdenim ama kendi kendimi sınava soktum hayır demeyi öğretiyorum kendime bakalım biraz mesafe koyulması gerekenlere mesafe koyuyorum yavaş yavaş.aslında kimseye hayır diyemiyorum diye birşey yoktur.Birilerine evet derken kendimize hayır demiş oluyoruz bizde sonuçta bu dünyada biri değil miyiz? asıl sorun birine hayır diyememekten ziyade kendimize yetememizdir. çünkü biz onlar gitmesin diye herşeye evet diyoruz.bilinçaltımızın köşelerinde bir yerlerde insanlara olan ihtiyacımız var.yalnız kalabilme korkumuz var. onlar giderse kimle konuşulur kimle alışverişe çıkılır kimle kahve içilir gibi bir sürü kalıplaşmış düşüncelerimiz var. eğer kendi kendinize mutlu olabilmeyi öğrenebiliseniz başkalarına hayır demeyi öğrenebilirsiniz. kendi kendinize alışverişe çıkın.kendinize bir kafede tek başına kahve ısmarlayın.kendinizi ödüllendirmek adına sinemaya gidin.kendinizi meşgul etmek adına hobiler edinin. göreceksiniz ki asıl evet denmesi gereken sizsiniz. onlara hayır kendime evet!!!
aynen kime iyilik yapıyorsam sanki kıymetim azalıyor saygıları azalıyorÇok zor oldu ama artık bende "önce ben" demeyi öğrendim. Kime iyilik yaptıysam yardım ettiysem hep tam tersini gördüm o yüzden bakış açımı değiştirip önce ben demeyi öğrendim.
hehe aynen elim çok açıktır benim ama onlardan ufak bir şey istersin yok derler ilginç diyorumO kadar çok iyilik yapıyorsun herkese özellikle değer verdiğin kişilere ancak en küçük istemsiz bir kötülüğünde yada onların dediği olmadığında senden kötü hiç kimse olmuyor. İnsanı da en çok bu üzüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?