Önce Ben Demeyi Öğrendiniz mi?

aaynaa

başlngc 116 gnc 75 hedef 70
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
30.203
26.913
798
Eğer başarılı ve de mutlu olmak istiyorsa insan önce ben demeyi öğrenmeli ben beceremiyorum henüz ama bakıyorum ki çevremi mutlu etmek yerine kendimi çok daha fazla mutsuz ediyorum az da olsa ben demeli insan bunu bencillikle karıştırmamalı çevreni de düşüneceksin ama bazı konularda kendini de mutsuz etmeyeceksin..sen mutsuzsan zaten çevren mutlu olsa sana ne fayda sen mutlu olacaksın ki çevrendekiler de belki bu mutluluktan daha çok etkilenir ama bazılar elbette mutsuz olacak..

aslında kimseye hayır diyemiyorum diye birşey yoktur.Birilerine evet derken kendimize hayır demiş oluyoruz bizde sonuçta bu dünyada biri değil miyiz? asıl sorun birine hayır diyememekten ziyade kendimize yetememizdir. çünkü biz onlar gitmesin diye herşeye evet diyoruz.bilinçaltımızın köşelerinde bir yerlerde insanlara olan ihtiyacımız var.yalnız kalabilme korkumuz var. onlar giderse kimle konuşulur kimle alışverişe çıkılır kimle kahve içilir gibi bir sürü kalıplaşmış düşüncelerimiz var. eğer kendi kendinize mutlu olabilmeyi öğrenebiliseniz başkalarına hayır demeyi öğrenebilirsiniz. kendi kendinize alışverişe çıkın.kendinize bir kafede tek başına kahve ısmarlayın.kendinizi ödüllendirmek adına sinemaya gidin.kendinizi meşgul etmek adına hobiler edinin. göreceksiniz ki asıl evet denmesi gereken sizsiniz. onlara hayır kendime evet!!!

Evet ben de hayır diyemeyenlerdenim ama kendi kendimi sınava soktum hayır demeyi öğretiyorum kendime bakalım biraz mesafe koyulması gerekenlere mesafe koyuyorum yavaş yavaş.

çok iyi bir karar.bu süreçte kendinizi kendinize dost edinin. kendi kendinizi mutlu edin.hobiler bulmak,bir işle meşgul olmak belki yapacağız bir kaç kişisel bakım odaklanmanız gereken yere yani sizi size odaklayacak ve her insanın hayatınızda olmasına gerek olmadığını farkettirecektir diye düşünüyorum. şimdiden kolay gelsin:)

Teşekkür ederim insanlar önce kendilerini sevmeyi ve kendilerine değer vermeyi öğrenmeli aslında ama işte can sıka sıka üzüle üzüle anlıyorsun.

Ben diyebilenlere hayranım hayır diyebilenlere de

ben hala diyemiyorum dedirtmiyorlar diyorsam da başka sorunlar çıkıyor

Çok zor oldu ama artık bende "önce ben" demeyi öğrendim. Kime iyilik yaptıysam yardım ettiysem hep tam tersini gördüm o yüzden bakış açımı değiştirip önce ben demeyi öğrendim.

eşimle alakalı bir konuysa önce 'ben' demem, 'biz' derim... bunun dışında teyzeydi, amcaydı, kuzendi, arkadaştı vs. tabiki önce 'ben' derim...

O kadar çok iyilik yapıyorsun herkese özellikle değer verdiğin kişilere ancak en küçük istemsiz bir kötülüğünde yada onların dediği olmadığında senden kötü hiç kimse olmuyor. İnsanı da en çok bu üzüyor.

hehe aynen elim çok açıktır benim ama onlardan ufak bir şey istersin yok derler ilginç diyorum

ailedeki davranış biçimi sosyal hayatta tavizkar olmaya neden oluyor.

eşime karşı tabii ki ben de biz diyoruz ama bazen eşimin akrabalarında falan kendime güvenli ve de ben demeyi öğrenmeliyim mütevazi oldukça içten oldukça saf muamelesi de görüyorsun

ya ben ne zaman hayır desem
ya da ne zaman kendimi ön plana koysam fikrimi uygulasam karşımdaki aşırı kırılıyor
ya da sadece kırılıyor ben gözümde büyütüyorum bilemedim ama hassas olduğumdan itici geliyor by huyum bana bayağı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…