- 8 Aralık 2009
- 5.375
- 322
- 373
Selam canım,hepimiz bu safhalardan geçtik, hala geçiyoruz. hiç kolay birşey değilmiş annelik, hele ki etrafında kimsen yoksa. doğum sonrası depresyonu 6 ay, 1 yıl, ömür boyu sürenler var..sevgili temmuz anneleri... (mektup girişi gibi oldu) :) 1 yılı doldurduk annelikte. çok yol katettik bu konuda. ama bazı olumsuzlukları, malesef ben lohusalıktan beri aşamamışım. doğumdan sonra bocalamıştım, lohusa depresyonu denen şeye sanırım girmiştim. sürekli gerginlik, etrafa bağırma çağırma, herkesi sert dille uyarma halleri olmuştu. sonra gün be gün iyiye gittim, oğluma alıştım, haliyle fiziksel sıkıntılarım son buldu falan filan... ama bazı davranışlar kalıcı oldu: en ufak bir aksiliğe tahammül edememe, her şeyin yolunda gitmek zorunda olduğuna koşullanma - aksi taktirde çıldırma. bunların sonucunda tabi ki en yakınım ve bebeğimi büyütürken yanımdaki tek kişi olan eşimle devamlı tartışıyoruz. aylardır böyle bu. ailelerimizden uzağız, hem çalışıyorum hem ev kadınlığı hem de annelik yapmaya çalışıyorum. aile desteği olmadan bebek büyütmek yoruyo, her şeyi mükemmel yapmaya çalışmak yoruyo, oğlumun çok hareketli, bana çok düşkün olması yoruyo. annem benim hallerimi, en basit şeyde bile fırtınalar kopardığımı görünce "sen bu değilsin" dedi. "senin ciddi bir psikolojik desteğe ihtiyacın var". bizim gece uykularımız hala kötü. emiyo çünkü ve emdikten sonra uykuya dalamıyo sallanmak istiyo tekrar dalabilmek için. ben, o anlarda artık oğluma bile tahammül edemediğimi farkettim. ona kötü davranmaktan ölesiye korkuyorum. annemin ısrarıyla psikiyatriste gittim. bana önerilerde bulunacaktı zannımca ama ilaç verdi emzirdğimi bilerek. "süte geçicek" dedi, "ama az dozda veriyorum". ilaçları aldım ama kullanmıyorum. elim varmıyo. yavruma zarar vermek bilerek! anneme göre iyileşmek zorundayım yoksa çocuğuma daha fazla zarar gelebilir ve tek çaresi ilaç almak. araştırıcam diyerek geçiştiriyorum bilmiyorum nereye kadar kaçıcam. kızlar; siz olsaydınız ne yapardınız?
Annen seni en iyi tanıyan kişi.. o artık ilaçlık bir durum görüyorsa,doğrudur diyorum ben.
Ben senin yerinde olsaydım, emzirirken ilaç almazdım.
Ama emzirmeyi keserdim. ve ilaca başlardım.
Senin mutsuz halinle emzirdiğin süte; duyguların da geçiyor..
Annesi babası mutsuz olan bir bebek ne kadar mutlu olabilir?
Süt içmese de olur artık. lütfen tedavine başla..
Yanındayız
ya ben de bunu düşündüm bebekler güme gitti, midelerimiz öne çıktıvalla burdalardır diye girdim ama kimcikler yok anam
ramazan girdi gireli 'temmuz topiği' oldu 'yemek topiği'
eline sağlık bacım, afiyet bal şeker olsun bebelerine
güya oruç tutuyorum bütün gün yemek hazırlıyorum
"açların halinden anlamak" değil ,sadece iftarın hayalini kurmak oldu sanki oruç..
bugün biraz fazlaca yoruldum da aklım başıma geldi.
nerdeyse ramazanı yarıladık; yetti artık abartılı sofralaaaar busmaiden bu kadaaaaaaar
canım 2 bardak vişne kullandım güzel olduAynen ki basit bir iftar yaptık, köfte ekmek :) yetiyor ya çok şükür. Sonra bol bol kitap aldık:)
Vişneli keki denemek istiyorum, bakalım. Cuma günü pazardan vişne alayım hele.
Şarlot ne yaw? Bende de kayısı var da..
şarlot charlotte işte :)kremşantiye pötibör bisküvi ve meyveleri(damla çikolata,ceviz,muz,ne varsa) kırıp buzluğa atıyorsun çıkarınca da üstüne çikolata sosu, süper oluyor
kitapçıda dolaşmayı ben de çok severim
niye gelmiyosun kız daha sık gelcanım hata senin değil zaten:) benim:)
o kadar uzun zamandır gırmıyorumki tedavülden kalktım tabe:)
iyiyiz canım saol,yuvarlanıp gıdıyoz işte,sen nasılsın
beğeneceğime eminim
eline sağlıkcanım haşlanmış patatesi ezdikten sonra
kaşar rendesi,nişasta,yumurta ve bahahatları ekleyip yoğuruyorum.
kıvamı çok yumuşak olmayacak.olursa az daha nişasta ekliyorum.
sonra köfte şeklini verip galeta ununa buluyorum.
fırına veriyorum.çaylada güzel gidiyor.kaşar yoğun olursa daha lezzetli oluyor.
kaşar peynirin olduğu herşeyi seviyorum
aynennnnHerkes yorgunluktan pert :))
gelin milleti bize her halükarda küfredecek sen bildiğini oku bacımslm hatunlar
nasılsınız bakalım?
bugun emir kahvaltıda domeslı sekerlı omlet yedi
ama bu seker olayı nezamana kadar devam etcek :44:
evlenınceye kadar bu boyle devam edıyomus gelınde bana
kufur edıyomus
sahura uynamadım oyuzden tutamadım halden duserım dıye
utuye falan gırıstım bugun bende
Aynı günde hallolamazdı zaten. Ufaklıkla olmuyor. Güya bakıcısı bakıyor ama mutlaka annesinin de ilgilenmesi gerekiyor :/ neyse dolmamı ve patlıcanlı yemeğimi yaptım, börek hazır, tavuk butları sosta yayılıyorlarbi de yarışmaya katılırsam diye foto çektim falan o daha yorucu :/
Kızımmmmmm ben misafire yemek yapıyom; eve iki kişiye yemek yapmakta ne var :)))??
2 kişi de olsa 4 kişi de olsa hazırlık hazırlıktır derler ya:)