Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bu arada pazar annemde geldi fatihe gittik istedigim gibi elbise yoktu bizde kumas aldik diktirecegim bakalim inşallah guzel olur
çok mantıklı..
eğer iyi bi terzin varsa, aynı paraya hatta daha ucuza geliyor.. istediğini giymek de cabası.
inş dilediğin gibi bi elbise diker canım..:31:

Buram Buram Kekik Kokusu: AYRAN AŞI ÇORBASI (soğuk çorba)
Ben salatalık koymuyorum ama denenebilir; cacık mantığı :))
süpper, akşama denicem pembişim.. sağol:54:
dondurucuda haşlanmış nohutum var ama aşurelik buğdayım yok.
kuzen de soğuk çorba yapıyormuş, bulguru haşlayıp, yoğurda katıyorum naneyle servis ediyorum demişti..
bulgurla deniyeyim mi, sadece nohut mu olsun, ne dersiniz?

herkese günaydınnnnnnnnnn:3:

nfkcanım çok geçmiş olsun tekrardan rabbim acil şifalar versin dediğinde doğru sağlıklı olsunlarda geri kalan yaramazlıklar bir şekilde çekiliyor valla :26: şimdi daha iyi sanırım şişliği dışında bir yönden kaşınmaması da artı kaşınsa birde o daha kötü olurdu herhalde :26:

born canım yasirin doğum günü kutlu olsun inşallah çok güzel bir olur bugün ve güzel bir anı olarak kalır bol bol foto çekmeyi unutma malum teyzeleri merakta kalır:1:

pempiş
kız sen ne içiyorsun peki sorarım sana :44:
bu oğluşun uyumuyor ama sen maşallah hiçbirşeyini eksik etmiyorsun sürekli tatlı yemek denemeleri maşallah valla:34:

elifnaz canım allah kolaylık versin valla ama birde biraz dah büyüdüklerinde ve bir düzen oturttuğunda daha da tadından yenmez olur valla evde 3 çocuk neşeli huzurlu bir aile ne güzel:16:

aryam canım bendede hamile iken olmuştu bir kere travazol krem vermişti doktor ve hemen geçmişti valla busmainin fitilide deneneilir gerçi doktora gidiyorsun bakalım o ne verecek:34:

busmai valla dışarda iftara davetli olmak çok güzel oluyordur eminim bizimkinin uyku saati hemen iftardan sonra olunca gittiğimize değmiyor o yüzden evde oluyoruz genelde bir annemlere gittik geri kalan evde şanslısın yani:34:

neyneyse ayy ne güzel bir sürü misafir ağırlayabiliyorsun bende niyetleniyorum ama nedense son anda vazgeçiyorum:1:

dün akşam melisanın doğum gününde hediye gelen oyuncağı iade ettik arızalı çıktı tüm ürünleri açtılar hepsinde aynı problem fabrikaya iade edeceklerini söylediler fabrika hatası diye bizde paramızı geri aldık bir yönden iyi oldu bir sürü oyuncağı vardı
bizde o paranın üstüne para koyup bu bastonu aldık
Eki Görüntüle 763393
ucuz birşey ama işimizi görsün dedik daha yararlı oldu bence oyuncakdan:34:

Güle güle kullanın canımcım.

Çok şey yiyip içiyorum kızımmmmm hangisi işe yarıyo bilmem :))

Canım doğru söyledin dr da travazol ile 2 li fitil verdi. Birini bu akşam, diğerini reglden sonra. Ultrasonla baktı, içerisi temiz, başlangıçta dedi. Kremi hemen sürdüm bakalım.

dene inşallah sanada faydası olur canım:34:

baston cok kullanilisli oluyor gule gule kullanın

teşekkür ederim canım çok hafif miş :1:

çok mantıklı..
eğer iyi bi terzin varsa, aynı paraya hatta daha ucuza geliyor.. istediğini giymek de cabası.
inş dilediğin gibi bi elbise diker canım..:31:

süpper, akşama denicem pembişim.. sağol:54:
dondurucuda haşlanmış nohutum var ama aşurelik buğdayım yok.
kuzen de soğuk çorba yapıyormuş, bulguru haşlayıp, yoğurda katıyorum naneyle servis ediyorum demişti..
bulgurla deniyeyim mi, sadece nohut mu olsun, ne dersiniz?

Bence bulgur da koy ;)

dün akşam iftardan sonra arkadaşlar çaya çağırdılar çok istemeyerek gittim melisa huysuzluk yapacak uykusu gelecek diye ki öyle oldu peşinde dört döndüm durdum 1 bardak çay anca içebildim onlarda yeni evliçift valla biz henüz çocuk yapmasak mı falan dediler 5 dakkika çok güzel seviliyor sonrası :1:

o arada eşim şey dedi ben zaten melisa nın dıdısının dıdısıyım valla hep hanım ilgileniyor sağolsun benim enerjim çabuk bitiyor diyor
gerçi hanımıda melisa yattıktan sonra görmek lazım kendini yatağa nasıl ataağını bilemiyor kız

neyse dedim birşeylerin farkında bari:1:

nfkcanım çok geçmiş olsun tekrardan rabbim acil şifalar versin dediğinde doğru sağlıklı olsunlarda geri kalan yaramazlıklar bir şekilde çekiliyor valla :26: şimdi daha iyi sanırım şişliği dışında bir yönden kaşınmaması da artı kaşınsa birde o daha kötü olurdu herhalde :26:

dün akşam melisanın doğum gününde hediye gelen oyuncağı iade ettik arızalı çıktı tüm ürünleri açtılar hepsinde aynı problem fabrikaya iade edeceklerini söylediler fabrika hatası diye bizde paramızı geri aldık bir yönden iyi oldu bir sürü oyuncağı vardı
bizde o paranın üstüne para koyup bu bastonu aldık
Eki Görüntüle 763393
ucuz birşey ama işimizi görsün dedik daha yararlı oldu bence oyuncakdan:34:
amin bacım..sağol.

değiştirip baston almakla çok iyi yapmışsınız. güle güle kullansın güzel gözlü melisaa..
valla kızım için iyiki almışım dediğim olmazsa olmazların başında baston var..
ikinci de mama sandalyesi:1:

Canım doğru söyledin dr da travazol ile 2 li fitil verdi. Birini bu akşam, diğerini reglden sonra. Ultrasonla baktı, içerisi temiz, başlangıçta dedi. Kremi hemen sürdüm bakalım.
ben kaçırdım galiba. vajinal mantar mı oldun canım, geçmiş olsun..
eğer öyleyse iyileşene kadar eşinden uzak dur, bulaşır. arkadaşım çok sık mantar oluyor, eşi de sürekli muzdarip

şuan ayşeciğin çamaşırları yıkanıyor.
dalan roxy kullanıyorum, haftada bir kez yıkanıyorlar..

sanırım çoğumuz bu tarz granül sabunlar kullanıyoruz.
ama uzun vadede sabun tozu çamaşır makinesine zarar veriyor diye biliyorum.
hoş ben deterjanı neredeyse eser miktarda koyuyorum, temizlesin yeter.
öyle buram buram koksun istemiyorum, neticede bebek giysisi.
2-3 sene? ne zamana kadar kullanacağız acaba bu granül sabunları? makineden olmayalım:26:

nfk tekrar geçmiş olsun canım.sen olmayınca bu topik garip kalıyor.

ben kızımda ilk aylar granül sabun kullanmıştım.annemin makinasının deterjan gözünü tıkamıştı sonrada bırakmıştım kullanmayı.

birde mutlaka ütülüyordum kıyafetlerini.bi arkadaşım bana bebeğinin kıyafetlerini hep ayrı yıkadığını,ütülediğini

ama sonradan bebeğinin bünyesinin çok hassas olduğunu söylemişti.yanılmıyorsam oda alerji oluyordu.hatta dr.

ilk birkaçdan sonra bebeğin herşeyi çok hijyenik olursa bağışıklığı gelişmez ütülemeyi bırakın demiş.

ben oğlumun kıyafetlerinde granül sabun kullanmadım sadece iç çamaşırlarmızı ayrı yıkıyorum.1 yaşına geldiler artık.

bende omo baby kullanıyorum canım ama normal deterjana geçilebilir bencede fakat benimde henüz bitmedi deterjanım
3 kiloluk almıştım en son:37:

iyiki doğdun paşa :46:

buzdolabı güle güle kullan canım :34:

Sağol canımmmmmm.

hadi geçmiş olsun diyelim :)

dün akşam iftardan sonra arkadaşlar çaya çağırdılar çok istemeyerek gittim melisa huysuzluk yapacak uykusu gelecek diye ki öyle oldu peşinde dört döndüm durdum 1 bardak çay anca içebildim onlarda yeni evliçift valla biz henüz çocuk yapmasak mı falan dediler 5 dakkika çok güzel seviliyor sonrası :1:

o arada eşim şey dedi ben zaten melisa nın dıdısının dıdısıyım valla hep hanım ilgileniyor sağolsun benim enerjim çabuk bitiyor diyor
gerçi hanımıda melisa yattıktan sonra görmek lazım kendini yatağa nasıl ataağını bilemiyor kız

Efenin doğum gününe yakındı sanırım ben de eşime "inanmıyorum ya büyüttük 1 yaşına getirdik çok şükür" dedim. O da "sen büyüttün valla" demişti. Ben de sevinmiştim çünkü gerçek bu!!

amin bacım..sağol.

değiştirip baston almakla çok iyi yapmışsınız. güle güle kullansın güzel gözlü melisaa..
valla kızım için iyiki almışım dediğim olmazsa olmazların başında baston var..
ikinci de mama sandalyesi:1:

ben kaçırdım galiba. vajinal mantar mı oldun canım, geçmiş olsun..
eğer öyleyse iyileşene kadar eşinden uzak dur, bulaşır. arkadaşım çok sık mantar oluyor, eşi de sürekli muzdarip
Bende ilk, mantar sannırım. Akut vajinit dedi. Çok fena bişimiş ya. Bide benimki başlangıçmış, ilersini düşünemiyorum.
Sağol canımmmmmm.

Efenin doğum gününe yakındı sanırım ben de eşime "inanmıyorum ya büyüttük 1 yaşına getirdik çok şükür" dedim. O da "sen büyüttün valla" demişti. Ben de sevinmiştim çünkü gerçek bu!!
Benim eşim hem bana, hem oturmalarda insanlara çok zor çocukla uğraşmak, ben çok ilgilenemiyorum hep o ilgileniyor, iyi bir tatili çoktan haketti diyor:) ben neyi nasıl istersem öyle olcakmış:1: veriyorlar aralarda gazı.....:9:

Bende ilk, mantar sannırım. Akut vajinit dedi. Çok fena bişimiş ya. Bide benimki başlangıçmış, ilersini düşünemiyorum.

Benim eşim hem bana, hem oturmalarda insanlara çok zor çocukla uğraşmak, ben çok ilgilenemiyorum hep o ilgileniyor, iyi bir tatili çoktan haketti diyor:) ben neyi nasıl istersem öyle olcakmış:1: veriyorlar aralarda gazı.....:9:

Ve biz bu ara gazları ile baya bi
kilometre yapıyoruz :)))

Bence bulgur da koy ;)
anlaşıldı merkez:130:

bu vakalara iki yorum yapmak isterim. öhö öhöö!

1.si eski türk fimlerinden bi replik:
''iltifat değil canım, hakikat''

2.si bin yıllık tecrübeler sonucu oluşmuş nadide bi atasözümüz:
''marifet, iltifata tâbidir '' :72::ssz::1:

nfk tekrar geçmiş olsun canım.sen olmayınca bu topik garip kalıyor.
ben kızımda ilk aylar granül sabun kullanmıştım.annemin makinasının deterjan gözünü tıkamıştı sonrada bırakmıştım kullanmayı.
birde mutlaka ütülüyordum kıyafetlerini.bi arkadaşım bana bebeğinin kıyafetlerini hep ayrı yıkadığını,ütülediğini
ama sonradan bebeğinin bünyesinin çok hassas olduğunu söylemişti.yanılmıyorsam oda alerji oluyordu.hatta dr.
ilk birkaçdan sonra bebeğin herşeyi çok hijyenik olursa bağışıklığı gelişmez ütülemeyi bırakın demiş.
ben oğlumun kıyafetlerinde granül sabun kullanmadım sadece iç çamaşırlarmızı ayrı yıkıyorum.1 yaşına geldiler artık.
işte bu iltifat oldu, teşekkür ederim canımcıııım!:17:

dediğin önemli bi nokta; çocuğun bağışıklık sisteminin gelişmesi açısından.
ancak, bizim kız yediği ekmeği ayağına, koltuğuna, halıya sürer, yetmez onunla emekler..
yerden bulduğu herşeyi ağzına koyar, ateşböcekleri dahil (geçen gün yazlıkta safariye çıkmıştı, karıncaları yakalamaya çalışıyordu :111:)
ne bileyim oyuncağı düşer, zaten sürekli yerlerdeler ya, onları ısırır yalar..
neticede, bağışıklık sisteminin epeyce geliştiğini sanıyorum
benim şuanki endişem, çamaşır makinesinin bağışıklığı:35::9:

bereketli gün :1:

Toplam 12 kullanıcı konuyu okuyor. (12 üye ve 0 ziyaretçi)
nfk, cirkinordekyavrusu, eaglee, busmai+, goktugsaba, PembeHipopotam+, neyneyse, DilaNaz+, aryamm38+, ELİFNAZ+, seker_portakali+

salonda yere ince bi yatak ser,
ara sıra git orada yat, seni görsün.
böylelikle uykusu geldiğinde kendi gidip orada yatacaktır..

az önce denedim, sonuç pozitif!!:72:
oynayıp oynayıp, gidip orada yatıyor kalkıyor..
aslında park yatağın penceresi var, onu açsam kendi girip çıksa daha iyi olacak ama..
bu da işimi görür valla..

Allah sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin

1 yıl oldu…
Sen doğdun…
Ben ‘’anne’’ oldum…
İyiki doğdun meleğim..
İyiki doğdun,
Küçük Prensim,
Kuşkuşum,
İçimin gülen yüzü,
Canım,
Nefesim,
Küçük adamım…
İyiki doğdun…
İyiki geldin, hoş geldin…
Sen bizim hayatımızdaki en kıymetli, en özel hediyesin…
Seni veren Allah’ıma şükürler olsun…
SENİ ÇOK SEVİYORUM…

Ya sen ne kadar misafir ağırladın söyliycem unutuyorum 2 çocukla çekilir çile değil bi de oruçlusun!
eşin almanya gezisinin bedelini mi ödetiyor:)şaka biyana ,bu ne ya maşallah sana hanene bol sevap olarak dönsün
benim eşim de misafir sever ama çok acır bana bebek de var diye genelde dışarda yedirmeyi önerir hakkını yemeyeyim

Mayalı da yapmıştım becerememiştim şimdi de korkuyorum denemeye, bi daha kabartma tozuyla yapmam tövbeler olsun yoğurdun sertleştirdiğini bilmiyordum bak
Feyzayı babası da uyutsun bak siftahı yapmış. kerem bende emerek ;babasında sırtı okşanarak uyuyor:) bilmiş şey.

Harbiden bu arada ramazanı fulliycez görünüyo:)
Geçen yıl çağıramamıştım kimseyi, malum bebek küçüktü.
Bir de herkes genelde yoğun oluyor ama ramazan görüşmek için fırsat oluyor. Yoruluyorum ama arkadaşları görünce yorgunluğum geçiyor. Oğlum da kendi arkadaşları ile görüşmüş oluyor. Bu ayda bir farklılık olduğunu anlıyor, daha nolsun? Allah kimseyi yalnız bırakmasın. Eş dost akraba arkadaş olmasa nasıl geçecek bu yaşam?
Benim eşim geçen yıl dışarıda yemek verdi. Bize çocuklular olarak en rahatı ev oluyor. Yoksa dışarıda da yapılabilir.
Maya ile dene canım. Mayalı hamurlar çok zevklidir aslında, daha elastiktir. Benim sinirlerime iyi geliyor:) bir de hamur eline hafif yapışırken hamuru bırak. Mayalı hamura şeker atmayı unutma, şeker mayayı besler. 1-2 kaşık yoğurt da yeter. Süt de eklersen yumuşacık olur. Ben de mi yapsam:56: evlendiğim ilk yıl hep yapardım:31:
Feyza gece uyandığında hemen ben koşmasam belki babasına alışır. Bundan sonra kendimi tutayım:))
Fire vermiycez gibi görünüyor:1:
Napcaaaannn? Onun dötüne dötüne yapıştırcaaaannn. :9:
:9:

Bugün yoğun olacak benim için. Arya sabah uykusuna yatınca gidip annemin maaşını çekip vericem. Doktora gidicem.
Öğleden sonrada arkadaşıma oturmaya gidicez arya hanımla. Sonra gel koştur koştur yemek....
Hareketli günleri seviyorum ben. Ertesi gün dinlenme imkanı varsa tabi:))

Dalmadı uyuzcan. Üstüne üstlük 3:30a kadar sürekli kalktı durdu. Derdi ne anlamadım. Gözler kapalı, ağlıyo,kesinlikle emmesi lazım (oysaki daha bi önceki emme üzerinden 1 saat geçmemiş..) sonra da salla dur ayağında.... Neyseki 4 ile 6:30 arası kesintisiz uyudum...

Hindistan cevizi de güzel olmuştur eminim :) kolay gelsin tekrar bugün.

İyice uykusu dağılsın diye :)))

Gün yoğun.. Kolay gelsin canımmmmm :)
Olağan şüpheli: diş olabilir mi?
Başka mesajda tükürük saçtiğini da söylemişsin?
Teşekkür ederim canım. Kız uyudu, çorba yapma zamanı.

Günaydınlar herkeseeeeeeeeee. Çok çok güzel bir gün olsun inşallah. Tüm hasta bebişler iyileşsin, uykusuz anneler uyusun, uyuz babalar uyuz olmasın :)))
Âmin.

gunaydin kizlar nfk gecmis olsun canim aysecik tez zamanda iylesir insallah born yasirin dogumgunu kutlu olsun rabbim saglikli omurler versin ins dunden beri cok halsizim oruc tutamadim bugun mina da ona kadar uyudu oruc degilimya;]]]] bulamac yapiyorum normalde kahvaltisini bugun erindim patates kizarttim abisiyle onu yiyo yurumeye cok hevesli sokakta filan elini tutturmuyo bide ilk adim ayakkabisini nike den almistik topugu acayip kalin ya yuruyemiyo zorlaniyo alalida cokoldu degisim olmaz bide hediye gelmisti lc den sandalet turu o daha rahat da kapali bisiy almak istiyorum varmi oneri[/RIGHT]

tekrar çok geçmiş olsun ben de alerjik bir bünyeyim ve ayşeciği çok iyi anlıyorum:(
aklıma geldi doktor sormuştur belki ama sen emziriyorsun maşallah belki alerjen maddeyi sütten alıyordur biraz sen de dikkat etsen yediklerine nasıl olur acaba:(

herkes çektiğini bilir. yaramaz, huysuz, ağlak, uyumayan çocuk zor..
ama hasta çocuk daha zor. dün çocuk polikliniğinde var ya, ibretin alası vardı.. onlarca hasta çocuk.
anne babasının kucağında pelte gibi yatanlar, özürlüler, göğsünde koca bi ameliyat izi olan henüz yürümeye yeni başlamış bi bebek..yani bunları görünce diyorsun ki, aman evimizde olalım, yatağında sağlıklı mışıl mışıl uyusun da, neyim varsa vereyim..
Rabbim tüm hasta bebeklere şifa versin.. annelerine de sabır..

kardeşim doktorla konuşmuş, şişme olabilir, muhtemelen geçecek.
ama takip etsin soluk almada zorluk olursa ciddi o zaman hastaneye gelsin demiş.:25:

Sağol canımmmmmm.

gerçeği bilmeleri biraz rahatlatıyor insanı sanki niyeyse:44:

aynen yaa ara gazı bunlar:1:

Ve biz bu ara gazları ile baya bi
kilometre yapıyoruz :)))

kız alemsin valla nerden buluyon bu lafları :1:
doğru söze ne denir:46:

anlaşıldı merkez:130:

bu vakalara iki yorum yapmak isterim. öhö öhöö!

1.si eski türk fimlerinden bi replik:
''iltifat değil canım, hakikat''

2.si bin yıllık tecrübeler sonucu oluşmuş nadide bi atasözümüz:
''marifet, iltifata tâbidir '' :72::ssz::1:

aynen yaaa

işte bu iltifat oldu, teşekkür ederim canımcıııım!:17:

dediğin önemli bi nokta; çocuğun bağışıklık sisteminin gelişmesi açısından.
ancak, bizim kız yediği ekmeği ayağına, koltuğuna, halıya sürer, yetmez onunla emekler..
yerden bulduğu herşeyi ağzına koyar, ateşböcekleri dahil (geçen gün yazlıkta safariye çıkmıştı, karıncaları yakalamaya çalışıyordu :111:)
ne bileyim oyuncağı düşer, zaten sürekli yerlerdeler ya, onları ısırır yalar..
neticede, bağışıklık sisteminin epeyce geliştiğini sanıyorum
benim şuanki endişem, çamaşır makinesinin bağışıklığı:35::9:

makina her an elden gidebilir :1:

akşam sahura bayat pidelerden pizza yaptım ama sadece kendime
eşim biber sevmez birde sucuk susatırmış onu bütün gün yemedi
ohhh hepsi bana kaldı valla iyi oldu:21:

Back
X