Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

tekrar çok geçmiş olsun ben de alerjik bir bünyeyim ve ayşeciği çok iyi anlıyorum:(
aklıma geldi doktor sormuştur belki ama sen emziriyorsun maşallah belki alerjen maddeyi sütten alıyordur biraz sen de dikkat etsen yediklerine nasıl olur acaba:(
saol canım.
söydeğini ben de düşündüm. ama bugünlerde farklı bi şey yemedim.
bundan sonra takipteyim, bakalım inş buluruz :26:

$08-13 Tem. Alaçatı 394 (67).webp .........................:27:

antepteki çoğu markette bululan tembel avrat pazarı
eminim istanbulda da çok iş yapar!:9:

$74738_10151723844304255_174093832_n.webp

salonda yere ince bi yatak ser,
ara sıra git orada yat, seni görsün.
böylelikle uykusu geldiğinde kendi gidip orada yatacaktır..

az önce denedim, sonuç pozitif!!:72:
oynayıp oynayıp, gidip orada yatıyor kalkıyor..
aslında park yatağın penceresi var, onu açsam kendi girip çıksa daha iyi olacak ama..
bu da işimi görür valla..

Bunu bende deneyeceğim :)

günaydın kızlar..
biz de kalktık. ayşeciğin durumu kısır döngü gibi, lekeler geçiyor tekrar çıkıyor..
tedavi bitene kadar böyle..

ilginç olan, bu sabah uyandı. yüzü gözü, elleri ayakları falan şiş.
ciddi derecede değil ama ben yine de anlıyorum
daha önce lekeler kabarıyordu ama bu şekilde genel bi şişlik yoktu.
ilaçtan şüphelendim, prospestusta yan etkilerde yazıyor.
kardeşimi aradım, doktorla gidip konuşacak..:25:
Tüh ya nazar mı oldu ayşeciğe? Bu kadar inatçı bir alerji:/

her hikayede ilk seferde araştırma yapmıyoruz.
çünkü çok yaşanılan ve bazen tekrar etmeyen bi durum, çocuğu da hırpalamanın anlamı yok dedi.
işin kötüsü, hani doktora gidince aman şunu da söyleyeyim diye kendine tembihlediğin durumlar vardır ya..
dün adamla o kadar konuştuk, bu daha önce bir kez daha oldu demedim, nutkum mu tutuldu, basiretim mi bağlandı, aklıma gelmedi yani.. şimdi size ne kadar saçma geliyor di mi_:25::25:

inş bacım, inşş..senin nezdinde geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, sağolun kızlar..:5:
Yok hiç de saçma gelmedi. Benim de kaç defa o telaşe ile unuttuklarım var:/ ya çocuğun o durumdayken sağlıklı düşünemezsin. Bir daha olursa tahlil yapsınlar ama zaten kızların da yazdığı gibi tahlillerin sonuç vermesi için de yaşı küçük. Bu seferi atlatın da bi hele..
herkes çektiğini bilir. yaramaz, huysuz, ağlak, uyumayan çocuk zor..
ama hasta çocuk daha zor. dün çocuk polikliniğinde var ya, ibretin alası vardı.. onlarca hasta çocuk.
anne babasının kucağında pelte gibi yatanlar, özürlüler, göğsünde koca bi ameliyat izi olan henüz yürümeye yeni başlamış bi bebek..yani bunları görünce diyorsun ki, aman evimizde olalım, yatağında sağlıklı mışıl mışıl uyusun da, neyim varsa vereyim..
Rabbim tüm hasta bebeklere şifa versin.. annelerine de sabır..

kardeşim doktorla konuşmuş, şişme olabilir, muhtemelen geçecek.
ama takip etsin soluk almada zorluk olursa ciddi o zaman hastaneye gelsin demiş.:25:
Çok haklısın. Elimizdekilere ne kadar şükretsek az. Nice sorunlarla boğuşan anne baba var:/
bugün hiiç yemek yapasım yok.
aslında daha akşama çok var, bu hissiyatım geçebilir ama
kaç gündür eşim menemen istiyordu, onu yapıcam. benim de kolayıma gelir.
annemden börek de getirmiştim dün. :ssz:

günlük süt var dolapta bugün son günü.
ayşeciğe az şekerli bi sütlaç yapayım da, 2-3 gün yer..
Yine de yapılacak bir sürü şey buldun:)

Ama tam benim oğluşu anlatıyooo :) deli gibi uykusu var, hamakta sallatıyo ama kendi bi yandan eğilmiş hamağın yanında tükürükler saçıyo!! Uyuzcandan sonra tükürcan olacak :D

Menemen yap ama bi çorba da yap kızzzz. Modunun değişmesini bekleme; bişiler yap o kendinden değişir ;) ben öyle yapmaya çalışıyorum.
Guru pembiş:)
Sevdim bu felsefeyi, benim gibi karamsarların kulağına küpe olmalı:)
birkaç gündür ne kadar güzel, serindi hava.
şuan saat daha 10 olmadı ama, fazlasıyla sıcak.. :25:
Isınacağı yönünde tahminler vardı.
emzigini dusurmus yazikk:31: abla uyuyor en azından
Kuzum ya, kıyamam. 1 tanesi bile uyusa kâr:34:
şuan ayşeciğin çamaşırları yıkanıyor.
dalan roxy kullanıyorum, haftada bir kez yıkanıyorlar..

sanırım çoğumuz bu tarz granül sabunlar kullanıyoruz.
ama uzun vadede sabun tozu çamaşır makinesine zarar veriyor diye biliyorum.
hoş ben deterjanı neredeyse eser miktarda koyuyorum, temizlesin yeter.
öyle buram buram koksun istemiyorum, neticede bebek giysisi.
2-3 sene? ne zamana kadar kullanacağız acaba bu granül sabunları? makineden olmayalım:26:
Ya ben oğlumda kullandım. Ne kadar süre hatırlamıyorum. 2 yaş civarı olabilir. Yalnız sabun tozunu 1 yaş civarından sonra omo baby ile değiştirdim. Sıvı olan. Şimdi Feyza da yine sabun tozu kullanıyorum. Elimdeki paket bitince yine omo bebek deterjanı kullanırım sanırım. Direk deterjana geçmeyin bence. Ayrıca 2 çocuk sabun tozu kullandı, bir şey olmadı. Nolacak zaten beyaz eşyanın ömrü 10 yıldır. Ben kendime de deterjan kullanmak istemiyorum.

Ya ben oğlumda kullandım. Ne kadar süre hatırlamıyorum. 2 yaş civarı olabilir. Yalnız sabun tozunu 1 yaş civarından sonra omo baby ile değiştirdim. Sıvı olan. Şimdi Feyza da yine sabun tozu kullanıyorum. Elimdeki paket bitince yine omo bebek deterjanı kullanırım sanırım. Direk deterjana geçmeyin bence. Ayrıca 2 çocuk sabun tozu kullandı, bir şey olmadı. Nolacak zaten beyaz eşyanın ömrü 10 yıldır. Ben kendime de deterjan kullanmak istemiyorum.
valla nene de nazar oldu diyo:26:

direkt deterjana geçmek değil de, dediğin gibi hani sabun tozu olmayan-çok köpürmeyen sıvı bi çocuk deterjanı olabilir.:31:
daha önce dalin sıvı kullanmıştım, ama elimdekiler bitince omo baby i deneyeceğim sanırım.

Son düzenleme:
Selam kızlar.
Yaşasın Nfk topiğe dönmüş.:52::52:Umarım Ayşecik de tez zamanda alerjisinden kurtulur.
Aryam, geçmiş olsun.
Pembiş, buzdolabın hayırlı olsun.İçi pastayla yemekle dolsun taşsın.:9::9:
Neyneyse sana hayranım tatlım.Ben bir Aden'in doğum gününde misafir ağladım.Sonuç özlem eşittir pert.İki gündür artan yemekleri yiyoruz.Ona ragmen çoooook yorgunum.Bir de sende iki tane kuzucuk var.tebrikler yani.:42::42::42::42:

valla nene de nazar oldu diyo:26:

direkt deterjana geçmek değil de, dediğin gibi hani sabun tozu olmayan-çok köpürmeyen sıvı bi çocuk deterjanı olabilir.:31:
daha önce dalin sıvı kullanmıştım, ama elimdekiler bitince omo baby i deneyeceğim sanırım.
Canım ben de omo baby kullanıyorum.Memnunum.

aslında park yatağın penceresi var, onu açsam kendi girip çıksa daha iyi olacak ama..

Ben de yastıkla deniyorum.Kendisinin bir yastığı var.Onu gösterip gel kızım yat diyorum.Gelip yatıyor ama sadece 5 saniye.Sonra tekrar kalkıyor.Tekrar yatıyor kalkıyor.Sonuç benim uyutmam.:37::37::37:

1 yıl oldu…
Sen doğdun…
Ben ‘’anne’’ oldum…
İyiki doğdun meleğim..
İyiki doğdun,
Küçük Prensim,
Kuşkuşum,
İçimin gülen yüzü,
Canım,
Nefesim,
Küçük adamım…
İyiki doğdun…

İyiki geldin, hoş geldin…
Sen bizim hayatımızdaki en kıymetli, en özel hediyesin…
Seni veren Allah’ıma şükürler olsun…
SENİ ÇOK SEVİYORUM…

İyi ki doğdun Yasir Paşa.

Kızlar annemler Aden yürüyor mu diye hep soruyor.Aden'in koltuklar arasında, koltuklardan sehpaya falan gidip geldiğini söylemedim.Bayramdan önce memlekete gidebiliriz.Acaba o zamana kadar tam yürür mü?Sürpriz olsun istiyorum.Bırakayım kucaklarına gitsin.

Kızlar annemler Aden yürüyor mu diye hep soruyor.Aden'in koltuklar arasında, koltuklardan sehpaya falan gidip geldiğini söylemedim.Bayramdan önce memlekete gidebiliriz.Acaba o zamana kadar tam yürür mü?Sürpriz olsun istiyorum.Bırakayım kucaklarına gitsin.
ay ne güzelll.. sanıyorum yakındır.
ama tecrübelilere sormak gerek. ayşecik bir adım atıyor, totonun üzerine düşüyor.
henüz 2. adımını göremedik :37:

anlaşıldı merkez:130:

bu vakalara iki yorum yapmak isterim. öhö öhöö!

1.si eski türk fimlerinden bi replik:
''iltifat değil canım, hakikat''

2.si bin yıllık tecrübeler sonucu oluşmuş nadide bi atasözümüz:
''marifet, iltifata tâbidir '' :72::ssz::1:

işte bu iltifat oldu, teşekkür ederim canımcıııım!:17:

dediğin önemli bi nokta; çocuğun bağışıklık sisteminin gelişmesi açısından.
ancak, bizim kız yediği ekmeği ayağına, koltuğuna, halıya sürer, yetmez onunla emekler..
yerden bulduğu herşeyi ağzına koyar, ateşböcekleri dahil (geçen gün yazlıkta safariye çıkmıştı, karıncaları yakalamaya çalışıyordu :111:)
ne bileyim oyuncağı düşer, zaten sürekli yerlerdeler ya, onları ısırır yalar..
neticede, bağışıklık sisteminin epeyce geliştiğini sanıyorum
benim şuanki endişem, çamaşır makinesinin bağışıklığı:35::9:

Yorumların süper :)))

Kızzzz sizin nene süper nene haaaaa :)))

Geçen yıl çağıramamıştım kimseyi, malum bebek küçüktü.
Bir de herkes genelde yoğun oluyor ama ramazan görüşmek için fırsat oluyor. Yoruluyorum ama arkadaşları görünce yorgunluğum geçiyor. Oğlum da kendi arkadaşları ile görüşmüş oluyor. Bu ayda bir farklılık olduğunu anlıyor, daha nolsun? Allah kimseyi yalnız bırakmasın. Eş dost akraba arkadaş olmasa nasıl geçecek bu yaşam?
Benim eşim geçen yıl dışarıda yemek verdi. Bize çocuklular olarak en rahatı ev oluyor. Yoksa dışarıda da yapılabilir.
Maya ile dene canım. Mayalı hamurlar çok zevklidir aslında, daha elastiktir. Benim sinirlerime iyi geliyor:) bir de hamur eline hafif yapışırken hamuru bırak. Mayalı hamura şeker atmayı unutma, şeker mayayı besler. 1-2 kaşık yoğurt da yeter. Süt de eklersen yumuşacık olur. Ben de mi yapsam:56: evlendiğim ilk yıl hep yapardım:31:
Feyza gece uyandığında hemen ben koşmasam belki babasına alışır. Bundan sonra kendimi tutayım:))
Fire vermiycez gibi görünüyor:1:

:9:

Hareketli günleri seviyorum ben. Ertesi gün dinlenme imkanı varsa tabi:))

Olağan şüpheli: diş olabilir mi?
Başka mesajda tükürük saçtiğini da söylemişsin?
Teşekkür ederim canım. Kız uyudu, çorba yapma zamanı.

Âmin.[/QUOTE

Bilmiyorum; şişlik falan yok ama :/ uyumamak için uyuzluk yapıyodu o yüzden tükürüyodu haha ne biçim çocuğum var :)))

akşam sahura bayat pidelerden pizza yaptım ama sadece kendime
eşim biber sevmez birde sucuk susatırmış onu bütün gün yemedi
ohhh hepsi bana kaldı valla iyi oldu:21:

Ohhh afiyet olsun :) ben hiç bayat ekmekten denemedim. Tadı aynı mı???

Hahaha
Bi arkadaşımın oğlu küçükken bunu oteldeki üstsüz turiste yapmış :)))

antepteki çoğu markette bululan tembel avrat pazarı
eminim istanbulda da çok iş yapar!:9:

Eki Görüntüle 763481

Uyuz erkeklerin icraatı!! Kadınların vakti bol ya bunları alınca tembel oluyolar!! İçimdeki busmai pörtledi :))

Yok hiç de saçma gelmedi. Benim de kaç defa o telaşe ile unuttuklarım var:/ ya çocuğun o durumdayken sağlıklı düşünemezsin. Bir daha olursa tahlil yapsınlar ama zaten kızların da yazdığı gibi tahlillerin sonuç vermesi için de yaşı küçük. Bu seferi atlatın da bi hele..

Çok haklısın. Elimizdekilere ne kadar şükretsek az. Nice sorunlarla boğuşan anne baba var:/

Yine de yapılacak bir sürü şey buldun:)

Guru pembiş:)
Sevdim bu felsefeyi, benim gibi karamsarların kulağına küpe olmalı:)

Isınacağı yönünde tahminler vardı.

Kuzum ya, kıyamam. 1 tanesi bile uyusa kâr:34:

Karamsarlık yokkkkk :) ben ne zaman bunu desem salakça bişi olur hayatımda hahhahaha

ecriiiin, okuyorsan ses veeer!!:24:

Evet ya ameliyattan sonra bi des çıkmadı :/

Ben de yastıkla deniyorum.Kendisinin bir yastığı var.Onu gösterip gel kızım yat diyorum.Gelip yatıyor ama sadece 5 saniye.Sonra tekrar kalkıyor.Tekrar yatıyor kalkıyor.Sonuç benim uyutmam.:37::37::37:

İyi ki doğdun Yasir Paşa.

Bi de ben deniyim. Kesin yastığı alır yüzüne kapatır vsvs :)

Ayy bence de süpriz olsun :)

ateş de yok sanki :26:

Evet evet o nerde???

Back
X