Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

koca yaz, kavurucu sıcaklar geldi geçti, olmadı..
şimdi pişik oldu :25:
iki gündür özel bakım yapıyorum. altını yıkıyorum, zeytinyağı, seba med..
ama yok geçmedi, kukunun iki yanı pişik :43:
tavsiyesi olan?:26:

sudo krem iyi geliyo canım pişiğe bır dene ıstersen bezını degıstıysen o da yapmıs olabılır bıde sıksık bezını degıs arada poposunu acık bırak hava alsın

Ogluma emzik tutturmaya calisiyordum nuk un silikon olanini biraz biraz tutup oyalaniyordu, dun kaucuk emzik aldim cok sevdi agzinda sapirdata sapirdata uyuyor paşam:16:

cok normalcanım etrafte gorduklerı ılgısınıcekıyor artık buyuyor bebıslerımız benım kızda gogsumu almıyo anne sutunu sağıp verıyroum bıberonda acıktıgında ılk bır ıkı cekıyo sonraabaslıyo kıprasmaya sağa sola bakmaya agzından atıyo bıberonu o an zorlamıyorum ama 5 dk sonra yaygara kopartıyo verıyorum anında 5 dk da ıcıyo aa tabı oynaya oynaya ıctıgı de oluyo ıste o zaman doymuyo yarım saat sonra tekrar acıkıyo suan 120 ml cıvarında sut ıcıyor
Bende ayni sekilde sagarak veriyorum, biberonumuzun en ust seviyesi 125 ml o kadar iciyor benim ogland. Bazen dedigin gibi bir iki firt cekiyor ondan sonra kafa bir saga bir sola biberonu ben tutarken yoruluyorum beyefendi o kadar kiprasmaktan yorulmuyor:)
ben ilk kez gittim. iyi bi kuaför diye..
geçen sene bi röfle için gitmiştim, bi de şimdi.. yoksa saç kestireceksem giderim kuaföre..
ama zaten çok talep gören bi kuaför, bi de bayram üstü bi kalabalık ki görmeyin..
manikür, pedikür, makyaj, kıl tüy bıyık kaş.. fenalık geldi..
ben bebeğim var, işim acele diyorum..
bana boya yapan hanım, arada gitti yanımdaki hanıma röfle yapıyor..:19:
o hanımın da röflesi beklemekten yandı sanırım.:19:

bu arada kızım dün akşamdan beri alt dudağını emiyor.
ilk görünce epey korktum, çok şiddetli emiyor bi de:53:
elleri boştaysa birkaç parmağını birden ağzına sokuyor..
dün kundaktayken elleri kullanamadığı için başladı dudak emmeye..
nette biraz baktım. emme güdüsünü tatmin ediyor, müdahale etmeyin.
gerekirse dikkatini dağıtarak bıraktırın direkt müdahale etmeyin yazıyor.
bi de diş belirtisiymiş. diş etlerini kaşımak için bunu yapıyorlarmış..
alt dudağı emiyorsa alttan üst, dudağı emiyorsa üstten diş gelecekmiş..:30:

Benim oglumda alt dudagini emiyor surekli alt dudak icerde gozukmuyor, diş belirtisimiiiiii:18:
Gerci bende 4 aylikken cikarmisim anasina cekmisse olabilir:)

sudo krem iyi geliyo canım pişiğe bır dene ıstersen bezını degıstıysen o da yapmıs olabılır bıde sıksık bezını degıs arada poposunu acık bırak hava alsın
çıkıcam birazdan eczaneye gidip alayım, çok sağol.. :34:

Benim oglumda alt dudagini emiyor surekli alt dudak icerde gozukmuyor, diş belirtisimiiiiii:18:
Gerci bende 4 aylikken cikarmisim anasina cekmisse olabilir:)
netteki tecrübelerde öyle yazıyor valla..
belki diş şimdi çıkmaz ama kaşınmalar başlamış olabilir.
çünkü kızım, acayip salya yapıyor bu arada..
deli gibi de ellerini ağzına sokuyor..

Son düzenleme:
yok canım, anneme bıraktım kızı..
ne kadar temiz olursa olsun oradayken anladım ki, kuaföre bebekle gidilmez..
hele de yeni doğmuş bebekle..:19:
her vesileyle mikroplu bi yer.
bir-bir buçuk saate biter dediler, 2 saatten fazla durdum.
çıktığımda hava kararmıştı.. kaç kez dedim, benim işim acele.
bebeğim var diye.. kimin umrunda..

:19:

maşallah sana.. :nazar:
arkadaş gelip benim saçları boyayacaktı evde..
o hep yapıyor. gelemedi.
ben de kuaföre gittim.
benim saçlar kahverengi. bal köpüğü yaptırdım şimdi..
ama boya tutmaz ilk önce saçın rengini açacağız dediler.
acayip bi kimyasal sürdüler başıma, iğrenç bi kokusu var..
ötesinde başımda kırmızı biber varmış gibi yaktı.. kavruldum resmen..:53:
120 tl bayıldım bu kuaför macerasına..:25:
sonuç kötü değil ama yine de koyuyor bana:100:

biz alıştık ki buna.. temmuz topiğini takip edenler de alışmıştır.
bence bi beis yok.. neden bu kadar önemsiyorsun, anlamadım.. :44:
zaten aktif kişiler iki elin parmağını geçmez.. okuyana da zorluk yoktur diye düşünüyorum..:40:

120 tl mi??!!
:53: ne yaptın ayoll.. ben 10 lira verip boya alamıyorum kendime. 15 liraya saçlarımı kestirdim de içim gitti. Eskişehirde 10 liraya kesiyorlar saçı.. kısa saça röflede 30 tl'den başlıyor.. İst. pahalı bu konuda..:19:

Ben ilk kez kendim boyadım saçlarımı bir kaç kez teyzem boyamıştı.. benim saçlarım simsiyahtı..
:31: şimde sarışın severmiş.:30:. (bunu evliliğimizin 5.ayında öğrendim) bende sarışın olmak istemiyordum.. zaten siyah saçta hemen sarı olmaz.. ilk önce saçının rengini ( sana yaptıkları gibi bir sürü kimyasalla) açacaklar.. sonrada boyayacaklar.. hem giden paraya hemde saçlara yazık..:20: o yüzden bende Palettenin renk açıcı boyasını aldım.. saçlarım bir anda karamel rengi oldu.. akma gibi bir sorunda yaşamadım..:21:
Aldığım boya buydu..
:32:
$SG_1368432.webp
Bende saç kestirmeye gittiğimde ilk gittiğim kuaföre bebeğim var hemen kesermisiniz.. tamam dediler 10 dk bekledim.:41: en sonunda tepem attı:47: çıktım kuaförden.. bebek eşimdeydi.. sonra başka kuaföre gittim.. onada aynısını dedim.. hemen saçım yıkandı.. kesime başladı.. benden önce başka biri olduğu halde beni öne aldı.. Allah razı olsun kadından..:16:

Bunlarda bizim bayramlıklarımız..:emir_bebek: Yakın arkadaşım almış.. :16::29:

$Görüntü129.webp$Görüntü130.webp

Buda Ramazan Bayramında büyük görümcemin aldığı elbise.. bunu giymiştik..:emir_bebek:
$Görüntü131.webp

Son düzenleme:

120 tl mi??!!
:53: ne yaptın ayoll.. ben 10 lira verip boya alamıyorum kendime. 15 liraya saçlarımı kestirdim de içim gitti. Eskişehirde 10 liraya kesiyorlar saçı.. kısa saça röflede 30 tl'den başlıyor.. İst. pahalı bu konuda..:19:

Ben ilk kez kendim boyadım saçlarımı bir kaç kez teyzem boyamıştı.. benim saçlarım simsiyahtı..
:31: şimde sarışın severmiş.:30:. (bunu evliliğimizin 5.ayında öğrendim) bende sarışın olmak istemiyordum.. zaten siyah saçta hemen sarı olmaz.. ilk önce saçının rengini ( sana yaptıkları gibi bir sürü kimyasalla) açacaklar.. sonrada boyayacaklar.. hem giden paraya hemde saçlara yazık..:20: o yüzden bende Palettenin renk açıcı boyasını aldım.. saçlarım bir anda karamel rengi oldu.. akma gibi bir sorunda yaşamadım..:21:
Aldığım boya buydu..
:32:
Eki Görüntüle 538413
Bende saç kestirmeye gittiğimde ilk gittiğim kuaföre bebeğim var hemen kesermisiniz.. tamam dediler 10 dk bekledim.:41: en sonunda tepem attı:47: çıktım kuaförden.. bebek eşimdeydi.. sonra başka kuaföre gittim.. onada aynısını dedim.. hemen saçım yıkandı.. kesime başladı.. benden önce başka biri olduğu halde beni öne aldı.. Allah razı olsun kadından..:16:
benimde içime oturdu o 120 tl:25:
kadın başladı saçımı kesmeye, açma yapıcaz sonra boya..
ne kadar diyorum bi kesme için 15 dedi hemen.
boya dedim, epey bi düşündü etrafa baktı.. 45 dedi.
açma dedim.. düşündü düşündü. düşündü.. :44: 60 dedi:53:
neden o kadar pahalı dedim, bıdı bıdı etti..
her sorduğum şeyi bu kadar düşündüğünüze göre sizin bi fiyat listeniz yok,
aklınıza geleni mi söylüyorsunuz dedim.
öyle şey olur mu, fiyatlarımız belli sizin saçınız uzun olduğu için hesaplayamadım dedi..
inanmıyorum tabi. ama verdim 120 tlyi..
daha önce boyatmamıştım. bi de sonuçtan korkuyor insan.. o yüzden bi bilen yapsın istedim.
arkadaşım da müsait olamadı.. kuaför aldı paraları :19:

Bunlarda bizim bayramlıklarımız..:emir_bebek: Yakın arkadaşım almış.. :16::29:

Eki Görüntüle 538500 Eki Görüntüle 538501

Buda Ramazan Bayramında büyük görümcemin aldığı elbise.. bunu giymiştik..:emir_bebek:
Eki Görüntüle 538506
ay, çok güzeller.. özellikle şu pembeye bayıldım.
tam küçük hanımefendi olacak senin kız..:21:

benimde içime oturdu o 120 tl:25:
kadın başladı saçımı kesmeye, açma yapıcaz sonra boya..
ne kadar diyorum bi kesme için 15 dedi hemen.
boya dedim, epey bi düşündü etrafa baktı.. 45 dedi.
açma dedim.. düşündü düşündü. düşündü.. :44: 60 dedi:53:
neden o kadar pahalı dedim, bıdı bıdı etti..
her sorduğum şeyi bu kadar düşündüğünüze göre sizin bi fiyat listeniz yok,
aklınıza geleni mi söylüyorsunuz dedim.
öyle şey olur mu, fiyatlarımız belli sizin saçınız uzun olduğu için hesaplayamadım dedi..
inanmıyorum tabi. ama verdim 120 tlyi..
daha önce boyatmamıştım. bi de sonuçtan korkuyor insan.. o yüzden bi bilen yapsın istedim.
arkadaşım da müsait olamadı.. kuaför aldı paraları :19:

ay, çok güzeller.. özellikle şu pembeye bayıldım.
tam küçük hanımefendi olacak senin kız..:21:

Çok teşekkür ederiz teyzesi..
:54: Ayşe hanımın ciciklerini de merak ettik doğrusu:16:

çıkıcam birazdan eczaneye gidip alayım, çok sağol.. :34:

netteki tecrübelerde öyle yazıyor valla..
belki diş şimdi çıkmaz ama kaşınmalar başlamış olabilir.
çünkü kızım, acayip salya yapıyor bu arada..
deli gibi de ellerini ağzına sokuyor..

Aynen cnm eller surekli agizda,agiz cene hep islak salyamiz bitmiyor onluk takiyorum yoksa onu sirilsiklam oluyor.

Çok teşekkür ederiz teyzesi..
:54: Ayşe hanımın ciciklerini de merak ettik doğrusu:16:
valla benim kız hiç cicili bicili giymiyor.
çünkü annesi giydirmiyor..
çünkü nazar oluyor :1:

kunduza sormuşlar, en güzel kimin yavrusu diye..
benimki demiş. benimki de o hesap..
2 tane elbisesi var, giydirip hatıra olsun diye fotoğraf çektim. :9:
evde elbiseli durdu. ama dışarı çıkarmadım.. mesela dışardayken de hiç saç bandı takmıyorum. :1:
'bayramlık' alayım diye düşündüm, yine de öyle süslü kız cicilerine bakmadım.
sonra da almaktan vazgeçtim. hava serin olacak gibi kadife tulumları var.
onlardan giydiririm diye düşünüyorum.

Aynen cnm eller surekli agizda,agiz cene hep islak salyamiz bitmiyor onluk takiyorum yoksa onu sirilsiklam oluyor.
sorma canım ya,,bizimkinin ne salyası bitiyor ne kusması..:25:
şimdilerde elinin 3-4 parmağını birden dibine kadar ağzına soruyor, bi öğürüyor yer her ...:27:
birkaç tane önlüğü var ama pamuklu. arkası naylon-muşamba gibi olsa kıyafete geçmez ama çok işe yaramıyor o yüzden.
birkaç tane de mendili var. bugün oturdum bi tülbentimi 6ya böldüm 3ünün kenarlarını diktim, mendil niyetine yakasına koymak için. :6:

bu arada ben dalin sıvı deterjan almıştım kıyafetleri için..
neredeyse bitmek üzere, bir iki yıkamalık kaldı..
şimdi başka bi şey denemek istiyorum,
siz neler kullanıyorsunuz?

evde elbiseli durdu. ama dışarı çıkarmadım.. mesela dışardayken de hiç saç bandı takmıyorum. :1:

şimdilerde elinin 3-4 parmağını birden dibine kadar ağzına soruyor, bi öğürüyor yer her ...:27:
birkaç tane önlüğü var ama pamuklu. arkası naylon-muşamba gibi olsa kıyafete geçmez ama çok işe yaramıyor o yüzden.
birkaç tane de mendili var. bugün oturdum bi tülbentimi 6ya böldüm 3ünün kenarlarını diktim, mendil niyetine yakasına koymak için. :6:

peki bakalım göstermeyin cicilerinizi..:63::9:

ben dalan roxy kullanıyorum canım çok memnunum hatta bizim çamaşırlarımızı bile onunla yıkıyorum..:34:

peki bakalım göstermeyin cicilerinizi..:63::9:

ben dalan roxy kullanıyorum canım çok memnunum hatta bizim çamaşırlarımızı bile onunla yıkıyorum..:34:
yeni farkediyorum, benim saçlar hürrem saçına benziyo ya:105:

Ayy kızların kıyafetleri çok güzel süslü püslü oluyor, bizim oğlanlara yok öyle şeyler. Bende oğlusuma pantolon gömlek giydirceö çook yakışıklı olacak balım:nazar:

Bizde de kusma bazen oluyor dediğin gibi ellerini sokup kendi kendini öğürtüyor,kusuyor. Buda geçici bir süreçtiir eminimki.

Bu arada bizim burun tıkanıklığı ve boğazda ara sıra balgam şikayetimiz devam ediyor. Tekrar doktorla konuştum mevsim geçişlerinde normal dedi, sadece serum fizyolojik kullanıyoruz. Her bir burun deliğine 5-6 damla günde 3-4 sefer. Aynı şikayete sahip olanlar varmı siz neler yapıyorsunuz??

Bende ilk günden beri dalan roxy kullanıyorum bizim doktor dalin kullanmayın demişti o yüzden hiç denemedim onu ben

Bu arada bizim burun tıkanıklığı ve boğazda ara sıra balgam şikayetimiz devam ediyor. Tekrar doktorla konuştum mevsim geçişlerinde normal dedi, sadece serum fizyolojik kullanıyoruz. Her bir burun deliğine 5-6 damla günde 3-4 sefer. Aynı şikayete sahip olanlar varmı siz neler yapıyorsunuz??

kimse yok ben cevap vereyim :1:
ama bizde hamdolsun burun tıkanıklığı yok.
bi ara sabahları tıkanıyordu burnu, sinomarine kullandım, 12 ampul var sanırım içinde. (20 tl)
her ampul, bir kullanımlık. serum fizyolojik de almıştım 6 lira verip ağzını açınca 5 gün içinde tüketmek gerekiyormuş.
eğer burnu çok tıkanıyorsa burun pompası ya da aspiratör kullanabilirsin..

Bende ilk günden beri dalan roxy kullanıyorum bizim doktor dalin kullanmayın demişti o yüzden hiç denemedim onu ben
neden kullanmayın dedi?:44:

sabun tozlarının makineyi zamanla bozduğunu duymuştum :44:

Son düzenleme:
neden kullanmayın dedi?:44:

sabun tozlarının makineyi zamanla bozduğunu duymuştum :44:

Dalin tarzı ürünler kozmetik içeriyor kokulu oluyor dedi bi marka daha söylemişti unuttum şimdi onu bebeğin cildi hassas oluyor diye ama sen kullanmıştınız sorun olmamış

kızlar kızım 3 aylık oldu 1 haftadır gündüzleri az emiyo daha dorusu 2 çekiyo bii etrafa bakıyo ses te yapmıyom ama uyanıkken sürekli böyle 15 dk emzircem diye uğraşıyom.ama uyku sersemi yada uyurken çok güzel emiyo. sizlerde bu sorun var mı
Bizde de aynı sorun var.Uyurken emzik emiyor, dalmaya baślayınca emziği çekip memeyi dayıyorum.Bıraksam 4-5 saat emmeyecek.

Back
X