Sen çalışıyordun dimi nasıl süt yetiştiriyorsun ben bayramdan sonra başlayacam
Valla bana 2 haftada bir kadın geliyor temizlik falan yapamam zaten 2 kişiyiz ütü yapıyorum bi tek çok sorun olursa eşim yapsın bence sakıncası yok sonuçta evde gezen eden yok toz olmuyor hergün süpürmenin anlamıyor ayrıca süpürenlere bravo doğrusu
canım yetısdıremıyorum malesef arada mama da alıyor benım kız gogsumu almadı hep sagıp verdım o nedenle bırıktıremedım dondurucuya atamadım . bende soyle yapıyorum gece mma verıyorum boylece uyanmıyor buarada sagdıgım sutu saklıyorum ıkı bıberon dolusu cıkıyor ben eve gıdene kadar yetıyor cogu zaman ben gıdınce tekrar sagıp verıyorum. ama artık mamayı daha fazla alıcak gıbı ıctıgı sut mıktarı artıkca sagdıgım sut yetmemeye baslıyor
Çalışmak lafını duyunca bile moralim bozuluyor.2. Dönem ben de çalıśmaya başlayacağım.Nasıl olacak bakalım.P.ertesi eşimle okuluma gittik.Eşim istersen kızımızı anneme bırakım dedi.1 saatte dönecektik ki öyle de oldu.Yok onu da götürelim dedim.Bırakamadım.Okulda gözlerim doldu, ben burdayken kızım evde olacak diye.Neyseki müdürüm sadece sabahlara ders koyacak inşallah.11.50'de ışim bitecek.Ama yine de ben önce annemi çağırmayı düşünüyorum.Bir süre annem baksım.Anladım ki henüz annemden başkasına kızımı emanet edemem.Offf ya çalışan anne olmak çok ama çok zor.
canım yetısdıremıyorum malesef arada mama da alıyor benım kız gogsumu almadı hep sagıp verdım o nedenle bırıktıremedım dondurucuya atamadım . bende soyle yapıyorum gece mma verıyorum boylece uyanmıyor buarada sagdıgım sutu saklıyorum ıkı bıberon dolusu cıkıyor ben eve gıdene kadar yetıyor cogu zaman ben gıdınce tekrar sagıp verıyorum. ama artık mamayı daha fazla alıcak gıbı ıctıgı sut mıktarı artıkca sagdıgım sut yetmemeye baslıyor
Cnm başın sağolsun evet hepimiz farklı şeylerde olsa sıkıntılar yaşamışız ben anlatmak bile istemiyorum elimle ve ailesiyle yaşadım ben sorunları hala da düzelmedi ve yaşadığım sürece de düzelmeyeceğini anladım ben lohusalık nasıl bişey insan nasıl naz yapar inana çok merak ediyorum boş verelim bunları sıkıntılar konuşmayla bitseydi keşke ama nerde
Cnm senin sütün var olmasa sıkıca göğsünden gelmez yılma emzir ben yeri geliyor 5 dakika emziriyorum benim kuzenim çocuk Dr geçen ay bizde 500 gr almıştık ben çok üzüldüm bana kızdı bizim en son taktığımız şey kilo dedi her gelişimi iyi hareketli çocuk zaten hep ilk aylardaki gibi kilo almayacak standartlarda mısınız ona bak dedi biz 3. Ayda 5750 gr geldik siz kaç kilosunuz bi de benim kızım hep 10 dakika emer 10. Dakika sanki biri dürtüyor gibi anında bırakır bende sorun yapmıyorum bazı arkadaşlar sağdıklarında 120 ml içiyor demişler bizim kız 200 ver onuda içiyor ama gel gör kilo yok deliriyordum artık takmıyorum obez mi olacak çocuk sonuçta sağlıklı mama yı da kuzenim boş yere verme dedi gerekirse 4. Aydan sonra ek gıdaya başlarız ama bence gerek yok dedi
Sıkınca geliyorsa sütün var demektir.Süt için su, moral ve uyku bir de bebişin emmesi çok önemli bence.Bende bunlar düzenli olunca süt artıyor.
Tartıların farklı olmasï da etkilidir bence.Biz aynı gün doktora ve s.ocağına gidiyoruz.Aralarında 100 gr fark oluyor.Bir de bebeğin gerçekten emiyor mu onu anlamaya çalış bence.Benimki bazen beni emzik gibi de kullanıyor.Cadı kızım benim...
canım, zaten emme probleminiz varmış.
öyle düzenli rutin bi düzende emmiyormuş kızın.
göğsün sürekli ve düzenli uyarılması lazım bildiğim kadarıyla..
bence yemekten içmekten daha da önemli bi şey var, o da uyku.
süt hormonları uyku esnasında salgılanıyormuş.
o yüzden sabah kalkınca göğüsler 'taş' gibi oluyor
gün içinde uyumamışsam, gece yarısından sonra göğüslerim sönmüş balon gibi
sen sütüm kesildi mi, kesiliyor mu diye düşünürsen zaten moralmen zor durumdasın,
bundan sütün daha kötü etkilenir. aile hekimi gece sütü daha besleyici demişti bana.
gece kalkıyormuşsun sürekli ne güzel..
ve söyleyeceğim bi şey; 3. aydan sonra her ay 500 gr alıyor bebekler.
yani 3. ay 500-1000gr alması beklenirken, 4. ay ortalama 500 gr almalı yazıyor persentlide..
benim kızım da ilk ay 1000 gr, ikinci ay 900 gr ve üçüncü ay 500 gr aldı. açıkçası ben takmıyorum.
doktor da ah vah etmedi.. sonuçta kilo aldı mı aldı, tehlikeli boyutta değil. ve çok hareketli dahası kusma sorunu da var.
bu durumda tabloda çizgi dikey hareket ediyorsa, problem yoktur..
ben de philips avent pompa var.. beceremiyorum bi türlü.
on dakika içinde 60-120 cc süt sağılır yazıyor kılavuzunda.
ama ben beceremiyorum. en az yarım saat uğraşıyorum 100 cc süt için..
bi bilen varsa anlatsın hele şunun inceliğini, üniversite okumuşum, pompayı beceremedim, iyi mi
sen sıkınca geliyorsa sütün vardır canım.
15 dakikanın on dakikası randımanlı emdi diyorsun.. peki emerken yutkunuyor mu?
uykuyken eğer aç değilse bazen emzik gibi kullanıyor kızım beni, o yüzden soruyorum..
Bende senin gibi oldum lohusalık ne bilmiyorum çoğu kadında bunu yaşamıştır eminim. Canım benim sıkıntım kızım biberonla içmiyor o yüzden sağdıklarımı buzluğa attım fazla bişey değil ama 2-3 gün idare eder o aradada emzirmeye ve sağmaya devam edicem. Dün akşamdan beri 2-3 saatte bir emzirdim bazen 20 dak emdi ama galiba birazda emzik gibi kullanıyor çünkü emzirdikten 1,5 saat sonra mızıldanmalar başlıyor doymuş olsa bu kadar kısa sürede acıkmazdı. En son bugün 10.30 da emzirdim sonra 11.30 da sağdım 10 dak iki göğsümden 30 ml geldi. Onuda kaşıkla verdim içti uzun zamandır deniyordum kaşıkla içmiyordu galiba karnı doymayınca içti. bayram süresince deniycem bakalım artacakmı sütüm humana still tea aldım kompsto tahin pekmez bol su deniyeyim ne varsa
kilosuna gelince 2. ayımızda 5400 di boy 61cm 3. ayda 5900 62 cm 3 ay 15 günde 5900 63.5 cm tabi tartı farklı yerde boyu gayet güzel nazar değmesin
Cnm kilonuz gayet iyi boşuna takıyorsun üzülmede 3. Ayda 5600 normali ki siz 5900 çıkmışsınız ben ağlayayım o zaman
evet tartı farkı var bayram sonrası sağlık ocağına gidicem bakalım. Emme olayına gelince emiyor ama yarı uykulu olunca anlayamıyorum ne kadar emiyor birde yalancı meme gibi kullandığını nasıl anlıyorsun? emdiği zaman yutkunma sesimi gelecek hep?
canım cok zor ılk gunler ama alısıyosun zamanla ama tabıkı bebegını ozluyorsun sureklı en azından balkıcı tutmak zorunda degılmıssın sende benım kayınvaldem bakıyor kızıma allahtan yabancıya bırakmak zorunda kalmadım annemde calısıyor o nedenle oda bakamıyor
Bende senin gibi oldum lohusalık ne bilmiyorum çoğu kadında bunu yaşamıştır eminim. Canım benim sıkıntım kızım biberonla içmiyor o yüzden sağdıklarımı buzluğa attım fazla bişey değil ama 2-3 gün idare eder o aradada emzirmeye ve sağmaya devam edicem. Dün akşamdan beri 2-3 saatte bir emzirdim bazen 20 dak emdi ama galiba birazda emzik gibi kullanıyor çünkü emzirdikten 1,5 saat sonra mızıldanmalar başlıyor doymuş olsa bu kadar kısa sürede acıkmazdı. En son bugün 10.30 da emzirdim sonra 11.30 da sağdım 10 dak iki göğsümden 30 ml geldi. Onuda kaşıkla verdim içti uzun zamandır deniyordum kaşıkla içmiyordu galiba karnı doymayınca içti. bayram süresince deniycem bakalım artacakmı sütüm humana still tea aldım kompsto tahin pekmez bol su deniyeyim ne varsa
kilosuna gelince 2. ayımızda 5400 di boy 61cm 3. ayda 5900 62 cm 3 ay 15 günde 5900 63.5 cm tabi tartı farklı yerde boyu gayet güzel nazar değmesin
Peki bişey daha sorayım gündüz iş yerinde sağıyor musun ya da öğlen eve geliyor musun of nasıl yapacaz delirecem annemde ayağını kırdı 2 gün önce olmadı işe 1 ay geç gidecem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?