Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Sen çalışıyordun dimi nasıl süt yetiştiriyorsun ben bayramdan sonra başlayacam

canım yetısdıremıyorum malesef arada mama da alıyor benım kız gogsumu almadı hep sagıp verdım o nedenle bırıktıremedım dondurucuya atamadım . bende soyle yapıyorum gece mma verıyorum boylece uyanmıyor buarada sagdıgım sutu saklıyorum ıkı bıberon dolusu cıkıyor ben eve gıdene kadar yetıyor cogu zaman ben gıdınce tekrar sagıp verıyorum. ama artık mamayı daha fazla alıcak gıbı ıctıgı sut mıktarı artıkca sagdıgım sut yetmemeye baslıyor

Ben de kadın alıyordum ama bayramdan önce bir türlü fırsat bulup da kadını çağıramadım.Her gün bir iş çıktı.Gečen perşembeden beri sürekli dışarıdaydık.Bir dün evdeydim.Duramadïm kendim biraz temizledim.Artık bayramdan sonra kadını çağıracağım.Canım her gün süpürmek zor zaten.Bir mutfağa dökülenler var onları günlük alabiliyorum.O da 5 dakikalık bir şey...

Çalışmak lafını duyunca bile moralim bozuluyor.2. Dönem ben de çalıśmaya başlayacağım.Nasıl olacak bakalım.P.ertesi eşimle okuluma gittik.Eşim istersen kızımızı anneme bırakım dedi.1 saatte dönecektik ki öyle de oldu.Yok onu da götürelim dedim.Bırakamadım.Okulda gözlerim doldu, ben burdayken kızım evde olacak diye.Neyseki müdürüm sadece sabahlara ders koyacak inşallah.11.50'de ışim bitecek.Ama yine de ben önce annemi çağırmayı düşünüyorum.Bir süre annem baksım.Anladım ki henüz annemden başkasına kızımı emanet edemem.Offf ya çalışan anne olmak çok ama çok zor.

canım cok zor ılk gunler ama alısıyosun zamanla ama tabıkı bebegını ozluyorsun sureklı en azından balkıcı tutmak zorunda degılmıssın sende benım kayınvaldem bakıyor kızıma allahtan yabancıya bırakmak zorunda kalmadım annemde calısıyor o nedenle oda bakamıyor

Peki bişey daha sorayım gündüz iş yerinde sağıyor musun ya da öğlen eve geliyor musun of nasıl yapacaz delirecem annemde ayağını kırdı 2 gün önce olmadı işe 1 ay geç gidecem

Bende senin gibi oldum lohusalık ne bilmiyorum çoğu kadında bunu yaşamıştır eminim. Canım benim sıkıntım kızım biberonla içmiyor o yüzden sağdıklarımı buzluğa attım fazla bişey değil ama 2-3 gün idare eder o aradada emzirmeye ve sağmaya devam edicem. Dün akşamdan beri 2-3 saatte bir emzirdim bazen 20 dak emdi ama galiba birazda emzik gibi kullanıyor çünkü emzirdikten 1,5 saat sonra mızıldanmalar başlıyor doymuş olsa bu kadar kısa sürede acıkmazdı. En son bugün 10.30 da emzirdim sonra 11.30 da sağdım 10 dak iki göğsümden 30 ml geldi. Onuda kaşıkla verdim içti uzun zamandır deniyordum kaşıkla içmiyordu galiba karnı doymayınca içti. bayram süresince deniycem bakalım artacakmı sütüm humana still tea aldım kompsto tahin pekmez bol su deniyeyim ne varsa
kilosuna gelince 2. ayımızda 5400 di boy 61cm 3. ayda 5900 62 cm 3 ay 15 günde 5900 63.5 cm tabi tartı farklı yerde boyu gayet güzel nazar değmesin

Son düzenleme:
Sıkınca geliyorsa sütün var demektir.Süt için su, moral ve uyku bir de bebişin emmesi çok önemli bence.Bende bunlar düzenli olunca süt artıyor.

valla canım su yeterince içiyorum ama uyku ve moral durumu kötü yeterince uyuyamıyorum bayram tatilinde eşim idare etsin ben daha çok dinlencem sonrada annem gelecek 1- 2 hafta kalsa çok iyi olacak inşallah emme olayına gelince uykulu uykulu bayağı emiyor günde 9 kez emziriyorum 10 dak. olsa 90 dak ama işte nekadar işe yarıyor bilmiyorum

evet tartı farkı var bayram sonrası sağlık ocağına gidicem bakalım. Emme olayına gelince emiyor ama yarı uykulu olunca anlayamıyorum ne kadar emiyor birde yalancı meme gibi kullandığını nasıl anlıyorsun? emdiği zaman yutkunma sesimi gelecek hep?

canım evet düzenli emmiyordu ama ben uyku uykulu emziriyordum bi düzene girmiştik nerdeyse ama kilo almayınca kafaya taktım 500 gr aldığında içim çok rahattı şimdi tartı farkını sayarsak 100 gr anca almış doktorda 50- 100 gr eksik çıkıyordu. Uyku sorun gerçekten gündüz uyumuyorum gecede nerdeyse 1-2 de yatıyorum kızım uyuyunca başında belkiyorum 15-20 dak sonra memeyi dayıyorum emiyor sonra tekrar uyumuyor o uyumayınca bende dinlenemiyorum kucakta gezmek istiyor. gündz uykusu çok kısa sürüyor. Doktor 4. ayda ek gıdaya başlıycaz dedi bu ay kilo almayınca birde sağdım süt çok az olunca endişe ettim

Cnm kilonuz gayet iyi boşuna takıyorsun üzülmede 3. Ayda 5600 normali ki siz 5900 çıkmışsınız ben ağlayayım o zaman

Cnm kilonuz gayet iyi boşuna takıyorsun üzülmede 3. Ayda 5600 normali ki siz 5900 çıkmışsınız ben ağlayayım o zaman

canım sen beni yanlış anlıyorsun burda 2 ayda 6500 olan bebekler var onların anneleride ağlıyor ama benim derdim bu değil kızımın gelişimi 2. aydan sonra çok yavaşladı boyuda uzun olduğu için çubuk gibi görünüyor doktorda boyuna göre 300 gr eksiği var dedi benim derdim gelişiminin çok yavaşlaması ve emme problemi birde üstüne sütün çok az olması

Canım benim kızım emerken memeyi tam kavrıyor ve göğüsümden sütün indiğini hissediyorum.Hafif sızlama, karıncalanma gibi bir şey oluyor.Bir de ağzının kenarından süt belli oluyor.Boş emerken ise göğsümün ucunu alıyor.Sütü çektiğini hissetmiyorum.

Tabii ya bakıcı daha zor.Ama k.valideme bile çok güvenemiyorum.Allah'tan k.valideme yapmasını istemediklerimi söyleyebilirim.Alınır ama ne yapayım.Mesela 2 aylıkken kızıma erik yedirmeye teşebbüs etti.Eşimle hemen karşı koyduk.Ondan sonra kızıma bir şey yaparken resmen gözumün içine bakıyor.Rahatsam, onay veriyorsam yapıyor.Ama yine de aklımda acabalar var.Bakıcıya bıraksam bu acabalar artacaktı.En azından güvende olduğunu bileceğim.

maşallah bebişine.Benim kızım annesi gibi minnak olacak sanırım.3. ay kontrolünde 59 cm idi.Ben 1.55' eşim 1.172.Bizden de ancak bu kadar olur.

arkadaşlar kurban bayramınız mübarek olsun. tüm sevdiklerinizle ve minik kuzucuklarınızla nice bayramlar geçirmeniz dilegiyle.iyi bayramlar.

Peki bişey daha sorayım gündüz iş yerinde sağıyor musun ya da öğlen eve geliyor musun of nasıl yapacaz delirecem annemde ayağını kırdı 2 gün önce olmadı işe 1 ay geç gidecem

ben kızım 1, 5 aylıkken çalışmaya başladım. yazdan kalam stoklarm çok işse yaradı. her sabah beste okula gıtmek için kalkıyorum. kızımı emzirdikten sonra sağıyorum. okulda da yaklaşık 4 saat arayla iki kez sağıyorum. kızmda gun boyu yaklaşık 4 poşet bıtırıyor.
herseyden once kafanız rajat olsub. sağmak sutun azalmasına engel deği. ben bunu kendımde bızzat yasadım. şu an kızım 3,5 aylık.

arkadaşlar bayramınız ktlu olsun sevdiklerinizle her bayramınızı mutlu geçirmeniz dileğimle.. iyi bayramlar...

günaydın hayırlı bayramlar kızlar

biz anneannemizdeyiz babamızdan ayrıyız çok özledik
ama iznimiz yoktu bizde biz geldik

kuzucum dudaklarını emiyor üst dudağını ağzı yüzü su içinde çıldırcam

karşı komşumuz bebeği 24 günlük tutamadım çok tuhaf geldi bizimkiler nasıll büyümüş anladım

tövbe ettim vallahi birdaha asla doğurmam Allah a büyük konuşmayayım Allah vermesin :18:

herkese hayırlı sabahlar . Bayramınız mubarek olsun .. Rabbim sevdiklerimizle nice bayramlar geçirmeyi nasip etsinn . gurbettelik çok koydu bana . bayramın mübarek olsun dediğim tek kişi oğlum
kocam da yok sabah 6 da göreve gitti .annem yok babam yokamaaaa paşam varrr annesi kurban olsun onaaaaaaaa

herkese selamlar..
geçen sene kurban bayramında karnımda olan bu minik kuzu
şimdi kucağımda.. hamdolsun bu duyguyu Yaşatana..

kızımın doğumunu da sayarsak bu, bu yılki üçüncü bayramımız..
hepinizin bayramı mübarek olsun.. bebişlerimizle mutlu huzurlu sağlıklı nice bayramlara..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…